2023
Eurovíziós Dalfesztivál
  • Victor1103
    Hát talán ha a Veca ment volna ki lett volna rá esély így 5% talán
  • ldavid
    megint nyerni fogunk..
  • Harly18
    Magyarország: Wolf Kati – Szerelem miért múlsz - 2011

Cikk
  • a.carkey
    Szakmai zsűri, mi? :D
  • a.carkey
    Nagy kaki volt az egész idei. Megint a sok haveri szart pontozták fel.

Idén már volt "szakmai zsűri" is? :) Nem vettem észre:

Cyprus? 12 pont: Görögország :D
    Moldávia? 12 Románia :D
    Fehérorszország? 12 Oroszország :D
    stb.

Nyert a német csaj azzal a semmilyen számmal, csak mert Stefan Raab "felfuttatta".

Olyanok futottak be helyezésekre, akik max. mell v. pöcsbedobással lehettek ott.

Pedig voltak nagyon jó produkciók, pl. az izraeli pasié, amit persze nem pontozták, mert héberül énekelt ... stb. (Az ukrán nő is jó volt.)

Viszont le a kalappal! Amit a norvégok flashmobként megcsináltak, az elég ütős volt. Madcon Glow című számára egész jó kis levezető programot hoztak össze a szavazás alatt.

Előadók
  • a.carkey
    Izland, Málta. A kettő közül kellett volna nyernie az egyiknek, de ezen a fesztiválon, a balkáni osztódással a jövőben lehetetlennek tűnik.

Izland mellesleg mindig jó. Meg a finnek. Nagyon szar számmal - legyen az metál vagy más műfaj - nem nagyon indultak még.

A norvég gyerekkel sem volt gond, a legjobb ötben volt a helye, de nem volt nyertes szám. Ennek ellenére a fesztivál történetének legnagyobb előnyével nyert ...

Az ukrántól számtól speciál kirázott a hideg. De főleg azért, mert borzasztó volt. Egy műnő, műmellekkel, bénán felöltözve próbált arra rájátszani, hogy hátha bejön ismét a népnek (tavaly detto ugyanezen a síkon mozogtak az ukránok) az egyfajta "csalgakurvás" feeling. Akkor - ha jól emlékszem - másodikok lettek ...

Ukrajna 2008

Ukrajna 2009
  • Bandee1987
    Máltai csajnak se rossz a hangja meg kell, hogy mondjam
  • Atisz #409
    Hát ők biztosítják a legtöbb pénzt, ezért megilleti őket ez a kivételezés (szerintük)... egyébként igazad van.
  • Atisz #408
    Nem, a norvég. Iszonyat béna szerintem a dala és kifejezetten bántó a fülnek.
    Tény hogy az ukrán is idegesítő volt kissé, de a nő legalább 10/10-es volt.

Szerintem a 3 legjobb produkció az izlandi, ír és a moldovai volt. De azt kell hogy mondjam hogy általánosságban az egész eurovízió színvonala nőtt az előzőekhez képest. Csak ezt a norvég gyereket ne tolta volna be a sok ízlésficamos...
  • ldavid
    tényleg jó volt, szerintem simán sikeresebb lehet, mint a norvég srác
  • Dynamic
    Mindig azzal jöttök, hogy kinek mennyire szép vagy nem szép a hangja. Ez egy dalverseny, és nem a Megasztár. Talán az életben is az alapján döntöd el, hogy melyik zene tetszik, hogy mennyire képzett hangú őstehetség énekli??
  • Istencsászár
    Angol csaj nagyon szépen énekelt, bár csak 10 előadót láttam, de kimagaslóan neki volt a legszebb hangja és a szám is illett ide, de hát a srác nyert, mert bóhóckodott, meg hegedűlt, de hogy énekelni nem tud leglábbis nem olyan szinten ami győzelmet ért volna...
  • Bandee1987
    Igen, köcsögség, dehát pénz beszél...azokban az országokban jóval több sms jön be, jóval többen nézik, és persze anno ők találták ki ezt az egészet.
  • FZoleee
    ez egyébként köcsögség, hogy 4 ország automatikusan továbbjut a döntőbe...
  • a.carkey
    A döntőre lecserélték azt az idióta orosz gyereket, meg a sík dedós Natalia Vodianovat. Jót tett a rendezvénynek! :D

