Nem tanácsos viharban mobiltelefonálni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csaknem egy fa alá ált be ?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
ez is hír akkor?
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
viharban mondjuk tehénnek lenni sem szabad
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985
CaNNaB1S
Gracie Barra
Viharban megbasz a villám ha kint mászkálsz ÚRISTEN MIK VANNAK!
Mobillal a kezedbenmeg 0,0000000001% eséllyel valószínûbb!!
Hat év alatt három eset az egész világon!
Ez a hír totál baromság
<#levele>#levele>
A villám kiszámíthatatlan eléggé azt hiszem, csak elveket tudunk "gyártani" hozzá hogy mi alapján csapott be oda, ahova. Viszont úgy gondolom továbbra is, hogy a mobiltelefon által létrehozott térerõsség ( mégha minimális is ), képes lehet befolyásolni a villám becsapódását. Ugyan úgy ahogy a levegõ páratartalma..
De ugyanúgy nem tudjuk megmagyarázni, mint ahogy azt sem, hogy Brazíliában miért csap be kétszer annyi villám a területéhez képest, mint a világ többi pontján?!
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Elsõ, hogy nem a legmagasabb pontba csapott bele. Második, hogy ha volt a palinál telefon, miért nem belé csapott, és miért nem csapott belé, ha még fényképezõ is volt nála. Ja és oda lehet képzelni egy embert a villám közepére.
ezek az orvosok csak meguntak a pentek esti szappanoperat meg a kanasztajatszmat es kitalaltak ezt a "utatasi eredmenyt" aminek a statisztikai erteke joval kisebb mint a villamcsapas valoszinusege.
Gracie Barra
De talán gömb esetén nagyobb lesz az a távolság😊
Gracie Barra
A villámhárító meg szerintem azért hegyes, mert nem akarják odavonzani a villámot mindenképpen, csak a közvetlen környékérõl(azaz a háztetõrõl)
Gracie Barra
Inkább társadalmi okai vannak a dolognak, mint azt Basic írta. Több embernek van mobilja, mint akinek nincs, tehát nagyobb eséllyel csap beléjük a villám. Akinek meg nincs, az lemegy a metróba telefonálni, fõleg viharban 😊
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
A hegyes sarkoknak van minimális potenciáljuk, gondolj csak az elektromos szél jelenségére, ami szintén azért alakul ki, mert a tárgy sarkánál a töltések eloszlása nem teljesen homogén. Az hogy gömbbe könyebben belecsap a villám, elég téves elképzelés. Ha két legömbölyített felületû tárgy között hozol létre magas potenciál különbséget, az kisebb hézagtávolságnál fog átütni, mintha hegyes tárgyakkal végeznéd el a kísérletet. lál.
Az hogy mobiltelefon használata közben könnyebben csap meg a villám, azért lehetséges, mert a telefon EM hullámokat bocsát ki. Fellép mágneses jelenség, Lorenz erõ, ami a villámra esetleg hatással lehet.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
\"The voices are back... Excellent.\"
Hogy telefonál az ember? Fogod a kezeddel a telót és a füledhez teszed. A könyököd ettõl elemelkedik az oldaladtól és tulajdonképpen egy hegyes villámhárítóvá alakít!
Csoda, h belédvág a villám? Nem. Mégse hülyeség ez a cikk.
Ja, és még egy. Ha közelben csap le, és mindkét füledet befogva próbálsz menekülni a hanghatástól, a következõ kétszeres eséllyel csap beléd 😊
Egyébként meg nem értem, hogy mit problémáztok ezen a cikken. Itt SG-n már volt pár hasonló "tudományos" cikk, szóval semmi nem zárja ki, hogy a jövõben is lesz. Sokkal jobb, mintha valami elfogult politikai baromságot kellene olvasni. Médiafigyelõként dolgozom, a fõbb újságokat el szoktam olvasni, van amit elvbõl ki sem nyitok 😊, szóval nekem felüdülés a reggeli cappuccinom mellett az is, ha valami olyan baromságot olvashatok, ami nem politika. Tudjátok mi a poén? Már eléggé halványak az elektronikai ismereteim, de nekem mindig az volt a furcsa, hogyha egy tudományos cikkben azt írták, hogy "becsap a villám". Mintha a villám az egy gonosz személy lenne... Én mindig is úgy tudtam, hogy bazi nagy feszültség két pont között. Na, jobban járok, ha folytatom a cappuccinot. 😊
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
Gondoljatok bele, a hülye amcsik felmásznak a dombra vihar idején, hogy jobb legyen a telefon adása...
