42
-
BiroAndras #42 Szerintem azért nem akarnak P2P-t, mert:
1. Van elég sávszélességük (nekik nem a T-onlány szolgáltat).
2. Nem bíznak egy ekkora projektet egy új technológiára. Elvileg nem lehet semmi gond, de a gyakorlatban mindíg van kockázat. Szóval inkább biztosra mennek a kevésbbé hatékony, viszont jól bevált régi technológiánál.
Nem arról van szó, hogy nem akarnak P2P-t, hiszen lesz sajátjuk is, hanem egyszerűen nem ilyen méretekben akarnak kísérletezni. -
#41 Lokko,Gruber: hozzatok létre egy legalább 15 GB-os külön partíciót (ajánlott primary - azaz elsődleges, mindenképpen NTFS fájlrendszerű), a gépben legább 512 (vagy 1Gb) RAM üljön. Daemon-ból gyönyörűen felmegy (adjuk meg neki az útvonalat), mindössze - igaz ez nem meglepő - a Linuxot löki ki a boot rekordból (így azt újra kell telepíteni/helyreállítani)
A DVD-vel kapcsolatban: használjatok RW lemezt, ez ugyan másfélszer annyiba kerül, de ha elrontjátok az írást vagy elunjátok a rajta lévő tartalmat, csak törölni kell, és lehet újraírni.
Örök gyerekeknek és Homo ludenseknek (ez utóbbi játékos embert jelent, nem félreérteni): a Win Server NEM játékplatform. Címszolgáltatásokra és memóriakezelésre (azaz több szálon futó, főleg háttérben dolgozó alkalmazások kéréseinek kiszolgálására) van kihegyezve, vállalati/intézményi rendszer. Ezen nem fogtok benchmark-csúcsokat mérni... -
Benedicht #40 "a játékok lassaban mennek rajta mint az XP-n"
Valoszinuleg a szinten beta graf driverek miatt. Az az egyetlen amit sajatkezuleg telepitettem fel. Hangkartyat, ilyesmit nem ismert fol alapbol. Hardverkezeloben dupla klikk a kerdeses hardverre, asszem ott volt valami Find Soulution, es leszedte plusz installalta a drivereket. Egyszercsak azt vettem eszre, hogy van hang. :D
Viszont, mostmar elesben meglehet cafolni azt, hogy az OGl-es progik nem fognak menni. Ez, azthiszem mindenkinek jo hir. -
BlueGold #39 Igaza van Kollégának, be kell rakni a linket egy letöltö progiba pl.: IDM utána kiírni ( ajánlott Alkohol 120% v. ImgBurn ). A wincsin üriteni 20 GB helyet ( NEM a C:-n ez bétás Cucc ). DVD-ről Boot és telepítés ( az M$ ingyen ad kódot ). Nekem eddig tetszik, de a játékok lassaban mennek rajta mint az XP-n. -
Benedicht #38 Az ms oldalarol, meg aznap reggel amikor kiraktak. Akkor meg jott 3 Mb/s-el, kiirtam, ment. -
#37 A WoW updatere is torrent alapú, meg még sok más is. -
dez #36 Nekik már a torrent is konkurencia. Lásd (majdani?) beépített, saját protokollos p2p a Vistában. -
dez #35 Te honnan töltötted? -
whitehawk #34 Pedig a fájlmegosztás egy nagyon praktikus dolog, ma már rengeteg erőforráshiányos, vagy csak okkosan gazdálkodó projekt adja közre az elkészített "termékét" torrent formájában. A legtöbb linux disztró elérhető így, vagy pl a nemrég megjelent Elephants Dream című film. Valószínüleg a Microsoft annyira ellene van a fájlmegosztásnak, és annyi hülyeséget összehordtak, hogy most nem akarnak segget csinálni a szájukból mindenki előtt. (Bár már hányszor megtették.. :P) -
lokko #33 nálam sem volt használható az iso, 3 írható DVD basztam el különböző progikkal hasonló végeredménnyel ... ügyi -
#32 Áruld már el mégis miért? -
#31 " A vállalat szakemberei állítólag attól tartottak, hogy a túlterhelés miatt az egész internet megbénulhat"
Szakemberei, na persze; ROTFL, beképzelt banda.
