2023
Eurovíziós Dalfesztivál
  • wantonly
    Ez nem egy humorfesztivál.. Én egyáltalán nem találtam viccesnek egyébként, inkább szánalmasnak. De hangja sem volt! A szám maga egy dallamra épült, ennek a zenei értéke számomra 0.
  • luthien
    Szerintem nagyon jó volt az ukrán. Tipikusan egy olyan szám volt, ami vagy nagyon tetszik vagy utálod. A parodista kb. 15 éve találta ki ezt a figurát és nagyon híres lett vele. Amúgy nem transzvesztita, nem homokos (ezt tagadja) és egyáltalán nem öreg, mint itt egyesek írták (33 éves)
  • blackgamer
    ez már nem fog változni, de legalább égnek a szerbek
  • wantonly
    Jó, de nehogy az legyen a vége, hogy kizárják és az ukrán nyer, mert ő van a második helyen. Akkor én falnak megyek. :S Inkább maradjon így.
  • Harly18
    Ha eldöntik erről a dagadt nőciről, ha nem, hogy nem kóser dallal indult, nem változtat semmit, de mégiscsak jó érzés lenne :)
  • wantonly
    Magdi dalát is megvádolták még a verseny előtt, merthogy előadott belőle két sort a megasztárban... De aztán nem lett belőle semmi.
  • a.carkey
    Link nincs a kettőre?
  • Harly18
    Vádolják a győztest: más dalával nyert

Belgrád - Botrányba fulladhat az Eurovíziós Dalfesztivál, ha kiderül, hogy a szerb győztes, Marija Serifovic (26) valóban lopott dallal lett az első. A brit The Sun azzal vádolja a Molitva című dal szerzőjét és előadóját, hogy plágiumot követtek el, egy több éve megírt albán dal koppintásával neveztek.
    Alig ült el a szerb ünneplés az Eurovíziós Dalfesztiválon aratott győzelmük felett, máris súlyos vádakkal illetik a diadalmaskodó énekesnőt, és persze a dalt, amely az első helyhez segítette. A brit The Sun című napilap hasábjain egy önmagát megnevezni nem akaró ellendrukker azt állítja, hogy a Molitva című szám, amelyet Marija Serifovic oly átéléssel énekelt, valójában egy két évvel ezelőtti albán sláger koppintása, s ezen állítását a két dal videofelvételének egymás mellé helyezésével igyekezett bizonyítani.
    - Nagyon régen ismerem már ezt az albán dalt - nyilatkozta a lapnak az ismeretlen albán. - Az évente itt megrendezett népszerű dalverseny, a Top Fest egyik győztes száma volt. Amikor az eurovízión meghallottam a szerb dalt, rögtön tudtam, hogy plágium. Nemhogy hasonlítanak egymásra, de hangról hangra azonosak.
    A két szerzeményt meghallgatva valóban kísérteties a hasonlóság, ám ezt a Molitva szerzője, Vladimir Graec nem így érzi.
    - Hallottam a pletykát, de képtelenség az egész - nyilatkozta tegnap délután a zeneszerző a Blikknek. - Kezdjük ott, hogy soha életemben nem hallottam egyetlen albán dalt sem, így lopni sem lophattam belőlük. Az interneten azóta én is meghallgattam az összehasonlítást, de könyörgöm, aki csak egy kicsit is ért a zenéhez, az rögtön hallja, hogy nincs közük egymáshoz. Legfeljebb a kórus első dallamsora hasonlít, de az sem teljesen. Ezt a dalt tavaly decemberben írtam Barcelonában, ahol pihenni voltam. A saját lelkemből, a szívem legmélyéről fakadt. Ezzel nevezett Marija a Belvisionra, s innen jutott tovább az Eurovíziós Dalfesztiválra. Nem ez az első eset, hogy valaki vagy valakik mások sikereiből próbálnak szenzációt faragva, botrányt kavarva érvényesülni.
    Szerettük volna megkérdezni a botrányról a dalfesztivál szervezőit is, de lapzártánkig sajnos egyikőjüket sem sikerült elérnünk. Információink szerint az eurovíziós versenynek nagyon komoly feltételei vannak. A benevezett dalok nem lehetnek 3 percnél hosszabbak, s nem íródhattak tavaly októbernél korábban.
    A szervezők az öszszes nevezett dalt lenyomozzák, s ha már egyszer versenybe engedték, aligha fogják beismerni, hogy tévedtek.(blikk.hu)
  • wantonly
    A youtube-n már fent van pár videó.
  • blackgamer
    tudsz torrentet linkelni?
  • Istencsászár
    Torrenteken fent van a műsor. Mos igy ujra megnézve tetszett az Ír és a Finn ( aki először annyira nem, de nagyon jó kis dal ). Ukránok meg... pff, az nem zene volt.
  • dogfish
    sztem is :)
  • blackgamer
    ennek az egésznek akkor lenne értelme ha mindegyik országból lenne szakmai zsűri is
    különben mindenki a szomszéd országra szavaz, vagy a hasonló nyelvet/kultúrát felvonultatóra
    szal ez az egész szavazásos rész vérlázító és igazságtalan
  • blackgamer
    nyugaton sok a török vendégmunkás, azok szavaztak
  • Divergencia
    izrael
    a többi eléggé egykaptafára ment..
  • Borg
    Ehe, én is ezt figyeltem :) Olyan volt mint a Heroes-ban a japán faszi...

