26
  • Indigo
    #26
    Kíváncsi leszek rá. Én egyelőre inkább elslattyogok valamelyik üzletbe és a kosárba teszem a DVD-t.
  • Beyond silence
    #25
    ÉLJEN! Előre a jövőbe!
    Aki pedig megtud fizetni egy igen nagy sávszélességű előfizetést annak igazán kell lennie arra is hogy a több terrabájtnyi anyagért fizessen a készítőknek!
  • rosemberg
    #24
    Nem tudom mi ez a negatív hozzállás többektől nagyon jó ez a megoldás,csak kérdés lessz az ár.Mert ha drága lessz inkább a lassú de ingyenes torrentet fogják használni továbbra is az emberek,de ha gyors és nem annyi mint a bolti ár akkor miért ne venné meg a polgár.Ráadásul legális verzió.Bár a fekete piaci árak alá nehéz menni.De biztos lessz sikere.
  • tomo
    #23
    ha jutalmazzak a feltoltoket, akkor maguk alatt vagjak a fat.
    hisz nem tudjak ellenorizni, hogy amit a trackernek jelentett , azt tenyleg feltoltotte-e
  • mrzed001
    #22
    Nemtudom egy ilyen jellegű filmet a megjelenés pillanatában fognak-e annyian tölteni, hogy az kihasználja a technológia előnyét. Ha rácsobban 5 ember egy filmre, akkornemsokhasznavolt az egésznek.
    Gondolom tapasztalatból beszélsz
    Láttál már olyat, hogy egy sorozat egy részét a megjelenést követő 4. órában 9000-en seed-elték, 25.000-en leechelték, és 24 órán belül 130.000 felett volt a letöltések száma? Na most képzeld el ugyanezt egy ftp szerverrel :P
  • SimonNorbertIce
    #21
    Minden nagyon jó.
  • Yv@n
    #20
    Nem úgy feltöltő, hogy te döntöd el mit osztassz meg, hanem seed-er. Miután letöltöttélegy ilyen filmet,lehetőséged van otthagyni a klienst, és tovább töltöd felazoknak akik még töltenék. Ilyenkor is feltöltő vagy, pénzt spórolsz a cégnek,lévénnemaző sávszélességüketterheli a többiletöltő, akinek tetöltessz fel.

    Kérdés persze,hogymekkoraalétjogosultsága ilyenterületen a bittorrentnek. Nemtudom egy ilyen jellegű filmet a megjelenés pillanatában fognak-e annyian tölteni, hogy az kihasználja a technológia előnyét. Ha rácsobban 5 ember egy filmre, akkornemsokhasznavolt az egésznek. Ráadásul ebből az 5-ből 4 nemhagyja majd ott a klienst, habefejeztea feltöltést, és azok akik később akarnák letölteni már egyenest a szerverről töltik megint.

    Torrent leg erősebben wareznél tudja megmutatni mit tud, amikor is adott időpontban kijön valamiből egy release,és ezer arc egyszerre csobban rá, később pedig kihal. Mondhatni a HC warezhuszárok éltetik, akiknek mindegy mit tölt csak elmondhassa, hogy kint van a polcon mert letöltötte.
  • Yv@n
    #19
    Főleg, mert az uploaderősen beleverhet a fair use policy-be, ami nem csak nálunk bizonyos szolgáltatóknál van, hanem külföldön is. A torrentnek egyes tévhitekkel szemben nem csak az a lényege, hogy a szervert terhelésmentesítse, tehát a userek többen tudjanak tölteni egyszerre, hanem forgalom csökkentés...ugyanis odakint igen durva pénzek mennek el a forgalmazott adatmennyésig után hosting oldalról.
  • k0zi
    #18
    Hehe
    Miért pont bittorrent?!
    Annak épp az a lényege, hogy ha nincs nagy sávszéled akkor meg tudsz osztani dolgokat, de ha teszem azt fizetni kell érte egy óriáscégnek akkor nem fogok feltölteni, ha pedig erre akarnak kötelezni akkor már rég nem éri meg a pénzt.
    Ez olyan halva született ötlet, ha már fizetős akkor sima letöltés kéne.
    Megint ott a másik dolog, hogy ilyen régi klasszikus filmeket tényleg megvesz az ember 1000Ft-ért boltban és akkor még szenvedni sem kell ilyen letöltögetésekkel.
  • mrzed001
    #17
    Ugyanaz a film más minőségű attól függően hogy mekkora méretre és milyen módszerrel készítették. DVD egyértelmű méretre és formátumra. HDDVD, Blueray méretre egyértelmű, azon belül van 2 féle kódolás.
    XVid esetében ugyebár minőségről beszélünk, mert a méretre nincs megkötés (vagy 1-2 CD)

    És talán az sem mindegy hogyha te esetleg ki akarod írni, hogy mégis mire fér rá és mennyit kell vesződni vele (bluerayest DVDre, nos jó szórakozást)
  • mrzed001
    #16
    Mivel 1GB-os vonal világ viszonylatú nagy userszám mellett piha, ezért a sok már azt a filmet letöltött usertől is tudod letölteni a filmet. Ahogy mondod (ez a P2P lényege, és ez) tutira növelné a userlétszámot is
  • noss
    #15
    + lehet spórolni a rippelést, esetleg egy kis konvertálás és tólhatják ki warezra...
    ma már a dmr eltávolítása sem tétel... :)
  • noss
    #14
    "2) hány minőségben kerülnek fel (XVID, DVD, HDDVD, Blue ?)"

