Novemberben tárul fel az Antikythera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
az tényleg kb. 99.9%-ban önzõ és a kivételek sajna csak erõsítik a szabályt
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Különben a történelemben a legtöbbször volt egy elit, és utána kullogott a plebs. A különbség csak annyi, hogy a régi eliteket mindig hajtotta valami ideológia (néha jó, néha kevésbé jó). A ma uralkodó elitet csak a saját érdekei hajtják, persze kifelé az van kommunikálva, hogy "közjó" stb.
A lényeg, hogy 12-es asszem az indogermánokra jellemzõ számrendszer, az is lehet hogy a sumeroktól ered, fene tudja, én nem:-)
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Szerintem olyan földönkívüliek jártak itt, akiknek 6 ujjuk voltak, és õk tanították meg számolni az embereket. :-)
"Base-12 could have originated from the number of knuckles in the four fingers of a hand excluding the thumb, which is used as a pointer in counting."
Ami meg a 6-ost illeti ahhoz nem kell egy hatodik ujj, elég egy ököl is :)
"Base six can be counted on hands by using each hand to represent a digit, 0 to 5. The digit zero is represented by a fist (no fingers extended). Using this method, it is possible for one person to represent values from zero to 55senary (= 35decimal), rather than the usual ten obtained in standard finger-counting."
link
ez is van olyan "kézenfekvõ" mint a tíz ujj -> tizes számrendszer
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Mert ez 12-es számrendszer, ugye.
Az amcsik ma is azt mondják, hogy 12 hüvelyk = 1 láb stb. stb.
Vajh' miért?
Hisz két kezünk van, egyenként 5 ujjal, az meg testvérek között is 10. Innen a tizes számrendszer.
Minek kell akkor 12-es számrendszer?
Talán elõtte 6 ujjunk volt? :-)
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Ha jól emlékszem, akkor egyesek a 3-mal és a 4-gyel magyarázzák a piramisok alakját is.
Egyébként kérdés: a tizenketteshez mi kapcsolódik még?
Csak azért hoztam elõ, mert szerintem az ókori görögök számmisztikája nélkül ez a szerkezet sem megérthetõ.
Egyet ne tessék elfeledni: beindult a munkamegosztás. Ma már az egyén a társadalomtól függ, jobban, mint 2000 éve. Rovarizálódunk, tetszik, nem tetszik.
Amúgy, ha olyan okosok vagytok, mondjátok meg nekem, hogy miért választott Jézus éppen 12 apostolt?
(Poén: én is csak sejtem :-)
Aki megfejti, azt beengedem az Akasha Könyvtár ritkaságok osztályára. :-)
„A világot akarjuk! Most rögtön!” Jim Morrison Béke veletek...
Az ember mindig ilyen hülye lesz, ha csak bele nem nyúlunk a saját dns-ünkbe. Annyit tudunk, hogy a már megszerzett tudást (amit az átlagon felüli x% talál ki általában) jobban adjuk át. Ma itt az internet, akkoriban meg lehetett alexandriába hajózni ha valamirevaló könyvtárat akart látni az ember. Le is égett, pótolhatatlan egyiptomi iratok is odavesztek, feleannyira lenne homályos ma az ókor...
A plebs akkor is volt, ugyanolyan színvonaltalan volt mint ma, csak nem az õróluk szóltak a feljegyzések. Az átlag athéni akkor is hülye volt, csak akkori (és késõbbi) átlaghoz képest sok gondolkodót termelt ki a rendszer, így levonhatjuk a téves következtetést, hogy fél Athén a trigonometriával ütötte el szabadidejét.
A rómaiak meg inkább birodalomépítõk voltak, a tudást, mûvészetet a görögöktõl nyúlták, katonáskodni meg népet hülyíteni viszont kiválóan tudtak.
A magyar oktatásról meg mindenki megmondja, hogy katasztrofális, majd mindenki megreformálja úgy, hogy még jobban hasonlítson a még katasztrofálisabb amerikaira. :P
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az, hogy meg az égi jelenségeket nen tulajdonítjuk isteniekenek az nem "okosság" hanem tudás. MÁS JÖTT RÁ!! TE ezért nem tettél semmit. Attól, hogy tuod nem vagy intelligensebb csak tudod és kész.
Az meg, hogy valamit tudsz használni nem jelenti azt, hogy okosabb vagy. Mérnökök meg tudnak/tudtak tervezni egy repülõt. De kettõt találhatsz, hogy miért nem õk repülnek vele, hiába okosabbak, mint egy pilóta.
Jut eszembe pilóta. Sokan azt hiszik, hogy csak okos emberek kezelhetnek korszerû technikát.
Hát egyes pilóták akkora barosgátot csinálnak abból kifolyólag, hogy nem gondolkodank...
(így lõtt le két F-15-ös pilóta két ENSZ helikoptert, mert nem végezték el tisztességesen a célok azonosítását...)
