5187
Foci EB 2012
  • Cmdr
    Amúgy tényleg, a magyar EB reklám olyan, mintha a magyar focit budapest utcáin játszanák, főzős labdával mert annyira csorók vagyunk! :D Az pedig azt hiszem példanélküli, hogy egy foci EB-re egy túlsúlyos, idegen nyelveket nem beszélő, nő sport és belügyminiszterrel, és 50-60 évvel ezelőtti focimúltal lobbiznának!
  • GanXstaZoleeWrk
    Na ez is milyen, uefanal elvitték apályázatunkat olvasás nélkül a méhbe :D komolyan nevetséges az egész, szerintem inkább egy zsák pénzt kellett volna vinni mindenkinek mit 10ezer oldalas pályázatot gépelni.
  • Livius
    Az a sok paraszt tesz a legkevesebbet a magyar fociért.
  • Kit--Kat
    Akkor is ott ocsmánykodtak volna a váróban ha nyerünk, ezeknek mind1...
  • Balyy
    Gondolom már sokan leírták a véleményüket de azért én is megteszem!
    Én kifejezetten elkeseredtem de igazából nem akkor amikor kihírdették hanem utána! Amikor láttam Mészöly-t h mit művelt a reptéren hát vhogy elég rossz érzés kerített hatalmába! Teljes mértékbe egyet értek vele és kurv@ra nem tetszett h az a sok paraszt bekiabál meg nyomja a hülyeségét! Nem tudom mért jó az h állandóan ellenségeskedünk és nem tudunk egymásért kiállni! Itt lett volna a nagy lehetőség elbuktuk, ez van! De mért nem lehet csendbe maradni és együtt érezni! Sajnos azt kell mondanom h megint a pénz döntött mint mindíg!
    Ez a véleményem! Persze nem kell egyetérteni de ha lehet azért ne durrogjon le senki!
  • Kit--Kat
    Itt is megvoltak, a győri ETOt már elkezdték építeni, szóval az mindenképp felépül, a székesfehérvárit felújították, csak bővíteni kellett volna, és ami a lényeg, úgy csinálták volna, hogy ezek a stadionok visszabonthatók lettek volna 15000-20000resre és felhasználhatók lettek volna az elemek más stadionok bővítésére.
  • Pluskast
    én is kinn voltam:)
  • 5w0rdf15h
    hát igen sajna teljesen más világ :(
  • hunbasser
    igen.de német másodosztályban is azt hiszem 30 ezer az ÁTLAG nézőszám.a bundesligában meg 46k talán,de lehet,h több.azt hiszem itt a legmagasabb
  • 5w0rdf15h
    nem sok csak Van Basten korszak óta imádják a focit és rendszeresen kijárnak meccsre ha fut a szekér ha nem
  • hunbasser
    uhh,sry,keverem a méretével -.-

de a 16 millió akkor sem sok.
  • hunbasser
    fú,azon még talán többen is,alap,h kint voltam -.- az egész alsó karéj teli volt,talán még a felső karéjon is voltak :)
  • 5w0rdf15h
    ne essünk tévedésekbe :) Hollandia lakossága több mind 16 millió :) és átlagba 20-30ezren vannak kint az első osztályú meccseken persze a nagy csapatokén mindig teltház vagyis 50-60ezer néző szal más világ erősen
  • Pluskast
    nem is kell olyan messzire menni. Mikor itt voltak utoljára a brazilok csak az edzésen 20 ezren voltak kint...
  • hunbasser
    Hollandiában azt hiszem feleannyian laknak mint Magyarországon,mégis teli vannak a stadionok.

de nem kell Hollandiáig menni,20-30 éve még kis hazánkban is teli volt ám az akkori nevén még Népstadion.ott azt hiszem voltak 130 ezren is(akkor még csak állóhelyek voltak)

de a 24 ezer lakosú Hatvanban is voltak osztályozó meccsen nyolcezren,úgy,h szinte mindenhol voltak...mert a lelátóra kb 1000 ember fér fel.szal erről ennyit.
  • skristof
    érdekes 50évvel ezelőtt volt. sőt, még 20éve is.
  • a.carkey
    Azért Portugália sem százmillás ország, mégis vannak "párezren" a bajnoki meccseken. De lehetne még írni Európából Belgiumot, Írországot, Svédországot, Norvégiát, és még talán Hollandiát.
  • DaemoonHunter
    Sztem itt a népességszámot is meg kellene figyelni. Magyarországon elég furcsa lenne a 20-30 ezren járnának meccsre 10 millió főből. Annyi ember nincs aki szeretné a magyarfocit, sajnos:( A lengyeleknél ez 40 milla ember. És náluk már most megvannak a feltételek egy Eb-rendezésére. Az Uefa pedig azt választja ami biztos.
  • skristof
    viszonyításképp: a ManUnited ifimeccsét (kb mint nálunk ligabajnokság) az Arsenal ellen 20ezer ember nézte meg!!!!
  • Pluskast
    Na az rendben de vedd hozzá, hogy ők azért húznak fel új stadionokat mert ott megnéznek egy meccset legalább 20 ezren. Ergó van gazdaságilag értelme felhúzni egy ilyen létesítményt. De itthon minek? azért hogy az ute-fradi meccsre kimenjen max 4000 ember egy 30 ezres befogadóképességű stadionba? Ez kinek érné meg?
  • DaemoonHunter
    Szegény Mészöly, teljesen kiakadt...valahogy megértem.
  • 5w0rdf15h
    csak kb 1/3át gyűjtötték többi bank kölcsön és szponzorok...ezért is hívják Emiratesnek (Fly Emirates arab légitársaság után) na de ez már off
    szal ON
  • hunbasser
    mondjuk ők is gondolom jó sokáig gyűjtötték rá a pénzt,de legalább megépítették az Emirates-et.
  • skristof
    kicsit off-szagú már a dolog:) nyugodtan át lehetne nevezni a topikot :DD
  • a.carkey
    Ja. A projectről mindig eszembe jut Nick Hornby könyve, a Fever Pitch (nálunk "Fociláz" címmel adták ki, film is készült belőle - nagyon jó színészekkel és zenével, - sőt "áméríkáí rímék" is). Ott a főhős végül az Arsenal stadion mellé költözik. Nos, a project által a stadionba költözhet. :)
  • skristof
    épp ezaz.. nálunk melyik klub lenne ilyesmire alkalmas? főleg úgy, hogy a stadion nem is a klubok tulajdona. átláthatatlan jogviszonyok hálózzák be az egész országot, nem csak futball szinten.