De amin a legjobban csodálkoztam, hogy hova feltolták már a törököket. Holott csak a szokásos süküdüm süküdüm gagyiság ment, amit már Tarkan is nyomott, szinte detto ugyanebben a formában.
  • Goruck
    PUSH THE BUTTON
    az kajak jó volt :D
  • ruffirant
    a legjobak az izraeliek voltak a push the button nel kár hogy már az elödöntöben kiestek..:(
  • adios
    Hát szerintem Rúzsa Magdin kívűl még a finnek sem voltak rosszak,de ezt a végső szerb befutót végképp nem értem.Szerintem nem volt annyira "húdeszuper" az előadásuk,hogy ilyen toronymagasan nyerjenek...De ez csak az én szerény véleményem:)
  • Alexease
    Nem neztem a musort, csak az eredmenyt lattam. 1-2 dalt azert hallottam;)

De egy ilyen megmerettetesen, a dalnal a legtobbet a zeneszerzes, hagszereles es az eloadas szamit, ebben a sorrendben. Magdinal a zene tinglitangli volt, egyszeru, a hangszereles szokasos Magyar verszegeny, egyedul az eloadas volt nagyon jo.

De a sok agyon sztarol Magyar hulladekhoz kepest, azert nagyon jo teljesitmeny volt ennyi ido alatt kiallni eloben, es igy enekelni!
  • wantonly
    Caramel-t? Lol. Erre inkább nem mondok semmit.
  • scorpeeon
  • Real13
    Caramel az tényleg egy színmagyar ember xD
    A görögök a legjobbak?A faszi a pöcsét fogdosta miközben előadta a számot xD
    Az orosz csajok viszont jól néztek ki,meg dögösek voltak.
  • zmeor
    magasan a görögök voltak a legjobbak.....
    amugy meg az oroszok részéről. Dima Bilan-t küldtem volna.. aMagyaroktól pedig Caramel-t a Cancel the Sun al

