2775
Grammar Nazi banner

A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
  • moralosan
  • reménytelen
    Az utóbbi nem biztos hogy hibás! Egyszerűen csak kijelentette, hogy mi tudjuk.
  • moralosan
    Vannak még a rossz mondatvégi írásjelek:

"Valaki segiteneplz, nemtom hogykell elöremenni?"
    aztán
    "Ti tudjátok miből készül a rántotta."
  • mod
    Nekem személy szerint irritálja a szemem, ha egy hivatalos szövegben, vagy bármiféle újságban, szórólapon kis helyesírási hibák vannak, pl. a vessző után nem hagynak szóközt, a mondatvégi pont után egyből ráírják a következő mondatot, stb... :-|
  • mod
    Gn. -.-

• DJ Skyline
    lehet csak elírta,mert az i gomb ott van az o mellett,de ha nem akkor meg trendi!:\
  • totya24
    ezzel még most találkoztam először:)

..."Szeretem a disci zenét"...

• Vlala #246
    A számítógépnyelvről vissza a magyar nyelv rögös és buktatókkal teli útjaihoz:

Imádom, amikor néhány ember elfelejti a mondat végére, hogy mi is volt az eleje. Így elég érthetetlen mondatok jönnek ki.

Pl. a bemutatón sor került az új termékünk is bemutatkozott.

Helyesírásilag oké, mégis akkora zagyva kutyulmány, hogy nemigaz.
  • Dying Soul
    A bye és a cya szinte egyenrangú. ;)
  • Vlala #244
    sry, közben visszavontam. (a "sry" Csak itt, csak most, csak Nektek)

Külföldi szerveren, bár nem sokon voltam még, de egy bye, Good bye (egyszer osztatlan sikerem bvolt a Better bye-as me-vel), dmhíkeí, anfm.
    (de most ha így kezdek írni, azt nem fogjátok megérteni.)
  • Loál János #243
    gnallz :O)
  • Dying Soul
    Külföldi szerveren?
  • Vlala #241
    Nem lenne nehéz egy sziával köszönni ott sem: 4 karakter. Jó, a Sziasztok már kilenc, a cya all pedig csak hét, és mennyivel trendybb már!
  • Dying Soul
    Én általában, ha sietek így köszönök el:
    gtg, cyas!
  • Vlala #239
    Most találkoztam egy kiírással: Buszjegy 127 Ft a buszjegy.

Ezt magyarázza meg valaki!
  • IMYke2.0.0.0
    mert nehéz ezt kiírni ugye Quake 3 alatt: Sziasztok! vagy Megyek vagy Bye [idegennyelvűek között]...
    Én naponta (!) fenn vagyok a neten Quake3-azni, és rohadtul nem nehéz beírni mindezeket... a beszélgetés sebessége pedig sosem éri el a percenkénti 200 nyelcsapást, szóval, nem kell oda 10 újjal vakon és sms-stílusú baromságok-rövidítve módszerrel irogatni.
  • IMYke2.0.0.0
    H47 n3m $0k, 4z m4r 3g3sz3n bizto$.
  • Dying Soul
    Ezt a számokkal veló írást néhol túlzásba viszik, de az olyanok, mint pl a g2g nagyon általános. (g2g = gtg = got to go)
  • IMYke2.0.0.0
    Beégnék :))))
  • Vlala #234
    Ezt eddig értem, de nekem egyszerűbb leírni, mint elgondolkozni azon, hogy ezt hogy rövidítik, leírni, aztán elolvasni a választ, értelmezni... Oké, bennem van a hiba, keveset játszom neten.

D3 427 4ruld m4r 3l n3k3m, h0gy 3nn3k m1 4 f452 3rt3lm3 v4n?
  • Dying Soul
    Így még roszabb :|
  • Loál János #232
    Jaj, ne csináld már, tökegyszerű. Próbáld meg!
  • IMYke2.0.0.0
    Ezzel csak arra akartam utalni, hogy egy iskolába rendszeresen járó, írni-olvasni jól megtanult ember szándékosan nem tud így írni - ehhez már eleve defektesnek kell lennie valaminek nála...

