116
-
#76 Na de most hogy van egy Dzsonni, magyarázd már el, nem a zigbox a pc mégse ? Mennyit küzdöttél ezen aztán a játékosbarát kedvenc multi céged meg pc vé akarta degradálni ezt a fekete csodagépet egy kis vámkedvezmény reményében ? pléjsztéjsönös vérpityuk most hogy néznek fel rád ezek után ? -
#75 Alapvetően itt nem is arról van szó, hogy nyomjunk Photoshop-ot PC-n. De aki már nem bírja a 150 ezres VGA-kat amin szaggat az Obli max beállításokkal, annak igenis van alternatíva análkül, hogy különösebben le kellene mondania a PC-s dolgok nagy többségéről (e-mail, web, chat stb.)
A jelenleg legerőforrásigényesebb játék ma vitathatatlanul az Oblivion. Nézd meg közel max beállításokkal egy 400k-s Pc-n, meg nézd meg egy 80k-s Box-on.
NC. -
#74 Te ilyen Steve Blood vagy?
1. Van PC-m... max. látom a fától az erdőt.
2. A konzolosok játékra költenek -már amelyik-, a PC-sek meg játékra és főleg hardverre, mer' szaggat a kvék... lol.
3. Plusz vinyóm van, USB-s íróm van, csak hálókártyám nincs a PS2-höz.
Miért is ne ülhetnék le elé és indíthatnám el a Linux alatt mondjuk az 5.0-ás Photosopot, de a Gimpshop jobban tetszik.
De netezhetek, töltögethetnék -ha olyan PC-s warez megszálott lennék mint te... ja, webkamerát is tehetek rá.
Le vagy maradva.
"jah és grat annak aki a játékok miatt veri el a pénzét egy konzolra"
Ahogy már fent megállapítottam, te is egy 1.5 évente 100 ezreket gépére elverő Steve lehetsz.
Eszedbe sem jut, hogy megvedd azt a játékot amit 50-100 ember hosszú évekig fejlesztett?
Biztos anyagilag jobb neked a Pecsa korszakban élni... de, hogy még büszke is vagy rá... hát grat.
Garret rulz mi? -
muerte2 #73 Sztem ez nem így működik. Az alap, hogy a PC egy általános célú szgép, a konzol meg gyakorlatilag célszámítógép. Az hogy miből mit lehet csinálni az sztem másodlagos. Mert hát minimális átalakítással a pc-ből is lehet minihűtőszekrényt csinálni. -
Marlosh #72 Te miert oltel bele annyi penzt a gepedbe? brutal graf kartya csak jatekokhoz kell.........
Illetoleg ki mondta hogy sokkal nagyobb teljesitmenyuek? -
Marlosh #71 Szerintem meg ritka nagy marha vagy mar megbocsass:)
Csakhogy az a pc amin frankon photoshopozol,meg felveszed a videot nagysagrendekkel kerult tobbe mint egy ps2!!
Amugy ilyen szempontbol hulyeseg osszehasonlitani a ps2-t es a pc-t mert pl. egy mac-kel ugy elverem multitaskingban a te pc-det hogy ihaj:)akkor most a mac jobb mint a pc?
Volt mindenfelem ps2,xbox,xbox360,pc (c64-tol felfele:) es JATEKRA vita nelkul konzol egy kivetellel (mmorpg) MINDEN MASRA pc....
-
#70 jah és grat annak aki a játékok miatt veri el a pénzét egy konzolra.... Remélem egyszer felnő majd. -
#69 Miért jó összehasonlítgatni a nyomi konzolodat a mi PC-nkhez? Remélem mindent eltudsz végezni vele :) Nem. nalátod. Én meg leülök a PC-m elé és PhotoShopozok, netezek, töltögetek, filmet nézek, TV-zek, és felveszem a videót, megszerkeztem, kiírom DVD-re, webkamerát csatlakoztatok rá, meg szkennert, tulajdonképpen csak azt nem tud csinálni amit nem akarok. Ezért nem kellene hasonlítgatni. A CPU-nak túl rugalmasnak kell lennie és ezért nem lesz olyan teljesítményű, mint amit kifejezetten játékra és multimédiára fejlesztenek. Szerinted miért van az akkor hogy a mai videőkártyák sokkalta nagyobb teljesítményűek a processzoroknál? Mert egyszerűen csak grafikával foglalkoznak.
