130
  • dez
    Ne hagyd magad felidegesíteni, ez csak a szokásos Equ stílus. :/
  • assdf
    Na most ez az idézem: "Az Európai Bizottság által kiadott közlemény szerint a szoftvercég a mai napig nem tett teljes mértékben eleget az eredeti, 2004 márciusában meghozott ítélet előírásainak, és elmulasztotta átadni riválisainak a Windows Server operációs rendszer és az abban használt technológiák pontos és teljes dokumentációját."
    Ezt a részt khm... nem is igazán tudom értelmezni.
    Ezek után azt hiszem bárki mehet a biróságra, és beperelheti bármelyik céget, hogy azonnal adja át nekem a termékének a pontos és részletes dokumentációjat amennyiben nem fizethet x millió dollárt. Én be is megyek és holnap beperlem a coca és a pepsi kólát,hogy azonnal adja át a cola pontos receptét amennyiben nem lásd fennt...
    Szóval én nem vagyok MS párti, de ha ez az itélet nem jogellenes akkor semmi sem.
  • MrCrowley
    "fogalmad sincs a dologról csak bedobtál egy szakmai butaságot?" Pl a BDC kérdését? Miért lenne butaság ha nekem ez nem MS alapokon kéne, ahol rohadtul nem számít az MS féle support timeline? He?
    Hogy mennyire vagyok kompetens? Annyira nem hogy meg tudnám mondani mi is hiányzik Tridgeéknek igazán. Tehát igazad van nem vagyok. És Te? Te tudod?

"Hogy a samba.org-on meg mit fröcsögnek az túl sok vizet nem kavar."
    LOL..A Sambás fröcsögésnek biza Te (is) elég sokat köszönhetsz a bukszádból legfeljebb nem tudsz róla. Csak az amiben Én itten pancserkedek az a legtöbb kétkezi embernek igen sok évi bérét kiadná ha MS licencdíjban számolsz. :)
  • Equ
    "Nem merült fel esetleg benned hogy az ilyen magatartást nehezményezik mostanság az "EU-ban"."

egyrészt te összekevered a szabványokat az ajánlásokkal, másrészt egyetlen szó nem volt erről a perben, honnan szedted? Mindenkinek joga van olyan eljárásokat használni amihez kedve van. ha nem jók, akkor majd nem tudja eladni.
    (megjegyzem épp múlt hónapban kötöttem össze ezt a "nem szabványos" wint kerbereoson linuxal)
  • Equ
    "Nem használhat XY cég NT 4.0t? :)"

talán abból az apró okból, hogy nem támogatott, igy semmiféle dokumentációt nem készit hozzá a ms? De érdekes... Nem lenne egyszerűbb bevallani, hogy fogalmad sincs a dologról csak bedobtál egy szakmai butaságot?

A license-nek meg semmi köze a perhez, nem azért büntették meg, a license ugyanaz marad most is, csak még kiegészitik a doksikat...
    Hogy a samba.org-on meg mit fröcsögnek az túl sok vizet nem kavar.
  • MrCrowley
    "a konkurencia egyik része ma is kiválóan együttműködő programokat irt, semmi problémájuk nem volt"
    Igazán? Mondjuk mit szólsz ehhez?
    Az együttműködés az Én értelmezésemben nem arról szól hogy megcsinálom mindenből a magam verzióját ami úgy-ahogy együttműködik a szabványokban/RFC-kben rögzítettel ameddig jó nekem, aztán a továbbiakban tojok mindekire mert Én vagyok a főmufti. Nem merült fel esetleg benned hogy az ilyen magatartást nehezményezik mostanság az "EU-ban".
  • fflx
    "Kiszedették a mediaplayer-t, és ki adattak egy MP nélküli verziót. Senki sem vette meg. Szarra sem volt jó."

Az, hogy nem vette senki, nem biztos, hogy azert volt mert nem kellett senkinek. En anno, amikor az XP-t vettem DIREKT kertem, hogy nekem olyan angol nyelvu windows xp kell, amiben nincs benne a media player.

szerinted lehetett kapni?

