2023
Eurovíziós Dalfesztivál
  • a.carkey
    Bádog Zoli nem került be.

Kisebb volt az izlésficam, mint korábban, de azért jó sok szar idén is beszavaztak.
  • ldavid
    LOL
  • a.carkey
    Tavly ennek jött be leginkább a videója. Mármint az eredeti ...
    :D
  • ldavid
    esélytelen a magyar a britek szerint

bádog zoli: "Biztos, hogy bejutunk a döntőbe"

ez egészen biztos
  • kovi04
    Íme a 2009-es albán szám:

• blackgamer
    :D majd letöltöm a dvd-t
  • a.carkey
    Biza. Sőt, Edwin Marton úgy be volt baszva, hogy a végén a szó szoros értelmében fetrengett a szinpadon. :D
    A nője meg rendületlenül rázta a magyar zászlót amikor a ruszkik képernyőn voltak, és csak a magyar zászló látszódott, a ruszki alig ... :D
  • blackgamer
    oroszok nyertek?
  • ldavid
    szerintem is nagyon gáz ez a szavazósdi, némelyiknek abszolút nem kellett volna döntőbe jutni sem
    az Orosz meg nekem nem is igazán tetszett
  • a.carkey
    Ezt a "szavazást", ebben a formában, fel kéne robbantani.
    Kinek hány szomszédja van, kinek hány saját nemzetisége van a határain kívül, ki kivel van/volt/lesz/szeretne jóban lenni. Nevetséges.

Ahol egy ilyen spanyol számra egyáltalán pont jön, ahol egy agyonoperált svéd kurva esélyesnek hiszi magát - persze alig kap pontot, helyesen -, de emellett jópár - tényleg jó/jobb - számnak esélye sincs, mert a nagypontokat az aktuális havernek/ősellenségnek/támogatónak ki kell osztani és olyan nagyvolumenü "országok" is leszavaznak, mint Andorra és San Marino, na ezt el kéne felejteni. Nevetséges volt az egész.

Kiváncsi leszek azért, hogy az oroszokon kívül hol fogják még ezt a borzalmat játszani? Max. a Budapest tévén.
  • a.carkey
    Csézy megmagyarázta miért vesztett.
  • ldavid
    nekem a cseh is tetszett

#361-el kb. egyetértek
  • a.carkey
    A bolgár is ...
  • blackgamer
    azért gondoltam hogy bekerül Csézy, mert kevés volt a lassú szám
    de ezekszerint nem
    albán csaj jól nézett ki, meg a máltai is jól nyomta
    amúgy semmi egyéniség nem volt a mezőnyben
  • a.carkey
    Na ez pl. ott lesz a döntőben

Őt kéne neveznünk! :D
  • a.carkey
    Naná, hogy a magyar szám nem került tovább a Spanyol Uhrin Benedek mellé. Az egész egy vicc. Ami régen kb. szakmai alapon ment, az most jópofizással döl el (ls. a svédek döntősét, azt az agyonoperált kurvát). Nem azt mondom, hogy jó volt a magyar szám, de mindenképpen egy döntőt megért volna, ha már egy svéd ott van.
  • Istencsászár
    Tegnap véletlenül rákapcsoltam valami hadarós nyelvű adóra, 4 számot kínok közt végighallagttam... ilyen szart hogy lehet oda kiküldeni? 4 országot láttam csak de olyan mértékben szar volt a szó szoros értelmében hogy az valami hihetetlen... hamisan, énekhang nélkül próbálkoztak... szörnyű, nemhiszem el h az országokat olyanoknak kell képviselni... Finnekben volt egy kis remény, de a szám lapos, az ének közepes alá, unalmas... tovább nem is néztem.
  • Qwerty4
    Az eurovízió nagyrészt gagyi-parádé.De azért hajrá magyarok!
  • blackgamer
    egyébként már neten kint a cd
  • blackgamer
    és milyen a mezőny?
  • kovi04
    Az első elődöntőből továbbjutott:
    Görögország, Románia, Finnország, Norvégia, Oroszország, Lengyelország, Azerbajdzsán, Örményország, Bosznia-Hercegovina, Izrael
  • ldavid
    az MTV-n a 20-ai elődöntő miért csak 22-én lesz látható?
  • blackgamer
    mert a Tankcsapda is egy rágógumi zenekar és oda is rágógumi zenekar kell
    én se vagyok oda a csapdáért, csak úgy írtam, mivel nincs egy ABBA szintű formációnk akik megnyernének bármit, de nem is a nyerés a cél,
    ahogy TomDantes is írta és mások is előtte, az egyes országok a szomszédaikra szavaznak, illetve a vendégmunkások az anyaországra
    a következő versenyen való részvétel megszerzése a cél
  • Dynamic
    Május 20-án és 22-én lesz az országok elődöntője, május 24-én pedig a döntő.
  • berlinboy6329
    Mikor kezdődik a fesztivál?Ahol már az országok vannak?
  • TomDantes
    Nem 30-40, tavalyelőtt történt.
    Viszont tavaly, és nem hazafiasságom miatt mondom, nekünk kellet volna nyerni, Rúzsa Magdi jobb volt mint a többi fellépő.

