217
Billentyűzet figyelő program, minden amit tudni kell róla.
-
#137 Hát a kérdés az, hogy mit akarsz kideríteni róla. Ha pl meg szeretnéd tudni, hogy mikor tették fel, akkor elég megnézned, hogy a mappa mikor jött létre...Egyébként nem tom hogyan kell... -
torony78 #136 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy ha találtam a gépemen egy keyloggert azt vissza tudom követni,és ha igen akkor hogyan?
Előre is köszi a segítséget. -
#135 No kaptam megint egy privát üzenetet, ami inkább a fórumba illik:
"Hello, látom, h te értesz a keyloggerekhez. Azért írok neked privit, mert látom, h a keyloggeres topik már eléggé régi. Szóval egy kérdésem lenne: Vista alá vmi működő keylogger, ami rögzít minden egyes betűleütést. Ilyen létezik? Saját részre kellene saját gépre. Előre is köszönöm. Ha netán találsz ilyet, akkor azt is írd le kérlek, hogy hogy kell beállítani, h minden gombot log-oljon-"
1. Bár van fogalmam a keylogger mibenlétéről, de nem vagyok keylogger-szakértő.
2. Attól hogy egy topik régi, fel lehet éleszteni. Nem kell privát üzenetekkel bombázni az embereket. Egy kis fórum etikett.
3. Vista alatt működő keyloggerek
4. Remélem azzal tisztában vagy, hogy keyloggert más gépére, a másik fél beleegyezése nélkül tilos felrakni. Ha a sajátodra rakod fel, akkor meg ha valaki más ül a gépedhez, akkor illik kikapcsolni (más jelszavát, levelezését tilos kifürkészni). De ezt már ebben a topikban ezerszer elmondtam. -
#134 "én szeretem a naplózokat,mert nagyon soxor segítettek már elveszett,elfelejtett információkat visszanyerni"
Saját gépeden, saját magadat, vagy olyan gépen, amelyiken fontos a biztonság és nem használják bizalmas jellegű adatok feldolgozására, elérésére lehet használni.
De amint más gépére rakod fel, vagy más jelszavait, bizalmas adatait fürkészed ki egy pár törvényt sértesz:
BTK 178/A. §: Magántitok jogosulatlan megismerése
BTK 178. §: Levéltitok megsértése
Btk. 300/C. §: Számítógépes rendszerbe való illetéktelen behatolás
Btk. 300/E. §: (1) Aki a 300/C. §-ban meghatározott bűncselekmény elkövetése céljából, az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő számítástechnikai programot, jelszót, belépési kódot, vagy számítástechnikai rendszerbe való belépést lehetővé tevő adatot a) készít, b) megszerez, c) forgalomba hoz...
Sajnos sokan nem képesek belátni, hogy miközben "csak a barátnő/haver/..." elektronikus postafiókját, webtárhelyét érik el jogosulatlanul, "csak a suliba" raknak fel keyloggert - egyrészt bűncselekményt követnek el; másrészt etikátlan módszert alkalmaznak; harmadrészt szánalmas "script kiddie"-vé válnak; negyedrészt amikor munkába állnak, csodálkoznak, hogy ilyen dolgokért kirúgják őket, vagy bíróság elé kerülnek.
Sok cég azt nem képes belátni, hogy ha a szomszéd Pistike tanácsára spamek ezreit küldik ki, különböző e-mail címekre, mindenféle ajánlataikkal egyrészt DNSBL listára kerül a hálózatuk, másrészt az NHH-tól kapnak felszólítást.
Észre kellene venni, hogy az informatikában is vannak törvények (amelyek a normális felhasználó érdekeit védenék), amiket ha nem tartasz be, utána vállalhatod a következményeit.
"Te nem a microsoftnál dolgozol véletlenül? "megbízható-legális szoftver" ezt tőlük hallani mindig"
Nem a Microsoftnál dolgozom.
Másrészt ők a "Eredeti Windows - Valódi Előny" szlogent hajtják.
Harmadrészt azért javasolom a biztos forrásból származó szoftvereket, mert az r=1 (egységsugarú) user előbb kattint, aztán sopánkodik, hogy "vírusos lett a gépem". Ezt elkerülendő nem egyszerűbb ha megbízható helyről származó szoftvereket használ az ember?
