180
-
cyberass #100 Jajj ne gyere már megint a szakmai alapokon dumáddal baz+!
Te aztán nagyon jó szakmai érveket tudsz felhozni... Isteníted a microsoftot orrbaszájba közbe nem nyitod ki a szemedet.
A láma szmájli meg inkább rád illik úgyérzem. -
#99 " Vistánál nincs hasonlitási alap, nincs másik oprendszer, ami összemérhető tudással rendelkezne."
Hasznlatal mar AIX-et. Kicsit csolatasod van, vagy az M$ penzel. -
Equ #98 kiscsillag, próbálj már meg valamit beidézni tőlem és szakmai alapon megcáfolni, mert megint csak egy halom semmit fröcsögtél össze konkrétumok nélkül... -
#97 En hasznalok Maya-t Linux alatt. Jah meg AppleShake-et is (Apple Shake egyalltalan van Windowsra ??)
Meg a Blender versenykepes lehet az ara miatt, foleg hogy ingyenes :D -
cyberass #96 Azt senki nem veszi észre hogy ezek profi célalkalmazások amiknek a kifejlesztése rengetek pénzbe és időbe került? Ebből adódóan természetes, hogy pénzt akarnak csinálni belőle. Melyik open source fejlesztőnek van ideje és motivációja arra hogy ilyen van ezeknél jobbat írjon este otthon munka után?
El kéne gondolkodni melyiket ki és miért fejleszti és persze az opensource alapelvén.
A másik meg hogy teljesen felesleges a 2 rendszert összehasonlítgatni, mert egyszerűen nem lehet.
A windows az átlagfelhasználók számára készült, könnyen kezelhető rendszer aminek a használatát bárki meg tudja a tanulni, a linuxot pedig a hozzáértő szakemberek fejlesztették ki saját céljaikra és nem a hozzá nem értő tömegnek készült rendszer.
Itt sok ember figyelmébe ajánlom a Linux NEM Windows című leírást. (főleg Equ-nak kellene elolvasnia!)
Equ: Neked annyit, hogy igazán észrevehetnéd már, hogy a levegőbe beszélsz és te vagy az aki teljesen értelmetlen baromságokat beszél és akin mindenki röhög!
Nembaj néha kell 1 ilyen topic jókat röhögök a hozzád hasonló barmokon! -
Equ #95 "Gyak hozod azt a szinvonalat, ami ellen lázadsz"
Én nem a stilus ellen lázadok, ha nem tűnt volna még fel. Magasról leszarom, hogy kinek milyen stilusa van, ha szakmailag megáll a lábán az amit mondd... Ha meg nem, akkor tőlem nyalhat napestig, akkor is egy nulla marad egy szakmai forumon...
"hogy humorosnak tartom, hogy az openoffice esetén mekkroa problémát jelent a gépigény...ennek fényében hogyan nyilatkoznál a Vistáról?"
Ad1 a vista még beta. (habár tökéletesen fut most is 1 gigás gépen is, ha van elég ram)
Ad2 programok gépigényét úgy kell hasonlitgatni, hogy a tudásukat is figyelembe vesszük. Office-ok esetén adott egy nulla tudású erőforráspazarló program szemben egy nagytudású, gyors, erőforrásokat nem pazarló programmal szemben. Vistánál nincs hasonlitási alap, nincs másik oprendszer, ami összemérhető tudással rendelkezne. Ha majd lesz (open source fejlődési ütemét figyelembe véve majd olyan 10 év múlva) akkor majd összemérhetjük az erőforrásigényüket, hasonlóan az office-okhoz.
"Vagy netán éppen azért zavaró az oo mem igénye, mert az Aero mellett erre nem marad majd erőforrás? :)"
Ha valamihez nem értesz, akkor inkább kérdezz... Az aero a vkártyát dolgoztatja, ha van megfelelő vkártyád, akkor 1%-os proci terhelést sem okoz, hameg nincs megfelelő, akkor nem engedi bekapcsolni... Az officetól - amig nem állnak át 3d-s office-ra semmilyen erőforrást nem vesz el.
