Gothic III - egy minőségi sorozat folytatása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenki más szörfözik a neten, én cirkálok! Valakinek optikai az egere, nekem a netem az!
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Egyébként maga a játék naon cool! Várom a hármat, már csorog a nyálam! Meg egyébként is RPG rulz!
Bár azzal csak pár órát toltam, de gáz volt, hogy a fõváros piac eészén volt két boltos egy sétáló õr és passz. Még mindig csak útjelzõtáblák az emberek.. Meg hangulata sem volt. A MIII-at is a Gothic után kezdtem tolni. Nem kellett volna. Csiáltam, csináltam, de kurva unalmas volt. Valahol 22-dik szint táján meguntam és unistall.
A G2-t MEGINT (kb. 5-ödjére + 1szer kieggel is) végigtoltam, hogy ráhangolódjak a követekezõ részre....
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Annyi köze van a Diablónak az RPG-hez, mint Somának a jó nõhöz.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Szegény Diablót meg ne verd már veresre xD, keress rá akárhol, mindenhol role-playing -nek van besorolva, és egyike volt a nagy ugródeszkáknak a cRPG-k ben. Mindenféle awardok, "RPG game of the year" titulusok, és rengeteg ember aki még ma is játsza)
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Rókusfalvy Pál Gábor meg keményen rábaszott 😊))) (no offense)
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Ettõl függetlenül egy Diablónak például köze nincsen a szerepjátékhoz, hiszen a karaktered SZEMÉLYÉNEK nincsen jelentõsége a történet szempontjából. A Gothic-ban azért annyi megvan, hogy kaszttól, hozzáállástól és cselekedetektõl függõen a történet NEM VÁLTOZIK (mert ez nem lehetséges), de idomul a játékos "igényei" szerint.
Ha a Diablót szerepjátéknak nevezzük, akkor a már beszüntetett (óriási szívfájdalmamra) Wing Commander sorozat harmadik és negyedik része több lehetõséget kínál... ott dönthettél legalább két-három-négy lehetõség között, és aszerint haladt a történet.
Mint mondtam, én szeretem a változatosságot, biztos vagyok benne hogy örömömet lelném az igazi papíros D&D-ben is, de ettôl még ugyanúgy becsülöm az elekrtonikus fejlesztéseket.
Mert ezt gyakorlatilag lehetetlen leprogramozni. Ha mégis ennyire mereven nézzük a dolgokat, akkor végül is tényleg nem létezik számítógépes szerepjáték, de megkockáztatom, hogy asztali sem igazán...
A lényeg az, hogy létezik ez a kategória, és ebbe bele is illenek ezek a játékok. Vagy akkor minek nevezzük ezeket a játékokat? Akkor találjunk ki rá egy új kategóriát...
A szerepjátszás lényege ugyebár (mi lenne más, mint) a szerep eljátszása. Egy single-playeres játék gyakorlatilag nulla lehetõséget ad erre, hiszen csak elõre programozott lehetõségek közötti random váltakozás van, igazi véletlen, igazi meglepetés, igazi újdonság nincs.
Szóval a számítógépes RPG igazából egy hangzatos sallang, de ha választani kell, akkor biztosan nem a Diabló az, ami megközelíti a képzeletbeli törésvonalat. A BG, a Crusader, a Morrowind, a Gothic, és még talán a Knights of the Old Republic.
Megjegyzés: természetesen az MMORPG-k sem igazi RPG-k.
Akkor sziveskedjetek kifejteni, hogy szerintetek mit takarná az RPG fogalmat.
Személy szerint ami ezekbôl tevôdik össze, azt símán RPG-nek könyvelném el:
- Van sztorija: alapquestek, esetleg mellékek és ezeket boncolgatod a játék alatt, ezeket teljesítgeted (vagy nem ha úgy tetszik 😊, én szeretem ha lehet bóklászni, felfedezni új tájakat, területeket, esetleg találok valami érdekes "ittemet" magamnak.
- Egy vagy több karakterrel nyomhatod
- Vannak NPC-k akikkel párbeszéded folytatsz és infókak, feladatokat tudsz meg tôlük. (van aki segít is bizonyos feladatoknál, akadályoknál)
- Vannak tapasztalatpontok/szintek/skillek/perkek/powerok/attributok (játéktol függ, ez hogy van megoldva) és ezeket fejlesztgeted. Persze a tapasztalatpontokat vagy a legyôzött ellenél kapod vagy ha az aktuális questet megoldod. De ezt méllyebben/másként is megoldották egyes helyeken pl ha valamit bizonyos skill használatával vagy technikával oldassz meg akkor +tapasztalat vagy +pont arra a skillcsoportra stb... rettentôen variálható ez a rész és ez a jó, hogy változatos. Nekem pl minél összetettebb annál jobb 😉
- Van életerôd ami nyilvánvaló mit takar, és esetleg egy másik "csík 😄" is ami az energiád, speciális erôd, manád jelentheti. De ez nem feltétlen van mindenhol jelen ilyen formában. Valahol pl lôfegyverekkel oldották meg a harcot és ott a töltényre kellett figyelned hogy el ne fodjon, és ha igen akkor utántölteni.
