18
-
ssdb #18 már a magyar Google van a google.hu alatt is :P :) -
dez #17 Google név alatt -
dez #16 Most domainnévről beszélsz, vagy márkanévről, esetleg védjegyről?
Másrészt egy márkanév/védjegy önmagában nem szellemi termék.
A szellemi termék az a (Google védjegy által fémjelzett) kereső.
Ezután másik keresőt üzemeltetni Google védjegy alatt csalás. -
Hegyikecske #15 A legérdekesebb h a google márkanév nem az ő szellemi termékük volt kezdetben! Egy magánszemély jegyezte be, de érdeklődés hiányában, a lejárat után nem hosszabította meg a domain érvényességét, és amikor az lejárt, akkor csapott le rá a mai keresőóriás. Nemrég olvastam vhol, asszem talán a cpben, ez mondható a világ egyik legnagyobb bukásának is... -
Mipi #14 Igazad van ez teljesen olyan mint a kínai picon. Én eddig azt hittem hogy a google szerződésbenm áll a céggel mert full úgy néz ki az eredmények minth a google listájából lenne. -
#13 Fontos hangsúlyozni a védjegybitorlás közvetlen és egyértelmű tényét:
Google.hu néven a Hírek Kft UGYANOLYAN szolgáltatást nyújt mint a Google.com
Kb. mint a kínai piacon kapható hamisított NIKE cipők... -
#12 Hülye vagy kellően, nem baj.
Igenis oda kell adni a "Google.hu" nevet a "nagy cégnek", mert egyszerűen ők találták ki. Az ő szellemi termékük. Másnak nincs joga használni. És ez így van rendben. -
#11 A védjegy az erősebb, nem a domain. A domain bejegyzésének időpontja lényegtelen. Jelenesetben a kurzor egyértelműen visszaél a Google nemzetközileg bejegyzett (azaz itt is érvényes) védjegyével (Ugyanolyan szolgáltatást nyújtanak).
Nem lennék a kurzor üzemeltetőinek helyében, nem kétséges, hogy ebbe belebuknak. Meg is érdemlik egyébként. -
avman #10 ha fogalmad sincs az egésznek a működéséről, akkor mi a fuxért firkálsz ide hülyeséget? ez vonatkozik az ebben a melegben állatkerti őröket kicselező HJPOWER-re is. -
Cat #9 "Milyen védjegybitorlásról beszélsz?"
Arról, hogy a Google az egy nemzetközi védjegy. Ilyenkor nem számit semmi egyéb, AZONNAL megkapja a domaint a védjegy tulajdonosa.
"Már akkor a kurzoré volt a domain név, amikor a googlenak még nem is volt magyarországon bejegyzett cége"
Ez jelen esetben érdektelen.
"lehet most sincs"
Már van: http://www.sg.hu/cikkek/40446/magyar_vallalatot_alapitott_a_google
"Ez olyan, mint amikor a matáv megváltoztatta a nevét t-com-ra, és elvették egy kis kfttől azt t-com.hu oldalt, ami évek óta a céges siteja volt"
Mert a t-com szintén nemzetközi védjegy.
Bárki levédjegyezhet akármit, mindössze pártizezer forint az ára, ha elfogadják, automatikusan tiéd a domain. -
Hegyikecske #8 Én csodálkoztam is h egyáltalán eddig hogy müködhetett így, mert egy ismerősöm a kurzorban keresett és érdekes volt h eső látásra még az adatbázis is mregegyezőnek látszik egy kezdő netest tényleg megtéveszthet -
Komolytalan #7 Milyen védjegybitorlásról beszélsz? Már akkor a kurzoré volt a domain név, amikor a googlenak még nem is volt magyarországon bejegyzett cége (lehet most sincs). Ez olyan, mint amikor a matáv megváltoztatta a nevét t-com-ra, és elvették egy kis kfttől azt t-com.hu oldalt, ami évek óta a céges siteja volt (mivel t... com cégnek hívták őket). A büdös multinak mindent lehet, bíróságot is megveszik kilóra - erről van itt szó. -
teddybear #6 Ez felfogható egyfajta hamisításnak is. Ha az ember a Google.hu -n akar keresni, automatikusan feltételezi, hogy a híres kereső magyar verzióját fogja hasznáni. Ehelyett bejön ez a vacak.
Tudod, ha én veszek egy palack Tokaji Aszut, akkor nem műtrágyás kannásbort akarok inni... -
Cat #5 egyértelműen védjegybitorlásról van szó, a kurzor kihasználja a Google nagyságrendekkel nagyobb népszerűségét és ismertségét, ráadásul üzleti alapon teszi, ami még súlyosabbá teszi az egészet. Személy szerint csodálkozom, hogy miért csak most perelnek, már rég meg kellett volna tenni. -
Renz #4 Ha a kurzor jobb lenne, mint a google, akkor még igazad is lehetne. -
HJPOWER #3 Így van, megint a papírforma, kedves bíró úr. Adjuk a domain-t a nagycégnek, hogy ne legyenek további perek és hogy mindenki boldog lehessen... Vagy mégsem lesz mindenki boldog?
Véleményem szerint kapja be a gugli! Meg amúgy is nem qrva mindegy, hogy honnan lyukad ki valaki a Gugli-ra? Örüljenek a köcsögök, hogy valaki használja a szarukat. és akkor ha nincs más írnivalóm, akkor, nos igen, éljen a Kurzor!! -
#2 "A cég a domain megszerzését követően 2005. májusa-júniusa a saját márkanéven indított Kurzor nevű internetes kereső oldalára irányította a webcímet begépelő látogatókat."
nemazért, de sokkal régebben is (5-6 éve) is akurzor jött be:S -
Panyi #1 Naj megtévesszük a usert és találatokat szedünk be! Jól tette google!
Bár én a Google.com/ig siteot használom, amihez nincsen még magyar nyelv