5187
Foci EB 2012
  • banok
    én nem adnám nekik. több okból sem. Akkor már inkább az olaszok.

de inkább mi! :)
  • DJ BP
    Szeged miért nincs? :( (tudom hogy nincs focink, de azért :D)

Amúgy tökmindegy, sztem az Ukrán-Lengyel győz (nekik adnám)...
  • DJ BP
    Mármint NB1 meccsen? Remélem nem arra érted :DDD Mert EB-n még a Mucsaröcsögei stadiont is megtöltik, erről meg ennyit
  • Ma2ska
    Jászárokszálláson is szeretik a focit, legyen az még egy lehetséges helyszin, oda is kéne stadion.
  • Ma2ska
    Győrben előbb megtöltenék az 50 ezres stadiont mint Miskolcon, erről ennyit.
  • Ma2ska
    Nem baj hogy Győr 1000 éve mint EB helyszin szerepel, ha megkapjuk ? Ja hogy ott amugy is lesz stadion, máshova meg kéne?
  • banok
    Miskolc nagyon megérdemelné mert ott nagyon sok futballt szerető ember van.
    Nálam
    Budapest
    Debrecen
    Miskolc
    Zalaegerszeg
    lenne a 4 város
  • Csesza
    hát de eddig is arról volt szó, hogy BP, Debrecen, Pécs és nemtom melyik volt a negyedik?!

Fehérvárra én sem értem, el kéne ugymond osztani a területeket...

BP nyugat MO felső része
    Pécs nyugat MO alsó része
    Miskolc kelet MO felső rész
    Debrecen kelet MO ?alsóbb? része

és akkor talán megfelelően el vannak osztva a területek és mindenki elégedett lehetne...
  • Punker
    hát kb úgy lett volna értelme.....
  • Grenzjager
    várhidiről, komanról vissza EB 2012re.

...én már a helyszín választást sem értem, már ami a magyarországi helyszíneket illeti.

Budapest, Győr, Székesfehérvár, Debrecen

Nem akarok megbánti egyetlen egy szurkolót sem (főleg fehérvárit), de nagyjából mindegyik értem, de Székesfehérvárt abszolúte, Győrt pedig csak nagy fentartásokkal tudom elfogadni.

Székesfehérvár: burkoltan nem más mint Budapest2, mert mindent Budapestre fognak alapozni, szállástól kezdve, 40 ezres stadion Fehérvárra??? Dübörög a gazdaság? aztán meg Fehérvár FC-REAC bajnoki labdarúgó mérkőzés, 1078 néző. 40 ezres stadioban!!!! Ehhez ész kell!! Ez Magyarország, 2007.!!! Ezt egyszerűen el sem hiszem, akkor már inkább liliáknak vagy a kispestieknek építettek volna 40 ezres stadiont, de legyen inkább Debrecenben kettő.. szóval ez így röhej, mert akkor Fehérvár helyett inkább Miskolc (mert az ország keleti végeire jobban ráfér a fejlesztés..), vagy akkor már Horvátországhoz való közelség miatt: Kaposvár, Pécs, Zalaegegerszeg.

Magyarországon a 4, azaz NÉGY nemzetközi repülőtér van:
    Ferihegy
    Debrecen
    Sármellék (Somogy megye)
    és Pécs

Tehát Fehérvárt sehogy sem értem (ha ezt a pénzt hokiban fordítják Fehérvárra, meg se mukkanok!), mert akkor már más város többet tett le az asztalra. Győrrel csak kisebb problémáim vannak, de szintén a stadion később fentartása és kihasználtsága miatt előnyösebb lett volna sztem más.

nálam Miskolc és Pécs lett volna Debrecen és Budapest mellett.
  • 9csöves9
    a samsungsport és az nb1.hugy ugyanaz a kategória
  • Grenzjager
    mert mint edző egy nagy nulla, ennyi. Mondjuk azt sem hinném, hogy a samsungsport meg kitalálta az egészet (ez azért nem nb1.hu!, ráadásul nem hír volt, hanem fullos interjú), az hogy utólag megbeszélték a dolgot a normális, és nincs anyázás az természtesen normális dolog!!

de magyar edző, aki csak max a RAI unón látott olasz focit, ne jelentse ki, hogy az Inter tarcsi csapata erősebb mint a Sampdoria felnőtt csapata, mert ezek szerint nem ért a focihoz.

