Füstbomba és bűzbomba készítése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dawe13
a testbõl petárda lecc,a vattacsomók,meg rakeszba,vagy petárdáaba lecnek!😄
csináltam vattás-petit! ma teszT!

Dawe13
Kimaradt 3doboz gyufaporom! masszát csináltam belõle,és beleöntöttem egy testbe
A kimaradt cuccot vattára kentem....

próbakémia éreccségire fel!!
aztán kaptok lõgyapotot 😛

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Elég az....
de amúgy, körbetekedes 2 oldalú ragasztóval , mivel az ugye szálerõsítéses...

Dawe13
Sziasztok!
Ma megyek venni 3csomag(30 doboz) gyufát!!!
Ma csinálok gyújtózsinórt,meg minirakeszt,meg petárdát.
Ma vagy holnap meg ellövögetem õket! 😄
Szal a 7végére nagyon jó terveim vannak:
Gyártok vagy 50 centi gy.zsinórt
csinálok vagy 6db petárdát,meg vagy 3db raksit (gyufafejjjel)
Ez a hülyeség onnan jött,hogy éppen gyufafejes rakétamotort teszteltem
és miután begyulladtak a fejek,vagy 5 méterre elrepült!!! 😄
De ma 2szer annyi gyufafejjjel csinálom,és kb 3mm átmérõjû lessz a fúvóka! ..............vagy lehet nagyobb kéne,nehogy felrobbanjon.........?

Nuxa
Megpróbálhatod belökni!

Because cheese...

ja és:
nitrocellulóz = cellulóz nitrálva 😊
reakcióegyenletet is kértek? 😄

Heil Sogron! 😊

nemjó dühünket úgy levezetni ha robbantunk 😊
fõleg ilyenkor meglehet hogy kapkodsz, és annak sincs jó vége.

pl én ilyenkor zenét halgatok jó hangosan 😄 (fülhalgatóval)
vagy lehet lövöldözni, vannak játékok 😄

light00
Srácok! Srácok! Nagy fogalomvavarba vagytok! Sok ember gondolja úgy, hogy "ott az a vattaaz asztalon" az amit én mondok. De nem így van. A lõgyapot, és a nitroglicerines vattacsomó két teljesen különbözõ dolog! Más eljárással készülnek, más sebességgel égnek el, más az egész jellemük. Az tény hogy alõgyapot KIS mennyiségben nem égeti meg a kezet, hiszen hihetetlen gyorsan elég, akármilyen hõmérsékleten is. A nitroglicerines viszont csak nitroglicerinnel ÁTITATOTT vatta, amiben nem a vatta, hanem a nitroglicerin tulajdonságai érvényesülnek, ami szennyezés mellett ROBBAN. Csak hogy tudjátok...

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Nuxa
Ez nem lenne elég most... Felrobbantom a sulit 😄

Because cheese...

Dawe13
Ügyes! 😄

Vezesd le úgy a dühödet,hogy csinálj házipetárdát,és robbants szét valamit! (pl. egy csokimikulást)<#eplus2><#eplus2><#vigyor1>

Nuxa
Énmeg a héten kaptam 3 szaktanári figyelmeztetésért 1 ofõi-t(mert kigyûlt a három, és ezért nálunk már jár), kaptam egy másik ofõi-t mert nem hoztam a félév elõtt az elmaradt igazolásokat, így kígyûlt 7 igazolatlan óra, ezért kaptam a másodikat. Ma meg kaptam egy igazgatóit, mert úgy köszöntem a tanárnak, hogy: szervusz 😄 Lehet, hogy bekerülök a rekordok könyvébe. Pedig nem is vagyok annyira rossz gyerek, csak a rohadék tanár idegbeteg és minden apróságért szaktanárit ad, pl. egyszer az asztalra véletlen kifricskáztam egy papírdarabkát. Hát szóval róhadék! Ezt most csak azért írom, hogy levezessem a dühömet!!<#falbav><#falbav><#rinya><#duhos2>

Because cheese...

