368
  • Epikurosz
    Ismeretlen helyen te sem mennél gyorsan.
    A másik: a sebességkorlátozást be kell tartani, bárhol is vagy, itt nincs alku!
  • Zenty
    Ez hányadik hozzászolás ami a német össze hasonlitásal jön? :D
  • Asperot
    Ekkora műanyag hisztit egy baromság miatt!
    Mi persze széles mosollyal az arcunkon vadászhatunk, virtuális német, afrikai, koreai, vietnámi, arab célpontokra. Azt persze nem gond, de ha 6 színes pixelre ráfogják hogy magyar, akkor sírunk, sértődünk.
  • VRSDM
    mielőtt le leszek oltva. és csak arra értettem aki gyökér nem az egész népre. csak sajna mint mo.n több gyökér van ...
  • VRSDM
    épp a minap mentünk ceglédre ejtőernyős versenyre, és arra számitottunk hogy kb. 50 perc alatt oda is érünk az mind1 hogy honnan, erre az autósok 90%-a kb 50el ment ahol lehetett volna 90el is +még amig ugye a jogsid nem fáj :)
    a lényeg hogy elkéstem és kik mentem ennyivel? egy durván 200méter hozzszu román kocsikonvjon jaaa és akkor előzd meg őket :D

agyonkéne lövetni a ZILYENEKET /direkt egybe/ amugy nem a kinttélő magyarságra értettem
  • Komolytalan
    Mit vársz egy SZDSZ-es laptól?
  • Komolytalan
    "Tudjál róla, pár Európai országban sikerült nekik. Tudod, hagyták őket. Hát nem fura?
    De ha mondjuk itt elhatározod, hogy márpedig beiskoláztatod őket, majd beküldöd a gyerekeiket olyan tanárokhoz, akik tudják, hogy ŐK UGY SE tudnak tanulni ... akkor megette a fene."
    Érdekes téma ez a cigó beilleszkedés. A szülőfalumban egy sem, de a szomszéd faluban igen sok roma él. Volt egy helyi akció a polgármesteri hivatal részéről, hogy minden roma kaphatott használatra pár 100 négyszögöl konyhakertet (frankónk kiszántva, tárcsázva, csak ültetni kellett bele), meg vetőmagot (krumpli, zöldségek, ilyesmi). A 100+ családból 4 élt a lehetőséggel, művelték is szépen a földet, akármely magyar becsületére vállt volna. Mikor már majdnem szedhető volt a termés, mikor a másik 96+ család demonstratíve, fényes nappal kivonult, és kihúzgálta, széttaposta, lehugyozta az összes termést olyan felkiáltással, hogy "Büsöd cigányok, ne akarjatok többek lenni nálunk." Na most akkor szerinted ki is akadályozza meg a beilleszkedést? Nem véletlen az, hogy ha roma származású, nem politikus, hanem tényleg saját erejéből felemelkedett emberrel, pláne ha értelmiségivel beszélsz, akkor nála nagyobb rasszistát nem találsz, ha cigányokra terelődik a szó. Konkrétan én több ilyen emberrel beszéltem, és visszatérő motívum volt náluk hogy a gyerekeken kívül az összes cigányt ki kellene irtani, vagy legalábbis elvenni tőlük a gyerkeket, mert a felnőtt "mocskos cigányok" (ők mondták így, roma létükre) kényszerítik őket a bűnözésre. Nem kicsit döbbentem le azon amit mondtak, de ők éltek közöttük, ők tudják mi a helyzet, nem én.
  • Komolytalan
    A változatosság kedvéért hallhatnánk tőled egy tényt, vagy érvet is, a véleményeden - ami q.rvára nem érdekel senkit se - kívül? Ha nem, akkor hogy megnyugodj: én egy bolsevik zsidó náci vagyok (nem kívánt rész törlendő, ha kevés még, szabadon kiegészíthető). Így okés?
  • Inquisitor
    http://index.hu/tech/szoftver/mirtun060712/
    Denti cikkben sok mindennel nem értek egyett, de azzal igen, ahogyan értékeli eme játék fontosságát.
  • Inquisitor
    "A magyar etnikai tömb fellazult, és ennek hátrányai aztán 1848-ban fognak megmutatkozni először."
    Azt hittem az okozott "kis" hátrányokat (1848-49 full bebukása), hogy az akkori "kormány" nagyívben sz*rt az itt élő összes kisebsségre, meg pár ígéretre, amit még az 1848-as események elején tettek. Annak fényében még furább, hogy volt egy halom lengyel, szerb, osztrák! főtiszt is akik nem kis részt vállaltak a balhéból. (lásd még pl. az Aradi Vértanukat)