- Vannak "shop"-ok ahol vásárolhatsz vagy eladhatod a cuccaidat (fegyverek, védelmi felszerelések, varázs italok, + a többi segédezköz ami kellhet).
- Ellenségek! xD Igen, itt jön a hentelés része is a dolognak, lehetnek emberek, állatok, vagy akár kitalált szörnyek/lények. Ezeket a vásárolt fegyverekkel, a megszerzett tapasztalattal, és a kifejlesztett technikákkal gyûröd le. Esetleg vannak "fônök/al fônök" szörnyek akikbe jó pár csapás is kell, vagy csak speciális mozdulatokkal tudol leteríteni ôket.
- A legyôzött ellenek véletlenszerûen ejtenek tárgyakat.
- A cuccok "elhelyezkedése" (nincs rá jobb szavam 😞, tulajdonságai amikre bóklászás közben bukkansz, vagy az ellenek ejtenek véletlenszerû.
na azt hiszem kb ennyi. nekem ha ezek egy játékban benne vannak akkor az RPG. annak még örülök is ha "más kaptafára" oldják meg és nem csak a "régi rendszerrôl" hántanak egy újabb bôrt modern graffal.
Szerintem ezeknek a feltételeknek a Diablo, Dungeon Siege, Gothic, IWD, TES, Fallout, KOTOR, FF, NWN...ect ect szériák is eleget tesznek.
Nem kellene mindent a BG-hez hasonlítani. Az is egy RPG volt és "paper'n pen" RPG-ként tartották nyilván. A Diablo-t "hack'n slash" RPG-hez sorolják, és ugyanúgy RPG a hivatalos oldalon is mint mindenhol máshol (nállam és sok embernél szintúgy a Gothic szériákkal a világ egyik legjobjai között), és igen a Gothic is RPG, külsô nézetes vagy ahogy tetszik "third persion" RPG.
Elhiszem, hogy vannak BG fanboyok (semmi bajom a fanboyokkal), esetleg olyanok akik elôször ezzel játszottak és nem egyszerûen nem tudták elfogadni, hogy lehet másféle közelítés a témához ezen kívül. Szerintem nyitottnak kell lenni minden újdonságra. A változatosság igenis jó. Ha minden játék egy kaptafára és megoldásra épülne, szerintem akkor lennének igazán unalmasak, és monotonok az RPG-k.
Mondjuk a Diablora én sem mondanám hogy az (nem is szeretem egyébként), mégis sokan mondják rá...
A Diablo-nál pedig a mára már klasszikus (és szerintem a világon TOP5-ös) Deus Ex is "szerepjátékabb". Ha jól tudom, még gyárilag is csak a hack&slash-t merik rá mondani.
Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com
LowEnd: igen, ezek RPG-k (Role Playing Game). Az RPG nemcsak a BG, Diablo és társai, hanem minden, ami szerepjáték. A Gothic és Morrowind is azok.
Jah, unranked: igazad van, ott én is néztem, de a védekezésre miután rájöttem, neki mertem menni a jabjónak is utána. Addig marad a csapok egyet, majd elszaladok effektus...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nyilván nem lehet elvárni minden játéktól, hogy WASD + 1-9 + space + ctrl gombokkal mûködjön. Szerintem semmi nehézség nem volt az irányításban, ha azt leszámítjuk, hogy más, mint a legtöbb játék, és ezért eleinte kicsit jobban oda kell figyelni.
Na, szóval mit találsz benne még hibának, vagy miért mondtad, hogy szerinted igénytelen maga a sorozat?
Baldurs Gate rulez!!!
Ismersz: Az Invasion-ös felirataidnál segítettem anni egy csöppet...
(teljesen tudatlan vagyok, rpg-vel eddig összesen csak az oblivion kapcsán találkoztam)
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Ezután kezdtem az Oblivionhoz. Engem padlóhoz vert a gáma grafikája, játszhatósága, kicsit furcsa volt, hogy az épületekbe belépni csak úgy nem lehet.
Az tetszett még a Gothicban, hogy az összes ellenfél kint volt a pályán, és csak a játék végére lehetett "letakarítani"a pályát...Nagyon izgalmas volt az is, hogy sunyítani kellett az elején egy Shadowbeast elõl, csak a végén lehetett simán lecsapni...