LasDen --->>> Komanról, meg rettentő nagy edző várhidiről tettem be dolgokat a "magyar foci" topikba, nem húzom most át őket ide, mert elég sok OFF lenne. Ott még van szó várhidi elméletéről Buzsákyval kapcsolatban, komolyan mintha eddig asztalitenisszel foglalkozott volna a várhidi.

Véleményem nem változik, ha lesz is EB, jó lenne ha nem várhidi dirigálná a válogatottat, ennyi.
  • LasDen #250
    ezt a Koman dolgot elmondaná vki, hogy mi volt mer erről lemaratdam....
  • ProGabe #249
    tetves,mocskos média!remélem nézted tegnap a zuhanyhíradót,ahol is Komannal beszélgettek telefonon,és Várhidi elmondta hogyan is volt a dolog...
    mellesleg miért tahó a Várhidi?mert mondjuk nem úgy állítja össze a keretet ahogy neked tetszik?szerintem ő napjaink egyik legjobb edzője magyarországon,akinek igenis vannak korrekt,konkrét elképzelései,csipp-csupp sikerek után sem száll el és nem "fröcsög" össze vissza minden hülyeséget...
  • Grenzjager
    fiatalít, fiatalít, de hogyan ???
    nézd meg Koman esetét.... szinte csoda lesz ha ezek után nem az ukrán nemzeti csapatot választani, azok után ahogy a tahó várhidi fröcsögött róla....
  • vmvr
    http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20070411miert.html
  • Nadi
    http://index.hu/sport/foci/focieb070409/
  • fsgh
    mindegy mikor jelentkezel ha sorsolnak...:S
  • hunbasser
    ezért kell majd jó előre bejelentkezni a jegyekért
  • ProGabe #243
    kb 3 hete kezdték meg a svájcira a jegyek sorsolását,nem,nem írtam el,sorsolását!és csak kb 150e-t,ha jól emlékszem,természetesen a sorsolást nem úgy értem hogy ajándékba,hanem akik előrendeltek,köztük sorsolták ki hogy ki kapja meg,vagyis hogy ki veheti meg...
  • hunbasser
    nem tudom,de a sorsolás után nem sokkal sztem le lesz foglalva a jegy vmi nagy meccsre :)
  • fsgh
    teljesen egyetértek veled...kivéve ezzel: "Marad ez a színvonal, kizárólag a fiatal tehetségeink lendíthetnék fel. De amíg ez, és ehhez hasonló vezetés van, ne is álmodjunk róla."

Szerintem Várhidi elég jól fiatalít a lehetőségekhez képest...ha ő marad a kapitány 5 év alatt lazán összehozhat gy olyan csapatot amivel egy gyengébb csoportból másodikként akár tovább is juthatnánk...vagy ha továbbjutni nem is de nem égnék le...

más:

HA itt rendeznék meg hozzávetőlegesen kb mikor lehetne jegyet venni előre?(kb fél évvel előtte vagy hogy?)
  • hunbasser
    Dudás Ádám,Németh Krisztián,Hrepka Ádám(?),Filkor Attila és még sokan mások.nomeg addigra sztem Priskin lesz a magyar válogatott legmeghatározóbb játékosa,ott lesz kapuban Fülöp Marci,vagy a Blackburnnél is van egy U19-es magyar kapus,a neve nem jut eszembe.de sztem a mostani U17/U19/U21-esek nagyon jók lesznek.
  • ProGabe #239
    Várhidi már erre koncentrál,és ez sokaknak nem tetszik,mármint az ilyen mértékű fiatalitás,én azt mondom kell,és nem csak '12 miatt...
  • pokolipeti
    Van 5 évünk,amíg simán lehetne egy jobb csapatot össze állítani.Szerintem ez lenne az első,hogy valami normális csapattal indulhassunk ne azzal ami most van.Ha megkapjuk a rendezést akkor elkezdhetnének erre koncentrálni!
  • hunbasser
    nem győzöm hangsúlyozni:aki már most tudja,h ki akar menni legalább egy meccsre,az már most elkezd gyűjteni,5 év alatt még a nagyon szegények is össze tudnak gyűjteni 30k-t,mert kb ennyi lesz a beugró sztem.(a mostani vb-n a szerbia-elefántcsontpart meccsre 100 €-ért már volt jegy,ami a mostani árfolyammal számolva ~25k,és ez vb volt,meg németország,itt meg azért majd csak próbálják az emberek pénztárcájához is igazítani a jegyárakat,bár ilyen kisteleki féléknél nem lehet tudni.

