91
  • donatus13
    amugy készül egy magyar trakeszos jatek www.primesoftware.atw.hu nézzétek meg mindenképp
  • Normal

Helló. :)

Normal: Térlátás nem javul.

De. Játszok ilyenekkel egy ideje, és fejben fel tudom építeni a környezetem, úgy, hogy nem látom, ha egyszer körbejárok egy helyet, mintig tudom, hol vagyok, és hogy lehet egyik pontról a másikra eljutni. Lehet, hogy a pontos neve nem térlátás, hanem belső, háromdimenziós személyközpontú vizualizáció, de az esetemben megtörtént, és mások is kijelentették ismerőseim közül.
    Most a tényekkel állnál ellentétes álláspontra? :)

Koncentrációban van igazság, bár nem tudom, mennyire tudod hasznosítani. Ebbe nem akarok belekötni.
    +++
    Amennyire az egy dologban való azonosulást, feloldódást, eggyéválást lehet. Példának okáért csocsó, szex, tanulás.

Reakcióidő marhaság. Precíziós mozgáskoordináció fejlődik az egérrángatástól. A reakcióidőd sosem fog fejlődni így, csak a sajátod idomul a játék sebességéhez/elvárásaihoz (képességadaptáció).
    +++
    A reakcióidő a játékhoz idomul, aztán feljebb rakom a nehézséget, a sebességet, az ellenfelek számát, és ahhoz idomul, és így tovább, míg egyre nehezebb játékokkal is könnyedén tudok játszani.
    Mert ugye a súlyemeléstől se nő az erőd, csak a súlyokhoz idomul. :P

A precíziós mozgáskoordinációról annyit, hogy esetlen, és béna mozgású voltam, míg nem jártam kardozni, tai-chire, harcművészkedni, táncolni, hiába nyúztam a gépet.

Igazam van. Jessz. Véged. :P
  • retek683
    14-18 éves kretén ugye ezt nem rám értetted?
  • Szefmester
    bizony
  • Rómeomaci
    Sztem egyátalán nem ártanak!Jó karatemozdulatok lehet belőle venni:DD:
  • virs lee
    Persze, jáccol a Godfatherrel, oszt holnap már a Tasnádinak dolgozol.
  • torsa
    baromság...persze pont egy alvilági bandában kötök ki ha ilyen játékokkal jáccok. he baromság.a gyilkosok is a legtöbbje elmebeteg.......nah persze én leszek dart vödör
  • Tauren5
    Én szeretem az ilyen játékokat, de egy biztos, élőbben nem őlnék embert. Az bolond aki azt hiszi, hogy az ember ölés jó.
  • psishock
    Nyilván túl van tárgyalva...
  • Marlosh
    A cikkhez meg vegkepp nem tartozik:D
  • Marlosh
    Talan mmorpg-s chatet hiszik mervadonak,talan ettol lesznek cool arcok....affene se tudja:)
    Mondjuk tobbe-kevesbe aktiv WoW-os vagyok,de a lol,meg wtf,btw meg ilyenektol -WoW-on kivul- sikitofraszt kapok,foleg magyar forumon,chatben!
    Ez egy angol nyelvu online jatekban is epphogy csak elmegy(ott sem mindig),de mashol egyaltalan nem!
    Mondjuk ez nem tartozik konkretan a tagyhoz,csak eszembe jutott:)
  • Morden23
    Oksa, de amúgy nem olyan emberekről beszéltem, akik külföldön keverik a zűröset, hanem (mint pl. én) itthon kempelnek. Nekem sincsen problémám az angol nyelvvel, de azért itthon a magyart használom:)

Szóval nem hiszem, hogy az összes 12-18 éves kis kretén azért nem képes ékezettel írni, mert Floridától Vladivostock-ig szét vannak szórva. Hanem nem tudom miért...:) Jól megmondtátok mindketten igazából, és biztosan igazatok van (ebben a részében), de nem tartalmazza azokat az embereket, akikre én gondolok. Nyilván nem várom el egy külföldön dolgozó komától, hogy utaztassa a magyar tasztát, vagy odakinn importálgasson egyet. De azért na, a többieknek két tasli, meg körmös.
  • Ryuuzaki
    A könyv a messiás!...

