5187
Foci EB 2012
-
DJ BP #663 Nem értem miért bunda az egész? Hát ép ésszel végiggondolva mi szólt mellettünk? A focimúltunk? Attól hogy sokan már felspannolták magukat, hogy nyerünk, attól még annak nem úgy kell történnie. 3x pályáztunk már, és egy min. 30 ezres stadion sem épült. De van egy omladozó félig lezárt Puskás stadionunk... De most komolyan, miért kellett volna nekünk megnyerni? Mi az érv? -
#662 egy vélemény az orgi.hu-n:
Sándor annak felismerésére buzdít, "hogy a világ naptárai ma már 2007-et írnak és nem 1954-et. Ezzel természetesen csak azt szeretném mondani, hogy nem a múltból fogunk megélni, tekintsünk végre előre! A kandidálásra elszórt pénzt és energiát fordíthatjuk akár az utánpótlás nevelésére (de tényleg arra kellene!) vagy sportpályák felújítására (gyenge az OLLÉ-program, ugyanis csak a leggazdagabb önkormányzatok engedhetik meg maguknak, hogy hitelt vegyenek fel sportpálya-felújításra), hogy a foci ismét közkedvelt tömegsport legyen. (...) Javaslatom: fejlesszük fel először ezt a halványnak is nagy túlzással nevezhető magyar labdarúgást olyan szintre, hogy visszakerüljünk a nemzetközi porondra, aztán lehet újra kandidálni, mondjuk 2020-ra. Sok munkát és átszervezést igényel, az biztos, de megéri. Ez a realitás, de legyünk sportemberek, küzdjünk tovább, és ne nézegessünk hátrafelé, múltba révedezve! A hőseinkre tisztelettel emlékezni kell, de ők már nem tudnak rajtunk segíteni."
Van benne valami.
-
DJ BP #661 na ne mond már hogy olyan kevés kábeltv előfizető lenne... -
#660 nem,attól lett volna jobb hogy lett volna pénz finanszírozni az utánpótlást,de ez igazság szerint megoldva,hiszen kb 1 hete jelentették be hogy kap az utánpótlás 400 milliót,meg ugye van az ollé program,aminek lesz 2-ik és 3-ik része is -
Livius #659 Hát igen aki betud vizetni a kábeltv re. De az nem sok. -
#658 Nem hinném, hogy ettől függene. Lelkes fiatal játékosok és utánpótlás most is van. Már csak azért is mert a kisgyerekek nézik az angol vagy spanyol vagy német stb klubbfocit a tv-ben. -
Livius #657 Adtól lett volna jobb hogy 10 kisgyerekből 7-8 focizni tanulna az Eb után, és nem a karate meg ilyen keleti sportokat válsztana. -
#656 hát igen kb az eredményhírdetés utáni 1 órában jelezte Franciaország, Anglia, Németország, Olaszország, Spanyolország és Portugália is h ha vmi gubanc van 2010ig bármikor átvállaljáka rendezést, mivel a nyugati államok bármikor képesek 2 év alatt összedobni egy EBt....szvsz nem véletlen h ennyien és ennyire bíznak az ukrán meg a lengyel "felvirágzásban" -
#655 Én egyébként azt sem értem, hogy mitől oldódott volna meg a magyar labdarugás problémája ha mi rendezzük meg az Eb-t? Most komolyan. Utánna jobban játszottak volna a játékosaink nemzetközi színten? Attól, hogy lesz néhány nagy befogadó képességű stadionunk még nem történik minőségi változás a játékosok tekintetében. -
skristof #654 mert ott a fociban mossák a pénzt:) -
Grenzjager #653 meg az ukrán fociról lehet hallani is, folyamatosan ott vannak a BL-ben is, UEFA-kupában is. (Dinamo, Sahktyar, Dnepr) -
#652 Meg egy picikét jobban játszák a 2 országban a focit mint mi:) Lásd legutolsó vb. -
SeLFisCH #651 szép :D
Egyként Ukrajna-Lengyelország összlakossága 85M fő. Elgondolkodtató... Oda megéri stadiont építeni. -
#650 Persze nem vagyok naív:) Csak dühít, hogy hülyének nézik az embereket. -
#649 Na ja. De azért Platini sem semmi. Itt dumált, hogy most már a kis nemzeteknek is kell adni esélyt a rendezésre meg, hogy ő minket így meg úgy szeret erre tessék... Dehát ő is csak politikus speciel sportpolitikus és mint tudjuk a politikus csak hazudni tud.... -
skristof #648 ez meg már politika, Te is tudod a választ meg én is.. csak itt ilyenről nem beszélünk :) -
#647 Ezt se értem, a románok mióta szeretnek minket? Ugye trianon és ők mindig a köcsög csigazabalokkal egyutt mindent :) mind1 van egy érzésem sose tudjuk meg mi hogy volt. :) -
#646 Na ja csak tudod mi a baj? Ha üzlet - márpedig teljesen igazad van, hogy az- akkor minek ölünk olyan ba pénzt ami nem hoz eredményt?
