303
Bermuda háromszög rejtélye
  • HUmanEmber41st
    Az a bojtúszós hal volt és Japán partjai mellett sokat találtak/fogtak ki, a hal sajna nem tudott róla, h már rég ki kellett volna halnia :)
  • grebber
    Szép egy állat :D azt kitudja mik uszkálnak valójában az oceánok/tengerek mélyében.Főleg abban a Loch Ness-i tóba.
    Volt valamikor hogy pl buvúról nemtom melyik tengerbe vagy oceánba találtak egy olyan halfajtát valami rojtosat amiről azthitték sokezere éve kihalt.

Az igazság odelent van
  • norbre
    közben megtaláltam

link1
    link2
  • norbre
    nincs meg a másik 4 kép?
  • Ironka
    Akkor bocs. ;P De legalább raktad volna idézőjelbe, mert a szöveg alapján simán írhattad volna te is, ráadásul külön bekezdésben volt...
  • grebber
    Ne honnan szoptad kisfiamozzá nekem ,mert nem én irtam ezt csak betettem egy cikket!
  • Ironka
    "Ha ismert lenne a világon, hogy találtak egy dinoszauruszt, az evolúció elmélete vereséget szenvedne."

Ezt a baromságot honnan szoptad kisfiam? Akármi is volt ez, az semmit sem változtat azon, hogy milyen mechanizmus alapján változik a Föld élővilága. Az evolúció működése annyira magától értetődő és következetes, hogy egy alsó tagozatosnak sem jelenthet problémát a megértése, feltéve ha nem vezették félre kiskorában és hitbeli kérdést csinál belőle.

Amúgy pedig egy tudós sem mondta, h egyértelműen plesiosaurus lenne.
    "On the 28th of July 1977 the Zuiyo Maru carcass was commented upon in New Scientist. A scientist from the British Museum of Natural History had the same opinion as Bjerring and Persson: that the remains were not from a plesiosaur. The decomposition pattern of a basking shark, whose spine and braincase is relatively highly ossified for a cartilaginous fish, can be expected to produce a similar shape to a plesiosaur; the first parts that fall off during decomposition are the lower jaw, the gill area, and the dorsal and caudal fins. Bengt Sjögren (1980) concluded: "It was the infamous old ´Stronsay beast´ that once again haunted like on innumerable other occasions. The scholars in Japan went into the same easy trap as the Scot naturalists did in the 19th century.""
    http://en.wikipedia.org/wiki/Zuiyo_Maru
  • dunga
    ehh
  • grebber
    Hát ha ilyen van elképzelhető hogy abban a tóban is valami frankó lény él:

Az új-zélandi szörny

1977-ben egy japán halászhajó óriási állattetemet fogott ki húzóhálójával Új-Zéland közelében. Az állatot a fedélzetre vonták és megvizsgálták. A hatalmas szörny körülbelül egy hónapja múlhatott ki és oszlásnak indult. Lemérték, egy zoológus 5 fényképet készített róla és mintát vett az uszonyaiból. Attól félve, hogy a friss halállományukat megfertőzi, a japánok visszadobták a tetemet a tengerbe. 10 méter hosszú volt és 1814 kg (4000 font) súlyú. Nyaka 1,5 méter, feje 45 centiméter, 4 uszonya pedig 1 méter hosszú volt.

Miután a hajó visszatért és a fényképeket előhívták, az azokat tanulmányozó tudósok zavarba jöttek: egyikük sem tudta beazonosítani az állatot. Az uszonymintákat kielemezték, és azok azt jelezték, hogy az állat hasonló volt egy halhoz vagy egy hüllőhöz, de nem volt emlős. Ennek megfelelően sem bálna, sem fóka nem lehetett. Nyaka viszont túl hosszú volt egy haléhoz képest. Egyesek azt vélték, hogy az állat cápa volt, talán egy óriáscápa, de nyaka csigolyákból állt, ami nem található meg halaknál vagy cápáknál. Végül arra a következtetésre jutottak, hogy az állat egy plesiosaurus (tengerben élő dinoszaurusz, tengeri hüllő) volt, mivel az adatok — főleg a 4 azonos uszony és a nagy méret — semmilyen más állatfajra nem illettek. A japán tudósok végül abban egyeztek meg, hogy az állat valószínűleg egy plesiosaurus volt.

Az új-zélandi szörny hetekig szerepelt a japán újságok címoldalán. 58 japán, dél-koreai és orosz hajót küldtek a tetem felkutatására, de azt nem találták meg. Amennyiben létezik, valószínűleg a Loch Ness-i szörny is egy plesiosaurus.