Ha jól emlékszem, akkor "Az ifjú Verter szenvedései" c. könyv a jó öreg Goethe-től nem sokkal a megjelenése után szabályos öngyilkossági hullámot váltott ki a szerelmi életükből kiábrándult fiatalok körében.
  • Marlosh
    Koszonom,tanar ur:)
  • Indigo
    Semmi köze, pusztán arról beszéltünk, hogy nagyon nehéz volt kibogozni a mondanivalódat.
  • retek683
    helyesíráshoz sorry :D
  • retek683
    ok majd legközelebb úgy irok :D ennyi
    de most miköze az erőszakos gaméknak a helyesírásnak

• psishock
    szerintem Morden23 vágta hogy miről beszélsz, csak símán érdekelte hogy ugyan miért van az, hogy egyes emberek nem használnak ékezeteket a mondanivalójukban.
  • psishock
    1. Lusták? Ha előttem van az ékezetes betű, mivel fáradtságosabb leírni, hogy öröm, mint azt, hogy orom? Kevesebb billenytíűt kell lenyomni? Nagyon nem...
    Há érted, nem szokott az ember a magyar billenytyûkiosztáshoz a tasztin, nehezére esik "fáradni" amig rájön hogy melyik betû hol van (titkárnőszindróma) a keze autómatikusan a default angol karakter felé mozog. (mondjuk ő, ö, ó, o estében az o felé.) mellesleg én is többet beszélek angolul mind magyarul, nehezemre esik ezeket hozzátanulni a gépelési reflexemhez (gondolj bele ha valakinek még magyar billenytyûzete sincs, vakon kell keresgetnie :), de ott az ascii, és az mindég ott van.

2. Nincs magyar taszta. Miért nincs? He?:)
    Mittomén :D Nem kapható az országában, nincs kedve átugorni magyarba, hogy vegyen :D

Mellesleg azt sem tudom, mi az az ascii:)
    ya xD

3. Mit kell azon installálni? Amikor telepít a windows, beállítom, hogy magyar billentyűkiosztást kérek? Nagy tudás... biztos LINUX meg egyéb alá sem kér dpilomát az ékezetek beállítása.
    sokan nem telepítik a windows, hanem úgy kapják a gépet. sokan nem tudják mi az a control panel.... a másik részről meg én eccerûen nem szeretem ha lent a tálcán ott kuksol egy EN vagy HU gomb, ritkán használnám arra a kevésre meg ascii. :D

4. Megint csak a lustaságnál tartunk. Mitől gyorsabb? Kevesebb leütés? Még mindig nagyon nem...
    Lásd az 1. pontot ott kifejtettem, hogy értem.

5. Én is megértem, de azért bosszantó. Gondolom, megérted te is, ha füttyentenek neked, meg ha azt mondják, hogy "gyere ide", de azért utóbbit szívesebben hallod.
    Ezért is mondtam, hogy "mások előtt" nem parasztkodom (kálcsr), odaírom nekik rendesen ahogy kell, és megpróbálom minél kevesebb hibával.
  • Indigo
    Jaa, nem arra céloztam hogy nem használnak ékezeteket, mert tudom hogy sokan angol nyelvű Win-t használnak angol billentyűzettel, az nem baj, mert attól az írásaik még érthetőek. A mondatok tagolására gondoltam (pont, vessző, esetleg felkiáltójel). Most olvasd el retek írását, összefolyik az egész, se füle se farka, nem tudom hol ér véget az egyik mondat, hol kezdődik a másik. Így azért elég szar olvasni bármit.
  • Morden23
    Marlosh: Ok, megkaptad a felmentést, mehetsz haza:) Így rendben is van.