\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...
Ezek is hülyék valszeg!
Aztmondják a bõr külsején halad az elektromosság és ezért élik túl sokan.
De valszeg te jobban tudod,ezért elnézést kérek hogy elõször nem kértem(ték) ki a véleményedet,errõl adologról.<#eljen>#eljen><#wilting>#wilting>
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
azért, itt még ekkora baromságot még nem olvastam
És nem célszerû almát enni vihar esetén, mert 0,000000000000001% al nagyobb az esély arra, hogy ilyenkor csap beléd a villám, mintha narancsot ennél.<#banplz>#banplz><#lama>#lama>
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Hát igen, az orvosoknál jobban nyilván senki sem ért a villámokhoz és mobiltelefonokhoz... Hogy a Nemzeti Idõjárás Szolgálat mit állít? Holmi meteorológusok és fizikusok zülledt társasága? Ugyanmár...
sg.hu tartja a szintjét tudományos igényesség terén
2. a villámot k*rvára nem érdekli az, hogy most a legkisebb potenciálon lévõ tárgy mobiltelefon, vagy fa, vagy villámhárító. Ez az egész cikk egy marhaság.
Az amerikai Nemzeti Idõjárás Szolgálat egyenesen azt állítja, "nincsen, nem lehet közvetlen kapcsolat Ön és egy villám között".<#wilting>#wilting><#fejvakaras>#fejvakaras>
Valamelyik tv csatornán(discovery,reality tv?)épp a villámsulytotta emberekrõl szolt. Pont amerikában tömérdek embert csapott meg a villám,némelyik tuléli némelyik nem de egyiknél sem a mobil miatt.
Volt akit a telefonvezeték másikat az elektromos rendszeren keresztül a PC hangszórja,stb "rázta meg".
Volt akinek a nyaklánc és a medálja sokszorosan beleégett a nyakába.
A telefon csak egy kockázati tényezõ semmi több!
Én meg azt mondom, hogy meg kéne nézni hogy a kérdéses idõszakban hány embert csapott meg a villám. Lehet hogy 500-at. Ez esetben pedig ehhez képest a 4 elenyészõ 😊
A villám drága egyébként egy ki...ottul nagy feszültség, hiszen gondoljunk bele hogy 230V fél centit nem húz át (ld kapcsolók), akkor micsoda elképzelhetetlenül nagy feszültség az, ami kilométer magasságokból lehúz a földig.
Tehát ha a mobiltelefon valami módon magába szívná a villámot, és a telefonáló testén vezetõdne le a földbe, akkor szegény telefonáló mobilostul együtt szénné ég.
Meg is mondom, miért:
Csináltak egy londoni reptéren egy viccet, ami abból állt, h bemondatták, h bizonyos Aheddis Fakeenjaab és Ayeelbe Fayed kerestetnek.
A bemondónak papíron adták át a neveket, és jó idõbe telt, mire valakinek feltûnt, h nagyon úgy hangzik, mint "I hate this fuckin job and I will be fired". És igen hangos is volt 😊
Ez a Swinda Esprit lehet akár Swine Desperate, ami ugyan semmit értelmeset nem jelent, de elég hülye név😊
Ennek a mondatnak semmi értelme. A villám, meg aért olyan cikkcakkos, mert mindig a legkisebb potenciálú úton igyekszik kisülni. Általános távhit, hogy a villám kétszer nem csap be ugyanoda. Annak a heylen ka környékén ahol bevágott, mgnõ a levegõ vezetõképessége,ezért nagyobb az esély, hogy ott vág be megint. Persze ez csak akkor igaz, ha a villám annak a helynek környékén sül ki megnit ahol az elõzõ.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM