12
  • AgentKis
    "Időközben világossá vált, hogy a magyarországi mobilszolgáltatók még kivárnak az Európai Parlament végső döntéséig a roaming-díjak európai szabályozásáról, és bár ahhoz természetesen alkalmazkodni fognak, továbbra is úgy vélik: a piac hatékonyabb az árak csökkentésében, mint a szabályozás."

Ja a piac eddig is elég hatékonynak tűnt.

Biztosan kevés a kínálat, sok a kereslet, ezért ilyen drága, nem azért mert a cégek megálapodnak a háttérben 1-2 dologról...
  • Neakardtudni
    Olcsóbb roaming megint a "gazdaság szekerét húzó" bizniszmeneknek jó, mert az átlagos telefonáló szerintem külföldön igencsak kikapcsolja a mobilt. Emlékszem, annó hazaszóltam Angliából, hogy megjöttem, minden rendben van, jó a hely, és jött a 28ezer forintos telefonszámla, ami 1998-ban még nem volt semmi. Az a baj, hogy a sok szemétláda cég tuti a belföldi telefonálókkal fogja megfizettetni.
  • peba
    Anno volt pannonnál még 500-ért wap.. meg hát lehetett vele művelni sok érdekeset is :)
    Hát elmúlt istenem.
    Aztán volt 2000/400 konstrukció, volt mindkettőm, emailre klienssel 400 ft/hó.. nagyon szerettem. meg hát nem is volt pénz érte.

De most? 50 mega 2000? Azóta leszoktam a wapról.
    Nem is tudom mikor nyitottam meg utoljára a böngészőt. Pedig symbianos telcsim van, tudnám mire használni még wapon kívül. De így nem fogom.

Amúgy napi 4-5 mega GPRS-szel beérném. Csak hát ez drága (nekem) :-/
  • Yurij
    A Roaming Dij:Az a dij mikor kint vagy kulfoldon es mondjuk a muterod felhiv a mobilon es mind a 2-en fizetek mint a pejva.
    Undorito mocskos intezkedes ez mindegyik szolgáltatotol.
    Annak kellene fizetni aki felhiv nem nekem,en nem akkartam hivast kezdemenyezni.
  • junior117
    5-6 szoros szép is lenne ha igaz lenne.Pl:románia 280ft szal idelye volt.Remélem ADSL is bekerül a EU látoterébe.Itteni kártelezöket meg remélem ugy megbüntetik h megzödülnek...
  • Kain
    Undorító, hogy ezek a kartellező rohadékok papolnak a versenyről.
  • pemga
    Ezt már ha jól tudom harmadszorra csinálják (nyári két hónapban), tehát semmi köze ehhez a megmozduláshoz. Erre volt "válasz" a Vodafone passport, ami szerintem sokkal jobb. Különösen ha nem csak hazai, hanem helyi is számokat hívsz, vagy egymást hívjátok külföldön.
  • close05
    ha komolyan akarod használni a mobilt netre akkor fizess elő külömböző netcsomagokra és olcsóbban meguszod ;)
  • Elrond
    Hát igen aki már csak ezt a fajtáját ismeri a kommunikációnak az megérdemli, hogy minden pénzét elszedjék. Ráadásul lehet, hogy ez csak utólag tudatosul benne; esetleg, vagy nem.
    Sajnállak bennteket, örüljetek, hogy fizethettek.
  • metaljesus
    ti nem láttátok a t-mobil új akcióit az óriásplakátokon? 50%-kal kevesebb roaming díj, csak most. nem mondom, ügyesek. pár hónap múlva úgyis csökkenteniük kellenne a roaming díjat, és eladják akciónak amíg csak kevesen tudnak róla.
    a versenyről meg annyit hogy akkor működne igazán ha lenne kábé 5-6 nagyjából egyenrangú szolgáltató, nem pedig 3, amiből 1 különben is már majdnem uralja az európai piacot. :(
  • freddirty
    Verseny, persze. A múltkor netezni akartam GPRS-en egy keveset a PDA-mról. /Forgalmi díj alapon/ Rövid idő után jött az SMS hogy már csak párszáz maradt a kártyán. Kiderült hogy a forgalmi díjat megemelte a szolgáltató kb. 150%-al, és eltörölte a hétvégi kedvezményt. így 10kbyte csupán ÖTSZÖR annyiba került mint annakelőtte. Na akkor irány egy másik szolgáltató. Hogy-hogynem a westel GPRS árai ugyanannyit emelkedtek mint a pannoné.
    Nesze neked verseny b+.
    2006-ban GPRS forgalmi díjas neten az index.hu oldal egyszeri letöltése kb. 1000 Ft. Ezért fejlesztenek 3G-t? Ne 2 perc alatt rabolják ki az embert hanem 10 mp alatt?
  • gyuri12
    kezdjük akkor azzal hogy én nem tudom hogy mi az a roaming díj...:D