2775
Grammar Nazi banner

A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
  • Bucser
    ez csupán abból indult, hogy csinálok valamit aztán jól van utána jött az oszt mint tájszólás és aztán most vissza az azt-ra. ennyi.
  • totya24
    Én manapság arra figyeltem fel, hogy az emberek az amúgysem túl kulturált "oszt" kötőszó helyett "azt" szócsák használnak...
    Régen ugye kifejezték magukat, hogy "Csinálok valami oszt jól van:" ma már meg " csinálok valamit azt jólvan"
  • Gerbill
    Ezt látni kell
    A szerkesztő gondolom nem egy nyelvtanóráról hiányzott
  • Krezga
  • xotyi
    Ez olyan plázacicces
  • Loál János #168
    Tükcsytojcsy. :-c
  • DJ Skyline
    "Bármilyen lány megcsalt,lepedőkön szúnyogok" se semmi!:DD
  • Emmegki
    A tükitojinál nincs borzalmasabb... (im-net)
  • Dying Soul
    Keresd meg a légynézést
  • xotyi
    "Én és az anyám beszökkeltünk a kisteherautóba" ez fáj xDD
  • Taranov
    Szerintem is nagyon sok rosszat tett a magyaroknak és főleg a nyelvhasználatnak a valóságshow-áradat, de végsősoron a magyar nézőközönség által teremtett kereslet indította el ezeket a musorokat. Annyiban hibás a két nagy kereskedelmi tévé, hogy eleget tett az igénynek. Nekik felelősségük nincsen, ellentétben a közszolgálati csatornákkal.
  • Dying Soul
    Halálosak
  • Adawe
    végem
  • moralosan
    "ez gáz hogy nem lehetkapni:(
    én meg valhogy a német versioval nem lenék kibékülve..."
  • xotyi
    hát az lol, föleg a két elkényeztetett kölök xD ha mi ilyenek lennénk báttyámmal,akkor apám márt rég kinyírt volna minket:) OFF vége..:)
  • DJ Skyline
    lehet arra godnolnak,hogyha külföldön nagy a siker,akkor itthon miért ne...külföldön is van egy pár "valóság show",meg egy pár "kövessük végig egy ember/család életét"...pl Ozzy Osbourne és családja!:D
  • Dying Soul
    http://waryou.fokk.hu/index.php?page=komment&id=393
    http://waryou.fokk.hu/index.php?page=komment&id=394
    http://waryou.fokk.hu/index.php?page=komment&id=395
  • xotyi
    minden aljas szándék nélkül szívlapáttal(az a magyaros nem a baseball utő)szétverném az emberkét. miért kell minden szart átvenni ami a tv-ből vagy külföldről ömlik?
  • passatgt
    rosebb vagy rossebb?
  • Taranov
    Nem ezeket tartom lazának. Pl. a Kultúrházban láttam már pár embert, aki szerintem pozitív értelemben volt laza.
  • Taranov
    Nem kifejezetten az üccsire gondoltam. (Szerintem így írják :)
    Mondjuk a doksival nincs bajom, ahogy azt már írtam a topik elején.
  • Taranov
    Hát nem, sry.
  • Vlala #151
    kínaji pijacrú.
  • Adawe
    De legalább az "az" és az "egy" szót jól írta. 9 szóból kettő jó. Kiváló teljesítmény..
  • moralosan
    "Honan birok veni az orszagba egy DBZ Budokai Tenkaichi-t?"
  • Vlala #148
    Még általánosban együtt tanultzam oroszt és németet. Kicsit kellemetlen volt, amikor elős németórámon elszólom magam, hogy Minyázavut Lajos, kaktyivjázavut?
  • xotyi
    nekem akkor kellemetlen mikor német dolgozatban angol szót írok le német helyett. a tanár meg jókat röhög rajta pedig nemis tanulok angolt
  • 2XP
    Meg is van az eredménye, néha v-t írok f helyett (magyar szavakban)
  • Vlala #145
    Tuti, hogy a Ráknépség van a dolog mögött. :)

Következő, amin kínomban nevetek a falat kaparva, a tévé primitívsége. Valóságshow. Kiválogatjuk a tíz-tizenöt legérdekesebb, leglazább fiatalt, összezárjuk, aztán hadd "kommunikálnak" arról, mi a trendi. A VV4 ellen már most tiltakoznak, a III-nál kb. 110 magyartanár akasztotta fel magát :)
    Hogy a dőzikéről már ne is szóljak egy sót sem... nincs annál szebb, mint amikor egy magát értelmesnek valló ember dicsakozik a buszon, vagy a gyerekei előtt. Néha igazán kedvem lenne belevizelni a 230-ba ezektől.
  • xotyi
    az üdcsiben mi a laza?:) nem egyszerübb azt kimondani h üdítő vagy szimplán a nevén nevezni a terméket?
  • Darkboy
    Nemteccik a Richárd nevem? -.-
  • Adawe
    én egyszerűen csak cigónyelvnek hívom. :)
  • Taranov
    Azt mondom, hogy mostanság ez a buzi stílus divatos, de nem túlzott mértékben. Szóval azzal nincs probléma, ha valakin látszik, hogy értelmes, tud is beszélni, de pestiesen szólva "laza". A gond az, ha valaki már azt sem ismeri fel, hogy baromi primitíven beszél.
  • Atomreaktor
    nehéz kitalálni...:)
  • Loál János #139
    Inkább üdcsi.
  • 2XP
    Az ücsi az mi?
  • Vlala #137
    Hároméves korig elmegy... Nekem a "kérek egy hambit és egy ücsit" tetszik, az így beszélő nemi vonzódásáról is sejtet valamit eme megszólalás.
  • Loál János #136
    Ky, én? :O)))
  • sapkafej
    panelnyelv?
  • moralosan
    Akkor csítelsz' .