• Loál János #230
    Akkor miért olvasod?
  • Loál János #229
    Nem is kényszerít senki, gondolom.
  • reménytelen
    Mert idegesít, hogy egy külön feladat elolvasni!
  • IMYke2.0.0.0
    Ha szándékosan kellene így írnom, akkor sem tudnék... döbbenet.
  • Loál János #226
    Mondjuk azt sem értem, hogy egy szándékosan túljátszott, szatirikus dolgot miért kell komolyan venni... :-|
  • IMYke2.0.0.0
    Kiütött...
  • Loál János #224
    Mondjuk ©karcsi írás-stílusának ezt a fajta tagolását nem tudom honnan vetted. :-|
  • totya24
    véletlenül akadtam rá :http://privi.hu/nice
    Durva, hogy miket és hogy írogatnak ezek a kiscsajok..:S
  • Dying Soul
    napacsatkar csitmerhateizsitykon tolodhotyonam izstutjolirniagorelme hedzsinentyor zsanhalode.
  • reménytelen
    Majd én megmondom, hogy mit IGAZÁN szörnyű és nehéz olvasni!

karcsi - "A LEKJOB Forumozo" hozzászólásait! Idézetek:

"fofazt van ity nemikasz mer hazucc es eszeka tenyek"
    "te rohatt mekbazlaka sekketnelfokva ha ijeneked montaszrollam tebaztatel mostmek ramkennet kulombenis mijaszhoty elbaztam hotytutnamen aszt mekcsinalni hazucc"
    "namost mekkabtat szozikem eszt a natyatak szart minda tefejetre szardam beleeesdel a sajad csabdatba mosd csubakaki a fejet csag pizsloksz alola kifele meklebetten"
    "mozst metyek es kagilok etyet es a ti fejedeket kebszelem ala esz ety frabbans valaz erea sog modcskolotasra mozst natyszarba lezteg folek ogosszoszi o kabjaa leknatyob atakot haha"

Szörnyű!
  • Dying Soul
    Eltudod képzelni mi van, akkor ha 16-an vagytok egy szerveren és 12 játékos nagyon gyorsan tud gépelni, és te csak 1 vagy 2 másodperccel lemaradsz? Vagy ha komplexebb mondatot kell írni? Elrontod a szórendet és 10 mp egy mondat. Addigra már rég nem ott járnak.
  • Vlala #219
    lemértem. nem egészen egy másodperccel tart tovább leírni az Úristen szót, mint az omg-t. Olvasni seokkal jobb, és a figyelmet sem veszi el jobban, mint az, amíg megpróbálom értelmezni a omg lol ch8r n00b szöveget, nem beszélve arról, hogy egyes hülyék (tényleg nincs jobb szavam rá)szeretnek számokat írni a betűk helyére, a=4, i=1, e=3, stb. Ezt tényleg iszonyúan szár olvasni.
  • Dying Soul
    Igen, TPS-ben is vannak bindek, és tényleg nem mindennki használja az omg-t. Vannak akiknek simán ki van íratva, hogy Oh My God. De a billentyűzeten is, ha barátian nézzük, max 40 szabad billentyű van. 40 szóból pedig ritkán áll egy értelmes beszélgetés.
  • IMYke2.0.0.0
    Én még ott is ki tudom írni amit akarok... érdekes. Sőt, FPs-ekben lehetőség van a "bind"-elésre is, ami ugye megkönnyíti a szövegbevitelt...
  • Dying Soul
    Mert a játékok közben nagyon gyorsan írnak, szinte beszédsebességű az írás, és az úristen hosszabb, mint az omg.
  • IMYke2.0.0.0
    Stílusosan: omg.
    Sosem tudtam megértnei, hogy miért nehezebb néhány betűvel hosszabb szavakat használni, amik magyarok és ráadásul ugyanúgy - ha nem jobban - értelmesek...
    Tehát, helyesen: Úristen!
  • Csabesz6
    na mi a stájsz?