41
  • Hegyikecske
    #41
    mi a szarér szálltak rá ennyire a m$ra? valamint mér pont a media playerre? Mér nem az IE-re? az sokkal idegesítőbb probléma, mer gyakorlatilag utólag se lehet eltávolítani, ellentétben a media playerrel...
  • Morden23
    #40
    Egyetértek. Kezelhetetlen, idegesítő, túlméretezett és randa:)
  • Caro
    #39
    Nyilván nem.
    A nagyon alacsony (96kbps>) bitrátákra azért még mindig a realmedia a legjobb, és ez tény.
    128 kbps körül a sorrend kb úgy néz ki:
    1)h.264/theora(a h.264 általában élesebb, de néha nagyon elmosódik, főleg képkockaváltáskor, amit a theora nem tesz)
    2)divx
    3)wmv(ennek teljesen fakók a színei, amellett még kockásabb a divxnél is)
  • Marlosh
    #38
    De most komolyan: Aki ert hozza az ugyse hasznalja,mert van jobb,aki meg nem ert hozza az esetleg azt se tudja,hogy van masmilyen!(codec)
    Szemely szerint a quicktime az amit eltorolnek a fold szinerol:)
  • turul16
    #37
    wmv akkár szar akkár nem, nem az a problém vele, hanme, hogy MS termékek használatát igyekezett kikényszeríteni. ~Milló jobb kodek volt a megjelenése környékén. A célja nem egy takarékos bitráta komprumiszum volt. Ugyan ugy, az ujabb változatok is elsősorban az inkopatibilitást szolgálják.
  • moonman
    #36
    Mik ezek a sz@r wmv-k amivel tele van a net?
    Egyáltalán mihez hasonlítod?
    Az emberek abból indulnak ki, hogy amit a neten néznek wmv-t az sz@r! Egyébként tényleg rossz a minősége, de azt már nem tudják, hogy pont azért tudják nézni egy lassabb netkapcsolattal is.
    Ugye nem egy divx/xvid dvd-ripet hasonlítasz egy pár kilobites wmv-vel? :)
  • Marlosh
    #35
    Azt nem ertem,hogy miert nem csinaljak meg a kiegeszito dolgokat opcionalisra? Hasonloan mint a linuxnal,csak nem olyan nagyon reszletesen.
    Es ha kell telepitem,ha nem kell, akkor nem.Szerintem mindenki jol jarna ezzel:)
  • lpmaskmancick
    #34
    én nemsok dologra használom a media palyert,max zenehallgatásra meg néha avi nézésére(meg esetleg asf nézésre)dvd lejátszásra jó a powerdvd,mpeg-et is azzal játszok,jobban viszi mint a wmp,amúgy meg k-liet kodek pakot használok,nekem az vált be a legjobban,amúgy nem rossz lejátszó csak az a kár h kuva sok kodek kell hozzá
  • Caro
    #33
    De ha jön megint egy új háziformátum, és azt esetleg már nem tudják feltörni, és még el is terjed, akkor nem tudom kiváltani az alternatív szoftveremmel!
    És éppen ez a baj.
  • Marlosh
    #32
    Hmm, regebben lattam ugy jatekokat,hogy az volt a dobozan:PC/Mac CD akkor nem volt nehez megcsinalni? (Diablo 2 pl.)
  • Indigo
    #31
    Nem tartozom közéjük. Nem divatból szoktam kritizálni (és nem fikázni) valamit.
  • Indigo
    #30
    Ez megint csak azon múlik, hogy milyen platformokra éri meg fejleszteni. Ha más oprendszerek el lennének terjedve, akkor még növelnék is a "manpower" értékét, hogy oda is tudjanak fejelszteni, hiszen akkor onnan is folyik majd a lé. Ha ez igaz lenne, amit írtál, akkor a fejlesztők nem bíbelődnének egy játékkal, hogy átportolják xbox-ra, ps2-re, nintendóra, X konzolra, Y konzolra, Z konzolra stb.
  • Morden23
    #29
    Játékoknál meg pont annyira vannak benne a kiadók/fejlesztők, mint az MS.

    MSnek fasza, mert Win kell a játékokhoz.
    Játékkiadóknak fasza, mert nem kell elcseszniük manpower-t (és ezzel értékes pénzt, na meg időt, ami ugye pénz), hogy több rendszerre megírják.