ettől függetlenül ez a követendő példa lehet, és tényleg lenyűgöző a project.
  • scs17
    nem emmiatt nem nyert a pályázat, egyébként csak az lett volna a lényeg h 2012 -re készen álljanak (a helyszínek meg máér megvoltak)
  • a.carkey
    A klub. Tudod, bevétel a sok nézőből, reklámból, sikerekből, stb. Ügyes vállalkozók, stb.

Itthon ki a tök fektetne pl. a Puskásba hasolóért? A Munkáspárt közeli vállalkozók, max.

Ezért kellenének a sikerek.

Máshol még a gyeptéglákat is külön eladogatja a klub, ha bont egy stadiont. Náluk ellopják ...
  • 5w0rdf15h
    hja eladták a stadiont h át lehessen alakítani mivel építettek egy hipermodern új stadiont 1 utcányira onnan
  • skristof
    és szerinted a highbury-ből ki csinál lakóparkot? állambácsi csak úgy? :)
  • DJ BP
    luxuslakópark? nem semmi
  • a.carkey
    Mondom:

1. Építeni/felfejleszteni egy stadiont (pl. a Puskást)
    2. Odahozni egy döntőt (BL, UEFA, SZUPERKUPA)
    3. Pályázni
    4. Nyerni
    5. Az EB/VB-ig lévő idő alatt egy jó csapatot felépíteni.

Kb.

Addig csak a harciphaszt fogjuk szívni, meg a lengyel és ukrán kamionok porát ...

Nézzétek meg! Itthon, ha lehet, lebontják az összes stadiont, ha nincs rájuk szükség. Angliában meg ezt csinálják a Highburyből:

A project

Szóval kb. így kéne.
  • Oziris666
    Szerintem is!Bár ő is egy klubcsapatnál volt edző addig mielött magyar kapitány lett!Akkor legalább volt pár meglepetés eredményünk Skótok elen 3:0 meg Németek ellen 2:0!Mondjuk meglepetéseket mostis produkálunk málta meg ilyenek
  • DJ BP
    és mit gondolsz hogy viszonyultak hozzánk, hogy egy fia stadion sem épült azóta a két pályázat óta? Lengyel-Ukránoknál már azt is tudják mikor melyik stadion készül el, már elkezdték jópár helyen, nem az EB miatt, hanem mert kell, nálunk meg még azon hezitáltunk, hogy hol lenne helyszín... Most gondolj bele hogy reagáltak erre
  • DJ BP
    hát Lothart azért nagy hiba volt elküldeni, utódait látva...
  • skristof
    és jó játékvezetőink se és jó sportdiplomatáink se és jó vezetőink se ésésés....
  • Oziris666
    Hát nálunk ugymegy hogy bárki lehet kapitány!
    Kérdezem én?
    Várhidi és elődje Bozsik milyen kapitányi rutinnal is rendelkeznek?De Lothar is ide tartozik!
    Ha jól tudom Várhidi rövid ideig volt Ute edző és az u19,Bozsiknak még ennyi edzői multja sincs,és Lotharnak se!
    Vicces ország ez,ahol ennyi elég hogy valakiből szövetségi kapitány legyen!

Külföldi tapasztalt edző kell aki bennevan a foci vérkeringésében!
    Érdekes minden kis ország ezt vallja,csak mi nem!
    Be kell látni nemcsak jó focistáink nincsenek,hanem jó edzőink se!
  • scs17
    az uefa nem azt nézte meg hogy milyen stanionok vannak most hanem hogy milyenek lettek vlna
  • ProGabe #665
    azért dúrva hogy mindenki azt mondja/írja hogy mi,magyarok vesztettünk,miközben a horvátokkal együtt buktuk ezt el.jó persze,nagyrészt valószínűleg rajtunk bukott a dolog,de azért horvátország infrastruktúrája már tényleg ég és föld ukránokhoz meg lengyelekhez képest,focijuk is jobb,tehát itt tényleg arról lehetett szó,hogy a mi pályázatunkat figyelembe sem vették,és nem amiatt mert látták hogy hungary,hanem mert azt látták egy másikon hogy ukraine...
  • skristof
    nem azért bunda, mert nem mi nyertünk mester.
    nézd már meg az olaszokat, és sorolj fel olyan ellenérveket rájuk nézve, ami az ukránoknál nincs.
    és nem mellesleg, hogy nem csak a magyar média de az egész európai utolsóra rangsorolta őket, sőt uefa szakértők is, hivatalosan(!) a legvégére sorolták őket, mi több a döntés előtt egy nappal is 3adikra taksálták őket, aztán valami történt..
    de ezen lényegtelen hezitálni, nem nyertünk, legyen úgy, ahogy #662-ben idézve van