" a szoftvergyártók 99%-át. a mai programok többsége már a településnél is adatokat akar küldeni a gyártó felé"
Túlzás.
"de önmagának a billentyűzet naplózóknak végülis lényegtelen, hogy a felhasználónak milyen jogai vannak"
A billentyűzet naplózóknak lényegtelen, de a felhasználóknak nem. Ha illetéktelen célra használod megütheted magad.
"ha egy szoftvermumus mindent legálisan szeretne folyamatosan használni, akkor minimum többszázezret vagy milliókat költhetne szoftverekre"
Nem kell. Vannak (a célra megfelelő) ingyenes szoftverek, ott vannak Linux disztribúciók. -
#133 tecccik ez a téma!
én szeretem a naplózokat,mert nagyon soxor segítettek már elveszett,elfelejtett információkat visszanyerni.ki is próbáltam még pár éve több tucatnyit...mondjuk azóta nagyot nem fejlődött ez a szegmens.
DJ FAUSTUS!
Te nem a microsoftnál dolgozol véletlenül? "megbízható-legális szoftver" ezt tőlük hallani mindig - egyébként milyen a megbízható? hisz nem ismerjük a szoftvergyártók 99%-át. a mai programok többsége már a településnél is adatokat akar küldeni a gyártó felé, az online regisztrációkról nem is beszélve,ahol ha felengeded a szoftvert,átlag hozzáértéssel nem tudod ellenőrizni,mit küld el,ennyire egy feltört is lehet megbízható!bár kétségtelenül illegális, de a net fele egyébként is az. nem is csodálkozom, igaz nem is vagyok felháborodva, mivel ha egy szoftvermumus mindent legálisan szeretne folyamatosan használni, akkor minimum többszázezret vagy milliókat költhetne szoftverekre,amit egy mezei halandó általában nem tud megtenni! pont emiatt virágzik a warez piac!ilyen az élet sajnos.....
Bár sokmindenben egyetértek veled,de önmagának a billentyűzet naplózóknak végülis lényegtelen, hogy a felhasználónak milyen jogai vannak,meg mit kódolgat összevissza,de informatikai értelemben egyetértek, hogy általánosságban jobb félni,mint megijedni!még akkor is, ha ez az egész már kissé paranoiásnak tűnhet.....de ha valaki tényleg félelemben érzi magát,és nem biztos a dolgában,akkor tényleg használjon mindent a sátán ellen (anti-virus,-spyware-keylogger-t) vagy kapcsolja ki a pc-ét és foglalkozzon mással! -
#132 A vírusirtó (bár igen fontos dolog, és a Nod32 egy jó típusú darab) nem mindig a "teljeskörű" megoldás. Ugyanis megeshet, hogy van olyan keylogger (vagy egyéb kártevő), amit nem ismer még a vírusirtó, és akkor gondban lehet az ember. Mit lehet ez ellen tenni?
1. Ésszel kell fájlokat letölteni, megnyitni, futtatni. Minden egyes külső forrásból jövő alkalmazással szemben gyanakvónak kell lenni, még ha a kedvesed, barátod, rokonod küldi. Ugyancsak ez a helyzet a nem annyira megbízható forrásból származó szoftverekkel és kiegészítésekkel is (lásd: fizetős szoftverek feltörésére szolgáló patch-ek, crack-kek; vagy a nem hivatalos oldalról származó szoftverek; vagy aranyosnak titulált, lánclevélben kapott képernyővédők).
2. Fel kell tenni tűzfalat is. Remekül meg tudja akadályozni, hogy egy alkalmazás a neten kommunikáljon. Például egy grafikai szoftvernek nem feltétlenül szükséges a hálózati kommunikáció. Ha azt tesz, az már gyanús.