De te ezt nem értheted, mert csak a konzolig látsz. -
#68 "PC-ből meg mégkönnyebben csinálhatsz PS2-t, feltelepítesz egy emulátort és kész"
Nézz körül kérlek a PS2 emu topicban... az oldalrascrollozós 2d-s játékokon kívül szinte semmi nem megy el még a legbrutálabb konfig mellett sem értékelhető színvonalon. Ez az emu ügy egyelőre halott.
Nem véletlenül... egy 64 bites rendszernek egy 128 bites-t kellene emulálnia!
A PC-re portolt PS2-es játékokkal sajna elég sok gond van (kivéve a színvonalas portokat ilyen pl a Silent Hill sorozat). Főleg az, hogy a PC elhúzott technikailag (nem is csoda 5 év alatt) és a PS2 textúrái egy DVI-s TFT moncsin elég felejtősek.
Tehát az a nagy helyzet, hogy PC még MA SEM KÉPES helyből elfuttatni egy PS2-es játékot! /A portolás is min. egy évet szokott elvenni a fejlesztők idejéből, főleg ha igényes portról van szó./ -
#67 [/i]2001-ben tehát a PS2 ilyen feature-val már idehaza is kapható volt:[/i]
Ez mind szép és jó, de kitörölheti a seggét a PS2 user a technikai specifikációkkal, egy ehhez hasonló színvonalú gépen jobb játékok szebben futnak, mint PS2-n. És nem 640*480-as felbontás mellett.
PS2-ből lehet PC-t csinálni, a Linux szépen megy rajta, boot disc kell, meg egy külső winchester.
PC-ből meg mégkönnyebben csinálhatsz PS2-t, feltelepítesz egy emulátort és kész. De kár ezzel bajlódni, felrakod a PC-s játékokat, jobban jársz :)
-
csimmasz #66 A lényeg a ,nem illetve a halasztott fizetés,mert ha a sony-nak ki kell perkálni a lét akkor is jol jár,ha nem csapják meg a kamatokkal.50 millio euro kb 6 év alatt mennyit fial???közel 12 milliot 4%-al számolva.
Nem rossz.
Persze ha ráverik a kamatokat akkor beszívta,bár akkor is 6 évig használta a lét. -
#65 Oké, de az OS csaknem kész van. -
#64 Hát a szóni ígért már sokmindent, én majd csak akkor nyugszom meg, ha a kezembe lesz a vas. -
#63 "Max a kis tizennégyévesek közt akik megveszik azt a bóvli újságot amiben irogatsz"Na igen ezzel nagyon nagyon egyetértek.Ki veszi meg azt a szart?(576) -
#62 PS3 to ship with Linux, Sony confirms -
#61 Divat majom,ahonnan a szél fúj.Egy kicsit gáz emberke vagy.Na de mindegy pont veled fogok foglalkozni. -
#60 Minek telepítő cd, ha már alapból rajta lesz? -
#59 Szerencsére, ha a soni lesz olyan előrelátó a ps3 esetén, hogy ha mást nem is tesz, de egy Linux telepítő cd-t mellékel minden dobozba, akkor ez a kérdés ott már fel sem fog merülni;) -
Ryuuzaki #58 PS2-ből lehet PC-t csinálni, a Linux szépen megy rajta, boot disc kell, meg egy külső winchester. Gugli-ban meg lehet találni a linkeket, mindent szépen leírnak. A konzol egyébként meg a célszámítógép kategóriának szépen megfelel, tudtommal azok után sem kell külön vámot fizetni.