Dawe13
Énmeg "feltaláltam" egy nagyon jó effektet (attól függ hogy csinálod) recseg,vagy "zümmög"<#nyes><#nyes>

Majd ha mentek nyílt napozni egyszer egyetemre... és ott van kémia szak... és láttok az asztalon egy kupac vattát, kérdezzétek meg nyugodtan mi az 😊

A lõgyapot gyorsan elég, ez tény és való, annyira, hogy egy kissebb csomó azért felmelegíti a kezed 😊

A legfentebb említett példát jártuk végig pénteken osztálytársaimmal az ELTÉ-n, és kipróbáltuk milyen érzés 😊
Mellesleg kémia-órán is kipróbálta a tanár saját kezén, úgyhogy kis mennyiségben elõvigyázatossággal semmi bajod sincs.

Dawe13
Mind1 én így hallottam mármint olvastam....de baromi erõss az biztos

OKS...
Csak egy régi alaplapom meggyalázására kellett volna....
Akkor a vattásat megpróbálom....

Nuxa
Sztem ez nem így van! El is szenesítené a kezét valakinek, ha egy nitroglicerines vattacsomót felrobbantanának benne, hiába égne gyorsan!

Because cheese...

Dawe13
Ha kell,akkor a háziméhecskémrõl küldök 1 vidit!!!
(csak nemtom hogy kell)<#szomoru1>

Dawe13
Ha annyira robbangatni akarsz,akkor csinállj lõport!
házilag!😄
és ezt vizezd be,kend vattára....aztán szárítsd...ez nem lõgypot,csak 1 ötlet😄
Én olyat szoktam,hogy gyufaport beecetezek(sûrû vérszínû masszát kapsz) és azt korongvattára kened..aztán szárítod...marha gyorsan ég...felrepül a tárgy amibe teszed!!!!!

Dawe13
Ha valaki leírja a lõgyapot receptjét,az bizony büntivel jár!!!
A pyrocenter az pirooldal,és még ott is tiltva van a lõpor,lõgypot,nitroglicerin elészítésének módja is!!
Senki se kísérletezen vele,mégha ért is a vegyészethez!! sztem...
Amúgy a lõgypot égése olyan gyors,hogy ha a kezeden megyújtod,meg se süti...a gyors égése miatt a kezed nem bír átmelegedni😛...állítólag.....

Fantos
Nuxának magyaráztam el hogy miaz

jajaja, azt toom, de mi az a folyékony cucc amibe beáztassam,és jó nagyot szóljon????

Fantos
gyapot amelyet valami robanó dologal itatnak át

Nuxa
Lõgyapot? Még nem hallottam róla, talán Nuki tud segítni.

Because cheese...

Hali...

Meg tudjátok mondani, hogy, hogy lehet lõgyapotot, vagy valami ahhoz hasonlót csinálni???

Nuxa
Én nem tudok báriumról és arról se, hogy ártalmas lenne, azt tudom viszont, hogy az altató gyógyszerekhez használják.

Because cheese...

Dawe13
Ja elfelejtettem nektek mondani,hogy a csillagszóróporban(MONDOM PORBAN!!!) megforgatjátok a gyufafejet (vagy a gyufaporral összekeveritek,nagyon jó rakeszba. Én vulkánba teszteltem ma!
Ami miután jött a 2. lövet (mert 2 lövetû volt,az egyik csak sima gyufafej) a 2, lövet gyufapor+csillpor k..va erõssen jött a szikra és elrepült a vulkán(!)
fogalmam sincs hogy hogyan,miért...mint 1 bolti méhecske....
Ja és ha porrá akartok õrleni(teljesen finom porrá) a csillagszórót,akkor használjatok valami maszkot!!!
Ugyanis ha õrlitek a csillagszórót,bárium szabadul fel,ami ugyebár nem túl egészséges a szervezetnek!!!!!

nem azzal van a gond, úgyis tudjuk hogy mirõl beszélsz, de a csoport neve nem klorid, hanem klorát 😊 csak azért hogy ne tanuld meg rosszul 😛

Dawe13
oké,azért köcce!