3. Ha a te gépedről van szó, akkor védd meg. Használj jelszavat bejelentkezéskor, csökkentett jogú felhasználóként használd a gépet (vagy használj dropmyrights-ot), a fontosabb állományokat tárold külső adathordozón, és/vagy például titkosítsd le (tömörítsd be 7zip segítségével, vagy akár a meghajtót titkosítsd TrueCrypt-tel). Használj megbízható forrásból származó szoftvereket (ne a szomszéd Pistike által adott feltörteket használd). Vírusirtódat, kémprogram keresődet, tűzfaladat, operációs rendszeredet, böngésződet, stb... rendszeresen frissítsd! Jelszavaidat úgy válogasd meg, hogy legyenek eléggé bonyolultak - legyen bennük kisbetű, nagybetű, szám felváltva, értelmetlenül összedobálva (akár 7-8 karakter). Sőt akár véletlen időközönként cserélhető is. -
#131 Hát vírusírtó az van. Nod32 a legjobb. -
sn00b #130 kicsit megrémültem, hogy a vírusirtók nem veszik észre ezeket a keyloggereket, van valami olyan ami tutibiztos védelmet nyújt ilyesmi ellen? -
#129 Szevasz,
akkor felhívnám a figyelmedet arra, hogy más gépére, a másik fél beleegyezése nélkül keyloggert felrakni, ezáltal más adataihoz való hozzáférés egyrészt arcátlanság, másrészt bűncselekmény.
Más e-mail-jeinek elolvasása a másik fél belegyezése nélkül ugyancsak az.
Másrészt azért mert a barátnőd megcsal, nem ez a megoldás. Hagyd ott azt a cudar némbert! ;) -
simi721 #128 sziaztok nem tudnátok nekem abban segíteni hogy hol tölthetek le egy igyen figyelő programot? nagy szükségem lenne rá, mivel a barátnőm lehet hogy megcsal. kérlek benneteket segítsetek
simi -
balcsi70 #127 Na sikerült -
balcsi70 #126 na ez lenne a kép ezt irja telepitésnél http://img339.imageshack.us/my.php?image=perfectzs3.jpg -
balcsi70 #125 na ez lenne a kép ezt irja telepitésnél http://img339.imageshack.us/my.php?image=perfectzs3.jpg -
balcsi70 #124 Én a Golden Eye-t kiprobáltam az jó,de az nem küld email-ba.A perfect K-t azt meg nem tudom telepiteni valami miatt. áááááááááááááá. -
#123 http://astalavista.box.sk/cgi-bin/robot?srch=TOTAL+SPY+2.5
http://www.google.hu/search?q=TOTAL+SPY+2.5+crack -
frc0032 #122 én már olyan sokat kerewstem, de nem találtam aolyant ami műxik is, és ezért kérném az okosabbak véleményét!
HELP PLS!!!!
üdv:
FRC#0032
-
#121 hát azt nem ismerem. Keress rá a google-ban. Biztosan ad ki néhány oldalt... -
frc0032 #120 VAGYIS LÉCCIVEL VELEKI ADJON MÁR NEKEM 1 JÓL MŰKÖDŐ CRACK-ET VAGY SERIAL-T A TOTAL SPY 2.5-ÖS VERZIJÓJÁHOZ!!!! NAGYON NAGYON SZÜKSÉG LENNE RÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ELŐRE IS KÖSZI:
FRC#0032
-
frc0032 #119 Helló!!
énis letöltöttem ezt a cracket, den nekem nem akar műxeni!! :'( HELP+!!!!!!!
üdv:
FRC#0032
-
balcsi70 #118 Kössz.Küldtem privit. -
Boroskóla #117 Tessék
de csak óvatosan vele
Pass: www.devilived.com -
#116 a google-ban próbáld meg, hisz a barátod :)
link -
balcsi70 #115 Tud valaki egy tuti oldalt,ahonnan letölthetö egy jól müködö perfect keylogger? mert amiket letöltöttem torrent oldalrol is(amit találtam,az egy szemét kupac) 0-a a 3-ön.A Golden Eye-t azt kiprobáltam de az nem smakkol annyira(meg nem tud mailba küldeni. Thx a választ. -
frc0032 #114 léccilécci segícsetek!!!
meg találtam az actual soy-t is de a rar fájl jelszót kér, a reg kód meg nem jó...
