Közel vannak a terabyte-os merevlemezek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is csodálkoztam, de nekem sajnos senki se mondta meg, hogy az nem BASIC. Csak jóval késõbb PC-n kezdtem komolyabb nyelveket tanulni.
Lehettem kb. 8 éves, amikor kezdtem a programozást, szóval nem volt még az komoly.
Vagy ha ketoldalas volt, akkor 320kb.
Ezert furcsalottam azt a 120kb floppyt.
Szvsz elnezted.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Commodore 16-hoz voltak ilyenek. Lehet, hogy voltak kezdetben is nagyobbak, de határozottan emléxem, hogy pár éve nagytakarításkor kerültek elõ 120KB max. kapacitású floppy-k.
Pl ilyenekben.
De ilyen kinek volt otthon ?😛
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Használtak még 12 inchest is 😊
Öööö, az egy dolog, hogy most létezik PATA/SATA csatolású 16, 32 és 64GB-os HSS meghajtó, de pont most mutattak be a VB "alkalmából" 32 és 64GB-s (kissé vsakos) pendriveokat ...
Primo A64.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Mikor volt neked szamitogeped ? 76ban ?
Mert akkor volt az elso 5¼-inches floppy akkora meretu.
Vagy elotte a 8 inchesek.
Amikor en 10 eves voltam 78ban mar 360as floppyk voltak.
Ez egy 8 inches meghajto.De en nem emlexem, hogy otthoni gepeknel hasznaltak volna ilyet.

Az elsõ gépemben nem volt vinyó, csak 16KB RAM, meg 120KB floppy (illetve kazetta).
Bár azért egy jó ideig bírja.
System partíciónak jó lenne.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Ar áruk elgyre olcsóbb a tárolókapacitás egyre nagyobb. Én már a szuperhalk több TB-os vinyókkal ellátott nappaliba való gépeket várom 😊
Szerintem aki nem töltöget le, annak ma is elég a 100GB-os... de mivel napaság nem létezik ilyen felhasználó ezért lassan vehetem én is az 500GB-os vinyókat 😄
96-ban kaptam meg a 386-os gépemet, 80-as vinyóval.
Rengeteg játékot ennek ellenére floppikon kellett tárolni, mert nem fért el.
Az egyik szervizes rátette a drivespace-t(röptömörítõ), amivel már 130 megával nyomulhattam.
Mivel lelessult a gép, inkább jobbnak láttam visszaállítani,
és a nem használt játékokat egyénibe tömörítettem be...
Hát, azért én ezt nem mondanám, elég brutálisan zuhan a videokártyák és a procik ára is, legalábbis az elmúlt 1 évben igen látványos volt a folyamat.
Emlékszem, amikor megvettük elsõ PC-nket '94-ben, lehetett választani hogy 40 vagy 80 megás vinyó legyen benne. A 80ast választottuk, mert bár húzós volt az ára, de gondoltuk az életünk végéig elég lesz akkora vinyó. Most meg a telefonomban van félgigányi flashmemo, és már-már kevésnek tûnik néha.
Most ugyanígy nézek erre az 1 TB-os vinyóra, mint régen a 80-asra: mi a f***nak akkora? (persze a nagyüzemi DVD másolást, torrentezést meg egyéb illegális dolgokat leszámítva, elvégre nem biztos hogy erre szánják a gyártók ezt a brutális tárkapacitást)
óóó de jó nosztalgiázni.😊
Annak idején még én voltam a kemény a 2Gb-os vinyómmal!Most meg... Már az agyamban sincs annyi hely mint ezeknek van.<#vigyor2>#vigyor2>
A közeljövõben 4 magos procim biztos nem DE (ez olyan drámai fordulat<#vigyor2>#vigyor2>) 500 Gb körüli vinyóm elérhetõ áron , lehetséges lesz!! <#hehe>#hehe>
Még mielõtt olvasnám a további pontosításokat , term.-en a többi cucc is 1re olcsóbb de nem olyan gyorsasággal mint "keménylemezek" !