Azért a német buzi és Dita von Teese "kettőse" sem volt semmi. Nem volt rossz ötlet a szám mellé beépíteni a csajt, de jobb szám is lehetett volna, ha nem ez a csőbuzi adja elő.
  • Bandee1987
    Nekem a dán, izlandi jött be a legjobban, bár a dánt sokan fikázzák, mert Ronan Keating szerezte nekik a számot, és ezért erősen olyan típusú a szám.

Moszkva előtt meg le a kalappal, elég színvonalas volt az egész.
  • ldavid
    Jamie Winchester-ék vagy Zsédenyi Adrienn lenne a jó szerintem
  • Dynamic
    Akkor mégis hogyan döntsenek? Dobjanak dobókockával vagy mi? Ha meg nemzetközi zsűri lenne, ugyanúgy jönne a duma, hogy nem pártatlanok, nem értenek hozzá stb.
    Nekem pl. nagyon tetszik a norvég szám, és szerintem teljesen jogos volt a döntés, drukkoltam neki (bár a műsort nem tudtam megnézni, csak utólag az eredményt). Ilyen erővel én meg azt mondhatnám, hogy végre egy normális döntést. Nyilván akinek tetszik a produkció, az nem vitatja a döntés jogosságát, akinek meg nem az színvonaltalanságot, igénytelenséget és kígyót-békát fog kiabálni. Ez mindig is így lesz.
  • a.carkey
    Az a baj, hogy a magyarok NYERNI :D akarnak, nem DÖNTŐBE JUTNI. Ezt kéne elérni, nem szarokat sztárolni semmiért.

Akkor lehetne talán itthonról valamivel befutni, ha "még hangja is megmaradt, nem hangjanix öregfiú/öreglány előadók" is elindulnának, nem a külföldiek hazai koppintásait küldenék ki. Az a baj, hogy a "régiek" nem merik felvállalni a bukást, pedig Patricia Kaas is felvállalta, mondjuk bukott is, de ő tényleg egy tipikus (szar?) francia számmal ...

Viszont a tavalyi franciát (Sebastien Tellier) is ott mennyire fikázták, aztán mennyire top lett a Renault reklámban. :D

• a.carkey
    Mármint az ukrán ... :D
  • Qwerty4
    Nagyon szar volt a magyar induló.
    Hol a zsűri esze, hogy ilyen jellemtelen fost választanak ki, azt kell mondjam baj van az agyukkal.Nem hiszem, hogy nem lehetett volna egy ennél tehetségesebb, egyedibb magyar számot, előadót keríteni valahonnan.
    Ez az egész hűen tükrözi a magyar társadalom jelenlegi szervezetlenségét és a hozzá nem értést.Mindenki csak a pöffeszkedéshez ért? :S
    Elsősorban persze aozkat hibáztatom, akik ezt a döntést hozták, hogy "bádog" induljon.
  • Atisz #395
    Ne hülyéskedj már. Az is csoda volt hogy bejutott a döntőbe.
  • a.carkey
    Azért az idei nem volt gáz döntés, de persze nem ekkora arányban kellett volna megnyeretni a norvég sráccal, aki azt nyilatkozta a mámoros győzelme után, hogy az ukrán szám volt a legjobb ...
  • Atisz #393
    A szavazás megöli az egészet. A tavalyi orosz "produkció" első helyezésénél azt hittem nem lehet lejjebb menni. Tévedtem.
  • desigo
    nah majd jövőre nyerünk :)
  • a.carkey
    Az a legnagyobb baj, hogy balkáni szavaz bosnyák vagy horvát előadóra, és amikor mutatják őket, azok tényleg elhiszik, hogy ennyire jók voltak, nem pedig a politika miatt kaptak teszem azt 12 pontot.
  • a.carkey
    Jó szám volt, de azért ennyire nem. Féltem, hogy egy Ukrán szarra lesznek képesek szavazni, de idén ennyire nem voltak degeneráltak. A politikai forma bejött - kb. egyszerre mondtuk a nejemmel a balkáni és román ill. orosz "közeli" államoknál, hogy pl. kinél vsz ki fog minimum 8 pontot kapni -, és kb. 1x lepődtem meg. A magyar szavazáson nem lepődtem meg. Talán a legértelmetlenebb volt az összes közül. Éva nénit meg azt hittem kirúgták az M1-től, olyan komoly volt.