(bár még mindig szivesebben adnám az erőforrásokat az aeronak, mint egy office97 tudását 10x akkora erőforrásigénnyel előadó open source tákolmánynak) -
Yv@n #94 Ugyan nem tartom magam kifejezetten linuxosnak, de pl a Maya for Linux megteszi amíg nincs más? -
Yv@n #93 Az első postod ennek megfelelően visszafröcsögés, oo szarozás. Gyak hozod azt a szinvonalat, ami ellen lázadsz.
Igazából nem izgat különösebben hogy ki mennyire utálja az oo-t(igen, nálam oo van fent, lévén 2-3 havonta egyszer kapok egy sima xls táblát esetleg doc fájlt. Ezek megtekintésére elegendő funkcionalitássla rendelkezik), felőlem akár MS/Linux logót is varrathat a seggére aki igényli.
Azért azt még megjegyezném mielőtt elhúzok a bánatba, hogy humorosnak tartom, hogy az openoffice esetén mekkroa problémát jelent a gépigény...ennek fényében hogyan nyilatkoznál a Vistáról? Vagy netán éppen azért zavaró az oo mem igénye, mert az Aero mellett erre nem marad majd erőforrás? :) -
#92 én csak annyit kérdeznák a linux fanoktól, hogy melyik azaz opensource program amely vetekszik a Maya-val vagy a 3Dsmax-al illetve az AutoCAD-el? -
sonicXX #91 Cikkíró nem speaking english: "Az OneCare Live" - ilyet nem írunk... Olyat se hogy "A HBO". Mert úgy ejtjük ki helyesn, hogy "A ván ker lájv" és "Az éjcsbíó". Tehát helyesen, _magyarul_: "A OneCare Live" és "Az HBO"... -
#90 Mindig ez a windows/linux problemazas.
Minden oprendszert arra kell hasznalni amire valo.
Az en valasztasom:
Windowst, jatszasra, zenet hallgatni, officeolni.
Szolgaltatashoz POSIX-os rendszert.
Alkotashoz Mac-et. (itt is folleg POSIX-os rendszer megy)
Nem veszi senki sem eszre hogy az M$ is csak uzletet akar csinalni, ahogy a tobbiek. Csak az M$ abszolut mas rendszert csinalt mint a tobbi regi rendszer. -
Equ #89 "A cikk pedog erről szól, szóval igazából Te nem erről beszélsz "
én? nézd már meg miről szólt az első postom! Valami szerencsétlen azon fröcsögöt, hogy az ő remek linuxán nem fut az office 2007, bezzeg az oo... -
Yv@n #88 "Ahogy vannak pocsék ms termékek is... Csak most nem ezekről beszélünk."
A cikk pedog erről szól, szóval igazából Te nem erről beszélsz :) -
Equ #87 "vesz egy nagy tellejsítményű szerver arra egy Linuxot+Apatche (esetleg lighttpd) servert és készvan"
jaja, lásd iwiw. aztán nézd meg a myspace-t 100x annyi userrel, jóval komolyabb szolgáltatásokkal, windows server farmon milyen teljesitményt és rendelkezésre állást nyújt...
"És ha szerinted pl ez egy komoytalan homeuser tákolmány..."
Nocsak, ez melyik általam felsorolt windows server szolgáltatást tudja kiváltani? Szerintem egyiket se...
-
#86 Nyugi,mi sulink is =) Egyszer este egy próba után rárontottunk infotanárunkra véletle..kiderült h sunyiba konfigolja az UHU Linuxát -
#85 VAgy IBM AS/400 másnéven i5/OS.. több ezer programozó kb az arhitektúra megjelenése óta (10 év itt javíts ki ha tévedek..) kizárólag egy serveroprendszert fejleszt..jah,natív támogatja Linux,Unix,Windows alkalmazások futtatását,jah,virtuális partíción párhuzamosan fuuthat Windows Server is ha ne'adj isten arról kell vmi.. szval ennyi erővel mivel eggyiket sem arra találták ki amire használják akkor mind2 szar? -
GABOR16 #84 Ja, Suselinuxot használnak rá. -
GABOR16 #83 Az én sulimnak is van egy linuxos webszervere, minden diák kapott is egy mailcímet (korlátlan tárhely és nincs levélkapacitáslimit), csak én elfelejtettem a jelszavam . -
GABOR16 #82 Egyébbként miféle művelet nemvégezhető el az OO-val mint a Office 97-tel?