azt se tudtak, mirol beszelek. eletukben nem hallottak rola. kereskedok, akik elvileg evvel foglalkoznak.
  • fflx
    valaki irta, hogy az MSDN-ben minden szepen dokumentalva oda vagyon irva... :)

hat mar elnezest, de akkor vajon mi a rakert jott letre korulbel 36469 db portal, ahol megprobalnak a windows ala fejlesztok egymasnak segitseget nyujtani???
  • MrCrowley
    Miért is képtelenség ez? Nem használhat XY cég NT 4.0t? :)
    Gondolom Te viszont utánnajártál a samba.org-on időben hogy annó mi volt a reakció az MS CIFS dokumentációjánák ..khmm.. licencéhez, vagy mondjuk megnézted mit is írnak az említett úrról hogy mégis képben légy kit is kértek fölt többek között szakérteni. Lévén nem az Én vagy a Te érveid lettek felkaristolva hanem az övéi. :)
  • Equ
    " Mint írtam ez csak feltételezés. "

nem az a baj, hogy találgatásokkal dobálózól, hanem az, hogy ezekbe szakmai képtelenségeket raksz...
  • Equ
    "A konkurenciánál csak kutyaütő, láblógató, hozzánemértő láma dolgozik."

oh dehogy, a konkurencia egyik része ma is kiválóan együttműködő programokat irt, semmi problémájuk nem volt. A másik része meg szorul vissza a piacon és inkább nekiállt pereskedni.
  • medawo
    "Mindent kitalálnak hogy lehúzhassák a M$-t."

És az neked mér fáj? Ha fáj akkor menj olyan országba ami nem tagja az EU-nak.
  • MrCrowley
    Olvasol is? Mint írtam ez csak feltételezés. Tridge valószínűleg azon protokollok kiterjesztések listáját adta amik a jelnlegi Samba szerverből hiányoznak. Csak emlékeztetőül: Tridgetől nem áll messze a reverse engeenering módszere, így nem szokott felakadni azon az apróságon ha valami éppenséggel nincs dokumentálva (ld: BitKeeper), azonban az AD megvalósításába érzésem szerint beletört a bicskájuk.
  • Praetor
    Nyilván csak a M$-nál vannak olyan programozók, akik értenek is hozzá. A konkurenciánál csak kutyaütő, láblógató, hozzánemértő láma dolgozik.

Ezt ugye nem gondolod komolyan?
  • Equ
    "PDC-BDC"

Huh, ez kemény volt... PDC-BDC utoljára az nt4-ben volt, az AD multimaster replikációs...
    Nem csoda, ha szerencsétlenek nem tudták teljesiteni a kéréseket, ha azok is ennyire értelmetlenek
  • MrCrowley
    "Amikor dokumentációt kértek, megadta.." - Tudomásom szerint ezt elutasították, mivel a kiadott dokumentációk nem tették lehetővé az abban foglaltak _szabad_ felhasználását.
  • MrCrowley
    "Hú de konkrét vagy. Mi nem volt kiadva?"
    PDC-BDC kommunikációs protokoll? AD-vel kapcsolatos CIFS kiterjesztések? Persze ez csak találgatás..Andrew Tridgell gondolom kellő infót szolgáltatott az EU bürokratáinak. :)
  • Darth Sith
    "Az Európai Bizottság által kiadott közlemény szerint a szoftvercég a mai napig nem tett teljes mértékben eleget az eredeti, 2004 márciusában meghozott ítélet előírásainak, és elmulasztotta átadni riválisainak a Windows Server operációs rendszer és az abban használt technológiák pontos és teljes dokumentációját"
    persze, ne tegye esetleg open source-é az összes windwos-t? Micsoda baromság. Amikor dokumentációt kértek, megadta, sőt bizonyos kód részeket is elérhetővé tett.

Kiszedették a mediaplayer-t, és ki adattak egy MP nélküli verziót. Senki sem vette meg. Szarra sem volt jó.

Mindent kitalálnak hogy lehúzhassák a M$-t. Ez a büntetés semmire nem volt jó. semmi nem változik ettől, semmi sem lesz jobb vagy rosszabb. Jah de. Az EU biztosoknak jobb lesz, több pénz lesz a zsebükben..

Forgatni kéne ebből filmet és leadni szilveszterkor a kabarék között. garantált siker...
  • Equ
    "Hát persze, mert az EU annyira rászorul arra a 280 millióra"

sok fenketlen zsebet kell megtölteni belőle, az meg nem is kérdés, hogy ettől az eu-ban az ég világon semmi nem fog megváltozni, néhányan jól járnak vele, azt kész.

"És a másik, hogy már korábban is felmerült ez a szerver-protokollos ügy, mivel hogy nagyon is nem volt kiadva."

Hú de konkrét vagy. Mi nem volt kiadva?
    Hát igen, pont erről szólt az egész szinjáték. Senki nem mondta, hogy pontosan mit kell dokumentálni, mi hiányzik, csak szegény versenytársak nem tudnak programozni...
  • Equ
    "110 milla a FORGALMA nem a nyeresege"

bár senki nem állitotta, hogy a nyeresége lenne, de nem is a forgalma, 110 millió már az adózás utáni eredménye, amiben a korábbi büntetések egy része már le van vonva. A tiszta nyeresége kb 4 milliárd dollár/negyedév, ami olyan 30 millió dollár/nap. De ez már a tiszta nyereség, a büntetések nagy részét nem ebből fizetik...