  • donatus13
    igy van
  • Pluskast
    "ujvideket Luxemburgi zsigmondnak "koszonhetjuk". Ő ugye ezt nem mondod komolyan. Az árpád-házi királyaink alatt már rég a miénk volt a mai újvidéknek nevezett terület.
  • Hofi Géza
    Szerintem erre mar nem fogunk valaszt kapni,hogy melyik Europai orszag az...
  • donatus13
    CSá hallod
    nekem rokonom él erdélyben és tudnád mit mesélt az ottani románokrol akkor nem mondtad volna ezt
  • Zenty
    Melyik Európai országba? Erre én is kiváncsi lennék!
    Anno páran vándoroltak kih pl a Franciákhoz és itthon meg fenyegetöztek ,hogy még elmenek máshova csak innen el stb stb. ( evvel nemtudom ,hogy lehet fenyegetőznő? Menyenek kit érdekel!) :D
    A lényeg ,hogy mindenhonan szinte vissza rugdosták öket(nem poénból) pedig aztán nyalintották mindenüket.
    "Tudod, hagyták őket. Hát nem fura?"
    Mih aztán böven hagyuk ( a legnagyobb cigány védő ország vagyunk hivatalosan már lassan )
    Törvények,támogatás meg mindenben öket támogatják és védik!
    Minden adodt nekik mint bárki másnak ,hogy jobb legyen ,és be tudjanak illeszkedni,de ök nem akarnak, és szidtanak mindet maguk ellen!
    Maguknak köszönhetik az álltalánositást is, ez már nem rajtunk mulik!
    Az elöbb emlitett arabok is kinaik rá jó pl erre az egészre! Azok miért tudtak akkor?
  • Sanyix
    Mindegy mi volt akkor (amúgyis a honfoglaláskor a magyarok el foglalták a területet, és nem megkapták ajándékba...). De mikor románia megkapta erdélyt, akkor ott a magyar lakosság volt többségbe, még most is, így nem jogos hogy romániához csatolták.
  • Epikurosz
    Annyira azért nem volt üres, de nem ezen van a lényeg.
    A lényeg az, hogy a magyarok a szkíták, szarmaták, hunok, avarok jogán is foglalták el a Kárpát-medencét.
    A romcsik a trákokra és dákokra hivatkoznak, de az ő "jogi alapjuk" sem erősebb, mint a magyaroké.
    Sőt, tovább megyek, még ezen sincs a lényeg.
    Lényeg a lényeg: ki lesz sikeresebb a jövőben? Ki tudja jobban felkötni a gatyáját? A romcsik rafinált népség, és van egy nagy előnyük: homogénebb a társadalmuk, mint a magyar, és számosabbak is. Itt tehát csak sok-sok IQ-val lehet nyerő helyzetbe kerülni, és a kerékkötőket valahogy vissza kell szorítani. Én személy szerint nem élet-halál harcra gondolok, természetesen, inkább egy durva focimeccsre.
    Az a sanda gyanúm, hogy olyansféle helyzet következik most, mint a hosszú XVIII. század. Akkor a csatát (Erdélyt is) azért veszítettük el, mert a berendezkedő Habsburgok megtöltötték az országot olyan telepesekkel, akiknek letelepedési költségeit ráadásul a magyar államkincstár fizette. A magyar korona olyan területei, mint a Bánság, vagy Szatmár és Pécs környéke lett elnémetesítve. A Habsburgok tehát maguknak foglalták el az országot a törököktől, nem felszabadítás volt az. 500.000 sváb telepesről van szó, de becsületükre legyen mondva, ők hű állampolgárai lettek hazánknak.
    Szintén ebben a században szivárgott át a Kárpátokon át Erdélybe kb. 500.000 román (akkori nevükön oláh). Százezres nagyságrendben vándoroltak be akkor zsidók is. Délvidéken a szerbek (rácok) húzódtak északabbra. A magyar etnikai tömb fellazult, és ennek hátrányai aztán 1848-ban fognak megmutatkozni először.
    Az sem mellékes, hogy az életterétől megfosztott magyarságnál, sok vidéken ekkor lett népszerű az egykézés. Bezzeg, ha a visszafoglalt földeket magyar parasztok kapták volna, akkor nem kellett volna egykézni, és nem 15 millió magyar lenne ma a Kárpát-medencében, hanem minimum 20.

