5187
Foci EB 2012
  • Kit--Kat
    A másik az, hogy 2000km gondolom légvonalban, finomítással az még minimum +200km és még rákell csatlakoztatni 1 bejövő autópályáz, ezek több ezer kilóméterek*milliárd forint, a pénzen felül, szerintem fizikai képtelenség 4év alatt többezer kilóméter utat építeni.
  • Punker
    most ti komolyan gondoljátok hogy 2012-ben 2000 km-ert nem repülővel fognak megtenni?
  • vmvr
    ez a magyar mentalitás sajnos
  • thoomas
    ez azéé durva volt:D:D(de jó hasonlat:D)
  • Davidus
    pistikének 6 helyen tört el a gerince. azért szurkolj neki hátha egyszer még járni fog:D
  • thoomas
    nah h énis okoskodjak egy picit...:D szal a töritanárunk másodállásban jogász...:D és multkor beszélgettünk az államadósságról. Tudom h ez megint politika, de azért érdekes: szal a sulibezárásokból és a pedagógus leépítésekből 40milliárd Ft jön be/vissza. Az államadósság törlesztése pedig 120milliárd/hónap.
    Én nagyon csalódott vagyok, főleg azért amit már többen is írtak h sztem a legtöbb magyar ember azt se tudta h milyen nap ez a mai:( Lengyelországban,Ukrajnában,Horváto.-ban tényleg ünnepi volt a hangulat!!! és itt???hát nemsok minden sajnos:( +nemtudom h miért kellett elhitetni a néppel h igenis sok esélyünk van!!!(bár akkor mostmár énis aztmondom h vmi nemstimmel az egész "szavazással")
    másfelől viszont, ha a fenti államadóságot sem tudjuk kiheverni akkor ez h ment volna???
    szóval tuti nagy lökést adott volna egész Magyarországnak!!!!De sztem lehet bizakodni:) mást nem is nagyon tehetünk...
    azért szurkoljunk a magyar focinak!!!!!!
  • 5w0rdf15h
    naja az meg a másik h ukrán tagja is volt a bizottságnak....tény h nem szavazott de akkor is, biztos haverok a többiekkel főleg az orosszal meg az északiakkal...

így igaz a VB alatt is panaszkodtak a csapatok h sokat kell utazni, pedig ott aztán olyan autópályahálózat van h az hihetetlen (nem véletlen ők költenek legtöbbet rá) és mégis gondok voltak namost ha 2000 km van 2 város közt és ebből 22km autópálya akkor "nagyon valószínű" h ilyen anyagi helyzetben majd összehoznak annyi autópályát amely elegendő lesz a külföldi és hazai szurkolóknak és szervezőknek...
  • ProGabe #535
    tv2-n most volt,hogy a 2 legtávolabbi város között 2000km van,és ebből 22!!! km-nyi autópálya van megépítve
    ok,biztos úgy próbálják megrendezni hogy minél kevesebbet kelljen utazniuk,gondolom a szélső városokban a csoprtmeccsek és közelednek a 2 ország találkozásához,vagy mittomén,de ez most szinte lehetetlennek tűnik,óriási nagy távolságokat kell majd megtenniük a csapatoknak,és már a német vb-n egy kis melegtől sírt a szájuk,mi lesz majd akkor ott?
    horvátok meg teljesen ki vannak akadva,tényleg mekkora mocskosság már hogy a végrehajtó bizottság ukrán tagja ott lebzsel folyamatosan a többi körül,aki nem mellesleg egy milliárdos maffiózó...
  • DjDano
    Szinte biztos voltam benne, hogy politikai síkra fogjátok terelni az ügyet... nevetve olvasom az önjelölt gazdasági szakemberek depresszióval átitatott okoskodását. Persze akinek a tájokozottság egyenlő a RémHírtv-vel, és a Magyar Nemzettel azon nincs is mit csodálkozni... Érdekes az nem jutott eszetekbe, hogy a Fradi keménymag szeptemberi akciója, tv székház szétverése is hozzájárulhatott a sikertelenséghez, meg úgy az öszi események általában.