-
#57 Mindannyian erre vagyunk kiváncsiak, de úgy látszik nincs rá egyértelmü válasz. -
Szefmester #56 erre azért én is kíváncsi lennék
-
Marlosh #55 Hogy a Sony csalni akart es sporolni az vilagos,nincs is bajom ezzel,de erdekelne hol a hatar a konzol es a pc kozott? Mi kulonbozteti meg pontosan a 2 kategoriat? -
muerte2 #54 A jog szempontjából nem lényeges hogy mit futtatsz rajta v hogy hekkeled. El akart nyelni SONY egy csomó lóvét, az UNIO meg nem hülye hogy ezt hagyja. arról nem is beszélve, hogy konzol-nak gyártott, aként reklámozott eszközről beszélünk. szerintem nincs miről vitázni. Remélem, hogy példát statuálnak a Sony-val.
-
#53 "A számítógép valamilyen bemenő adatokból előre megadott logika (program) szerint állít elő valamilyen kimenő adatokat."
Ez a megállapítás tökéletesen ráillik a konzolra is. :) -
Marlosh #52 Hmmm,mi olyasmi van a ps2-ben ami egy atlagos pc-ben nincs meg es viszont? cpu,video,hang,stb. egyedul a SOFTWARE mas...nem latok kulonbseget a mostani barebone rendszerek es egy ps2 kozott.......meg a meretuk is majdnem egyezik:) -
#51 A számítógép valamilyen bemenő adatokból előre megadott logika (program) szerint állít elő valamilyen kimenő adatokat. Viszont én a konzol definícióját nem tudom. Azt megmondaná valaki?
A jogalkotók pedig jó lenne, ha beszélgetnének néha nem jogászokkal is pontosan az ilyen ügyek miatt. Akik ezt a törvényt hozták, valőszínűleg arra gondoltak, hogy az a számítógép amin megy a wörd. És ez a nagy baj. Ezért lehet sok törvényt kijátszani a hozzáértők részéről, mert akik hozták, nem értenek hozzá, és nem is kérdezik meg a hozzáértőket. -
Tom Alien #50 Ez az egész vita finghámozás. -
#49 Nyilván hogy a Sony a vám miatt eröltette, nem is ezért feszegetem a témát, hanem mert érdekes. A határok összemosódtak és egyre nehezebb megállapítani, hogy mi a számítógép és mi nem, ez megér egy témát. -
#48 Nem átlag magyar gépről kellene beszélned... -
#47 "Ugyan nem nekem válaszoltál, de én is megkérdezem, mit értesz az alatt, hogy az a számítógép, ami minden számítási feladatra alkalmas?
Mert egy 386-os gép nyilván nem alkalmas minden számítási feladatra, mégis szg.-nek hívjuk."
Kábé úgy értem, ahogy az AGEIA fizikát számoló kártyáját. Célhardver. Az egy dolog, hogy a PS2 megjelenése után okos emberek rájöttek, hogy ilyen-olyan átalakításokkal linuxot is lehet rajta futtatni, de a PS2 elejétől kezdve játékkonzolnak készült. Elképzelhető, hogy az AGEIA kártyáját is lehet más számításokra használni (ahogy az ATI is kezd efelé mozdulni saját megoldásaival), de egyértelműen nem erre készült.
Vagy be tudja nekem bizonyítani vki, hogy a PS2 ugyanolyan megbízhatóan és hatékonyan tud linuxot futtatni, mint egy hasonló teljesítményű PC? (Nem tudom, kérdem.)
Namost én nem azt mondom, hogy amit én mondok, az úgy van, hanem, hogy szerintem így gondolkozott a bíróság (aminek én igazat is adok). Mert ne magyarázza be senki, hogy a Sony ezt komolyan gondolta - szvsz egyszerűen csak és kizárólag ezt a vámot akarták elkerülni. -
#46 "Na akkor gondolkodjunk!"