Kicsit máshogy néz ki, és nincs Gémgéza (uh, vagy mivolt a neve, már régen találkoztam vele).
Az OO 2.0x-es sorozat már sokkal többet tud mit a korábbi 1.x-es szériák.
Mindenki mondja, hogy a 97 tudását neméri el, de mit nemtud amit az megtud csinálni?
Egyébbként valóba eléggé pazarló program, de rendkívűl rövid idelye létezik a konkurencia termékéhez képest, és igen nagy lemaradást próbál behozni, és szerintem nagyon is jólhalad vele (a forrás meg idővel szépen, lassan letisztul).
Egyébbként szerintem mostanában a MS Officejai is egyre jobban összevannak, legalábbis számomra ha a MS officájáról van szó még mindig a 2000res a legkényelmesebb, az azutáni verziókban lévő oldalmenüs vacaktól (brrrr..) az őrület kerget (nah, nagyából az a menü mit ez a fal: IDEGESÍTŐ).
A 2007 es bétája sem tetszik, főleg ez az új elrendezés. Nemszerettem, hogy semmi sem úgyvolt ahogyan megszoktam, persze átlehetett állítani, de hamar megváltam tőle, mert nekem nemkell, és a suliban egy régebbi verziót használunk, én nemakarok újabbat mit ami a suliban van (valójában ez sem kellene nekem, eléglenne minden feladatomra az OO, csak hát ez a nyavajás kompatibilitás, meg a prezentációimat is csak ProwerPoint-tal tudom ott lejátszani (bah..), bár nemfogom megvenni eredetiben, mert nincs rá pénzem, és ha vége a sulinak, én felsem teszem a gépemre újból, csak ha valami miatt komolyan szükséglenne rá.
Najó, nincs nekem komolyabb bajom az officokkal, csak az áruk, én nemtudom magamnak megengedni. Ennyi... -
#81 Jesszom
Mindent amire való..igazad van, Linuxot sosem több petabytos vállalati adatbázisok kezelésére találták ki percenként 100000 lekérdezéssel.. (Arra ott az UNIX vagy a Solaris )egész egyszerűen minek más ha egy cégnek nincs másra szügsége mint egy nagy tellejsítményű webserverrre..mitcsinál? vesz egy nagy tellejsítményű szerver arra egy Linuxot+Apatche (esetleg lighttpd) servert és készvan..miért? mert arra való... És ha szerinted pl ez egy komoytalan homeuser tákolmány... -
#80 Hiába, hogy MS készíti a Windows operációs rendszereket, biztonság területén semmiképen sem ajánlom a MS biztonsági programokat[Tűzfal, vírusírtó], és ez jódarabig így is lesz. -
Tripax #79 Equ itt egy csont a nagy eszedhez FlipShaw. Na nézzük a reakcióit.
-
#78 faszlámák:DD minden kíndózos, pingvines cikknél előjönnek az überokos barmok:D csak 20-on x, 30 x éveseknél ez a vita már kicsit ciki. ezek már nem növik ki^^
zegénygég:CCc -
#77 AZ OpenOffice egy nagy csomo SZAR't sem er !!!!!!!!!!!!!!!!!
A Linux joo lenne ha rendesen osszealitanak a Distribuciok-at , es ha szervezetten menne a fejlesztes + 999999999999 szer gyorsabban !!!!
DE NEM IGY TORTENIK , MINDEN IDIOTA BELE DISZNOKODIK A kodok-ba ... az eredmeny SZAR !!!!!!!!
az OpenOffice a szemetre valo, de csak sotetben nehogy valaki meglassa !!!!!!!!!!
ELJEN A VISTA !!!! HAJRA PISTA !!! -
Equ #76 "Sokkal rövidebb idő alatt jött létre mint az MSO"
Hát, ha az office 97-et nézzük (aminek még mindig nem éri el teljesen a tudását, teljesitményét meg végképp) akkor ez az állitás sem biztos, hogy igaz. De persze az összehasonlitás eleve marhaság, mert ma már nagyságrendekkel jobb fejlesztőkörnyezetek, technológiák, libek vannak mint mikor az office 97 készült...
"Miért is? Csak nem az XML formátum miatt?"