-
#113 a kolegámat kértem meg hogy nyissa meg mert nem hiszem el hogy nem fogja elkapni a vírusírtója, és nem kapta el
szóval nem törtem be sehova adatokat meg végképp nem szereztem sehonnan, de a durva az ahogy megtehetném és nem vagyok egy informatikai guru.. -
#112 világos, ne magyarázd túl, felesleges, ezzel tisztában vagyok, senkinek a gépére nem tettem fel a beleegyezse nélkül, neked is világos? :) -
#111 Akkor kifejtem: keylogger feltelepítése más gépére a delikvens beleegyezése nélkül, és a keylogger adatait felhasználni (például bejutsz a delikvens gépére, vagy elolvasod a leveleit) nem szabad.
Egyrészt nem etikus dolog, másrészt bűncselekmény. -
#110 nem ezekkel konkrétan nem voltam tisztába, kösz hogy beszúrtad ide ezeket
én csak kipróbáltam, mert nem akaram elhinni hogy ez működő képes
ez brutálisan ijesztúő szerintem, szóval én komolyan megijedtem hogy egy rohadt trójai mi mindent tud meg rólam, nemrég vot egy trójaim és vagy 3 hónapig fent volt a gépemen mert semmi nem lszedte le én meg annyi energiát nem áldoztam rá hogy legyakjam, aztán egyzser azt mondtam hogy elegfem van már belőele, leszedem
és le is szedtem
most meg látom hogy egy ilyen ki program miket tudott meg rólam... nagyon durva
-
#109 Remélem az alábbi oldalakon található dolgokkal tisztában vagy.
-
#108 basszus srácok én egy napi utánajárással találtam eg progit amit társíthatok más alkalmazásokkal és mailben elküdhetem és megfertőzhetk más gépet, kipróbáltam és elküldtem egy kollegámnak és a vírusírtója tűzfala észre sem vette és feltelepült hozzá
nagyon durva szerintem
-
#107 hali skacok
hogy működnek ezek a key loggerek, hogyan lehet bejuttatni egy gépre ha konkrétan nem férek a géphez hozzá? -
frc0032 #106 naszal:
nekem 1 keylogger kéne most nem suliba hanem otthonra.
találtam kódot a kgb spy 3.84-hez, az asszem valami orosz verzió....
szal KELLENE NEKEM A KGB SPY 3.84
HA VALAKI TUD SEGÍTENI SZÓLJON KÉREM!!!
üdv:
FRC#0032
-
zYztem #105 Egyet értek, keyloggert nem ilyen esetekre találták ki :) Ezekre van jóval egyszerübb megoldás is mint ahogy már sokan mondták le lehet kódolni a gépet, és nem hiszem hogy akkora fáratság volna kilépni minden ebéd szünetbe.. -
homeless #104 Természetesen erre se a keylogger a megoldás. Vagy kijelentkezel(a programok futva maradnak), vagy lejelszavazod a képernyőkímélőt. -
gcsomesz #103 Fastus:
Azért ez elég jó teljesítmény ettől a programtól.Amugy ezt sehonnan sem lehet már szedni?Én legalább is úgy tudom.
Homeless:
Hát erről az oldalról nézve tényleg igazad lehet.És ha az én tudtom és engedéjem nélkül használják a gépemet és én erről meg akarok bizonyosodni?Tehát, ha pl. én egy munkahelyen dolgozom és amikor kimegyek ebédelni, mire vissza jövök az a gyanúm, hogy kotortak a gépemben?De nem akarok minden wc-re való kimenetelemnél kilépegetni, akkor sem legális felraknom.Mert ugye elvégre senki nem kérte a kedves alkalmazottat vagy kolegát, hogy kotorjon a gépemben. -
homeless #102 Nem érted a lényeget. Azt telepítesz a gépedre, amit akarsz, de ha azt a gépet mások is használják és a keyloggereddel személyes adatokat szerzel meg akkor bűncselekményt követsz el. Ha ezeket az adatokat fel is használod bizonyos dolgokra akkor meg pláne.
Modnok egy példát: Ha egy cégnél pl néhány alkalmazott intereneten keresztül utal pénzt, és a tulaj elfelejti közölni, hogy keylogger van a gépeken, akkor nagyon csúnyán megbaszhatják és a kutyát nem fogja érdekelni, hogy az ő gépe.
