18
  • ssdb
    #18
    már a magyar Google van a google.hu alatt is :P :)
  • dez
    #17
    Google név alatt
  • dez
    #16
    Most domainnévről beszélsz, vagy márkanévről, esetleg védjegyről?
    Másrészt egy márkanév/védjegy önmagában nem szellemi termék.
    A szellemi termék az a (Google védjegy által fémjelzett) kereső.
    Ezután másik keresőt üzemeltetni Google védjegy alatt csalás.
  • Hegyikecske
    #15
    A legérdekesebb h a google márkanév nem az ő szellemi termékük volt kezdetben! Egy magánszemély jegyezte be, de érdeklődés hiányában, a lejárat után nem hosszabította meg a domain érvényességét, és amikor az lejárt, akkor csapott le rá a mai keresőóriás. Nemrég olvastam vhol, asszem talán a cpben, ez mondható a világ egyik legnagyobb bukásának is...
  • Mipi
    #14
    Igazad van ez teljesen olyan mint a kínai picon. Én eddig azt hittem hogy a google szerződésbenm áll a céggel mert full úgy néz ki az eredmények minth a google listájából lenne.
  • St
    #13
    Fontos hangsúlyozni a védjegybitorlás közvetlen és egyértelmű tényét:
    Google.hu néven a Hírek Kft UGYANOLYAN szolgáltatást nyújt mint a Google.com

    Kb. mint a kínai piacon kapható hamisított NIKE cipők...
  • St
    #12
    Hülye vagy kellően, nem baj.

    Igenis oda kell adni a "Google.hu" nevet a "nagy cégnek", mert egyszerűen ők találták ki. Az ő szellemi termékük. Másnak nincs joga használni. És ez így van rendben.
  • St
    #11
    A védjegy az erősebb, nem a domain. A domain bejegyzésének időpontja lényegtelen. Jelenesetben a kurzor egyértelműen visszaél a Google nemzetközileg bejegyzett (azaz itt is érvényes) védjegyével (Ugyanolyan szolgáltatást nyújtanak).

    Nem lennék a kurzor üzemeltetőinek helyében, nem kétséges, hogy ebbe belebuknak. Meg is érdemlik egyébként.
  • avman
    #10
    ha fogalmad sincs az egésznek a működéséről, akkor mi a fuxért firkálsz ide hülyeséget? ez vonatkozik az ebben a melegben állatkerti őröket kicselező HJPOWER-re is.
  • Cat #9
    "Milyen védjegybitorlásról beszélsz?"
    Arról, hogy a Google az egy nemzetközi védjegy. Ilyenkor nem számit semmi egyéb, AZONNAL megkapja a domaint a védjegy tulajdonosa.

    "Már akkor a kurzoré volt a domain név, amikor a googlenak még nem is volt magyarországon bejegyzett cége"
    Ez jelen esetben érdektelen.

    "lehet most sincs"
    Már van: http://www.sg.hu/cikkek/40446/magyar_vallalatot_alapitott_a_google

    "Ez olyan, mint amikor a matáv megváltoztatta a nevét t-com-ra, és elvették egy kis kfttől azt t-com.hu oldalt, ami évek óta a céges siteja volt"
    Mert a t-com szintén nemzetközi védjegy.

    Bárki levédjegyezhet akármit, mindössze pártizezer forint az ára, ha elfogadják, automatikusan tiéd a domain.
  • Hegyikecske
    #8
    Én csodálkoztam is h egyáltalán eddig hogy müködhetett így, mert egy ismerősöm a kurzorban keresett és érdekes volt h eső látásra még az adatbázis is mregegyezőnek látszik egy kezdő netest tényleg megtéveszthet
  • Komolytalan
    #7
    Milyen védjegybitorlásról beszélsz? Már akkor a kurzoré volt a domain név, amikor a googlenak még nem is volt magyarországon bejegyzett cége (lehet most sincs). Ez olyan, mint amikor a matáv megváltoztatta a nevét t-com-ra, és elvették egy kis kfttől azt t-com.hu oldalt, ami évek óta a céges siteja volt (mivel t... com cégnek hívták őket). A büdös multinak mindent lehet, bíróságot is megveszik kilóra - erről van itt szó.
  • teddybear
    #6
    Ez felfogható egyfajta hamisításnak is. Ha az ember a Google.hu -n akar keresni, automatikusan feltételezi, hogy a híres kereső magyar verzióját fogja hasznáni. Ehelyett bejön ez a vacak.
    Tudod, ha én veszek egy palack Tokaji Aszut, akkor nem műtrágyás kannásbort akarok inni...
  • Cat #5
    egyértelműen védjegybitorlásról van szó, a kurzor kihasználja a Google nagyságrendekkel nagyobb népszerűségét és ismertségét, ráadásul üzleti alapon teszi, ami még súlyosabbá teszi az egészet. Személy szerint csodálkozom, hogy miért csak most perelnek, már rég meg kellett volna tenni.
  • Renz
    #4
    Ha a kurzor jobb lenne, mint a google, akkor még igazad is lehetne.
  • HJPOWER
    #3
    Így van, megint a papírforma, kedves bíró úr. Adjuk a domain-t a nagycégnek, hogy ne legyenek további perek és hogy mindenki boldog lehessen... Vagy mégsem lesz mindenki boldog?
    Véleményem szerint kapja be a gugli! Meg amúgy is nem qrva mindegy, hogy honnan lyukad ki valaki a Gugli-ra? Örüljenek a köcsögök, hogy valaki használja a szarukat. és akkor ha nincs más írnivalóm, akkor, nos igen, éljen a Kurzor!!
  • akyyy
    #2
    "A cég a domain megszerzését követően 2005. májusa-júniusa a saját márkanéven indított Kurzor nevű internetes kereső oldalára irányította a webcímet begépelő látogatókat."

    nemazért, de sokkal régebben is (5-6 éve) is akurzor jött be:S
  • Panyi
    #1
    Naj megtévesszük a usert és találatokat szedünk be! Jól tette google!
    Bár én a Google.com/ig siteot használom, amihez nincsen még magyar nyelv