Sajnos hiú ábránd... Az oo ugyanolyan tetű lassú bináris formátummal is, mint xml-el. Az office 2003 sincs xml-re optimalizálva mégis nagyságrendekkel gyorsabb és kevesebb erőforrást zabál. De már maga a betöltés is nagyságrendekkel lassabb oo-n, pedig ott még szó sincs xml kezelésről.
"És sokkal gyorsabban fejlődik, mint az MSO."
Ebben én nem lennék olyan biztos. 2 éve se volt nagyon messze az office 97-től, de még ma sem érte el... Ráadásul olyan röhejes tudásból nem nehéz fejlődést mutatni.
"Az általad felsorolt szolgáltatások pedig szerintem az ittlévőket nem nagyon érdeklik."
Az őket minősíti, csak akkor nem kéne olyan hülyeségeket leirni, minthogy egy linux szerver ugyanazt nyújtja ingyen mint egy drága win szerver, miközben fényévekre van tőle szolgáltatások szintjén.
"De van egy rakás webmail felület, van SQL szerver is."
Na jó, itt fejezzük be, mert ez komolytalan... Ne gyere már összeeszkábált gyerekjáték szintű tákolmányokkal, nagyvállalati, tb-os adatbázisokon dolgozó eszközökkel szemben.
"Nem elég fejlett? Ha kell valami beleírod."
Hajrá, ird bele azokat a dolgokat, amiket a lentebb említett ms termékek tudnak... Valahogy ez az open source közösségnek évtizedek óta nem jön össze, lehetnek akármennyien, csak kullognak a ms (és más komoly termékek fejlesztői után) a szakadék meg egyre nagyobb.
"A programkód módosításával olyan dolgok is egyszerűen elvégezhetők, amikhez igen bonyolult plugineket/scripteket kellene írnik, ha egyáltalán megoldható, és sebességben is sokkal jobb lesz!"
Ez nagyon szép elmélet, kár, hogy a gyakorlatban egy kutyagumit sem ér... (de nyugodtan sorold az ezen filozófia alatt készült termékeket amik összemérhetők a lent emlitett ms/nem ms termékek tudásával)
"Az meg kicsit demagógia, hogy az openoffice-al képviselteted az egész open-source világot."
Dehogy képviseltetem. Felsoroltam fél tucat különböző terméket, amelyeknek nincs összemérhető open source alternativájuk. Ennek egyik kirivó példája az oo. Semmi több.
"Vannak nagyon jó open-source szoftverek, ezt még te is elismerted annó, csak most nem illene a szövegkörnyezetedbe "
Hogyne lennének. Csak 99%-ban nem komoly feladatra. Ahogy vannak pocsék ms termékek is... Csak most nem ezekről beszélünk.
"Az összes mai platformon megvalósíthatók ugyanazok a funkciók."
Nos, pontosan erre várom immár sokadszorra a linuxos megoldásokat... -
Caro #75 Nem azt kell nézni, hogy az openoffice mennyire erőforráspazarló.
Az.
Ez tény. És lassú is.
De! Sokkal rövidebb idő alatt jött létre mint az MSO, ezért még nem volt idő az optimalizálásra, és azhogyan a hírekből hallottam, az office 2007 sem lesz valami gépkímélő.
Miért is? Csak nem az XML formátum miatt?
Ja, hogy az egyik bináris, a másik nem...
Az OOo fejlesztői is elmondták, hogy az openoffice még nincs XML-re optimalizálva!
Persze így is lassabb, de már közel sem akkora az eltérés.
És sokkal gyorsabban fejlődik, mint az MSO.
A writer pedig nagyszerű egyéni szövegszerkesztésre, tele van innoatív megoldásokkal.
Vannak lemaradt komponensei, mint a base, ami szerintem használhatatlan, meg a calc is lehetne jobb, viszont az impress elég jó, meg a draw is jó lenne, csak az instabil egy kissé.
Viszont én nyugodtan használom, mert tudom, hogy a későbbi verziók is simán kompatibilisek lesznek vele az XML miatt. És egy mai gépen azért nem okoz gondot a futtatása.
Régebbi gépre meg ott vannak "lightweight"-ebb programok, mint az abiword, bár az odt-s képességein még sokat kell javítani, de idővel az is meglesz.