Apropó, ezekről is lehetne remek játékprogit írni.
  • Gogo27
    Ez is igaz.
    ..nem tudom ki hiszi azt el, hogy mikor a honfoglalas megtortent (benne van a neveben hogy FOGLALAS) akkor ez a terulet tok ures volt.
    - a romanok (nem.. nem 1800-as evek vege ota leteznek)ruman-nak hivtak magukat es bolgar uralom alatt eltek
    - a szlovakok morvaknak
    - ujvideket Luxemburgi zsigmondnak "koszonhetjuk"

Valoszinuleg nem volt olyan surun lakott terulet mint nyugateuropa abban az idoben, de laktak itt is kulonbozo nepcsoportok.

felreertes ne essek, ez a jatek meg ettol fuggetlenul hulyeseg, csak azert irom le ezeket mert nem szeretem ha valaki csak azert szidja a masikat tudatlansagbol, mert azt hiszi ez a meno, es mas tajekozatlan emberektol ezt hallotta.
  • _Atti_
    ingyenes
  • wiezro
    most nem azért, de kéne egy játék, ahol a románokat fürdetni kéne, ilyen tycoon stílusban.... nemtom mit kell itt kötekedniük, de nem kéne balhézni....
  • Gogo27
    Te is ertelmes vagy .. gratulalok .. 2 kocsog a fara!! :)

..mellesleg haditechnika teren semmivel sincsennek lemaradva magyarorszagtol
  • Loverman
    Nehezen, mivel nem vagyok az... De könnyebb neked mintákba szorítani az embereket mint mindenkit egyenként kezelni. Tudod ez megkönnyíti csökevényes agyad munkáját.
  • donatus13
    jah és még annyi hogy ök nem tom mit akarnak háboruzni mert nincs mevel meg miből
  • donatus13
    nekem az a véleményem hogy a románok kis tetvek nem érdemelnek segitséget senkitöl
    mindig csak bunkoskodnak én ismertem párat és higyétekel nem érdemes némelyik az életre.Ilyen játékot kéne rolluk is csinálni
  • Pluskast
    Ja és amit igazán akartam mondani:) Persze, hogy senki sem tehet arról, hogy hova születik. De arról már igen ha valaki nem kellően tájékozott és emiat fél igazságokat hangoztat és szubjektíven tudja csak a dolgokat szemlélni.
  • Epikurosz
    Te úgy írsz, gondolkodsz, mint egy zsidó.
    Ez persze még nem baj.