Ha ismert lenne a világon, hogy találtak egy dinoszauruszt, az evolúció elmélete vereséget szenvedne. Ezért az evolucionisták ezt a szörnyet egyszerűen a képzelet szülöttének nevezik — aminek ellentmond az 5 fénykép és az uszonyminta —, vagy azt mondják, hogy ez egy cápa volt, ami valahogy úgy bomlott fel, hogy rendkívüli módon emlékeztessen egy dinoszauruszra. Ennek ellenére minden jel arra mutat, hogy ez egy plesiosaurus volt.

• grebber
    A másik ami még rejtély és engem marhára érdekel a Loch Ness.
    Vajon mi lehet ő?
  • dunga
  • norbre
    ezek tények
  • Broafka
    ehm, nem nézel kicsit sok X-aktákat? :D
  • norbre
    nemisigaz mer a zufóknak van ott vízalatti gigamega bázisuk ami tökláthatatlan meg folyton teleportál és azé gyűjti a hajókat meg repülőket mer az emberekkel kisérteteznek aztán meg távirányítjá ka szellemhajókat
  • Broafka
    biztos a hatalmas víz alatti szörny, a KRAKKEN húzza le a hajókat és a repcsiket
  • grebber
    Kurva amerika már mennyire kifejleszthette azt ami akkor 1943-ban "nem sikerült".

Marhára érdekel ez a téma de szerintem a teleportálás még nekik sem megy mert szerintem azt nem nagyon lehet irányitani!
    De a láthatatlanság már marhára mehet nekik ha már 43-ba is ment többé kevésbé!
  • HUmanEmber41st
    Ha lezuhan egy repcsi, elsüllyed egy hajó, legalább 1 nagykiterjedésű olajfoltot hagy maga után a tengeren. Nem beszélve az apróbb, víznél könnyebb tárgyak nagy foltjáról. A katasztrófa helye nagyjából tudható, akkor repülőgéppel 1-2 óra alatt oda lehet érni. ( vagy még hamarabb ). Itt az problema , h a roncsok nyomtalanul tűnnek el . Amennyiben igazak a történetek.
  • grebber
    Gondolom én eltünik a hajó/repülö kimennek az adott koordinátákra és adott xy nkm-es körzetben keresik mert áramlat nem viszi el a roncsokat akár 1 nap alatt se nagyon messzire!
    Másik dimenzióba kerültek powa!
  • petko000
    nem tudom, hogy működik ez.. ha lezuhan egy gép a csendes óceánnal, nem tudom milyen szinten keresik, és mekkora az esélye, hogy megtalálják...
  • grebber
    Soha senki nem azt furcsálotta hogy lezuhannak/elsüllyednek repülök/hajók, hanem hogy se egy roncs se egy ember semmi nemkerült elő.
  • petko000
    "Ti bemennétek oda, ha cserébe x millió dollárt kapnátok érte?"

nem misztifikálod túl egy csöppet? :D
    azért ne legyen már olyan nagy kaland oda bemenni. az Európából Kubába, Puerto Rico-ba, Miamiba tartó halyók is keresztülmennek ezen a területen. nem beszélve a repülőgépekről, pl az Európából Mexikóvárosba tartó járat is átrepül a terület fölött. én is kipróbáltam, pedig nem fizettek érte x millió dollárokat. :D
    Szerintem itt csupán arról van szó, hogy ezen a környéken igen nagy a "forgalom", ami alatt hajókat, repülőket értek. Nem csoda, itt rengeteg turistaparadicsom van. Ha 3x akkora a hajó forgalom itt, mint az óceán egyéb területein, akkor nyílván 3x annyi hajó is fog elsüllyedni. :D Arról nem beszélve, hogy ez egy rohadás nagy terület..

egy Magyarországnál 5x nagyobb területen, ahol ekkora a hajó, és repülőgép forgalom, talán nem olyan durva, hogy sok hajó elsüllyedt, sok repülőgép lezuhant..
  • Ironka
    A tengerből feltörő gázok nem vulkáni eredetűek, hanem üledékesek. Az oxigénszegény környezetben a szerves anyagok bakteriális lebontásából felszabaduló metán komplexet képez a vízzel, és ún. metánjég v metán-hidrát keletkezik, ami akár 18 fokig is stabil lehet. A metánmolekulák a jég rácsába szorulnak, 1 liter metán-hidrát 18 liter metán tartalmaz. Nagy mezők találhatók a Bermuda háromszögben, de pl a Jeges- és Északi-tengeren is. Több száz méter vastagok is lehetnek és viszonylag instabilak. Durva klímaváltozást okoz ha hirtelen felszabadulna egy jelentős részük (a metán nagyon erős üvegház gáz), sokan ezt okolják pl a paleocén-eocén hőmérsékletmaximumért de akár a perm-triász óriáskihalásért is (ami sokkal durvább volt kréta véginél). Kitöréseik pedig nemcsak hajókat, de repülőket is veszélyeztetnek:

An explanation for some of the disappearances focuses on the presence of vast fields of methane hydrates on the continental shelves. A paper was published in 1981 by the United States Geological Survey about the appearance of hydrates in the Blake Ridge area, off the southeastern United States coast. Periodic methane eruptions may produce regions of frothy water that are no longer capable of providing adequate buoyancy for ships. If this were the case, such an area forming around a ship could cause it to sink very rapidly and without warning. Laboratory experiments have proven that bubbles can, indeed, sink a scale model ship by decreasing the density of the water.

Hypothetically, methane gas might also be involved in airplane crashes, as it is not as dense as normal air and thus would not generate the amount of lift required to keep the airplane flying. Low levels of methane have also been shown to cause an aircraft engine to stall when added to the intake of air.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bermuda_Triangle#Methane_hydrates

http://en.wikipedia.org/wiki/Methane_clathrate

Amúgy ajánlom mindenkinek elolvasásra Frank Schätzing: A Raj című sci-fijét, ott e körül (is) forognak a bonyodalmak. :)
  • Shiwo
    hát..az írást olvasva az emberi szervezetre nincs túl jó hatással..
  • HUmanEmber41st
    Ch. Berlitz : A Bermuda háromszög rejtéje
    ebben ír a hajóról is.
  • tu5ko
    amugy mi a konyv teljes cime?
  • tu5ko
    biztos valaminek a nyomara bukkantal, aztan probaljak alcazni, csak nehogy teis eltunj
  • etnies
    te is olvastad Berlitz könyvét?
    én elgondolkodtam rajta.lehet benne sok igazság
  • HUmanEmber41st
    Van egy-két UFO Magazinos beszólása az illetőnek :) :)
    Valójában semmi újat nem mondott, mint amit Berlitz is írt a könyvében.
    Manapság állítanak-e elő a civil szférában ekkora erős mágneses tereket?
    Gondolom, még valami nagyfreki-vel pulzált is, tehát változó mágneses tér lehetett.
    Emberi testre milyen hatásai vannak???
  • etnies
    Végigolvastam és nem hiszem hogy az amcsi kormány abbahagyta volna a kísérleteket.
  • grebber
    Ez bejön

A másik link rejtélyes modon már neekm sem jön be :( hm érdekes tünnek el a weblapok is már
  • grebber
    Ird be google-be(hisz a barátod ) : U.S.S Eldridge
  • grebber
    Én végigolvastam.Komoly.
    Némelyik ember beleolvadt a hajótestbe :D
  • tu5ko
    Grebber
    amugy nekem nem nyitja meg a linket, mashol nincs meg?
  • tu5ko

amugy meg hogy mostanaban nem tunnek el a dolgok ... csak emlekezzetek az Egyiptomi kompra, ugy eltunt, senki nem vette eszre es azota sincsen meg ... pedig az nem egy oceanon vagy egy Bermuda -3szogben tortent ...
  • Emmegki
    meg arról hogy a sumér ékírással valójában binárisan kódoltak le windows programokat már 4000 éve?

szeretem az ilyen megdöbbentő felfedezéseket!
  • etnies
    Hallott vki arról vmit hogy találtak olyan emberi koponyákat amit több ezer évesnek becsülnek és golyóütötte lyuk volt rajta(nem lehetett a halála után mert elkezdett beforni a sebb).
    MEg még arról hogy találtak olyan tárgyakat amik szintén több ezer évesek és repülőgépnek néznek ki.
  • juzosch
    Mostanában (fejlettebb navigációs eszközök) már nem nagyon tűnnek el itt sem a hajók.
  • etnies
    Én hallottam már erről a hajó láthatatlanságról.
    Érdekes dolog.csak gondoljatok bele ha akkor meg bírták csinálni akkor most a mai technikával mire képesek.
    Nem olvastam még végig,de úgy emléxem akik benn voltak a kísérletben előfordult hogy spontán eltüntek.
    Ha jól emléxem Charles Berlitz könyvében volt erről is szó.
  • Dexantreal
    yo hosszú, de ma vagy holnap elolvasom. Ja és nem hallottam erről, de érdekesnek látszik.
  • grebber
    Megtaláltam!!!EZ AZ!!!!!