6
 • CAD
  #6
  Fuh! Nah, tiszta szerencse, hogy jottel es megvilagitottal minden olyat amely eddig rejtve maradt a szem elott :) Tobb szaz millios per koltsegtol, es tobb ezer ora munkatol mentettel meg tobb tucat ugyvedet es a birosag alkalmazottait.

  neevous for prez!

 • Morden23
  #5
  Ez igaz:)

  De nagyjából ilyesmi a recept (nyilván nem lehet ide leírni az összes létező egyezményt, nemzetközi megállapodást, maga a nemzetközi jog is egy kusza dolog, arról nem is beszélve, hogy közel sem vagyok profi a témában).
 • Mista
  #4
  Ez azert nem ilyen egyszeru es nem is mindig van igy:)
 • Morden23
  #3
  Amúgy jól látod a helyzetet. Ha a görög túrista hülyére veri a maláj átutazót, akkor az USA hatóság fogja elővenni őket, de az ügy a görög és maláj követségeken folytatódik. Magyarán onnantól fogva, hogy az USA police elkapta a delikvenst (esetünkben a görögöt), ő ki is száll a buliból, és a görög-maláj komák fognak beszélgetni.
 • k0zi
  #2
  "Az ártatlanságához ragaszkodó chipóriás legutóbb a per leszűkítését kérte, igyekezvén mellőzni a perből a külföldi tevékenységeket. Ezen kérésüket azzal indokolták, hogy az amerikai bíróság nem járhat el európai és ázsiai ügyekben."
  Szóval, ha amerikában egy görög túrista halálra ver mondjuk egy maláj átutazót akkor az nemzetközi ügy és nem az USA-ra tartozik? :) Mert szerintem ha az Intel mint amerikai cég a világ bármely pontján lévő cégeket fizet le, attól még áll a dolog, hogy nem volt tisztességes :)
 • neevous
  #1
  "Az ártatlanságához ragaszkodó chipóriás legutóbb a per leszűkítését kérte, igyekezvén mellőzni a perből a külföldi tevékenységeket."
  Ha tényleg ártatlanok lennének és nem lenne semmi félnivalójuk, akkor nem kérnék ezt:)