Nekem speckó Izland majdnem minden évben bejön, így idén is, sőt, idén az utóbbi évek egyik legjobb számával és hangjával jöttek, de nem volt elég még a 2. helyre is csak nehezen. Na mindegy.

Sajnos még mindig politika az egész, Andorránál éreztem ezt igazán, de azért egyik balkáni állam sem okozott igazi "meglepetést". :) Nem tudom, hogy lehetne megszűrni ezt a szart, de meg kéne, mert ez tk. bunda.

Be lehetne hozni az összes brit államot (Wales, Skócia, Észak-Írország), sőt, Feröer-szigeteket, Man-szigetet, Madeirát is külön indítanám, hogy kb. semlegesítsék a balkáni összeszavazásokat.

Lehetne úgy is, hogy minden országban szavaz a lakosság is, de egy 25 tagú nemzetközi zsüri adja a pontokat, és a végén az összes lakosság által leadott szavazatot összeadnák, és az alapján adnának plusz pontokat, mondjuk az első három kapna 90, 60, 30 pontokat, és kész. Mert ez jelenleg, mintha jégkorcsolyát vagy tornát néznék.

Mindegy. Az utóbbi idők legszínvonalasabb Euroviziós DFe volt.
  • ldavid
    nekem nem is jött be, nem értem miért tetszett annyira mindenkinek
    viszont Izland, Azerbajdzsán, Észtország, UK jók voltak
    (meg a török is gyenge szvsz)
  • Bandee1987
    Hú gecc, ezt Norvégia kegyetlen előnnyel nyeri. És még 10 ország szavazata hátravan...
  • [HUN]Crassus
    borzalmas a zene:S:(
  • desigo
    Karsai Zita komoly...
    A zene kicsit gagyi de tényleg mosolyogva pörögtek végig
    gartula nekik...

• wantonly
    Izraelt nem lehet kihagyni, mert akkor rásszizmus van. :P

Amúgy én ezt már nem néztem. Szerintem tök mindegy, hogy ki indul. Nem fogunk nyerni sose. Mert nem ezen múlik.
  • a.carkey
    Ez már az europunno (Europai Unió), itt már majdnem tagállam. :D
  • [HUN]Crassus
    én vagyok hülye vagy hiányoztam földrajzból mikor Izralet európához csatolták?:S
  • piamania
    hát ige.Ők odab.sznak
  • a.carkey
    Még a románoké volt jó. Be is kerültek.
  • a.carkey
    Bekerült pl. a horvát és az izraeli "csapat", de talán az ukrán és az albán csajé volt a legborzasztóbb. A görör, izlandi, finn, észt, norvég, ciprusi, lett közül bármelyik második lehet, ugyanis ezek legalább egy picit hallgathatóak. :) Nyerni az fog, akit a balkáni banda beszavaz első helyre, aki valószínűleg valamelyik borzalom közül fog kikerülni (ukrán, orosz, horvát, stb.). Sajna ez már régen nem a minőségről szól ...
  • a.carkey
    A csajok azért jók voltak.
    Erre! :D
  • Bandee1987
    Én a dánokra szavaztam, sztem egész jól tolták, be is jutottak a döntőbe. Ádok Zoli meg egyértelmű hogy miért nem jutott be: a szám és a hangja egy nagy dulla. Tánckoreográfia még jó lett volna, de mit se ér ha a dal egy kalap szar volt.
  • ldavid
    és volt pár egész jó ami nem jutott be

szavaztam egyet Arashra, és be is jutott xD