21
  • Akuma
    #21
    "Az illatfelvevő- és reprodukáló eszközöket használni lehetne számítógépes és videójátékokban is, így hozva létre teljesen élethű harctereket"

    Hát a mustár gázba és egyéb érdekességbe inkább nem szagolnék bele, egyébként nagyon tetszik az ötlet :)
  • katarzis
    #20
    A jövöben majd felveszem egy lapét lószar illatát és elküldöm a kevésbé szeretett msn partnernek az msn azonnali illatküldö szolgáltatással
  • Morden23
    #19
    Igen, annak számítanak (a kémiai tervrajzuk a szellemi termékek, azaz mental output-ok jogkörébe tartozik, ha jól emlékszem, Berni egyezmény, de jogból sosem voltam túl jó).

    De ha már valaki egy olyan szofisztikált kémiai laborral rendelkezik, ahol újraalkothatja az adott kotyvalékot, annak elég maga a parfüm, amit ha kell, megvesz Xezer forintért a boltban, nem kell hozzá a digitális "szagujjlenyomatot" lenynúlni.
  • MrPrise
    #18
    Akkor majd jönnek az illathamisítók.
    Valaki megszerzi a programot, kódot, beállítást vagy ami kell, ehhez az illatgyártóhoz amivel elő tudja állítani a drága parfümöt és már árulhatja is... A drága parfümök receptjei ipari titoknak számítanak szerintem. Nem hiszem, hogy a gyártóik belemennének egy ilyen gép használatába ami szinte felfedi a titkot, az összetevőket.
  • Morden23
    #17
    Mondjuk ezeket a szövegeket én sem tudom felfogni, mármint, hogy a "tökéletes interaktivitást" az ilyen jellegű valóság-lemodellezésekben látják.

    Én meg ki fogok találni egy szerkezetet, ami minden alkalommal, amikor valaki kapurarúgást nyom, és a kapus véd, hozzácsesz a nézőhöz egy focilabdát. Úgy aztán át fogja érezni:)
  • Neerpelt
    #16
    "S valóban, belegondolni is félelmetes hogy egy játékban vagy egy televízió által közvetített futballmérkőzésen még a játékosok izzadságszagát is érezni fogjuk."
    Valóban félelmetes
    Minden vágyam David Beckham izzadtságszagát szagolni
  • #15
    A rend őrei meg emberi szagfelismerővel fognak futkosi kutyák helyett?
  • Morden23
    #14
    Parfümériába tudom elképzelni: nem kell fújkodnod a sok ketyerét, hanem megnyomsz egy gombot, és az arcodba nyomja legújabb Givangi illatot:) Persze nem sok értelme van, de civil felhasználásra mosst kb. ez jutott eszembe.

    De igazából, ez a "na ilyen szaga van a terméknek" dolog nem működhet egy szupermarketben. El tudjátok képzelni, hogy milyen szagok uralnák az így sem feltétlenül rózsakert illatú TESCO-t, ha a kíváncsi nagyiktól a gyanakvó anyukákon át egészen a szórakozni vágyó gyerekekig mindent ezerrel szagolgatnak?:)

    Laktam kollégiumban jóideig, ott nem kellett semmiféle szag-generátor egy horror-játékhoz. Ennek ellenére egyetlen procikám sem kívánná a hányás, fekália, bomló hús és egyéb klassz illatokat az otthonomba. Aki azt mondja, hogy ez jó dolog lenne, az még egyik említett szagot sem érezte :(
  • Szefmester
    #13
    ... vagy valaki megnézi a 7. felújított szagos verzióját és ő is elhányja agát a bűztöl ahogy azt Brad Pitt tette..biztosan izgi.. vagy egy CSI részben amikor boncolnak egy sokhetes vízihullát.. nekem nem kellene ilyen kütyü.. mer ugyan valahol biztos jó lehet, de többségében sztem csak hátrányos lenne
  • BiroAndras
    #12
    Sokféle felhasználása lehet ennek a technológiának, de egy se jut eszembe, amire otthon is szükségem lehetne. Azt biztosan nem akarom, hogy a TV-m, vagy a számítógépem illatozzon.
  • 2097
    #11
    Mindem vágyam az aszalt hullaszagot érezni 1 jó kis horror game után.
  • CsabiDuke
    #10
    Vagy megyek a Legújabb Doom részben előre és érzem hogy egy rohadó mozgó véres emberhez közeledem, és mindenhol hullaszag meg vérszag terjeng... fujj... de tuti őrűlt feelingje lehet!!
  • Gerygrey
    #9
    Jó lesz ha majd ezt a funkciót beépítik a mobiltelefonokba, így felcsörgethetem a kevésbé kedvelt ismerőseim és belefinghatok egy óriásit a kagylóba.
  • Morden23
    #8
    Így igaz. Ha jól tudom, az "első látásra szimpatikus/antipatikus" dolog is többnyire a szagláshoz köthető.
  • dez
    #7
    Azt tudtátok, hogy a szaglás a legerősebben, ugyanakkor legellenállhatatlanabbul, plusz adott esetben (feromonok) legészrevehetetlenebbül befolyásoló érzék?
  • wanek
    #6
    "kár, hogy a cikkben semmi nem szól arról, hogy ez hogyan működik..." - persze, hogy nem, mert sehogy. Kamu.
  • Tripax
    #5
    Amikor a szagot úgymond aktiválom akkor vajon milyen összetevőjű patronokat használhat fel? Más infó valakinek?
  • Morden23
    #4
    Hurrá. Ezentúl, ha CSÉ-zek, csak megnyomok egy gombot, és máris jön a lőporszag, a vérszag és az izzadtság... óriási ötlet. Ezeknek a japánoknak amúgy tényleg a holodeck a végső cél?:)

    Mellesleg az elképzelés ötletes és még hasznos is lehetne, DE kevés komikusabb dolgot tudok elképzelni, mint a Receptklub alatt a TV-t szaglogató nagyit, aki azon filózik, hogy ez a remek guba megfelel-e a kisunokájának. Hínnye...
  • Flashy
    #3
    én azt hittem nehezebb dolog megcsinálni, a felismerést meg a reprodukálást is. nyilván nem izzadtság- meg istállószag amire mindenki vágyik, de lesz sok olyan terület ahol jó.
  • Myron
    #2
    akkor egy másfél órás war után majd lehet szellőztetni míg kimegy a puskaporszag :D

    már látom magam előtt az új generációs 3Dsexvillát :D
  • gakoska
    #1
    "Ezek a kutatások teljesen új távlatokat nyithatnak az élet szinte valamennyi területén."

    ez talán egy csöpp túlzás, nem? :)
    amúgy tényleg jó dolog ez... kár, hogy a cikkben semmi nem szól arról, hogy ez hogyan működik...