Nade ez aCsézi vagy ki...nem is halottam róla. Biztos jó lehet.
  • Dynamic
    Jó, természetesen biztos volt rá példa a 30-40 év alatt, de akkor sem ez a jellemző.
  • TomDantes
    Hm, nem emlékszel Rock zenekar győzelmére? Tavalyelőtt nem egy finn rockzenekar nyert?
    De én se a Tankcsapdát küldeném, nem olyan jók ők, hogy világ, vagyis Európa szinten szerepeljnek, de különben meg tökmindegy, az országok egymásra szavaznak, szóval akár én is mehetnék.
  • Dynamic
    Nem értem a Tankcsapdát milyen elgondolás alapján küldted volna ki?Én nem igazán emlékszem, hogy rockzenekar nyert volna valaha is.
    Ezzel a Csézy dallal az a gondom, hogy a szám eleje még elég bíztató, viszont a refrén nem igazán slágeres vagy fülbemászó.Bár többszöri hallgatásra már egész kellemes az egész, viszont a versenyen egyszer-kétszer fogják csak meghallgatni és ha már elsőre nem üt...
    Nekem mondjuk az Általad vagyok c. száma sokkal jobban bejön.
  • blackgamer
    ott szúrták el hogy a jelöltek is vagy ismeretlenek voltak vagy gagyik, most Fiesta? meg a hülye frizurás Lola a lopott számaival? (aki amúgy jó csaj lenne)
    szóval nem volt választék se, bár a műsort nem néztem végig, csak bele-bele
    Csézyt hetek óta nyomatják mindenhonnan, gondolom kiadó tejel rendesen, szerintem is már előre lezsírozott dolog volt
    én Ágnes (Vanillát) küldtem volna ki, vagy még Tankcsapdát is elviseltem volna
  • akyyy
    ehhe:D nézői szavazás volt?

látom ja. kicsit se bunda. megyei portálon volt főcimlapon két méteres betükkel kiírva, hogy rá kell szavazni:D

persze már más a címe meg levették onnan
  • blackgamer
    Csézy nyert, szimpatius csajnak tűnik, a dal viszont így elsőre halovány, valami ütős, dallamos rockot kellett volna kiküldeni
    na mindegy majd meglátjuk
  • blackgamer
    most derül ki ki megy ki :)
  • blackgamer
    ezt is hotdogról:

Feketeleves: vélemények a Magyar Nemzeti Döntőről
    Amióta kihirdették, hogy mely az a 15 produkció, amely részt vehet a Magyar Nemzeti Döntőn, meglehetősen sok negatív kritika érte a műsort, a zsűrit és a résztvevőket is. Most szemezgessünk ezekből…
    "Ízlések és pofonok különböznek, de az furcsa, hogy a 15 továbbjutóból talán 4-5 nevet ismerek" - és ez csak egy a sok felszólalás közül. A magyar zenészszakma jó néhány képviselője értetlenül áll a lista felett és nem félnek a véleményüknek is hangot adni.

„A zsűri felkészületlen volt, minden az érdekekről szólt. A magántőke és a kiadótőke befolyásolja a döntőbe jutást. Már a nyertes is megvan, ebben biztos vagyok" – nyilatkozta az egyik újságnak a Crystal frontembere, Kasza Tibi.
    Az énekes továbbá azt is szóvá tette, hogy nem érti, Tóth Gabi miért nem szerepel a 15 döntős között, de egyben vígasztalta is a lányt: "Szerintem Gabinak nem kellene azzal foglalkoznia, hogy nem jutott tovább. Ugyanis az egész verseny kellően szakmaiatlan, amatőr és a szó negatív értelmében magyar. Személy szerint szánalmasnak tartok egy olyan C kategóriás TV műsort, ahol Horgas Eszter zsűrizi a popzenét."

Erre érkezett a válasz is: „A szerzők és előadók tudta nélkül hallgattuk meg a dalokat. A szempont az volt, hogy eredeti legyen, zeneileg, ritmikailag stimmeljen, valamint megfelelően a nemzetközi trendnek, legyen fűszerezve világzenei elemekkel…nem ismerem a popelőadókat, nem ismerem fel a hangjukat sem, így nem lehettem tudat alatt sem elfogult” – nyilatkozta a zsűri egyik tagja, Horgas Eszter, fuvolaművész.

A Cotton Club Singers énekese, László Boldizsár szintén az ellentábor képviselője, bár ő keményebben is fogalmaz. "Az a szomorú, hogy olyan emberek képviselik majd hazánkat, akik csak lejáratni fognak minket, ugyanis nagy számban jutottak be senkik. Én csak örülök, hogy mi nem tartozunk ehhez a bagázshoz, persze tisztelet a kivételnek". Továbbá hozzátette, hogy sajnálja azt az időt, amit a dalszerzővel és a szövegíróval ebbe a versenybe fektettek.

