2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
#173 ez csupán abból indult, hogy csinálok valamit aztán jól van utána jött az oszt mint tájszólás és aztán most vissza az azt-ra. ennyi. -
#172 Én manapság arra figyeltem fel, hogy az emberek az amúgysem túl kulturált "oszt" kötőszó helyett "azt" szócsák használnak...
Régen ugye kifejezték magukat, hogy "Csinálok valami oszt jól van:" ma már meg " csinálok valamit azt jólvan" -
#171 Ezt látni kell
A szerkesztő gondolom nem egy nyelvtanóráról hiányzott -
#170 -
#169 Ez olyan plázacicces -
#168 Tükcsytojcsy. :-c -
#167 "Bármilyen lány megcsalt,lepedőkön szúnyogok" se semmi!:DD -
Emmegki #166 A tükitojinál nincs borzalmasabb... (im-net) -
#165 Keresd meg a légynézést -
#164 "Én és az anyám beszökkeltünk a kisteherautóba" ez fáj xDD -
#163 Szerintem is nagyon sok rosszat tett a magyaroknak és főleg a nyelvhasználatnak a valóságshow-áradat, de végsősoron a magyar nézőközönség által teremtett kereslet indította el ezeket a musorokat. Annyiban hibás a két nagy kereskedelmi tévé, hogy eleget tett az igénynek. Nekik felelősségük nincsen, ellentétben a közszolgálati csatornákkal. -
#162 Halálosak -
#161 végem -
moralosan #160 "ez gáz hogy nem lehetkapni:(
én meg valhogy a német versioval nem lenék kibékülve..." -
#159 hát az lol, föleg a két elkényeztetett kölök xD ha mi ilyenek lennénk báttyámmal,akkor apám márt rég kinyírt volna minket:) OFF vége..:) -
#158 lehet arra godnolnak,hogyha külföldön nagy a siker,akkor itthon miért ne...külföldön is van egy pár "valóság show",meg egy pár "kövessük végig egy ember/család életét"...pl Ozzy Osbourne és családja!:D -
#157 http://waryou.fokk.hu/index.php?page=komment&id=393
http://waryou.fokk.hu/index.php?page=komment&id=394
http://waryou.fokk.hu/index.php?page=komment&id=395 -
#156 minden aljas szándék nélkül szívlapáttal(az a magyaros nem a baseball utő)szétverném az emberkét. miért kell minden szart átvenni ami a tv-ből vagy külföldről ömlik? -
#155 rosebb vagy rossebb? -
#154 Nem ezeket tartom lazának. Pl. a Kultúrházban láttam már pár embert, aki szerintem pozitív értelemben volt laza. -
#153 Nem kifejezetten az üccsire gondoltam. (Szerintem így írják :)
Mondjuk a doksival nincs bajom, ahogy azt már írtam a topik elején. -
#152 Hát nem, sry. -
Vlala #151 kínaji pijacrú. -
#150 De legalább az "az" és az "egy" szót jól írta. 9 szóból kettő jó. Kiváló teljesítmény.. -
moralosan #149 "Honan birok veni az orszagba egy DBZ Budokai Tenkaichi-t?" -
Vlala #148 Még általánosban együtt tanultzam oroszt és németet. Kicsit kellemetlen volt, amikor elős németórámon elszólom magam, hogy Minyázavut Lajos, kaktyivjázavut? -
#147 nekem akkor kellemetlen mikor német dolgozatban angol szót írok le német helyett. a tanár meg jókat röhög rajta pedig nemis tanulok angolt -
#146 Meg is van az eredménye, néha v-t írok f helyett (magyar szavakban) -
Vlala #145 Tuti, hogy a Ráknépség van a dolog mögött. :)
Következő, amin kínomban nevetek a falat kaparva, a tévé primitívsége. Valóságshow. Kiválogatjuk a tíz-tizenöt legérdekesebb, leglazább fiatalt, összezárjuk, aztán hadd "kommunikálnak" arról, mi a trendi. A VV4 ellen már most tiltakoznak, a III-nál kb. 110 magyartanár akasztotta fel magát :)
Hogy a dőzikéről már ne is szóljak egy sót sem... nincs annál szebb, mint amikor egy magát értelmesnek valló ember dicsakozik a buszon, vagy a gyerekei előtt. Néha igazán kedvem lenne belevizelni a 230-ba ezektől. -
#144 az üdcsiben mi a laza?:) nem egyszerübb azt kimondani h üdítő vagy szimplán a nevén nevezni a terméket? -
Darkboy #143 Nemteccik a Richárd nevem? -.- -
#142 én egyszerűen csak cigónyelvnek hívom. :)
-
#141 Azt mondom, hogy mostanság ez a buzi stílus divatos, de nem túlzott mértékben. Szóval azzal nincs probléma, ha valakin látszik, hogy értelmes, tud is beszélni, de pestiesen szólva "laza". A gond az, ha valaki már azt sem ismeri fel, hogy baromi primitíven beszél. -
#140 nehéz kitalálni...:) -
#139 Inkább üdcsi. -
#138 Az ücsi az mi? -
Vlala #137 Hároméves korig elmegy... Nekem a "kérek egy hambit és egy ücsit" tetszik, az így beszélő nemi vonzódásáról is sejtet valamit eme megszólalás. -
#136 Ky, én? :O))) -
#135 panelnyelv? -
moralosan #134 Akkor csítelsz' .