    Ha megmosod a hátamat, én megmosom a tiédet.
  • Morden23
    #28
    A sok idióta a divatfikázást találta ki, nem pedig fordítva. Ha nem tartozol közéjük (és szerintem nem mondott ilyet senki), akkor ne nyújts kezet az ilyeneknek, ha kérhetlek.
  • Marlosh
    #27
    Szerintem meg pont ez az a terulet ahol nincsenek rakenyszeritve, ellentetben a gamereakkel akiknek muszaj windowst hasznalniuk(a linux/mac jatekellatottsgarol inkabb ne beszeljunk)
    Morden23:Senki sem nezi le az atlag felhasznalot,en csak azert ertek KICSIT jobban ho
    zza,mert erdekelt,de amugy en sem vagyok jobb/rosszabb:)
  • Morden23
    #26
    Indigo, nem személyes támadásnak szánom, ha kommentelek. Nem kell felkapnod a vizet.

    Te rá vagy kényszerítve a felsorolt programok használatára? IE-t a Windows Update-en kívül sosem kell használnod, azt a 10 percet meg csak le tudod nyelni. Media Playert minek használni, ha nem használod a wmv-t? És ha feltételezzük, hogy alapvetően szar ez a formátum, akkor azt is levonhatjuk, hogy a belőle fialt produktumok is szarok. Na bumm.

    Egyszóval, nem vagy rákényszerítve semmire. Használhatsz Office helyett OpenO-t, használhatsz WMP helyett VLC-t, hanghoz mondjuk Winamp-ot, IE helyett FF-et, és biztos vagyok benne, hogy egy klassz kis számológépet is le lehet tölteni a Kellékek közé.

    #25-re: Nem fájt. Kicsit sem. Ez egy megállapítás, ami ugyanúgy szólt mindenkinek, mint ahogyan senkinek sem. És ráadásul kurvára igaz is.
  • Indigo
    #25
    Nem fájt miközben ezt leírtad? Senki nem beswzélt ilyenről.
  • Indigo
    #24
    Pffff nem értitek amit mondani akarok... Ki beszél itt démonokról meg antikrisztusokról. Kicsit élénk a fantáziád, ráadásul az a baj, ha megjegyzést tesznek a M$-re, az rögtön csak "divatfikázás"-nak minősül. Mintha ez divat lenne... Ezt csak a sok idióta találta ki.
    Nem a Microsoft-al van bajom, vagy konkrétan Gates-el, hanem azzal hogy szar termékekik vannak, és valamilyen szintem a felhasználók rá vannak kényszerítve a használatukra. Persze lehet jönni marketinggel meg hatékony üzletpolitikával, de ez csak egy marketingest tud lenyűgözni, engem nem.
  • Morden23
    #23
    Alapvető bajotok az, gyerekek, hogy evárjátok az egyszeri usertől, hogy mindenhez értsen. Ez nem fog megtörténni. Mindig is lesznek olyanok, akiknek fájni fog a szíve, sőt zokon veszik majd, ha nem lesz pasziánsz, media player és IE a Windowsban. És ez egyáltalán nem gáz dolog. Nem kell lehülyézni ezeket az embereket, hogy "tudatlan istenbarmai".

    Személy szerint, ha elvárnám, hogy mindenki tudja, amit én, sok ember kurva nagy bajban lenne. Ahogyan én is hasonlóan szopogatnék lefelé, ha elvárná tőlem egy matematikus, fizikus, kémikus, vagy még sok egyéb, hogy vágjam azt, amit ő vág. Sőt, őszintén? Kurvára zokon is venném...
  • Marlosh
    #22
    Pontosan mikre gondolsz?
  • Morden23
    #21
    Indigo, ha valami törvényt sért, akkor az "törvénybeütköző tevékenység".

    Káros következmény elég szubjektív dolog. Neked elég káros következmény szerintem, ha kirúgnak, és egy jobb embert vesznek fel a helyedre, de ez még véletlenül sem káros a cégnek, ahol mindez történik.

    Ezért mondom csupán, hogy csínyján kell bánni a semmitmondó kijelentésekkel, és nem feltételezni, hogy Bill Gates meg a Microsoft dolgozói démonok, meg patáslábú antikrisztusok, és az ítélet napján minden Windows-t futtató PC kitépi az előtte ülő user lelkét.
  • Indigo
    #20
    Már hogyne használná sok ÁTLAG user a movie makert. Azért van ennyi szemét wmv-vel tele a világháló!
  • Marlosh
    #19
    Ez roppant viszonylagos,marmint hogy torvenyserto. Attol fugg,hogy eppen mi van torvenyben eloirva!
  • Marlosh
    #18
    ATLAG user konyorgom! Hol tud az CD-rol mp3-ba? (altalaban azt hittek,hogy eleg ha bemasoljak a cd tartalmat copyval a gepre:)) Meg media playerrel sem!Movie makert hasznalo embert meg nem lattam es nem is hallottam:)
  • Indigo
    #17
    "üzletpolitika sosem lehet gonosz, vagy jóságos, csak hatékony és nem hatékony, minden egyéb másodlagos"
    Ez nagyon frappáns mondat, csak nem (teljesen) igaz. Az üzletpolitika lehet törvénysértő is, esetleg másokra nézve káros következményei lehetnek. Persze gondolom ez téged nem érdekel - legalábbis addig, amíg nem téged sért...
  • Morden23
    #16
    Indigo, azért aki movie maker-ben szerkeszt videot, az vagy teljesen debil, vagy csak és kizárólag házi fun-ozásból vacakol vele, és ilyenkor lényegét is veszti a vita. Bombázd már Cineon, Indeo meg Ligos code-okkal az egyszerű embert...
  • Marlosh
    #15
    "üzletpolitika sosem lehet gonosz, vagy jóságos, csak hatékony és nem hatékony, minden egyéb másodlagos), "
    Valami ilyesmi maradt ki az en hozzaszolasombol is:)
    Amugy az elso hozzaszolasom csak vicc/gunyolodas volt,nem komoly!
  • Indigo
    #14
    De majd mindjárt jön BíróAndris és jól kioszt itt minket, hogy divatból megy az M$ fikázás...
  • Indigo
    #13
    Biztos nagyon kényelmes volt...
    De közben nem volt lehetőség pl CD-ről mp3 formátumba másolásra, csak wma-ba, movie makerben nem tudtál avi-ba vagy mpeg-be menteni, csak wmv-be. Azaz a M$ rájuk tukmálta a saját szaros formátumait... holott ezeknél minden más megoldás csak jobb lett volna a felhasználónak.
  • Morden23
    #12
    Senki nem vitatja a wmv igencsak silány voltát, de akkor hozzá lehetne tenni, hogy nem egy gyatra formátumot ismerek még, ami igen elterjedt (pl. a mindenki által "imádott" mov).

    Szőrszálhasogatás ilyeneket említeni, hogy win messenger, meg játékok. Én speciel élből kiszedem a winmsgr-t, de sok ismerősöm használja, mert a melóhelyi gépre nem rakhatja fel az msn-t, a messenger meg alapban benne van, és azt tudja használni. A játékok meg lehet, hogy szarok azoknak, akik Oblivionoznak, de én azért már nem egy Premiere-es rendert pasziánszoztam végig:) maradjon csak a helyén. Amúgy is, valami kurvasok helyet foglal, és azok aztán tényleg csillió dollárt raknak az MS zsebébe.

    IE-t én sem kedvelem, de hozzá kell tenni, hogy a befolyó pénz igencsak esetleges, legalább annyira, mint a médiakiterjesztések esetében. Mivel ezek nem közvetlenül eladható termékek, csak a médium-felhasználási területről hajtják a pénzt (reklámok, filmelőzetesek, hírportálok, advert-ek, stb.). Persze ezekben gennyes sok pénz van, de a használatára senki nem kötelez. Értem ez alatt azt, hogy ha senki nem használná az IE-t, senki nem fizetne egy vasat sem azért, hogy az msn.com-on (vagy hol) legyenek az advert-jei. tehát mégis használják sokan, pedig a lehetőség mindenkinek adott, push the button, download.

    Kellékekben sincsen igazad, semmi baj nincsen egy számológéppel, meg néhány hasonló vacakkal. A f@szom fog minden ilyen kis gagyi, de mégis esetileg hasznos szarság miatt helyettesítő programokat leszedni.

    A grafikus felület meg lehet, hogy nem tetszik mindenkinek, de jóval többeknek nem tetszene anélkül. Menj, és kérj egy kocsit, kaszni nélkül, ugye.:)