Mikor is jelent meg a PS2? Tudtommal 2000 márciusában debütált japánban. Erre dobjunk 1 évet, mert akkor aki már akart vehetett idehaza is könnyen PS2-őt.
2001-ben tehát a PS2 ilyen feature-val már idehaza is kapható volt:
CPU: Emotion Engine 300MHz, 128-bit INT, 128-bit FP, 24KB L1, 16KB Scratch, 8KB VU0, 32KB VU1, 450 MIPS, 6.2 GFLOPS, 66M Vertices/Sec, 2.4 GB/s Internal, 1.2 GB/s Graphics, 3.2 GB/s Memory
Graphics: Sony GS 150MHz, 1.2G Texels/Sec, 32-bit Color, 4MB (48 GB/s), 1.2 GB/sec Bus
Sound: SPU2, 48 2D Voices, ADPCM, 2MB
Data: 24MB (2.6 GB/s), 16MB (81 MB/s), 4.7GB Discs, Expansion 56K Modem Ethernet
Külön ajánlom figyelmedbe, hogy ilyen proci mellett hány biten is végezte a fix és lebegőpontos számítasokat?!
És a végső igazság: 2001-ben egy átlag magyar user gépében milyen hardver volt?
Celeron 1-1.5, 32 biten, GF MX 64 megával.
DVD olvasója még több embernek nem volt, mint akinek sikerült egyett beszerezni.
5.1-el sem sokan rendelkelztek.
Miről is beszélünk akkor?
Butyuta konzol? Ugyan már!
A mostani PC-m 5 évvel később még mindig csak 64 biten dolgozik.
Ne tartozz azok közé akik azt hiszik, hogy a GHz a minden -
Project1083 #45 Igen,Anyukad odaengedett a gep melle,de csak szigoruan 10 percre mig megnevellek kisfiam,utanna mennem kell vissza hozza,mert szeretne neked egy kis ocsit,es remenyet fejezte ki hogy nem szeretne csalodva kijonni a szuloszobabol mint a te esetedben.:)Ugyhogy ha nem haragszol mar megyek is.
Ha jo kedvem lessz ki tudja,lehet hogy hagylak keso estig jatszani a ps2 vel,de viselkedned kell. -
CzG #44 És neked hol van neved te lökött?? Max a kis tizennégyévesek közt akik megveszik azt a bóvli újságot amiben irogatsz. -
#43 Azért mennyire jól kiütközik az igzesek stílusa és IQ-ja. :)))))))) -
#42 Mivan, Huszadik Nevemsenki, anyuka odaengedett a gép elé? -
#41 -
Project1083 #40 Nicsak,a gajdolo fanboy a.k.a a kis kopasz ujsagiro.:DAkkor inkabb menjel razd a feneked Britney Spears-re -ot is sokan veszik,ugyhogy szeretni fogod-.:),Gondolom ilyenkor Marton imad mikor nyilvanosan es rendszeresen lejaratod az ujsagjat,hogy a Gaystationrol ne is beszeljek.
-
#39 Ugyan nem nekem válaszoltál, de én is megkérdezem, mit értesz az alatt, hogy az a számítógép, ami minden számítási feladatra alkalmas?
Mert egy 386-os gép nyilván nem alkalmas minden számítási feladatra, mégis szg.-nek hívjuk. -
#38 A PC nem számítógép.
Ez egy értelmes álláspont. Akkor a "C" betű mi a lóf***t jelent a "P" után? Istenem...
Amúgymeg jóhogy nem számítógép a PS2. Sértő lenne összehasonlítani a PC-vel egy bugyuta konzolt. -
#37 "Definiálnád, hogy mik azok az "általános számítási feladatok"?"
Hmm, említettem volna ilyesmit? Tanulj meg előbb olvasni plz.