Az Ukrán-Lengyel rendezésről aynnit: elemzők szerint azért kaphatták meg a rendezés jogát, mert óriási gazdasági piac a 2 ország... az elmaradott infrastruktúra még előny is, nem hátrány. Közrejátszhatott a mostani feszült belpolitikai helyzet is... amiből szintén profitálhattak
    Összességében elmondható, hogy a PÉNZ döntött!
  • 5w0rdf15h
    azért kapták ők mivel 85 millió lakosa van a 2 országnak együtt....így nagyobb a piac nagyobb a bevétel vagyis megint csak pénz beszél az UEFAnal...csak azt nem vették figyelembe h mennyivel van elmaradva mind2 ország

sebaj majd 2010ben átkerül egyik nagy nyugati országba az egész....nem véletlen h a szavazás után 1 órával már 5 nagy ország jelezte h átveszi a rendezést 2010ig ha gond lesz...
  • hunbasser
    pont Gyárfásék azok,akik a legtöbb pénzt veszik ki a magyar sportból,köztük a labdarúgásból is.
  • Punker
    ez pénz kérdés, máshol is akad nem 1-2 balhé, lásd ukránok....
  • hunbasser
    sztem ennek nagyon sok összetevője van.persze,nem csak a pályázatot nézték,gondolom az uefa a pályázó országokat alaposan szemmel tartotta,a gazdasági helyzetekről,a társadalomról és sok dologról tisztában vannak/voltak

más:m1 teletext sport részén van egy olyan cikk,h "Gyárfás elsírta magát"
    lol.hát igen,sok csurrant volna neki ebből,de legalább így is megmaradt neki jó sok,úgy hogy,még az is elképzelhető,h örömében sírt -.-
  • Cat 02 #529
    1ébként nem a "politika helyzet" miatt nem kapta meg Mo ? tehát h voltak tünttséek ?
  • Punker
    hát jó pár évtizede csak züllik a társadalom......
  • hunbasser
    a lényeg a "volt"-on van.egyébként ott tartunk már,h az erdélyi magyarok azt mondják ránk,h mi már nem beszélünk magyarul :\
    ez így nem igaz(ők ugye elég ízesen beszélnek,és arra gondoltak,h ilyen "kimért" lett a nyelvünk),de azért ez lehet célzás arra is,h mennyire megváltoztak a magyarok.
  • Punker
    rájöttek hogy hamis és kidobták? :)
  • Cat 02 #525
    nem adtunk nekik vmi aranylabdát ? azzal milett?
  • Kit--Kat
    Nem a magyar igen is nagyon szorgalmas okos ügyes nép volt. Hány és hány sportolót, tudóst, művészt adtunk a világnak, pedig még nagy M.o.ként is csak kis pontok voltunk a világban. Főleg a környező országokhoz véve látszik ez pl. romiban is azért néznek nagyon ferdén az erélyiekre, mert ők szorgalmas nép, sokkal jobban is élnek. Csak, hogy ez a rendszerváltás óta megy visszafele. Ez van, attól még én pozitívan állok ehhez, mert ha sírok mindenért és nem tezsek semmit ellene, ésa jót nem veszem észre, attól még ha önző vagyok se lesz jobb semmi.
  • hunbasser
    igen,itt magával a magyar gondolkodással van a legnagyobb baj.
    ez mindennek a gyökere sztem,és ebbe nem csak az tartozik bele,h én most összefirkálom-e a falat vagy sem,vagy éppen eldobom-e az utcán azt a papírzsebkendőt vagy sem.sokkal nagyobb dolgokról van szó,pl. Magyarországon szinte mindenhol a vezetőségben.mindenki csak a saját hasznát nézi.aztán ha jön egy külföldi,aki normálisan tud egy céget vezetni,már néz mindenki.és a magyar ember nem nagyon fogja megtanulni,h ha vmibe nem fektetünk bele pénzt,akkor az nem is lesz jó hosszútávon.kishazánkban mindenki csak kivenni akar :\
    talán azért,mert a magyar nép ilyen,vagy azért,mert már hitehagyott...
  • Kit--Kat
    Persze, mert a GDP se minden, de azért jelzésértékü, hogy itt a hazai gazdaság 1 főre 2637000 Forintnyi "terméket állít elő, ukrajnában pedig 220000. ÉS 1 nagyobb országban mindíg nehezebb rendet tenni, ha itt sem lehet, akkor a durvább, maffiával átszőtt ukrajnában, hogy lehetne.
  • scs17
    működőtőke áramlás stb
  • Kit--Kat
    Ez így van, nézz csak utána, ha nem tudtad akkor meg magadba, ne röhögj rajta.
    Mind1, az, hogy ilyen a város, a kultúra határozza meg, meg az, hogy túlságosan mindenkinek sok joga van, nem a gazdagság. Persze valamilyen szinten pénz evvel 1ütt az életszínvonal is sokat belejátszik, de nekem sosem kellett külön mondani, hogy ne szemetelj ne evrd szét más tulajdonát.
  • hunbasser
    ""És visszatérva 1 kicsit a számokhoz. 2000környékén Mo.-n az 1főre jutó bruttó hazai össztermék megközelítőleg 4800-5000 $ volt.
    Ma ez 12000fölött van, közelíti a 13000-et. Ez nem fejlődés?"