    Egy szó, mint száz, nem az MS üzletpolitikáját sztárolom (bár más kérdés, hogy üzletpolitika sosem lehet gonosz, vagy jóságos, csak hatékony és nem hatékony, minden egyéb másodlagos), de nincsen ÉRDEMLEGES változás egy Media Player kikaparásától az egész mizériában.
  • Marlosh
    #11
    Javitas:"....es bizony azt nagyon sok (talan az osszes hozzanemerto) ismerosom hasznalja/hasznalta!"
  • Marlosh
    #10
    Hmm,tudod hany ismerosom passzianszozik vagy aknakeresozok a gepen?Nos,sok (foleg nok)!A szamologep is volt,hogy jol jott,a tobbi nekem sem kell:)
    "Azt meg ki ne találja már senki, hogy nekik a felhasználó a legfontosabb... Nekik az a legfontosabb, hogy minden versenytársat két lábbal tiporjanak el még idejében, mielőtt azok megerősödnek."
    Maximalisan egyetertek,de lassuk be minden nagy ceg ezt csinalja es ha a kicsik lennenek a nagyok,azok is ezt csinalnak!Persze ettol meg gusztustalan!
    DE itt nem a codecekrol van szo hanem a media playerrol(is) es bizony azt nagyon sok (talan az osszes hozzanemerto)hasznalja/hasznalta!
    No marmost,erre lehet mondani,hogy tessek a mocskos microsoft miatt van ez,de nekik igenis ez igy nagyon kenyelmes volt,nem kellett (volna) telepiteni mas lejatszot(azert1-2 masikat felraktam:)) ami -mivel nem nagyon ertenek hozza-roppant problemas lett volna nekik!
  • Indigo
    #9
    A grafikus felület kivételével az összes többit nyugodtan ki lehet szedni!!! Mert semmirevaló vacak programok!
    Caro-nak van igaza, ezzel megint a M$ gazdagodik, és nem azért mert ők jobbat alkottak volna. Mindenki tudja hogy a wma és wmv formátumok szar minőséget adnak, ráadásul M$ be akarja vezetni a saját képformátumát a JPG alternatívájaként, holott bizonyítottan rosszabb mint a JPG, és az a legijjesztőbb, hogy az M$-nek az eddigi politikáját alkalmazva van is rá esélye, hogy elterjessze azt is.
    Azt meg ki ne találja már senki, hogy nekik a felhasználó a legfontosabb... Nekik az a legfontosabb, hogy minden versenytársat két lábbal tiporjanak el még idejében, mielőtt azok megerősödnek.
  • Marlosh
    #8
    Nos szerintem eloszor is szedje ki a Microsoft a windows messengert(senki sem hasznalja),aztan az msn messengert,az IE-t,a beepitett jatekokat,a kellekekbol mindent,a grafikus feluletet(mert nem biztos, hogy mindenkinek tetszik) vegul pedig a maradekot dobja piacra dos 10.0 neven......
  • Caro
    #7
    De közben meg egy csomó pénz folyik a MS zsebébe, és nem azért, mert ő jobbat alkotott!
    A VLC sem tudja lejátszani a WMV3-at, és főleg nem a DRM-es formátumokat(bár van amit tud törni, de nem mindent).
  • Morden23
    #6
    A vásárló érdeke közel nem ez, hanem az, hogy a termék lehetővé tegye a saját érdekszférádon belül történő kötetlen mozgást.

    Magyarán attól, hogy kiszedik a médialejátszót, nem tesznek jót senkivel sem.
    Nekem, aki szintén VLC-t használok, nem tennének jót vele, meg rosszat sem. Magyarán nekem egál.
    Másnak, aki mondjuk annyit sem ért a gépekhez, mint én a kvantumfizikához, szintén nem tesznek jót, mert rákényszerítik arra, hogy időt töltsön helyettesítő termék keresésével, holott ő ezt nem akarja (ha akarja, már megkereste, mint én).
  • Caro
    #5
    Mondjuk egy libxine kodekgyüjteményben elég sok kodek benne van, és mind ingyenes.
    Fizetős kodekeket nyilván nem lehet belepakolni, de az összes publikus dekódoló algoritmusú kodeket elég lenne.
    Vagy ahogy mondtam szedjék ki a wma és a wmv támogatást.
    Egyébként ugyanazon az áron jó hogy nem kell senkinek. Adják olcsóbban, és ne lehessen az N verzióra Media Playert telepíteni.
    De ez a MS-nak nem érdeke, mert pont a Media Player segítségével tudta kiépíteni a mostani wma/wmv birodalmát, amiből egy rakás pénzt szed össze.
    Ha nagy mennyiségben elterjednének alternatív lejátszók, akkor senkinek sem kéne a wma meg a wmv.
    Soha nem maga a Media Player és a Direct Show kodekrendszer volt a kérdés, hanem megint a monopóliummal való visszaélés, mint sok más esetben.
    Aki ezt nem látja be, azt sajnálom.
  • Cleawer
    #4
    én kb 1éve semmiylen bűbbánatos kodekket nem raktam fel...Vlc player,amivel próbáltam azt híbátlanul lejátszotta.
    Ha kiszednék belőle a wmpt azt az eredményezné hogy többen jobbat találnának,és pedig ez a vásárlók érdeke.
  • Equ
    #3
    "vagy megszüntesse a wma és a wmv beépített támogatását"

    nemcsak, hogy azt szüntette meg, de az egész mediaplayert kivette, amiről persze kiderült, hogy ismét csak egy nagy marhaság volt, mert a kutyának nem kell anélkül.

    "vagy az összes többi kodeket is integrálja a lejátszójába"

    és ki dönti el melyik kerül bele és melyik marad ki? ki frissiti utána?

    Ez csak a szokásos pénzbeszedéses próbálkozás nulla szakmai vagy fogyasztóvédelmi haszonnal.
  • kbupdate
    #2
    és konkrétan melyik 1000000 kodekre gondoltál?