A Google beperelte a kurzor.hu-t üzemeltető céget

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

már a magyar Google van a google.hu alatt is 😛 😊

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

Google név alatt

Most domainnévrõl beszélsz, vagy márkanévrõl, esetleg védjegyrõl?
Másrészt egy márkanév/védjegy önmagában nem szellemi termék.
A szellemi termék az a (Google védjegy által fémjelzett) keresõ.
Ezután másik keresõt üzemeltetni Google védjegy alatt csalás.

A legérdekesebb h a google márkanév nem az õ szellemi termékük volt kezdetben! Egy magánszemély jegyezte be, de érdeklõdés hiányában, a lejárat után nem hosszabította meg a domain érvényességét, és amikor az lejárt, akkor csapott le rá a mai keresõóriás. Nemrég olvastam vhol, asszem talán a cpben, ez mondható a világ egyik legnagyobb bukásának is...

Igazad van ez teljesen olyan mint a kínai picon. Én eddig azt hittem hogy a google szerzõdésbenm áll a céggel mert full úgy néz ki az eredmények minth a google listájából lenne.

St
Fontos hangsúlyozni a védjegybitorlás közvetlen és egyértelmû tényét:
Google.hu néven a Hírek Kft UGYANOLYAN szolgáltatást nyújt mint a Google.com

Kb. mint a kínai piacon kapható hamisított NIKE cipõk...
St
Hülye vagy kellõen, nem baj.

Igenis oda kell adni a "Google.hu" nevet a "nagy cégnek", mert egyszerûen õk találták ki. Az õ szellemi termékük. Másnak nincs joga használni. És ez így van rendben.
St
A védjegy az erõsebb, nem a domain. A domain bejegyzésének idõpontja lényegtelen. Jelenesetben a kurzor egyértelmûen visszaél a Google nemzetközileg bejegyzett (azaz itt is érvényes) védjegyével (Ugyanolyan szolgáltatást nyújtanak).

Nem lennék a kurzor üzemeltetõinek helyében, nem kétséges, hogy ebbe belebuknak. Meg is érdemlik egyébként.
ha fogalmad sincs az egésznek a mûködésérõl, akkor mi a fuxért firkálsz ide hülyeséget? ez vonatkozik az ebben a melegben állatkerti õröket kicselezõ HJPOWER-re is.

"Milyen védjegybitorlásról beszélsz?"
Arról, hogy a Google az egy nemzetközi védjegy. Ilyenkor nem számit semmi egyéb, AZONNAL megkapja a domaint a védjegy tulajdonosa.

"Már akkor a kurzoré volt a domain név, amikor a googlenak még nem is volt magyarországon bejegyzett cége"
Ez jelen esetben érdektelen.

"lehet most sincs"
Már van: http://www.sg.hu/cikkek/40446/magyar_vallalatot_alapitott_a_google

"Ez olyan, mint amikor a matáv megváltoztatta a nevét t-com-ra, és elvették egy kis kfttõl azt t-com.hu oldalt, ami évek óta a céges siteja volt"
Mert a t-com szintén nemzetközi védjegy.

Bárki levédjegyezhet akármit, mindössze pártizezer forint az ára, ha elfogadják, automatikusan tiéd a domain.

Én csodálkoztam is h egyáltalán eddig hogy müködhetett így, mert egy ismerõsöm a kurzorban keresett és érdekes volt h esõ látásra még az adatbázis is mregegyezõnek látszik egy kezdõ netest tényleg megtéveszthet

Milyen védjegybitorlásról beszélsz? Már akkor a kurzoré volt a domain név, amikor a googlenak még nem is volt magyarországon bejegyzett cége (lehet most sincs). Ez olyan, mint amikor a matáv megváltoztatta a nevét t-com-ra, és elvették egy kis kfttõl azt t-com.hu oldalt, ami évek óta a céges siteja volt (mivel t... com cégnek hívták õket). A büdös multinak mindent lehet, bíróságot is megveszik kilóra - errõl van itt szó.
Ez felfogható egyfajta hamisításnak is. Ha az ember a Google.hu -n akar keresni, automatikusan feltételezi, hogy a híres keresõ magyar verzióját fogja hasznáni. Ehelyett bejön ez a vacak.
Tudod, ha én veszek egy palack Tokaji Aszut, akkor nem mûtrágyás kannásbort akarok inni...

egyértelmûen védjegybitorlásról van szó, a kurzor kihasználja a Google nagyságrendekkel nagyobb népszerûségét és ismertségét, ráadásul üzleti alapon teszi, ami még súlyosabbá teszi az egészet. Személy szerint csodálkozom, hogy miért csak most perelnek, már rég meg kellett volna tenni.

Ha a kurzor jobb lenne, mint a google, akkor még igazad is lehetne.
Így van, megint a papírforma, kedves bíró úr. Adjuk a domain-t a nagycégnek, hogy ne legyenek további perek és hogy mindenki boldog lehessen... Vagy mégsem lesz mindenki boldog?
Véleményem szerint kapja be a gugli! Meg amúgy is nem qrva mindegy, hogy honnan lyukad ki valaki a Gugli-ra? Örüljenek a köcsögök, hogy valaki használja a szarukat. és akkor ha nincs más írnivalóm, akkor, nos igen, éljen a Kurzor!!
akyyy
"A cég a domain megszerzését követõen 2005. májusa-júniusa a saját márkanéven indított Kurzor nevû internetes keresõ oldalára irányította a webcímet begépelõ látogatókat."

nemazért, de sokkal régebben is (5-6 éve) is akurzor jött be:S

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Naj megtévesszük a usert és találatokat szedünk be! Jól tette google!
Bár én a Google.com/ig siteot használom, amihez nincsen még magyar nyelv

Panyi http://www.magyaritasok.hu/ http://steam.magyaritasok.hu/