egyébként valóban,Magyarország nem engedheti meg magának,h megrendezzen egy fél EB-t,de még egy harmad vagy egy negyed EB-t sem...(fél EB-t a közös rendezésre értem)
    no meg ez az egyetlen esély,h kijuthassunk EB-re,mert egyhamar nem fogunk,az is biztos.

a stadionokat meg úgy kéne vhogy megcsinálni,h utána lebonthatóak legyenek azok a részek,amikkel kipótolták a stadionokat.
    mondjuk ez így nehéz lenne,mert azért 8-10 ezres stadionokhoz hozzátoldanak majd kb 30-40 ezer széket,és azt nem nagyon lehet megcsinálni úgy,h utána könnyen el is lehessen távolítani.
    40 ezres stadionokat egyik klub sem tud fenntartani,max az mtk
  • Csesza
    nagyjából én sem vitatom ezeket a pontokat sőt még lehet tudnám is ragozni, ennek ellenére nekem nem lenne ellenemre ha itt rendeznék meg ezt a bizonyos EB-t, mivel talán-talán több támogató jöhetne ebbe az országba és ez után lehet, hogy nem csak a labdarúgásba fektetnének bele egy kis pénzt, hanem minden máshova is ahol erre szűkség van...
    és ha ez meglesz akkor a kormány rá lesz talán arra szorulkozva, hogy egy darabig nem a saját pénztárcájukba raknák bele azt a kis pluszt hanem mondjuk ebbe a projektbe
    és én szeretnék kimenni ilyen jobbnál-jobb meccsekre, mert én azt nem engedhetem meg magamnak, hogy külföldre leugorjak 1 focimeccs miatt...
    és nemhiszem, hogyha elvesztjük a vb rendezés jogát akkor itt bármi is történne, ami javíthatná akár a sport akár az egészségügy akár a politikai helyzetet is!
    szvsz ezzel az ebével veszteni nem veszthetünk hanem csak nyerhetünk ha mást nem is akkor csak azt, hogy ilyen kaliberű nemzeti csapatok jönnek az országba

én pártolom, annak ellenére, hogy nem biztos, hogy megérdemelnénk, de ezt sztem nem érdem kérdése
  • pokolipeti
    Na ez az,miért is szar a gazdaság...
  • fradista91
    Én azon az állásponton vagyok, hogy

- abban az országban, ahol kórházakat, iskolákat, óvodákat, postahivatalokat...stb zárnak be, pénzhiány miatt, ne kezdjenek el építeni luxus szállodákat, autópályákat, 6os metrót...stb.

- egyszerűen nem érdemeljük meg hogy EBt rendezzenek itt. A főváros nem képes megbecsülni, egyetlen valamire való kézilabdacsapatát (sem), nemzeti értékeit (gondolok itt a Ferencvárosra). Pedig valljuk meg őszintén, melyik csapatsport okozott az elmúlt negyed évszázadban több örömet, a labdarúgás vagy a kézilabda?

Fejldőik a labdarúgásunk?
    "Fejlődik" kisteleki, gyárfás, mészöly "úr" pénztárcája. Marad ez a színvonal, kizárólag a fiatal tehetségeink lendíthetnék fel. De amíg ez, és ehhez hasonló vezetés van, ne is álmodjunk róla.

Leírták már előttem is, hogy a 30-40ezres stadionok üresen tátonganának, nehezen tudnák eltartani őket. Be kell látnunk minden bizonnyal ez lenne a sorsuk.

Hirtelen ennyi jutott eszembe az ebvel kapcsolatban.
    Jah és még meg sem említettem, hogy a magyar emberek többsége tvből nézné mivel, nem egy-egy Anglia-Németország elődöntőre gyűjt ha gyűjt.
  • hunbasser
    a beégéssel egyetértek,meg úgy nagyjából az egész mondókáddal,de pl.akinek nincs sok pénze,és tervezi,h kimegy legalább egy meccsre majd,az azért gondolom,h gyűjti a lovetátt,ha már havonta eltesz egy ezrest vki,akkor évente összejön 12 -.- és még van 5 év,60 rugó azért még a legszegényebbeknek is összejön.
  • Grenzjager
    A magyar foci nem lesz jobb egy EB-től, ehhez több kéne, de sajnos itt csak analfabéta várhidi van, meg a sohanemakarokMLSzelnök lenni kismocsoki, a mészöly klánnal, na igen és a médiacézár Fenyő gyilkosa, az überkommancsgagyitv-és gyárfás.