Én várom a GIII-t, de nekem az Oblivion is tetszik, fõleg a pipacsos mezõk, erdõk, sztem nagyon szép...
Mint minden, már megint ez is túl van értékelve. Ha kijön valami csoda (pl. Oblivion, amivel még nemigen játszottam), akkor mindenki minden mást ehhez fog hasonlítani, még akkor is, ha a játékélmény nem a legjobb, lényeg, hogy a grafika hogy néz ki.
Tõlem ez a program kinézhetne úgy, mint a második rész. Duplázzák meg a területet, sok új misszió, klassz sztori, új kasztok, esetleg varázslatok, és már mehet is. Sokkal jobban élvezném, mint bármelyik Half Life 3-at, vagy FarCry2-õt.
Amúgy akkor neked mi a színvonalas rpg? Morrowind tényleg jó játék volt, mozaikmágia rendszer, egész élõ világ, de (számomra) közel nem volt annyira izgalmas vagy érdekes, mint a Gothic meg a folytatásai.
Ez egy tipikus csúnya emberi reakció volt tõlem. Ha valamit ennyire szeretek, ennyire elismerem a készítõk munkáját és valaki leigénytelenezi, akkor azt az ember kicsit magára is veszi.
Az irányítással az elsõ 2-3 órában sokat küzdöttem, de amit cserébe kaptam azt még talán egy RPG-ben sem. Olyan légkört, olyan hangulatot, hogy máig beleborsódzik a hátam ha rá gondolok.
Soha nem felejtem el amikor a warrior irányba terelt hõsömet egy kicsit elkezdtem mágia irányba terelni és képes lettem átváltozni ilyen tûzlégy félévé. Egyik helyrõl a másikra már nem gyalog kellett járnom, hanem repkedtem mint a madár :-)
Nagyon tetszett ahogy az eleinte éppen csak megtürt senkibõl szépen lassan elismert harcossá váltam és elismerték a tetteim. (ez a 2-ben is így volt)
A mindkét részre jellemzõ rejtélyes dungeonokat már talán nem is kell említenem... mindig volt mit felfedezni.
Ezzel szemben az Oblivion dungeonjai nekem elég hamar unalmassá váltak. Persze shader meg bump-mapping hegyekben, de valahogy "nem jött át".
Ez egész egy színes, mézes-mázas félmilliós gépen is szaggató RPG-s FPS. Nem rossz, nem rossz de összességében nekem kevésbé tetszik, mint pl. a Morrowind.
Peace <#wave>#wave>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Az összképet kell nézni, nem a részletekben kimerülni. Az összhatás, a hangulat amit egy játék ad, az a lényeg, és nem az, hogy merev az óriás rovar.
Véleményem szerint az rpg-k királya még mindig a gothic. Olyan hangulata van mindkét résznek, hogy élvezet visszagondolni rá, hát még játszani. Egyszerûen bele tudom élni magam. Ami nem igaz az általad dícsért morrowindre, és az oblivionra sem, erre az egész mûanyagsorozatra. Egyszerûen nem érzem magam a gyengén megoldott világ részének. Ez talán azért van, mert az egész elder scrolls univerzum megvalósítása elégélettelenre, mûre sikeredett. A gothic világa viszont egy élmény. Észre sem veszem, hogy csak játszok =)
Aminek viszont nagyon örülök, hogy még nem haltak ki a single RPG-k. (Viszont várhattak volna még a megjelenéssel, legalább addig amíg lediplomázom <#wink>#wink>)
a 3.-at meg már a videók alapján lehúztam magamban, a szó szerinti igénytelenség mutatkozott ki ott amikor egy kinyírt enemy gumikacsaként dõlt el... Legyen videó, de legalább az elkészült dolgokat mutatná be, és ne azt amelyik még kész sincs... na ez a lol... Mellesleg pont Tõlled nem várnám ezt a hangnemet, de mindegy...
úristen, a 2. részben volt egy beállítás bug, és én csak azzal tudtam játszani, remélem majd itt is fog mûködni <#idiota>#idiota>
bár biztos nem fog, mert már a Raven kiegészítõben sem mûködött, de ha elõbb feltelepítettem az alap G2-t ott beállítottam a dolgokat, aztán rá a Raven, utána mûködött.
jaj de várom már a játékot 😊
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
A képek pedig nagyszerûek. Nem feltétlenül a grafika, hanem a látvány maga. Egyszerûen szép és ízléses a külalakja.
Negyedik képen látom, régi komám, a Shadow Beast itt lesz a 3. részben is. Amikor a 2-õvel nyomtuk egyik haverommal, mind a ketten majd beszartunk, amikor ránkugrott egy ilyen dög egy barlang sötétjébõl😊