    mióta minőség a HDDVD vagy a Blue???
    ezek tudtommal adathordozók: DVD, HDDVD, Blueray;
    bár a DVD szabványosított videója miatt elfogadom "dvd-minőséget"
    azonban xviddel is lehet dvd-minőséget produkálni v a fölöttit, továbbá a HDDVD és a Blue-ray disc szabványosított (???) formátuma sem elég egyértelmű, lévén hogy az mpeg2 nem (minőségben sem) egy súlycsoport a H.264-gyel szemben...

    a felbontást és a minőséget már említetted az 1) kérdésednél, ezért szerintem a 2)-nál inkább a formátumra lettél volna kiváncsi...
  • Windforce
    #13
    Pont hogy nem, ugyanis itt nem a feltolto mondja meg, hogy milyen filmet fogsz esetlegesen letolteni, hanem a kiadok/egyuttmokodo szervezetek filmjeit lehet majd csak...
    Ez nagzon nem ua
  • rojo
    #12
    Szeintem meg épp annak lenne értelme, ha már Bittorrent, ha az uploadereket jutalmaznák, pl. X feltöltött adatmennyiség után ingyen tölthetnének le egy filmet! Szerintem így kicsit nagyobb is lenne az érdeklődés!
  • Luminas
    #11
    Az 5, pont érdekes lenne. Nyílván nem azért fizetünk vmiért, h még nekünk is kelljen feltölteni utána.
  • Sir Quno Jedi
    #10
    Na ennél a guba-nál is van pl. Babylon 5 de szó nincs róla milyen formátumban/feliratokkal, semmi. Ha a rendes gyári DVD VOB minőségében adják, elmenne, node 1.79$ egy rész és ugye akkor ki lehet számolni mennyibe kerül egy szezon/az egész sorozat! Kissé drága sztem.!
  • pedrohsi
    #9
    ezek egyike sem tiszta még, a BitTorrent cég sem beszélt erről, majd kiderül a rajtnál ősszel
  • mrzed001
    #8
    Ami nem tiszta a cikk alapján
    1) milyen minőségben/felbontásban kerülnek fel a filmek (DVD Mpeg2?)
    2) hány minőségben kerülnek fel (XVID, DVD, HDDVD, Blue ?)
    3) melyik mekkora áron
    4) másolásvédelem meg egyébb szarságok vannak-e rajta (elvbőlsem)
    5) upload-ereket jutalmazzák?
    6) sorozatok mikor lesznek rajta és mennyivel a TV-s bemutatás után és mennyiért?
    .
    .
  • kay3
    #7
    Aki 100 megabittel tolt le az valoszinuleg nem 10 kilobittel fog feltolteni. A torrentnek eppen ez a lenyege, hogy a feltoltesedhez (a felhasznalok ossz feltoltesehez) tudja meretezni a max letoltesi sebessegedet. Leveszi a terhelest a kozponti szerverrol, es nagy mertekben skalazhato is. Ha nagyon sokan toltenek, annak az lesz az eredmenye hogy mindenkinek csokken a letoltesi sebessege, kiveve ha megnovelik a feltoltest valahogy (beraknak egy izmosabb foszervert, vagy mindenki engedi +10kbittel jobban feltolteni).

    De azt nem ertem mit varnak ettol... ezeket a filmeket senki nem fogja megnezni, attores kene igazabol. 1-2 hollywoodi studio vegre eszrevehetne hogy ebben penz van es a legujabb filmeket kene kiadniuk, persze ez nekik eleg nagy kockazat.
  • Sir Quno Jedi
    #6
    Ezt a tv-ben ingyé megnézheted 500-szor, sőt fel is veheted a mai dvdírós okosságokkal (ha már annyira kell), vagy megveheted bótba 999HUF-ért, vagy az alatt.
  • Szefmester
    #5
    pedig vannak köztük nagyon jó filmek is.. bár azok meg nem olyan régiek.. Piszkos tizenkettő és tsai...
  • Sir Quno Jedi
    #4
    Nem hiszem, hogy ezeréves amcsi filmrelikviákra sokan ugranának rá hazánkból PÉNZÉRT, mikor ingyen sem nézem meg, ha adják a filmmúzeumon... Ugyebár.
  • tomo
    #3
    ".vagy minden filmet külön-külön nekiáll seedelni a cég nagy feltöltés mellett és ezért ígéri be az 1 Gbps-os letöltést? -"
    szerintem igy kell ertelmezni.

    lesz egy oriasseeder a ceg reszerol.

    az lehet hogy egymagad nem ered el, de ha sokan masznak ra 100 megabittel eleg hamar elfogy ( ugy a 10. embernel :) )
  • thomyka
    #2
    "A cég 1 Gbps sebességű letöltéseket, valamint kedvező árakat ígért" - akkor most valamit nem értek. A Bitorrent-et használva a mindenkori sebességet nem az határozza meg hogy adott időben hány felhasználó seedeli és leecheli ugyanazt a dolgot? ...vagy minden filmet külön-külön nekiáll seedelni a cég nagy feltöltés mellett és ezért ígéri be az 1 Gbps-os letöltést? - amit soha nem fogok elérni a max 3 mbitemmel :D
  • winnie
    #1
    szinte látom lelki szemeimmel azokat, akik ezt reklamálták eddig, hogy mennek, fizetnek és töltenek.