Psishock:

1. Lusták? Ha előttem van az ékezetes betű, mivel fáradtságosabb leírni, hogy öröm, mint azt, hogy orom? Kevesebb billenytíűt kell lenyomni? Nagyon nem...
    2. Nincs magyar taszta. Miért nincs? He?:)
    Mellesleg azt sem tudom, mi az az ascii:)
    3. Mit kell azon installálni? Amikor telepít a windows, beállítom, hogy magyar billentyűkiosztást kérek? Nagy tudás... biztos LINUX meg egyéb alá sem kér dpilomát az ékezetek beállítása.
    4. Megint csak a lustaságnál tartunk. Mitől gyorsabb? Kevesebb leütés? Még mindig nagyon nem...
    5. Én is megértem, de azért bosszantó. Gondolom, megérted te is, ha füttyentenek neked, meg ha azt mondják, hogy "gyere ide", de azért utóbbit szívesebben hallod.
  • psishock
  • Marlosh
    javitas: jobbara angolul dumalok (wow gamer)
  • Marlosh
    Nos ugyan nem tolem kerdezted,de mivel en sem hasznalok ekezetet,gondoltam valaszolok:)
    Angliaban elek es angol nyelvu a billentyuzetkiosztasom is,felrakhatnam a magyar karakterkeszletet,de ez osszekavarna a bill.kiosztast es en egyszeruen lusta vagyok megcsinalni:)meg aztan jobbara angolokkal dumalok (wow gamer),szoval nem sok ertelmet latom.(de foleg a lustasag)
  • psishock
    Nem vagyok Indigo de válaszolok a kérdésedre:

1. mert lusták
    2. mert nem ismerik az ascii-kódokat és nincs magyar tasztiuk
    3. mert nem tudnak/nem akarnak magyar karaktermappot felinstalálni a gépükre
    4. esetleg úgy nekik gyorsabb
    5. vagy csak eccerûen olyan emberrel beszélnek akik (nyilván szerintük) úgy is megérti őket

PL a közeli haverokkal ékezetek nélkül beszélek mert nekem úgy kényelmesebb, gyorsabb, és olyankor lusta is vagyok ;), meg persze úgy is teljesen megértik azt, amit mondani akarok. xD
    De "hivatalos" fórumokon vagy máshol persze rendesen ascii-zok mert ennyit azért adok magamra/másokra, meg ilyenkor jobban is érzem így magam. :D Szerintem ékezetekkel jóval "kúlabbul" néz ki a szöveg és sokkal átláthatóbb.
  • psishock
    Bennem nem mászkál semmi, éééén vagyok a kisördög.
    viccet félretéve ha valaki házasságon gondolkozik akkor ne menjen harcba, a valóságban se hagyna el senki, akár hova mész, ha igazán szeret. Eccerûen a 2 dolog nem fér meg egymással, vagy ha vállalod akkor jóban-roszban vállalod, dehát a harcban is megvéded. Mellesleg az már a játékkészítők hibája, ha nem oldották meg az esetleges vállást. Az meg, hogy "senki" szeritem erős túlzás, én kilőném mint a pintyet ha zavarna és nem lenne rá más módszer...lehet mindenképpen kilőném. De a lényeg hogy szerintem sokan így is tettek, maximum csak akik direkt nem akarták ezt azok kereshették fel a fórumokat, hogy megoldják más módszerekkel.
  • Morden23
    Tényleg, Indigo, te tudod, hogy miért nem szoktak ékezeteket használni? Ez egy olyan rejtély, amire még sosem kaptam magyarázatot, leszámítva valami vérgőzös balfasz magyarázását holmi netikett nevű idiótaságról...
  • SG
    A Fallout 2-ben meg lehetett házasodni ugyebár, és ezt sokan ki is próbálták. Aztán meg tele lettek a fórumok ezen játékosok siránkozásával, hogy segítsen már valaki hogy lehet elválni, vagy a házastársat ERŐSZAk MENTESEN eltávolítani, mert hát szegénykének nem sok hasznát látták a harcban. De a lényeg, hogy SENKI !! sem akarta megölni és úgy megszabadulni tőle, pedig igen szép halálanimációt láthattunk a Falloutokban. Tehát azért az emberek nagytöbbségében igenis a jóra van meg a hajlam, és nagyon kevés az alapvetően szadista és gonosz beállítottságú. Persze a kisördög azért mindenkiben ott motoszkál:)
  • Indigo
    Az még hagyján hogy nem tudja helyesen leírni a szavakat, de ha legalább írásjeleket használna, mindjárt jobban értenénk.
  • Marlosh
    ahh,hagyd,egy elmeny volt dekodolni amit irt:D nehany szavat meg most sem ertem.......
  • Morden23
    Nem, de helyesen írni azért megtanulhatsz, az sosem árt, ha nem utcaseprő leszel.
  • retek683
    áht Én egy hete kezdtem el a cod2-t de online-ba szal naon faja az biztos napi 10óra felett is nyomom ha nincs más dolgom is miután egy hosszú menetett végig nyomok kimegyek is kempelnék lefele mindenkit :D szal szerintem van benne vmi de napi 1-2 óra jáccástól nem hiszem hogy bármi bajunk lenne de a sok a jóból is megárt ennyi
  • psishock
    Doom3 ha engem kérdezel.

