19
  • Capra Ibex #19
    OK, ezt nem tudtam.
  • dez
    #18
    Azt sem igazán szereti a vinyó, ha két/több file-ból egyszerre olvasunk/írunk...
  • dez
    #17
    Úgy tudom, nem spirálban megy az írás, hanem koncentrikus körökben (mint pl. vinyónál, floppynál). Nos, azért is kell a puffer, hogy legalább egy tracknyi (egy kör) adat legyen elérhető, azaz ne a track közepénél fogyjon el az adat. Az meg nem gond, ha két track között tovább vár a lépés után.
  • Sanyix
    #16
    Hát ha valaki használja is a vinyóját akkor normális. A rendszerpartició jó gyors nekem is, mert nincs töredezve. De a másik partició amin az adatokat tárolom, kicsomagolgatom a a rarozott filmeket (merthogy szokás hogy rarba tömörítik a filmeket, pedig semmi értelme, és ha szól valaki akkor hülye érvekkel beqsoltatják), törlés stb, eléggé töredezetté teszi a vinyót(akár egy 150 megás fájlnak 3000 töredéke is lehet). Amúgy néztem ilyen tesztet, ugyanezzel a programmal még a régi (tényleg régi 5-6 éves) vinyómmal és ilyen 80 mbyte/sec es eredmények jöttek ki, holott a valóságban közelsem volt ennyi.
  • Capra Ibex #15
    (Most utánanéztem, mégsincs ilyen DVD íróm... Ettól még biztos lehet. Vagy nem :D )
  • Capra Ibex #14
    (Vagyis mégsem ugyanazt mondjuk :D. )
  • Capra Ibex #13
    Ugyanazt mondjuk... A puffer azért van, hogy abba előre olvassa a gép a felírandó adatot, hátha később mittudomén megakad, vagy a nagy töredezettségtől nem olvas folyamatosan a vinyó. Ezáltal elkerülhetjük, hogy megálljon az írás.
    Mert az elég nagy probléma, ugyanis buffer underrun protection nélkül nem tudja ugyanonnan folytatni az írást ahol abbahagyta (illetve így sem tudja, de olyan kicsi a "rés", hogy nem okoz problémát olvasásnál.)

    Nem hallottál olyan DVD-íróról amiben nincs buffer underrun protection?
    Én igen. Sőt van is nekem.

    De hogy konkrétumokkal dobálózzak :
    16x-os DVD írás = 21.13 MB/sec
    néztem egy tesztet most Sysoft Sandrával (átlagos, ATA vinyó) = Sequential read : 53 MB/s
    Rosszabb esetben (random read) : 36 MB/s

    Nem azt mondom, hogy nem ürülhet ki a puffer, csak azt, hogy az nem "normális".
  • dez
    #12
    Pl. a Samsung is ilyen. Asszem csak a Pioneer nem viszi a CD-t.
  • dez
    #11
    A lemez eljén alacsonyabb sebességen kezdi, 4x/6x.
  • Sanyix
    #10
    Nem, a puffer azért van hogy előre olvasson ha nem tud elég gyorsan előre olvasni (16x-os írásnál gyakorlatban nem is nagyon lehet, tehát ott tuti néhányszor kiürül a puffer), akkor kiürül, és vár amíg újratölti. Ez elég nagy gond, mert a szar fos fospumpa íróprogramok többsége max 128 megás puffert engedélyez(én még egyet se láttam ami többet engedett volna), ami dvd-nél már nem sok, sőt van amelyik max 64mb-t engedélyez. Amúgy én még nem hallottam buffer underrun protection nélküli dvd-nél, szóval egyértelmű hogy van. Ja és azt azért figyelni kell, hogy az író programok általában a beállított írási sebességet írják ki, és nem a valósat ;)
  • toyotakacsa01
    #9
    Majd ha a piacon lesz írható lemez 200-300 pénzér, akkor veszek ilyent.
    Jönnek majd a jó kis Princo B-ray lemezek.
  • Griphons
    #8
    Ha jól követem az eseményeket, ez az első olyan Blu-ray író, ami 3in1, szal itt kezd el értelemet nyerni az új technika. Az ára tényleg lehetne barátságosabb, de egy új termékhez képes (ami ráadásul kombó is) egyész jó az ára. Persze azért én is megvárom, míg 20k-ért meg tudom venni :P
  • Capra Ibex #7
    2x-es írás = 72Mbps
    A 25GB-os egyrétegű lemeznél ez 47 perc (ha jól számolom).

    #5 Az csúnya lenne ha megállna az írás menet közben.
    Azért van a puffer, hogy ez ne történjen meg. Ha mégis, akkor arra van a buffer underrun protection vagy ahogy hívják (már ha támogatja az író).
    De szerintem ott már egészen biztosan nem csak kicsit töredezett a vinyó.
  • Morden23
    #6
    Aki koldus, ne válogasson:)
    4 óra, 5 óra, egy kutya. A lényeg, hogy rettentően hosszadalmas lesz.
  • Sanyix
    #5
    Nem biztos hogy 4 óra lesz, lehet hogy több. Számold bele, hogy a vinyók nem tudnak folyamatosan olyan hűde gyorsan olvasni, szóval írás közben kiürül a puffer, várakozik, tölti fel, ír, megint kiürül, megint vár, és tölti fel és így tovább. Még egy dvd-t 8x se mindíg lehet végig 8szorosan írni, mert ha kicsit töredezett a vinyó, megáll az írással, és puffert tölt...
  • Morden23
    #4
    Alig várom, hogy megint 4 órára rúgjon egy lemez megpörkölése. De jó lesz az. Majd ha kicsit faragnak az árból, meg kikalapálják az összes gyermekbetegségét a rendszernek.
  • Feriboy
    #3
    alig várom már hogy blu-ray lemezeket pörkölhessek :D
  • arty
    #2
    nyitó termékhez képest egyáltalán nem!

    ezer dolcsi aprópénz, korábban a cd és a dvd írók is milliós tételként kezdtek... így szvsz 1 év alatt elérhető lesz!
  • takraj
    #1
    Őszintén szólva annyira nem is drága... (mármint az író)