Fantos
fakom sem ért ehez én csak gugliba beírtam openGL azt se tudtam miaz de gondolom vezérlõpultban rá kell álítani a gépet

Dawe13
Köszi! Még 1 kérdés (ha nem lenne gond😛)
Letöltöm,feltelepítem,és kész???
És az nemgond hogy a Directx 9.0b
fel van rakva??

Fantos
upsz nátriumot írtam? namindegy szal kálium ahogy kedves kolégám írta vala

Fantos
én nem pirozok csak leírtam

kálium klorát 😊
és nagyon veszélyes anyag, ha tudsz szerezni gratulálni fogok, és NAGYON vigyázz vele...

Fantos
goggle a jóbarátod és ahelyet hogy megvártad volna amíg ezt legépelem kb most lõheted volna le az elsõ embert:openGL
egyébként örömel segítetem és áldoztam rád két percet életembõl

Dawe13
Ja,és ha az OpenGl-t kéne letölteni,akkor adjatok már egy linket! 😄DD

Dawe13
Nuxától elõre elnézést kérek,hogy ide írok! 😄
De remélem tudtok segíteni!
Na szal a gépembe nincsen vidikártya csak valami "S3 Graphics ProSavage DDR(Microsoft Corporation)"
Na annyit tudok,hogy ez egy monitorvezérlõ vagy micsoda...asszem😊
Na mind1 szal a lényeg:Amikor indítok 1 játékot (példa a call of duty1 <#bee1>) Valami ilyesmit ír ki:" Couldn't not OpenGL you see a video drivers...na valami ilyesmit ír ki. Segítsetek már hogy mi ez,és hogy tunnám megoldani!! PLZ!!!

Fantos
na szinezõs anyagból találtam egyet:A KCLO3 (nátrium klorid) rózsaszin színt ad

Nuxa
Kösz az infót, nem is tudtam!

Because cheese...

Nuxa
Candy mixet olvasztottam, de nem vált be, kispóroltam belõle a kálinitrátot 😞 Be-be füstölve égedezett. Most japán lõporos golyókat akarok majd kreálni.

Because cheese...

bioszból-kémiából tanulni fogjátok majd, hogy irreverzibilisen kicsapja a fehérjéket a nehézfém.
a könnyüfém reverzibilisen.
ergo ezért leszel szomjas ha NaCl-ot eszel, és ezért lesz komolyabb bajod, ha PbCl2-ot eszel 😊

Dawe13
A petárda óta csináltál valamien kísérletet??😄

Nuxa
Vagy reszelsz magadnak, de lehet kapi a boltban is, ott nemtom mire használják, gondolom nem lángfestésre 😄

Because cheese...

Dawe13
Ja és a narancssárga láng (én konyhasót szórtam a lángba) és narancssárgán égett. De amúgy nemnagy szám!

Dawe13
Oké,köcce!
Aluport ugye a festékboltban lehet kapni "Sirius ezüstpor" néven..asszem

Nuxa
Ja és a vulkánodba inkább Al port tegyél, az szép ezüstösre színezi a lángot szikrázás jelenlétében és klór sem kell, hogy legyen a fémben, akárcsak a vasnál, na ilyet is tehetsz a vulkánba, ettõl meg vörösen fog szikrázni.

Because cheese...

Nuxa
Ja és dawe, vigyázz az ólommal! A látszat ellenére veszélyes fém, ne egyél ólmos kézzel, lerakódhat a szervezetedben, mivel nehézfém és mindenféle rákos dolgokat okozhat. Na meg általában a fémek önmagukban nem festik a lángot, klórnak is jelen kéne lennie, mint például az ólom-kloridban, na ez már festené a lángot, de azt nemtom, hogy milyen színûre.

Because cheese...

ez attól függ 😛
mert gázégõn a szúróláng az kék 😄
de ha rendesen meg van nyitva hogy okszigént kapjon, sárga...

tulajdonképpen a nátrium nem hoz semmi változást, sõt, mindent elnyom. (az fest sárgára)

Nuxa
Pontosítok egy picit:
lítium (Li) bíborvörös
nátrium (Na) sárga
kálium (K) fakóibolya
kalcium (Ca) téglavörös
bárium (Ba) sárgászöld
réz (Cu) zöld

Because cheese...