ezt meg hol álmodtad meg? -.-"

ez visszavonva,kicsit lemaradtam gdp-k terén,de nekem akkor is kicsit fura,h ilyen "magas".
  • hunbasser
    Mitől annyira húdeszép Budapest?Attól,h nincs olyan épület már,ami ne lenne összefirkálva?Attól,h teli van szeméttel?Attól,h össze akar szakadni minden?csak rá kell nézni az épületekre...Nem mondom,h csúnya,de azért nem olyan nagyon szép...a túristák nagyrésze is csak azért mondja,h mennyire szép,mert hát vmit kell mondani a magyar embernek,hagy örüljünk.

"És visszatérva 1 kicsit a számokhoz. 2000környékén Mo.-n az 1főre jutó bruttó hazai össztermék megközelítőleg 4800-5000 $ volt.
    Ma ez 12000fölött van, közelíti a 13000-et. Ez nem fejlődés?"

ezt meg hol álmodtad meg? -.-

én is amellett voltam,h legyen itt az eb,mert végülis veszteni nem nagyon lehet vele,de mostmár csak a sok "mi lett volna,ha" maradt.

és sztem a lengyel-ukrán páros nagyobb problémák nélkül fogja megrendezni az eb-t.
  • Kit--Kat
    Én is, Közgazdasági+Turizmus Vendéglátás.
  • Punker
    én, gazdasági közép iskola + gazdasági főiskola......
  • Kit--Kat
    Most erre mit mondjak, ezt tanulom fősikolán, úgyhogy benne vagyok.
    ++ Plusz ékes szabadidőm 1részét is ezekkel a dolgokkal töltöm el.
    Pl. Közlekedés fejlesztés 1. vonalban
  • 5w0rdf15h
    nagyon sok igazság van abban amit írtál tény h nagy lökést adott volna az országnak, nagy csalódás h nem kaptuk meg

az meg h van néhány nagyon okos emberke aki még örül annak h nem mi kaptuk meg hát azok meg egyenesen szánalmasak
  • Kit--Kat
    Figy tisztában vagy azzal mi az infrastruktúra? Kiépített közlekedési hálózat, közmű, villany, és még a népjólkéti ellátásokat is vegyük ide. Tisztában vagy ezzel mi? Mert amit írtál az látszik nem. Térképezd fel ukrajna gazdaságát és infrastruktúráját.
    Kurvára nincsenek 1sinten velünk, de még a lengyelek se.
    Ne haragudj de feldühít ha olynnal érvel valaki olyan dolgokban amit nem tud.