Ja, hogy egyes embereknek sok pénzük legyen? Ok legyen csak ne közpénzből, úgy hogy nem hozzák az erdményeket. -
skristof #645 amikor még a románok(!!!) is azt írják, hogy bunda, és a magyaroknak kellett volna rendezni, akkor nincs miről beszélni.
azon már felesleges vitázni, hogy jó lett volna-e ha megkapjuk, vagy nem lett volna jó, mert ez már eldőlt, és ha az ukránok bele is buknak, akkor már bejelentkezett többek között anglia,franciaország is a rendezésre. szóval ennyi, egy álommal kevesebb, lehet gondolkozni a hogyan továbbról. -
skristof #644 mert 2012 az 'egyik napról a másikra'.. mellesleg egy másik topicba már leírtam:
szerintem a stadionokat nem kell megépíteni, illetve:
-a jelenlegieket kell modernizálni, max 10-12ezer férőhelyekkel (persze csak a kiemelt pályákat [DVSC,FTC,UTE,Honvéd,Miskolc] a többinek elég 7-8ezer is)
-ha a jelenlegi menthetetlen, akkor újat felhúzni, fent felsorolt férőhelyek szerint
-a stadionokat úgy építeni, hogy 10-15év múlva ne kelljen ledózerolni, csak újból modernizálni, illetve ha megint pályáznánk majd valamire, akkor bővíteni is lehessen
-emelett utánpótlásközpontokat építeni -
#643 Egyébként még mindig nem tiszta nekem ez azukrán téma, több fórumon is olvastam hogy több ország is bejelentette azt, ha nem jön össze a mostani nyerteseknek szivesen megrendezik ők :D Platini volt az első aki jelezte Fro siman vállalja ha másnak nem megy :D gyartunk vmi összeesküvés elméltet? :) -
Cmdr #642 Ti tényleg azt hittétek, hogy építenek stadionokat 2012-re? Hová? Miből? Budapesten nincs 1db normális stadion(ami van azok úgy szarok ahogy vannak), nincs 1db normális út, nincs normális tömegközlekedés, nincs elég szálloda! Mi lenne ezzel a szar várossal, ha mondjuk 1millió turusta jönne ide egyik napról a másikra? Gondolkozatok már! -
skristof #641 erről van szó. csak ez a barom várhidi olyan önfejű 'szakember', hogy amit ő gondol (vagy amit kell, hogy gondoljon valakik miatt) az vam és kész -
skristof #640 egy valamit kell megérteni. a sport üzlet, az üzlet pénz. a szar (nagyon szar) focink is sokkal több pénzt vonz, mint a jó vizilabdánk, vagy kézilabdánk. (más kérdés, hogy szomorú, hogy épp ezért a világ legjobb női kéziedzőjének külföldre kell mennie, a vizilabdásainkról nem is beszélve) -
Grenzjager #639 Komant be kell állítani egy meccsen, akár Kirgizia ellen másfél percre, és megoldódik hogy milyen válogatott lesz. -
skristof #638 ölbetett kézzel hiába várjuk a csodát.
valószínüleg nálunk okosabb gazdasági elemzők szerint igenis megtérült volna, ha egyszer az állam is kezeséget vállalt (csak semmi politika - mert utálom - a narancs- és a vöröskorszak is pályázott!) ahol azért valszeg nálunk komolyabb szakik vannak. -
#637 Milyen vasútvonalat újítanak?? Nem nézel híreket? Sorra szüntetik meg a vasúthálózatot mert nincs pénz a fenntartásra. Tudod ki tartja el a mávot 70%-ban? Megmondom neked a Szerencsejáték Zrt.
Én is örűltem volna ha megnyerjük az eb-t és teszem azt gondolkodás nélkűl lementem volna Debrecenbe megnézni a holland válogatott mérkőzését.