ja és az Ukránuk Szergyucskája meg sznite minden este látható az orosz 1 esen (pervei canal) amint egy szórakoztató vagy zenei műsorban énekel....
  • wantonly
  • joebacsi
    Rúzsa Magdi a legjobb dalszerző az Eurovíziós Dalfesztiválon
  • Real13
    Ukránok csudajók voltak,csak nem itt...hogy mondjam..én végignevettem azt a produkciót,hatalmas volt...midnenesetre elég lett volna neki egy középmezőny,mert nem erről szól..amin még jobban felhúztam magam,az az,hogy az örmények azzal a fos énekessel,meg számmal előttünk végeztek..
    Egyébként a szerbe csaj nem volt rossz,szegényem nem tehet róla,hogy néz ki...Magdi remek volt,mint mindig,ha csak a hangot néznék,lazán első.
  • homeless
    Tudom, hogy mindenkinek más az ízlése, és én nnem is szoktam csudázni mondjuk a techno-t vagy akármit amit nem szeretek, mert biztos vannak abba is színvonalas cuccok, de van egy bizonyos szint ami alatt bátran ki lehet jelenteni, hogy szar. És teljesen mindegy, hogy hány embernek tetszik, akkor is szar lesz és az is marad.
    A filmes topicba is vannak hasonló viták, hogy az egyik szarozza a másik meg isteníti, és én elfogadom ezeket, és nem is szoktam belemenni ilyen vitákba, mert az ízlés teljesen szubjektív dolog, de a filmeknél is ugyan az a helyzet, hogy néhány filmre azért gondolkodás nélkül rálehet fogni, hogy szar, mert tényleg az.

És itt most az első 2 helyre kifejezetten szar(és ezt bátran merem állítani) produkciók kerűltek. Ez tükrözi ennek a versenynek a színvonalát. Amúgy tudom, hogy az ukránra csak poénból szavaztak, de az én értékrendem szerint ez kúrvára nem volt vicces. Inkább szánalmas. Nem vagyok egy megasztár meg Rúzsa Magdi rajongó, de ha ez egy igényes verseny lenne, akkor dobogón végzett volna.
  • gyuri12
    amúgy erre a versenyre miért küldött mindenki buzikat?:D én nem láttam végig,(annál férfinál,aki nőnek volt öltözve, abbahagytam...) de addig egyik se tetszet...csak a Lordi:)
  • Balumann
    Azért voltak színvonalasak is, meg ne felejtsétek el, hogy mindenkinek más az ízlése (nemzeten belül is)!
  • Balumann
    Tényleg nő? :S Azthittem, hogy férfi, és csak azért nézett így ki, mert illett a dal stílusához amit énekel :) Amikor mondjuk levette a szimpadon a felső ruháját az elég izé... hogyismondjam... na mind1, nem kellett volna :|
  • homeless
    :DD::D:DD::DDDD
    úristen
    :DDD
    megnéztem youtube-on a szerb "produkciót" és arra a megállapításra jutottam, hogy az első a férfinek kinéző nő lett, a második meg a nőnek kinéző férfi:))) Milyen világ ez?
  • wantonly
    Egyetértek.
  • homeless
    Jövőre megvannak a magyar indulók:
    győzike+pákó, háttérvokál: kiszel tünde, zene: szintiboy
    Tuti első hely!

Ez illik az eurovizios dalfesztivál színvonalához, nem Rúzsa Magdi.
  • wantonly
    Azért érdemes egy pillantást vetni erre, az elődöntőben is a szerbek nyertek, de mi ott vagyunk a 2. helyen 224 pontal. Azért ezt nem nagyon gondoltam volna a döntő alapján. A "kiszivárogtatott" listán a 8. helyre tettek minket, hát nem jött be.

Ezt a második helyet megérdemeltük volna a döntőben is!

• wantonly
    Nő, csak picit hormonzavaros.
  • Monoton
    namost a szerb énekes férfi vagy nő?

nem hallottam énekelni csak képet láttam rola és nemtom eldönteni :)
  • a.carkey
    Komolyan mondom, hogy ezek közül bármelyikkel esélyünk lenne ...
  • Mirk
    nem kell ledöbbenni egyértelmű hogy itt nem az nyer aki a legjobban énekel vagy a legjobb előadást produkálja
  • akyyy
    sztem meg érdekes ltni ahogy egyes országok népei, lakosai hogy szavaznak egy másik országra:)

az más kérdés, hogy ezt egy másik műsorban, produkcióban kéne bemutatni, mert ez nem erről szól, de hát ez van, ilyen a szavazós rendszer:(
    de még mindig jobb, mint ami itthon folyik valóságshow szavazásainál.