Elemzők pár %-os profitveszteséget jósolnak, amennyiben befizetik. Ettől nem fognak elszegényedni...
  • dez
    Hát persze, mert az EU annyira rászorul arra a 280 millióra... :P
    És a másik, hogy már korábban is felmerült ez a szerver-protokollos ügy, mivel hogy nagyon is nem volt kiadva.
  • Hierogli
    Hm, 110 milla a FORGALMA nem a nyeresege... a nyeresege ennek a toredeke csak (ugye lejon 60000 ember napi fizetese legalabb.).
  • Marlosh
    ize,akarom mondani egyetertek
  • Extraboy
    En meg teljesen.
  • Equ
    nemár
  • Marlosh
    Kivetelesen, a nagy reszevel egyet ertek......
  • Equ
    mivel a ms egy átlagos napon 110 millió dollárt keres, a kretén eu most azon erősködik, hogy 2 vagy 4 napnyi bevételét tudja a ms-tól elvenni

de ez az egész csak a pénz lehúzásról szólt, láttuk mekkora értelme volna mediaplayer nélküli windowst kiadatni velük, de a nagy eu szakértők kitalálták... Aztán nem specifikálták pontosan, hogy milyen dokumentumokat akarnak (mellesleg jogellenesen) teljesen mindegy volt, hogy milyen többezer oldalas doksit adott át az ms, lényeg, hogy perkáljanak.

De végülis mindegy, a versenytársak nem a dokumentumok miatt tartanak ott ahol, hanem, mert nem tudnak programozni csak pereskedni.

Semmi nem fog változni, a ms röhögve kifizeti a büntetést, az eu megkapja a sarcát, a piac megkapja a doksit és pont annyira lesz előrébb vele mint a media player nélküli winnel és minden megy tovább... Aki okos volt, az eddig is kaszált ms-os programok fejlesztésével, mivel minden ott van az msdn-en, aki meg hülye az ettől függetlenül is el fog süllyedni a süllyesztőben.
  • Morden23
    Ne is így számolj, mert ez gyerekpénz a fenntartott webes illetőleg csíkreklám-felületekhez képest.

Ezalatt értsd az összes nevesített cuccot, mint pl. msn.com, vagy éppen a legújabb msn8, alias Windows Live Messenger alatt elcirkáló mozitrélereknek, zeneanyagoknak ésatöbbi. A reklámban van az igazi lóvé, és így kapcsolódik ide az Explorer, nem amiatt, hogy Windows 30 ezer forint, mert gyakorlatilag minden browser ingyenes.
    A Windows magánszemélyeknek, otthoni felhasználóknak történő értékesítése a tényleges bevétel (most persze nem a profitról beszélünk) elég kis százalékát teszi ki.
  • unranked
    Helyes :) Aki meg azt mondja, hogy csúnya EU, az költözzön olyan országba, amelyik nem tagja az EU-nak. Javaslom az afrikai országok egyikét. ;)
  • rigidus
    Nem "Indigo"-nak ment, hanem a lenti "eszosztasnak".
  • rigidus
    LOL
  • Praetor
    Nem vagyok linux fan. De a versenyt mindenáron fenn kell tartani, mert különben a fogyasztók szívják meg.

És igenis törexem az objektivitásra. Rólad viszont lerí, hogy csont elfogult vagy.
  • Indigo
    Na ez már igen. Ez tényleg döfi
  • Praetor
    Ez max gazdasági szinten megy. Ez a bírság amúgy meg nem az USA ellen irányult. Politikai szinten az EU kiszolgálja az USA-t, és ez elég is az USA-nak.
  • dez
    Mármint havi nyereségre gondolsz?
  • DjDano
    te mint linux fan tökéletesen objektívan álsz a dolgokhoz ugye? CSeppet sem vagy elfogult.. D:D
  • TothLaci
    Szerintem 10-15%-ról lehet szó...
  • dez
    +szerver-alkalmazások
  • DjDano
    na itt egy pozitív hír:

Ingyenessé vált a Microsoft Virtual PC
  • Praetor
    Kicsit ásd bele magadat a témába, hogy az objektívhez közelítő képet tudj a kérdésről alkotni. A kutya a protokollok körül van elásva, és a MS mulasztása a bizottsági határozattal szemben nyilvánvaló.