De azért az még sem gyanús egy egész kicsikét, hogy Gyárfás meg a többiek itt ünnepelték magukat, hogy a mi pályázatunk aztán hű de fasza és milyen szuper és nem kaptunk egy árva szavazatot sem??? Akkor talán mégsem volt az valami nagyon jó nem?
Amúgy is nagyon unom már, hogy az aranycsapatos és Albert Flóris múltunkon kívűl semmit nem vagyunk képesek felmutatni labdarúgásban és annak örülünk ha megverjük a moldáv válogatottat. Állami színten meg tömik a focit tele pénzzel mikor sokkal de sokkal jobbak vagyunk más sportágakban. Inkább azokat támogatnánk, mert arra aztán igazán büszkék lehetünk(lásd vizilabda vagy kézilabda). -
skristof #636 szerintem ennyi idősen a seria A-ban bemutatkozni nem kis teljesítmény. legyen akár sereghajtó a csapat, vagy középmezőnybeli. legyünk már büszkék arra, amink van.
várhidit amúgy én sem komálom. -
skristof #635 abban bízol, hogy elkezdődik valami, utána pedig 3sorban (tökéletesen) vázolod, hogy miért nem fog lemondani cashteleki, és miért nem fog semmi sem változni ha úgy tetszik 'elkezdődni' -
diegoam #634 biztos, hogy nem lehet, de megpróbálják,legfeljebb nem sikerül, üzlet az egész. Azért a következő 5 évre adhat biztos munkát néhány nyugati (francia?) útépítő cégnek az ukrán-lengyel autópálya hiány... -
#633 Samp meg sajnos egyaltalan nem nagy csapat, még azt is megkockáztatom hogy inter fiokcsapata jobb :D na jó ez nyilvánvalóan nem igaz de ugye Filkor játszott már szintén kupa meccsen az olaszoknál, ezzel nem Koman érdemeit akarom lebecsülni. Nagyon jó focista lehet és legyen is a sampban pár év és ha marad Magyar :) akkor bekerülhet a válogatottba. -
#632 Az egész hozzászólásom idézd pls :) mert igy azért félreérthető kicsit :) -
#631 Igaz. -
Vlala #630 Speciel én azért voltam ellene, mert rengeteg pénzt és energiát kellett volna belefektetni, ami nem térült volna meg, a szuperstadionok pedig kihasználatlanok maradtak volna az EB után. Erre ennek az országnak sem gazdasági, sem közösségi háttere nincs.
A topic kezd átmenni általános fociflame-topicba, kérlek, vigyázzatok erre! -
Maldini 92 #629 szerintem te kevered a Fiorentinát a Sampdoriával mert a Fio-tól vontak le pontokat
Lazio,Milan,Fiorentina,Reggina,Juventus voltak a büntetettek -
#628 Erre az Inter - Sampdoria összehasonlításra csak annyit:
Ha Sampdoriától levontak nem is kevés pontot ugye. Adjuk csak hozzá a jelenlegi pontszámukhoz azt! Hol lennének?
(megsúgom Petya bá'nak: a 3. helyen állnának, pár pontra a Romától aki épp a minak kalapálta el Figoékat. Na erről ennyit!) -
raymond01 #627 nso-n láttátok a Mészöly videót? -
Grenzjager #626 Én abban bízom, hogy most elkezdődik valami. Kisteleki úton útfélen azt hagnoztatja és hangoztatja hogy nem hibáztak, miénk a legjobb és erre az eredmény önmagáért beszél. Akár le is mondhatna, de nem ezért üldözte el a lothar-pellady-bozoky + mezey társaságot és lett mlsz elnök az mll elnökből, majd megszüntette az mll-t hogy most csak úgy lelépjen, és azonkívűl hogy az összes szponzort elüldözte az mlsztől (otp, mol..stb) sok pénzt nem hozott.
A stadionügyben pedig ezek után nem fog senkinek sem segíteni az MLSZ, ezért a debrecenieket sajnálom a legjobban, mert mostanában ők tényleg nem érnek a 11ezres stadionjukba.
Kiváncsian várom, hogy egyes foci"cézárok" mint Tarsoly(eto), Szima (loki) hogy fognak ezek után a vezetőséghez viszonyulni. remélem erősen csökkent a bizalmuk. -
skristof #625 ok.
most h nem kaptuk meg, mitől lesz megtisztulás? -
Grenzjager #624 #232
de röviden: szervezők, MLSZ, helyszín választás, M.o. gzagasági helyzete.