Láttam én a ":D"-t a végén azért is gondoltam hogy nice beszólás, de alapból nem tudtam hogy gondolkozol, van aki teljesen komolyan gondolná a smiley-val együtt. Sajnos a betûkböl nem jön le a hangsúlyozás és a gesztikulálás, de mostmár teljesen rendben vagyunk, mégecce sorry, ha rosszul itéltelek meg elsőre
  • Morden23
    Egy ember halála tragédia, ezer ember halála statisztika. (Nem feltétlenül gondolkodom így, de azért igazság benne van)

Most azt hanyagoljuk szerintem, hogy a Civilization, vagy a Doom3 az elmebajosabb játék. Meddő vita nem vita.

Kérdésedre válaszolva, ott volt a ":D" a beszólás végén. Hangfile-t mégsem csatolhattam...
  • psishock
    én szerintem inkább azoknál jöhet keveredés akiknek ezeken a szimulált állatokon esik meg a szivük és mondjuk nem birják lelőni őket mert annyira éééédik és teljesen megesett rajtuk a szivük, ha tehetnék akkor még enni/inni is adnának neki és/vagy házat építenének nekik, hogy ne essen rájuk az eső. (tisztelet a kivételnek persze, de ismerek sok olyan embert (tesom pl) aki "megőrülne" egy igazi pokemonért) A játék az szórakoztatásra lett kitalálva, és NINCS köze a valósághoz, akár mennyire is igazinak tünik akkor is egy szimulált világ. Az senkiben se merült fel hogy aki kilőné a kulyát annak az ég világon semmi állatkínzó gondolata nem támadt, lehet hogy csak kíváncsi volt az effektusra, vagy hogy utánna mi történik, hogy alakul a sztori. Valószínûleg ő is teljesen tisztába van azzal, hogy egy szimultált világban teszi aminek SEMMI köze a valósághoz.
  • psishock
    Különben te tényleg azt hiszed, hogy bármit is csinálok a játékban azt megtenném a valóságban is?! Ha igen akkor szerintem nem nekem van a jellememmel/realitás érzékemmel bajom, bro ;)