"És ugyan már ezt honnan gondolod"
Rendszerinformatikus a végzettségem, és az ilyen dolgokra különösen nagy figyelmet fordítottak. -
#101 "azt hiszem bluefrog ami pont a spam levelek gazdáival vette (volna), fel a harcot, egy ugyan azzal a módszerrel, mint amivel a spam küldő"
Nem pontosan:
A vitatott Blue Frog alkalmazás különleges működési elvet alkalmaz. A kliensszoftver a hirdetés feladóját nem a mindig hamis emailcím vagy az IP-számok alapján keresi meg. Ehelyett a spamben hirdetett oldalon a megrendelésre vagy visszajelzésre biztosított online űrlapban hagy rövid üzenetet, kérve a további spamek mellőzését.
Ez az egyszerű eljárás megdöbbentően hatékonynak bizonyult. A spamet finanszírozó cégek nem ezért fizettek, a nem megfelelő teljesítés miatt pedig magyarázkodhattak a spam elküldői.
Helyette Thunderbirdhez ott van az Okopipi nevű spambejelentő eszköz, amivel több oldalon (spamcop.net - ez ingyenes regisztrációt kér, knujon.com - ez is egy ilyen szolgáltatás) is megteheted a spam bejelentését.
Meg a különböző spamszűrők - a Thunderbird levelezőprogramban eléggé hatékony van.
Meg az NHH - ha magyar cégtől kapsz opt in nélküli spamet feljelentheted őket.
Meg a különböző DNSBL-megoldások.
"De a te kedvedért add meg a címedet és feliratlak a csajnak a levelező listájára ha a "szerencsesütis" és a "ha nem küldöd tovább meghalsz" témájú leveleket kedveled."
A hölgy figyelmébe ajánlom az alábbi oldalt: (küldtem ezt már lánclevélküldőnek - azóta nem kaptam egyet se ;) )
Szóval nem támadni kell mail bomberrel (hisz a mail bomber nem csak a felhasználót érinti, hanem a szolgáltatóját is, aki felír egy DNSBL listára, aztán meg csodálkozol, hogy nem tudsz levelet küldeni), meg hasonló károkozó magatartással. Hanem elővigyázatosnak kell lenni, és adott esetben a megfelelő eszközöket használni. -
gcsomesz #100 daxan: Igen kipróbáltam.Elég jó bár 1xer kifagyott.Szerintem eléggé használható darab.Ajánlani tudom.
homeless:
"Ha a tulaj/főnök/rendszergazda vagy akármelyik mezei alkalmazott keyloggert rak a gépekre akkor le is csukhatják érte."
És ugyan már ezt honnan gondolod.A saját gépemre azt telepítek amit akarok, ami nem warez vagy egyébb illegálisan beszerzett dolog.Amugy a kerettörténeteim lehet hogy viccesek, de van egy olyan mondás talán hallottál is róla, hogy a legjobb védekezés a támadás.Illetve nem is olyan rég volt egy program, azt hiszem bluefrog ami pont a spam levelek gazdáival vette (volna), fel a harcot, egy ugyan azzal a módszerrel, mint amivel a spam küldő.Vagyis a kapott spam mailt azonnal továbbítja a
küldőnek és még hozzá csatol vagy 2000 másikat.Elég hatásos kis programocska (volt), csak sajna sok ellenzője volt.De a te kedvedért add meg a címedet és feliratlak a csajnak a levelező listájára ha a "szerencsesütis" és a "ha nem küldöd tovább meghalsz" témájú leveleket kedveled.
zserrbo:
"Hivatalosan ők se csinálhatják."
Hivatalosan!
-
zserrbo #99 Egyetértek. Azt hiszem többek között, ha jól emlékszem a német hatóságok is akanak/akartak próbálkozni ilyennel meg spywarekkel, de jogszabályba ütközik. Hivatalosan ők se csinálhatják. Ez a személyi jogok megsértése, ha ő nem tud róla és a szerződésben sincs benne. -
#98 gcsomesz! Kipróbáltad már a keyloggert amit ajánlottam?
#97: Az ő felelőssége, hogy kinek a gépére telepít keyloggert.