15
-
Zenty #15 Ideólogia szinten vagy nem tök m1 ,de jól megy nekik!
Demokráciának meg a reklámja,illuziója a jóh ,de egyébként 0!
Valami újat kéne kitalálni már :D -
Tiberius B #14 Nem a kommunizmust (max. ideológiai szinten) a kapitalizmussal? -
Tiberius B #13 he?, szerintem te vmit félreértettél a hsz-ében.:-) -
Morden23 #12 Arty.
Miért ne lehetne összehasonlítani a két rendszert? Demográfiailag, szociálisan, gazdaságilag?
A szigorúságnak meg semmi köze az igazságtalansághoz. Kinek a pap, kinek a paplan. Nekem eszembe sem jutna olyan rendszerben élni, mint amilyen Kínában van, de nem elhanyagolható tény ettől függetlenül, hogy az ország grafikonjai a nyugaton "divatos" stagnációhoz képest keményen emelkedő tendenciát mutatnak. -
#11 demokráciát kommunizmussal? :D
te elolvastad a cikket? tisztában vagy vele, h mi az a demokrácia?
a szigoruság pedig <> igazságtalan !
ugyérzem, sg-re nem illenek a mélyebb anyagok :D -
Zenty #10 Kinaik most csinálják a legjobban! vVegyitik demokráciát a konomnizzmusal elismeröen ,hogy mind a kettőnek vannak elönyei!
És jobban fejlödnek mint az eu még ha szigorú is... -
#9 Kínai nem követi el azt a hibát mint a többi kommunista ország,tulajdonképpen a kapitalizmust vegyíti a kommunizmussal,de ne feledjuk el azt sem ,hogy mi tettük gazdaggá őket azzal hogy a nagy cégek odatelepultek az olcsó munkaerő miatt,ezzel hatalmas gazdasági lökést adva az országnak. -
Marlosh #8 Miert is?
Ez a demokracia dolog lathatoan nem nagyon szuperal,legalabbis Mo-n nem......
Ha jol tudom Svedorszagban az adocsalast jobban buntetik mint a gyilkossagot.......talan nem veletlenul! -
#7 hülye vagy te öcsém. -
irkab1rka #6 Ahpgy Kínában a meggazdagodott réteg elri a kritikus tömeget nem lehet őket ezzel a módszerrel kordában tartani.
Amiért itthon rohadt szemétnek titulálnak valakit, aki 2 millárdot nyúl állami pénzekből, de börtön nélkül megússza, az Kínában már 10-ed ennyiért kivégzik.
Na? Melyiket szeretnétek? -
#5 Úgy tudom nincsenek még 2 milliárdan (szerencsére). -
Morden23 #4 Nem olyan retek az a kínai vezetés. Egy európai számára elképzelhetetlen az az élet, ami Kínában van, de az ország gazdasági mutatói keményen jelzik, hogy igenis felfelé ível a sztori.
Egyszóval a rendszer tökéletes arra, hogy megteremtsen egy majdani, vizionált Kínát. Hogy ez pontosan milyen is lesz, azt majd meglátjuk, véleményem szerint még bőven a mi életünkben. -
#3 Azért nem egyenlő azzal a kommunizmussal, mint ami nálunk volt.
apum volt kint üzletiúton és mondta, hogy az vezetés ami ott van sokkal jobb mint nálunk ez a "demokorácia". Kicsit szigorú, mint itt is láthatjuk, de sokkal jobban működik.
Félreértés ne essék, én is elítélem, hogyha bárkit lecsuknak azér, mert nem azt gondolja amit ők, vagy amit ők szeretnének. -
Chris05 #2 Nem semmi, retek kínai vezetés. Egyébként tényleg a csillogás és a nyomor a köbön egyszerre van jelen az országukban. -
#1 Szemunk elott csinaljak azt 2 milliard emberrel, mint nalunk anno...