Ha viccnek szántad (nem így jött le) akkor sorry, minden vissza, én értettelek férre.
  • psishock
    áááááá, dehogy csak amikor gonosz ként játszok, de akkor sem direkt randalírozom, akkor csak más a fölállása a dolgoknak, egy ember élete nem sokat számít, mások a célok, és akkor pont ezért "fizetik" az embert . (Különben is, a jó oldalon is nyugodt szívvel irtod a pl vaddisznókat és a bölényeket, azok se tettek semmi rosszat, te jöttél a területükre, csak védekezni próbáltak.) :D De persze ha a jókkal vagyok akkor a "régi duma" megy. ;) Amúgy , néha meg kifejezetten uncsik a mexokott "őrizd a barikáimat és megjutalmazlak" questek. Sajnos hogy álltalában a játéktervezők keverik az "evil" fogalmát a tahósággal, meg a butasággal. PL a KOTOR-ban álltalában csak egy válasz volt az "evil" oldalrol, de az álltalában csak egy gőgös/low iq beszóláshoz hasonlított, mindhogyha egy 10-12éves tolta volna oda, meg álltalában csak a mészárlásra dominál. Ez egy igen elferdített gonosz, pont olyan mintha a jó oldalon lenne egy buta harcos aki minden csatába becsukott szemmel és "az istenért és a királyért" szöveggel vonulna be. Tuttommal a gonoszok megcsavart, jól meggondolt manipulatív beszédet használnak és pl az alany tudta nélkül érik el amit akarnak, sokszor akár a legkisebb energia elhasználás nélkül, előre gondolkodva, nem pedig ilyen "Most leszúrlak mert íííívl vagyok, hahaha" dumát amit álltalába beleszúrnak. A gonosz sokkal inkább az eszét használja, mert a jónál ott van a szív is, pl egy paladinnak (tipikus good-guy :) nem lenne szíve "keresni" egy eladott holmin, de ha egy evil-al adsz el valamit akkor csak egy kicsit dumcsiztok/alkudoztok és egy csomót szakítassz a holmin, még a kereskedő is boldolg hogy "milyen jó üzletet csinált". Az egész a karizmatikusságon múlik. Különböző népeket/bandákat ugrathatnál össze, és a végén te húznád a hasznod belőle, egy kardcsapás nélkül. Volna egy csomó érdekel lehetőség. Ha ezt az oldalt is ugyanojan jól kidolgoznák mind a másikat akkor bisztosan több embernek bejönne, mert így igen alacson szintûnek, és érdektelennek tünhet a másik oldal. Igazábol a gonosz oldal egyáltalán nem olyan mint az este 8:00-tól kezdődő családi-filmek főellenségei. Gondoljunk inkább a reális világra, kik vannak most hatalmon vagy vezetői szinten? Azok akiknek nincs szivük elkérni egy vasat sem ha segítenek valakinek, szorgosan dolgoznak naphosszat és betartják a törvény minden egyes pontját? Nemhinném, ott okos, előre gondolkodó és manipulatív emberek vannak akik értik a dolgukat és tudják hogy miért teszik, hogy kell kijátszani a dolgokat/embereket, hogy az legyen amit ők akarnak.

Amúgy a civ4-es beszólásodhoz, ha MILLIÓKAT ölsz meg akkor az háború, teljesen rendben van, ha 1 embert ölsz meg akkor az gyilkosság és főben járó bûn. Jobb esetbe hosszú évekig börtön, de valahol instant kivégzés. Viccesek a törvényeink, de annál inkább az egész emberiség meglátása a dolgokról. Nem csak fehér és fekete a világunk.
  • Adam II
    Ez a kutyás dolog eszembe jutatta apámat aki simán fejbelőné a kutyát a valóságban (pedig meg lehetne menteni) ,hogy ne szenvedjen (nem szokott FPS-t játszani) ,viszont ha azt mondanám neki ,hogy ha lenne fegyverem lelőnék egy fegyveres embert aki az ő és anyám életét veszélyeztetné (azaz le akarja lőni őket) arra azt mondaná ,hogy brutális állat vagyok.
  • Morden23
    Tinman: én nagyon imádom pl. a Civ sorozatot, most éppen a 4-ik részével játszadozom, ha engedi az időm. Én MILLIÓKAT öltem már meg:)

Amúgy az értékelésed teljesen jogos. Annyi különbséggel, hogy szét kell választani a közveszélyes pszichopatát, és az önveszélyes szociopatát. Aki csak játszik a csajok seggének bámulása helyett, előbb-utóbb (hacsak nem marad egész életében burokban, ami azért nem megy) előbb-utóbb pofán fogja csapni az élet. Ilyenkor alakulnak ki az igazi szuicid mániás depressziósok.
    A másik oldal, a macskát benzinnel felgyújtó fickók már neccesebb téma. És még mondják, hogy a számítógépjáték-függőség csak csendes, magányos őrület:( Amúgy egyetértek veled.

Normal: Térlátás nem javul. Ha van grafikus ismerősöd, majd elmagyarázza a háromdimenziós objektumok elkülönítését és a grafikusan indukált mélységleképzést. Ha van fotós ismerősöd, ő meg elmondja, miből áll a valódi térlátás.
    Koncentrációban van igazság, bár nem tudom, mennyire tudod hasznosítani. Ebbe nem akarok belekötni.
    Reakcióidő marhaság. Precíziós mozgáskoordináció fejlődik az egérrángatástól. A reakcióidőd sosem fog fejlődni így, csak a sajátod idomul a játék sebességéhez/elvárásaihoz (képességadaptáció).
  • irkab1rka
    http://www.youtube.com/watch?v=Ee18vXyLBMM&eurl= -ehhez akkor csinálni kéne ott accountot? Nincs public link?