NAgy a lemaradásuk nagyon nagy, vagy nem akarjátok elhinni, vagy nem akartok tudomásul venni, mert csak azt akarjátok tudni, hogy szar az ország és lehet, hogy szar, de akkor hov teszitek ukrajnát?!.
  • homeless
    "És visszatérva 1 kicsit a számokhoz. 2000környékén Mo.-n az 1főre jutó bruttó hazai össztermék megközelítőleg 4800-5000 $ volt.
    Ma ez 12000fölött van, közelíti a 13000-et. Ez nem fejlődés?
    Ja és Ukrajnában stagnál az 1020-1040.
    Lengyelországban 3590$ volt 2000 környékén, ma 11000
    Horvárország 8-9000$."

Ez semmi mást nem bizonyít, csak azt, hogy az átlagemberek kúrvasok hitelt vettek fel 7 év alatt. Ez tipikusan egy olyan statisztika, amit akkor lehet elővenni, ha meg akarjuk mutatni, hogy milyen sokat fejlődött az ország, de valójában ennek semmi köze nincs a fejlődéshez.

Én nagyon örültem volna ha mi rendezhetjük az eb-t, és jót tett volna a gazdaságnak is meg talán az embereknek is, de ha reálisan nézzük a helyzetet, akkor nem érdemeltük meg.
  • bertino
    elhiszem, hogy optimistán tekintesz a jövő felé
    de ez kurv@ nagy tulzás, az biztos

mármint amit írsz :(
  • Punker
    napi híreket nézel? nem úgy tűnik........
  • DJ BP
    Ahol nem halottak még rólunk

zavargásainkról már ismernek :DDD
  • [HUN]FaTaL
    hogy Ukrajnát említsem példának a szarból nem nehéz várat építeni de magasabb szintről nehezebb fejlődni (bár lassan tényleg a béka segge alatt leszünk). Amúgy grat a lengyeleknek és az ukránoknak remélem tényleg jó EB-t hoznak össze.

Egyébként egyetértek Kit-Kat-tel.
  • DJ BP
    Én nem azt mondom hogy örülök, annyit mondtam, hogy várható volt, és ők jobban megérdemelték.

Mert nézzük mi van nekünk: focimúlt, konvergenciaprogram, államadósság, spórolás, 0 foci, közepesnél rosszabb infrastruktúra, 0 fejlődés.
    Ott: közepes focimúlt, közepes focijelen (UEFA Kupa, BL, VB-EB,) dinamikusan fejlődő országok, fociszurkolók a meccsen, és nincs nappali sarkába sz*rás, ahogy sokan hiszik. Infrastuktúra mint a milyenk.
    Tehát mi szólt mellettünk, most tényleg?
  • Kit--Kat
    Aha ezek olyan számok amibe nem köthetsz bele. Tisztában vagy azzal pl. hogy a fele azoknak a dolgoknak mindenképp megépül 14re amik kellettek volna a rendezéshez?! Pl. a vasútvonalakat folyamatsoan újítják, villamosítanak stb. Ez a dolog beindítózta volna a gazdaságot, egyszerűen lebontva 1 kurva nagy plakát lett volna világ szinten láthatóan az ország, 1 hónap szint csak rólunk szólt volna a Horvátokkal az egészvlágon. Ahol nem halottak még rólunk ott is láthatták volna a rendebhozott országot, milyen szép, milyen jó hely, sőt ugye TV-n keresztül minden szép és jobb. És ha ehhez koplalni kellett volna, hát IStenem, 5 éven belül hozta volna a látható jótékonyhatását.... Ez Marketing is, pofon1szerű nem hiszem el, hogy nem érted.
  • Punker
    ezek csak számok, megnézted mekkora az állam adósság?, hány kórházban nincs pénz ellátni a betegeket? qrvára ott vagyunk a szakadék szélén, és a külföldi elemzők szerint képtelen az ország teljesíteni azokat a dolgokat amiket kéne, mi napról napra rosszabb helyzetben vagyunk, a többi keleti ország meg folyamatosan jön fölfelé, ezzel kéne inkább tisztában lenni!
  • REALista
    Teljesen egyetértek!
  • scs17
    egyetértek