Én inkább Komanban és társaiban bíznék, de pl. a várhidit ehhez is csak a média tudja hozzásegíteni, hogy leírják neki, hogy melyik futballista melyik poszton játszik, mert magától ehhez sem ért, és ez komoly!(lásd a híres Buzsáky nyilatkozatot, arról h miért nem válogatott)

Félek, hogy ha megkapjuk az EB-t az itt egyenlő lesz "az Éljen a fenyőgyilkos Gyárfás és kistelekivel", magyarul az úgynevezett megtisztulás tovább húzdódik majd. A tök hülyék ugyanúgy ott figyelnek majd az MLSZ-ben.

Az egész országnak jót tenne? már rég nem akarok az EGÉSz országnak jót. ezen is nevetek mert pl Priskin 3 évvel ezelőtt még "büdös szlovák" volt sokak szemében, most meg ugyanazok istenitik.

A kisemebrek pedig rohadtul nem fognak jól járni, mivel a meccsre nem fog tudni kimenni, mert nem lesz rá pénze...

ok lehet mondani ezrek fognak itt inni... csak sajnos pl budapesten a belvárosban alig van magyar kézen vmi, tehát a haszon nem marad itt...
    egy Vidék-Horváto. rendezésű EB-t már inkább támogatnék, noha nem vagyok antifővárosi.

Mellesleg félő a beégés is, mert momentán még autópályákkal is gondok vannak, + stadionok.... kaptunk már mi EXPO rendezést is.... be is égett az egész ország...

és ne értsetek félre, én most nem a híres libsi "merjünk kicsik lenni" szlogent nyomom.

• kojak90
    figy, énse imádom kistelekit, gyárfást meg a többit, de kurvára leszarom hogy "megtömik a zsebüket" meg mittudomén. ha csak ennyibe kerül hogy végre vmi jó történjen a magyar focival meghogy normális meccsek legyenek, akkor felőlem akár ferrarival is járkálhat kisteleki az eb után
  • Nadi
    És az EB után 2-3000 ember lesz a 30-40000es stadionban? Nem olcsó fenntartani egy akkora létesítményt!
    Portugáliában is ez van, 1-2 csapat tudja csak megtölteni a stadionját a bajnoki meccsekre, pedig lényegesen jobb focijuk van!
  • ProGabe #229
    hát gratulálok ehhez a szemléletmódhoz,igazi magyar mentalitás -.-

hát egyáltalán nem csak azt jelentené hogy azok az emberek akiket felsoroltál megtömnék a zsebüket,ez az egész országnak jót tenne,egy világméretű sportesemény hihetetlenül nagy tőkéket mozgat meg,a kisemberek is jól járnának vele,nem is beszélve a magyar fociról...
  • pokolipeti
    Szerintem tökre nem mindegy,hogy hol rendezik.Én nagyon remélem,hogy itt fogják.És ez egy csomó bevétel.Az tény,hogy sokba kerülnek a stadionok meg minden szar,de sokkal naggyobb lesz a bevétel.És ha itt lesz,legalább kimegyek végre valami jó mecsre.Nem mindenki tud Milánóba kedvére elrepűlni és vissza.Pestre azért nagyrészt igen.
  • Grenzjager
    az 380 km, kb 10.000 forintnyi utazási költség, elenyésző, ahhoz képest h milánóban leszel, és nem a lerobbant trutyipesten, 4es metró furásközben, lerobbano villingerekkel és kistelekivel....muaaaa
  • LasDen #226
    a különbség annyi lenne "csak", hogy 120km-t utazok v 500+ km-t utazok hogy lássam a meccset.....
  • Grenzjager
    megmondom őszintén nekem tök mindegy hol lesz az EB, mert egy meccsre ugyanannyi lesz kimenni a Puskásba is, mint Milánóba, a különbség elenyésző lesz... azt pedig hogy ebből a Gyráfás,Kisteleki,Mészöly banda profitáljon? már nem...

ITALY 2012 LOVE IT!!! :D
  • vmvr
    kecc, pont suliba leszek:S

mindegy, az otthoniaktól kérek élő közvetítést:D
  • ProGabe #223
    pontosan,ápr. 18,szerda 11:15 m1 és sport1 is élőben közvetíti

remélem utána is örül majd a fejem és nyithatom a pezsgőt