Benkő László, aki szintén a zsűri egyik tagja, így kommentálta az eseményeket: „Nagyon komoly kritériumoknak kellett megfelelnie a dalnak, amelynek három percben kell meggyőznie a hallgatókat. Itthon is és kint is. A szerző személye érdektelen. Persze megértem a felháborodást, de valakinek végre fel kell vállalni, hogy tesz valami érdemlegeset is a magyar zenéért”

De természetesen van olyan is, aki elégedett a szűri döntésével. Rakonczai Viktor rögtön duplázott is, hisz a 15 jelölt közül kettő, Lola és Csézy is az ő általa írt nótával áll a színpadra február 8-án, hogy elkápráztassák a zsűrit és a közönséget.
    "Szerintem nem volt rossz a zsűri módszere, hogy előadó és szerző nélkül hallgatták a számokat. Ugyanis sokan elfelejtik, hogy ez valójában egy dalverseny” – nyilatkozta a zenész.
  • blackgamer
    hotdog oldalról szedtem:

Megvannak az Eurovíziós Dalfesztivál magyar jelöltjei
    Február 8-án rendezik meg a 2008-as Magyar Nemzeti Döntőt, ahol eldől, hogy ki fogja képviselni hazánkat az 53. Eurovíziós Dalfesztiválon, Belgrádban. A jelöltek között büszkeségünkre HOTBAND-es zenekart is találunk!
    Magyar Televízióhoz 30 pályaművet jutattak el, amelyek már egy előrostán vettek részt. A zsűri, melynek tagjai Malek Miklós, Benkő László, Horgas Eszter és Lévai Balázs, 15 résztvevőt jutatott tovább a február 8-ai élő döntőre.
    Az elhangzott 15 produkcióból a zsűri kiválaszt majd hatot, amire a nézők szavazhatnak és, aki a legtöbb szavazatot kapja, abban a megtiszteltetésben részesül, hogy képviselheti Magyarországot a Dalfesztiválon. Ez egy nagy változás a legutóbbi nemzeti döntőhöz képest, hisz akkor a közönség mindenkire szavazhatott és a négy legmagasabb pontszámot elért versenyző közül a zsűri választotta ki, hogy ki is menjen a nagy versenyre.

És, hogy kik is a döntő résztvevői:
    EZ ONE zenekar
    Lola (NF 2005)
    Imre Zsuzsa
    Vágó Zsuzsi - Mészáros Árpád Zsolt
    Fiesta (NF 2005 – előválogatón kiesett)
    Antal Zsuzsa & Fishers Company
    DURE
    Gál Csaba Boogie
    Candies
    Szekeres Adrienn
    Hoffmann Mónika
    Szatmári Orsolya
    Csézy
    Pflum Orsolya

És nem utolsó sorban a 21 gramm zenekar, akik itt nálunk a HotBanden is képviseltetik magukat, szorítsunk értük! Hajrá fiúk!
  • luthien
    Nem hinném, hogy Magyarország meg tudna nyerni egy Eurovíziós dalversenyt, bárkit küld ki, nincs olyan támogatottsága külföldön, Románia és Szerbia kivételével a kissebbsége sem jelentős (Ukrajnából mégcsak pontot sem kapott, pedig élnek ott is magyarok, csak az ország lakosságához képest jelentéktelen számban). Nem akarok hazabeszélni, de Verkat és az Irigy Hónajmirigyet össze sem lehet hasonlítani. Nem egyett képviselnek és az ismerettségük sem ugyanaz. Az ukrán a volt szovjet köztársaságokban az egyik legnagyobb sztár
  • Istencsászár
    A győztesnek nagyon jó hangja van, megérdemelte, szépen énekeltek... de könyörgöm, akkor jövőre kiküldjük az Irigy Hónaljmirigy-et és akkor tuti biztosan nyernük, mer elökörködnek ott végig...
  • luthien
    az Eurovízió évek óta nem arról szól, hogy kinek van a legjobb hanja, ki dalolja a legjobb számot, amúgy is ez inkább egy fesztivál, mert ha egy komoly dalverseny lenne, nem a közönségnek kellene eldöntenie ki nyerje meg, mert itt úgy is a szimpátia fog dominálni, vagy az hogy ki milyen nemzetiségű és éppen hol él, jó példa erre a győztes szerb szám. Az ukránok pedig eleve úgy mentek ki, hogy ez egy fesztivál és jól akarták magukat érezni
  • blackgamer
    már beszereztem a cd-nek egy másolatát :)

jó hogy a második lemez első trackje Magdi

[apro]ed2k://|file|VA-Eurovision_Song_Contest_2007-2CD-2007-MST.rar|196804049|8832E041731D7FEBA0D07FDF8BB9091B|/
  • Istencsászár
    Most gondolj bele, akik komoly dalszövegeket irnak, hangszerelést írnak, és olyan kiváló hangal adják elő mint pl Magdi, vagy a győztes vagy az Ír hölgy, mit gondonak mikor meghallják ezeket a pár idióttát, akiknek nincs hangja, nincs szövege, nincs tudása, csak bohóckodik 3 percet... ez nem erről szól... az ilyeneket nem is engedtem volna ide be a döntőbe...