Igazam van?
    :-)
  • Pluskast
    A dologgal az baj, hogy aki trianont és ezt a témát említi arról úgy beszélnek mint irredentáról és pejoratív értelemben vett nacionalistáról. Márpedig igen is beszélni kellene a dolgról. A második világháború után 50 év alatt bele nevelték az emberekbe, hogy ez egy rettentő negatív és rossz dolog és erről tilos beszélni. Nos szerintem az, hogy a témát a szőnyeg alá söpörjük attol még létezik. Egy probléma csak akkor oldódik meg ha tényleg foglalkozunk vele és beszélünk róla, nem pedig úgy teszünk mint ha nem létezne vagy mint ha valami mumus lenne.
  • Sanyix
    Amiért vissza merték foglalni a saját földjüket?
  • Hofi Géza
    Melyik Europai orszag(ok)az(ok) ahol sikerult nekik a beileszkedes?
  • Inquisitor
    "Nem a 80 évvel ezelőtti események miatt, hanem amiatt utálom őket, mert nekik még van pofájuk utálni a magyarokat, mert a hozzájuk csatolt területen ottmaradtak. Ezért!"
    Véletlen se lehet, hogy esetleg az első ne adj Isten a második világháború miatt?
  • Inquisitor
    "Cigok meg egyálltalán nem tudnak miimálisan beileszkedni se ,és pedig miota itt vannak?"
    Tudjál róla, pár Európai országban sikerült nekik. Tudod, hagyták őket. Hát nem fura?
    De ha mondjuk itt elhatározod, hogy márpedig beiskoláztatod őket, majd beküldöd a gyerekeiket olyan tanárokhoz, akik tudják, hogy ŐK UGY SE tudnak tanulni ... akkor megette a fene.
  • Ron Ragm
    szegény pórt nem kavarta meg senki.
  • Loxa
    vélemény: ez a játék rendesen megkavarta a pórt. Elkészült, kiadták, és onnan már nem játék. A játékról senki sem beszélt igazán. Ideológiák és "politikai" érvelések hangzanak el többnyire. Bennem sem keltett jó benyomást a játék lényege, de sikerült elvonatkoztatnom, és a sztorira figyelnem. Románok az űrben! Itt derültem a legjobban :)
    Egyébként tényleg mint ha egy "nemzetfelemelő" játékot akartak volna csinálni. Ezért mondjuk nem fogom utálni őket. Esetleg akkor lesznek negatív gondolataim, ha ez kinövi magát valami eszmévé ott Romániában, de ennek az esélye kicsi. Ha mégis bekövetkezik, akkor gáz. Akkor majd összecsapunk az űrben a román-proton fegyverekkel
  • Loverman
    vicces hogy az a kb 5 demagóg ember (szemben az összes többi normálissal) láthatatlan ellenséggel harcol. mintha valaki írta volna hogy ő gratulálna a játék készítőinek, ki akar menni Romániába lakni stb. pedig ien nem volt. mindenki elítélte eddig a játékot. csak legalább ti demagógok kaptatok egy eszközt hogy újra ócsárolhassátok a többi embert. gratulálok. de ebből is kb 2 szó jut majd el az agyatokig, amiből csak azt fogjátok leszűrni hogy vissza kell támadni. és az a vicces hogy igazam lesz
  • Loverman
    most kaptam bizonyítékot rá hogy beteg vagy. még jó hogy az üzenet írójának igaza van, csak te jobbos szemellenzős sosem fogod belátni ha valami igaz rólad de negatív. szar lehet demagógnak lenni
  • Loverman
    Nevetséges hogy az egód akkora mint a Jupiter, és pontosan amiatt nem látsz semmit a világból, csak amit látni akarsz. De ha ez neked jó, így tovább. Tudom sajnálni a veled egy helyen élőket hogy el kell viselniük. Bár biztos zsidózó nagy egójú demagógokat gyűjtöttél magad köré, akik megy ugyanolyanok mint te, azzal együtt hogy ha 10 IQval kevesebb lenne nekik, már növények lennének. Az a bajod hogy nem játszottál kiskorodban eleget... a kézigránáttal
  • Loverman
    Te is csak a ballibeket, ergó zsidókat tudod ócsárolni. Ergo tényleg csurka -hitler júgend vagy. Gratulálok hogy a saját szavaid tartalmát sem tudod ennyire felfogni és összekötni. Persze attól aki zsidózik ne várjunk ilyet.
  • besenyő
    Szerintem iszonyú nagy baromság ezt az egészet így felfújni.
    Már megint az idegbeteg politikusaink járnak az élen, és emiatt még jobban fognak minket utálni.
    Ilyen alapon az összes német kiakadhatna, pl. a Call of Duty és általában az összes háborús játék és film miatt. Mégsem teszik....
    Egy kicsit olyan ez az egész, mint mikor ha a hírekben elmondják, hogy egy kreol bőrű a gyanusítottja egy bűnügynek, Horváth Aladár máris rasszizmusért kiált.
    Csináltak egy ilyen játékot, és akkor mi van??
    Kell csinálni egy román lövöldöző játékot itthon, és slussz-passz.

• Sanyix
    Nem a 80 évvel ezelőtti események miatt, hanem amiatt utálom őket, mert nekik még van pofájuk utálni a magyarokat, mert a hozzájuk csatolt területen ottmaradtak. Ezért! Rohadjanak meg alap lenne, hogy legalább ne utálják őket, hiszen az az ő területük, és nem kezdték el basztatni azt az országot amihez csatolták őket! De nem ezek utálják, mert ott mertek maradni. De ezt le is írtam, ha nem érted, olvasd el többször.
  • Aradebil2
    lehet románozni?pffuj,nah majd ősszel a magyar-moldávon kapnak a pofájukba:D(bár nem románok,de megteszik...)