Sokmident amit a pilóta urak használnak nem is tudják, hogy mûködik. A légikatasztrófák sorozatban is voltak olyan hibák amire én és a fater is azonnal rájöttünk(meg a munkatársak is Lufi karbantartóknál), hogy mi is volt a hiba, de a pilóták nem. Pedig állítólag õk okosak...és tényleg azok, de ha nem tanultak róla honnan tudhatnák????
Tehát a lényeg. Az INTELLIGENCIA és a TUDÁS nem ugyanaz!!!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azt sem hiszem, amit egyes ezoterikuosk állítanak, hogy olyan pszichikai képességeink voltak, amelyek az idõk folyamán visszafejlõdtek.
Talán nem hallunk olyan jól, nem olyan jó a szaglásunk, de ennyi, szó sincs 6. érzékrõl, meg ilyenek, szerintem.
Túlbuzgó vallásosok mondják, hogy a bibiliai idõkben termézsetes, mindennapi dolgok voltak a csodák, pláne mikor Jézus a földön járt. Én nem tudom, nem hiszem, hogy az a kor kitüntetett kor volt. Azt sem hiszem, hogy a történelem kezdetén többszáz éveket éltek az emberek, amolyan matuzsálemi kort megérve. Szerintem akkor holdnaptár volt érvényben, és egy hónapot számítottak egy évnek. Ilyenformán Matuzsálem 900+ éve sima 75 év körüli életkor.
A mai korban a legnagyobb hangsúlyt a fizikális, anyagi (ez mindkét értelemben) dolgok kapják, akkoriban a szellemiség valamivel fontosabb volt. És ez nem merül ki a babonákban.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Ma még egy analfabéta is tudja, hogy a Hold nem isten, elsõsegélyt tudna nyújtani, ha baleset történik (reménykedjünk), a villámlást nem Jupiter nyílának nézi stb.
Persze, sok más téren az ókor embere ügyesebb volt: túlélõversenyben szerintem legyõzött volna minket, meg voltak egyéb pozitívumai is, köszönhetõen a kevesebb stressznek.
Azt sem kell elfelejteni, hogy akkor fürdõkádja csak az arisztokratáknak volt, és ma azért majdnem mindenkinek van. stb.
Sztem elég ha annyit mondok h. Magyarországon a mai tizenévesek több mint fele funkcionális analfabéta.
Ez bizony szegénységi bizonyítvány mind az oktatási rendszerünkre, mind pedig a szülõkre nézve.
Még valami: Én addig nem engednék egy gyereket sem gép mellé ülni, amíg meg nem tanulja a matematika alapjait, és nyelvtani hibák nélkül meg tud fogalmazni egy szöveget.
Ez van.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Fociban és gladiátorviadalon is. :D
Igazából azt akarom mondani, hogy attól, hogy egy sokkal fejlettebb technológiát használunk, még egyáltalán nem vagyunk okosabbak a kétezer évvel ezelõtti embereknél. Szerintetek ti tudjátok, hogy hogy mûködik a fénykép, a film, a számítógép, a mobiltelefon vagy az árvztõl védõ gátak? A mindennapi használati tárgyaink mögött álló óriási technikai tudás töredékét ismerjük csak.
És szerintem egy ókori szabad polgár néhány hetes (vagy hónapos) szoktatás után ugyanolyan jól bánna ezekkel a dolgokkal, mint mi.
És egy sima rabszolgából is pár hét alatt tökéletes panelbunkót lehetne képezni. <#buck>#buck>
Érthetetlen, miért bukott meg a Birodalom... :)
A villamos áramot mintha úgy a 15.sz. környéként fedezték volna fel, nem? (Bár titokban állítólag az egyiptomi papok is ismerték.)
Ez jó én az athéni polgárra szavaznék az elsõ körben, és az atomfizikusra a másodikban!
De mondjuk azért manapság vannak olyan emberek akik rosszabbul élnek, mint a rabszolgák akkoriban.:-((
De azért oly szívesen néznék beszélgetéseket Arisztotelésszel vagy Platónnal vagy Arkhimédésszel vagy Démokritosszal vagy Homérosszal vagy ...
Az ELSÕ nagyok a görögök voltak, ez van
Szóval athéni polgár vs. panelzombi
Fordítsuk meg:
athéni rabszolga vs. atomfizikus
Na most ki a jobb? <#rolleyes>#rolleyes>
Egy mai átlagember csúcs agyi teljesíménye abban merül ki, hogy fényképet készít a mobiltelefonjával meg megnézi a megaszar hármat.
És kapaszkodjatok meg: egy mai átlagember nem is tud windowst telepíteni!
Elsusognám, hogy az ókori Római-birodalom átlagemberei ugyanolyan kötelezõ oktatásban részesültek, mint mi. És attól, hogy nem volt villany a szobájukban, még nem tudtak kevesebbet a villamos áramról, mint mi.
Bocs, hogyha megbántottam valakit! Meg bocs azéris, mert elég off voltam. :-)
Viszont sokkal kézenfekvõbb hogy TÉNYLEG a görögök csinálták szvsz
Vagy esetleg ez is egy másolata az eredetinek, valakikrõl másolták a görögök.
Nem feltétlenül görög szerkezetrõl van szó <#nezze>#nezze>