Az általad felsorolt szolgáltatások pedig szerintem az ittlévőket nem nagyon érdeklik.
Office-on és SQL-en kívül is léteznek dolgok.
De van egy rakás webmail felület, van SQL szerver is.
Nem elég fejlett? Ha kell valami beleírod.
A programkód módosításával olyan dolgok is egyszerűen elvégezhetők, amikhez igen bonyolult plugineket/scripteket kellene írnik, ha egyáltalán megoldható, és sebességben is sokkal jobb lesz!
Ha már a 80/20-as szabályt alkalmazzuk, ha csak mindenki megírja azt a 20%-ot, amire neki szüksége van, az nem tart sokáig, és fejlettebb lesz tőle a szoftver.
Az meg kicsit demagógia, hogy az openoffice-al képviselteted az egész open-source világot. Vannak nagyon jó open-source szoftverek, ezt még te is elismerted annó, csak most nem illene a szövegkörnyezetedbe :P
A platformok vitájában pedig értelmetlen felhozni azt, hogy melyikre milyen szoftverek érhetők el.
Az összes mai platformon megvalósíthatók ugyanazok a funkciók. -
Ratty #74 Ha már hajnaldó vagyok fizetni dekstop programért akkor csakis apple :P Működik, biztonságos, nincs vele baj. Amíg nincs pénzem apple-re marad a linux, ennyi! -
Equ #73 engem a legkevésbé sem érdekel mások lelki problémája, én az alapján itélek meg valakit, hogy szakmailag mit tud, tényekkel alá tudja-e támasztani a mondanivalóját, vagy benyög valami pr lúzungot és ha rákérdezek, akkor szép csendben eltűnik, mint a linux vitézek 90%-a...
Neked is azt javaslom, ha bármelyik szakmai állitásomat meg tudod szakmai érvvel cáfolni, fel tudsz hozni az általam elmített ms technológiákra hasonló szintű linuxos megoldást, meg tudod cáfolni az oo szánalmas erőforráspazarlását, évtizedes tudásbeli lemaradását, akkor hajrá. Amíg ez nem megy, addig csak beállsz abba a hosszú sorba, akiken csak nevetnek az emberek, mert csak a levegőbe beszélnek, ms-ot fikáznak divatból, miközben nulla a szakmai szintjük... -
GABOR16 #72 Najó, talán ez kicsit kegyetlen volt tőlem, ezért elmondom a véleményemet énis:
Szerintem ez a leszereplés várható volt valamiylen színten, mert eddig is láthattuk, hogy a biztonság nem a MS szakterülete. Pertsze mások is hibázhatnak, de ők többnyire már rendelkeznek egypáréves tapasztalattal, és valószínűleg nem egy frissen végzett informatikuscsopotrot dolgoztatnak halálra, hanem van egy betanulási időszakuk a szakterületre (dehát a jó és tapasztalt programozók drágák, de azthiszem a biztonsági terület az ahol semmiképpen sem szabad csupa újoncot, vagy más szakterületre specializálódott programozót betenni). A MS-nek még ha feli is vásárolt egy kissebb céget, akkor sem hiszem, hogy sok erre a területre szakosodott programozója lenne, mert a termék (amennyiben ez nem egy kísérleti verzió) közel sem programozási remekmű.
És most egy kicsit rólad Equ (neharagudj érte, de ez a TE érdeked is, valamilyen szinten):
Leginkább a testvéremre emlékeztetsz abból a szempontból, hogy attól függetlenűl, hogy más mitmond, te őket nemhalod meg igazán, és egyből a saját érveiddel jössz (egyszerüen: nagyon MAKACSvagy).
Próbálj szerintem kicsit jobban kompromiszumkész lenni, mert így nemigazán kedvelnek itt az emberek, csak nevetnek a viselkedéseden, még ha esetleg igazad is van.
ÁÁÁ, hogy én mitkapnák ha ezt megfogadnád, elrontanám egyesek mulatságát :) -
Equ #71 a onecare live a műszaki analfabétáknak kiváló megoldás, hozzáértőknek haszontalan pénzkidobás. Szakmai szempontból egyébként semmilyen említésre érdemes technológia nincs benne, igy nem is fogalkozom vele, szemben az általam korábban említett ms technológiákkal, amik valóban jelenleg a technológia csúcsát jelentik.
Az elemzés szakmaiságáról csak annyit mondanék, hogy az RTM (fél évtizedes, teljesen patch nélküli) XP beépített tűzfalán a mai napig nem tud egyetlen féreg sem áthatolni, soha semmilyen támadó kód nem tudta kivülről megkerülni a szabályait...
Én otthon is 6 éve azt használom, 0 erőforrást használ és soha semmi nem jutott át rajta.
(természetesen, ha már bejutott - más módon - egy kártékony kód, azt kifelé nem fogja meg, de az már régen rossz, ha bejutott) -
GABOR16 #70 Equ:
Ideírtál már egy halom mindent, de a témával kapcsolatban még semmit .
Mi a véleményed erről a leszereplésről? -
Equ #69 "ennek ellenére kiszolgálóként ha valaki ért is hozzá uazt tudja mint a win.."
lécci mutass nekem linuxon egy ingyenes exchange-owa szintű levelező és csoportmunka koordináló eszközt linuxra. Vagy SQL Server 2005 szintű adatbázis és adatbányász kezelő rendszert ingyen linuxon. Vagy sharepoint portal szintű tartalommenedzselő eszközt oo (és oo-s levelező hijján mondjuk bat intrálással) ingyen linuxon. Hol is vannak ezek? Sehol? Akkor hogy is lehet egy lapon említeni egy win szerverrel? Ezeket nemhogy ingyen, de nagy részüket még méregdrága zárt forrású 3rd party termékkel sem tudod linuxon megoldani... (egyedül az oracle-t lehet felhozni az mssql mellé mint fizetős zárt forrású terméket, bár az is inkább csak az mssql 2000-en van egy súlycsoportban a 2005-el nem) -
Equ #68 jobban örültem volna, ha inkább egy valós alternativát említesz, mint, hogy találgatsz, hogy egyszer akár linuxos is lehetne...
A működése fél évtizede ilyen mégsem lett mégcsak bétás linux verzió sem belőle.
(Nem mintha érdemben változtatna a helyzeten, ha mégis kiadnák linuxra is, de ismétlem mégcsak pletyka szinten sincs róla szó. Akkor is maradna még kismillió vérprofi alkalmazás ami csak winen elérhető, használható open source alternativa nélkül) -
Yv@n #67 DW speciel szerintem hamarabb, mint gondolnád.
Jelenlegi verzióban, ha belenézel kicsit a mögöttes részeibe láthatod hogy rengeteg kód - pl teljes UI - javascriptben figyel. Szerintem ezzel ők már a platformfüggetlenség felé törnek. Flashben és javascriptben megküldik az egészet, ahhoz meg futtatókörnyezet leginkább bármi rendszer alatt van. -
#66 Ezért szeretem SG-t. Minden egy helyen. Hírek,cikkek,szórakozás
Egy vírusírtó esztből Linux-Windows vita.. pfff
Windows:az NT-kernel óta hozzáértő keze alatt egy biztonságos,stabil,robosztus rendszer amey egy jó konfigon még gyors is,gyakorlatilag kimeríthetetlen szoftverellátottsággal,infokkal,bárki könnyen elsajátíthatja a használatát(otthoni elterjedtség oka) Valamint a vállalati szférát is jól ellátják szoftverekkel, Akkor miért ne használják cégek is ha egyszer működik? (És van rá suska )
Linux:NAGYON stabil,gyors,biztonságos rendszer, de még home felhasználáshoz is kíván némi szakértelmet,ha pedig igazán jól védett (csomagszűrő)kiszolgálót akarunka hhoz tényleg nemárt ha étel is hozzá és nem iyedsz meg egy shell-től.. szoftver kevesebb az igaz de maydnem mindenre van megfelelő alternatíva (talán office-ra nincs ..oo tényleg szar)jah és a gamek hiánya.. ennek ellenére kiszolgálóként ha valaki ért is hozzá uazt tudja mint a win..ingyen
Csókolom -
Equ #65 persze nem csak ms eszközöket lehet itt említeni, elég csak photoshop-ra, dw-re, autocad-re, soundforge-ra, premierre és társaikra gondolni. Mikor lesznek ilyen szinten az open source eszközök? Soha... Max, ha valamelyik cég becsődöl és nyilttá teszi. -
Equ #64 "Kozben elkepeszto technologiakkal jatszanak ujjgyakorlatot, olyasmikkel amirol a kereskedelmi vilag evek mulva fog meg csak hallani is"
no, ez érdekelne. mondjál már példákat.
Aki komolyabban ismeri a wines technológiákat az inkább az open source kapcsán érzi ezeket. Ha megnézel egy office 2007-et (de akár csak egy fél évtizedes office 2000-et) vagy egy exchange owa, oma-t, sql 2005-öt, vs 2005-öt, akkor nagyon gyorsan olyan érzésed lesz, hogy ilyet open source-ban egy évtized múlva se fogsz hasonló komoly eszközöket, bohóckodhatsz oo szintű játékszerekkel... (és akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen gány pl. oo kódja, az erőforráspazarlása, pedig épp ezt szokás az open source előnyének mondani, hogy milyen jó is lesz a kód minősége, milyen optimalizált a termék, ehhez képest évtizedes tudásbeli lemaradásban van a ms termékektől mégis 2-3x akkora gép kell a futtatásához, hogy valami hasonló sebességet produkáljon mint a ms office) -
Horizon #63 Ne flameljunk mar, ilyesmi amugy sincs, hogy jobb vagy rosszabb, csak kulonfele igenyek vannak. A Linuxbol es a Windowsbol is epitheto kello hozzaertessel stabil es biztonsagos rendszer, a Linux ugyan 'alapbol' biztonsagosabb de ezt megfizeted azon, hogy altalanossagban melyebben kell erteni hozza, hogy jol beallitsd. Egyszeruen mas reteget celoz meg, akinek a gep egyszeru irodai munkara vagy jatszani kell es nem akar vagy nincs ideje elmelyedni az informatikaban az megfizeti a kereskedelmi megoldast, ahol szinte mindent keszen kap. Persze nincs is tul sok lehetoseg benne, illetve a minosege is sokszor joval gyengebb de nyilvan ez neki megeri. Aki ert a rendszerhez annak mar az elvarasai is joval tulmutatnak az egyszeru felhasznalason, az szivesen eljatszik a lehetosegekkel es el is varja azokat, annak ott a nyilt forras.
Egyebkent azok a barataim akik otthagytak a Windowst mar nem is azert tettek mert nem volt biztonsagos vagy stabil (ertettek hozza es beallitotak maguknak) hanem mert mar eleguk lett a kereskedelmi vilagbol. Eleguk lett a reklamokbol, a hazugsagokbol, hogy magatol ertetodo dolgokat ugy adtak be mintha vilag megvaltas lenne (mivel tudtak hogy mukodik nyilvan mar nem vettek be a maszlagot), hogy hulyenek neztek oket, hogy csak a csicsa volt a lenyeg, a valodi funcio masodlagossa valt. Nem kertek az allando lenyulasbol vagy a kegyesen valaszthato reklamcsikbol. Egyszeruen mar tul bizarra es embertelenne valt nekik az a vilag es valtottak. Ami erdekes, hogy azota a jellemuk is kicsit megvaltozott. :) Nem vicc, tenyleg. Annak aki napi tobb mint 8 orak ul a gep elott mar nem mindegy mit hasznal es az mennyit kivan tole. Valahogy nugodtabbak, kipihentebbnek latszanak, tobb idejuk van, mintha fiatalodtak volna egy kicsit. Kozben elkepeszto technologiakkal jatszanak ujjgyakorlatot, olyasmikkel amirol a kereskedelmi vilag evek mulva fog meg csak hallani is, es ha egyszer toredeket beepitik arrol szokas szerint ugy fognak nyilatkozni mintha most talaltak volna vel a kereket, persze nem ingyen. Mar nevetve hagyjak hadd orolje magat a penz es az amitas vilaga uresen, mig ok inkabb elmennek kajakozni vagy vitorlazni. Choose life. Choose open-source. :)
-
mrzool #62 Onecare tesztecske itt is: VH - OneCare -
#61 az ugató linuxos kutyák kussoljanak már be, a Windows akkor is jobb!!