Töltsék le előtte floppyra nehogy megsérüljön.
-
Gruber #30 Beraktam a daemon toolsba. Ott sem indul el. :D Elvileg hibás. De már 2szer letöltöttem hibásan...:( -
Benedicht #29 Nekem csak pozitiv tapasztalatom van vele.
Az installal volt egy kis gond a sata-s vinyomra, de egy kis google utan ez is megoldodott.
Nem voltak fagyasok, direkt bugot, rosszul mukodest nem lattam, pedig nyuztam jopar napig.
A szovegfelismeres kivallo, nagyon jol hasznalhato, kivancsi vagyok lesz-e majd magyar is?
Rendszer programok elott mindig feljon egy ablak, hogy tenyleg en inditottam-e, akarom-e futtatni.
Az Open/Save File dialogus nagyon bejon.
Osszessegeben nagyon sok kis apro dolog van ami kenyelmesse teszi.
Egy kis erdekesseg: Mielott telepitettem volna valamiert a bios-om egy failsafe beallitast toltott vissza, amitol 1100Mhz-en ment a gepen 1800+ helyett. Megis nagyon szepen ment, par nap mulva pedig visszatettem amikor eszrevettem. -
#28 szerintem egyszerűen hibás az iso amit letöltöttél (megesik az ilyesmi... töltsd újra :/)
daemonbol telepitve mennyire marad meg előző oprendszer (jelen esetben wxpro sp2 hun, vagy wxpro64) beállításhalmaza, dokuk, asztal, etc... -
#27 Ahhoz, hogy valaki felrakja a Vista-t meg lehet tartani az xp-t.
És 1 évig lehet használni, nem 30 napig...
Link -
#26 Gruber: ne feledd hogy a bétaverzió nem teljes, összeakad egyes hardverekkel, nincs optimalizálva (lassú), nagyobb az erőforrás-igénye és csak harminc napig használhatod. Erősen ajánlom Neked a (relatív)biztosan működő XP megtartását.
"A vállalat szakemberei állítólag attól tartottak, hogy a túlterhelés miatt az egész internet megbénulhat"
Az ISC működteti azt a tucatnyi DNS root-servert amelyek a névfeloldást végzik, és tevékenységük bármilyen zavara valóban bedöntené az Internet működését - valódi gyökereit jelentik az Internetnek. A MS kiszolgálói is rájuk épülnek, ők így már csak egy rész-szolgáltatást nyújtanak, bármilyen zavaruk nem járna a Net egészének "bénulásával".
Az MS legendát gyárt: nem ők az elsők, ilyen hülyeség pl. a Coca-Cola receptje, amit állítólag páncélszekrényben őriznek, miközben az USA élelmezésügyi hivatalában gyakorlatilag bárki megtekintheti az összetételt. De ezek kellenek, mert nagyon jó reklámok...
-
Gruber #25 Nem akarom a régit felül írni. Teljesen új rendszert akarok formatlással. Gondolom a daemon toolsal felül írattad. Biztos úgy is jó és törli a régit stb...de én nem úgy szeretném. :) -
Gruber #24 iso fájl tartalmát. :) -
Gruber #23 Beillesztettem a neroba képfájlként. Mindig így szoktam az isokat és eddig sikerültek is. DVDdecrypterrel sem sikerült. Setup.exe-re megyek és azt írja ki fájl nincs meg. :( Egyébként autorunnak el kellene indulnia nem? Az sem indul el. -
csimmasz #22
Lehet nem véletlen hogy csak tőlük lehet letölteni valami adatokra fáj a foguk (letöltök száma,IP címe,vagy valami?) -
unranked #21 "A vállalat szakemberei állítólag attól tartottak, hogy a túlterhelés miatt az egész internet megbénulhat." LOL persze... -
#20 Aki szeret szívni nyugodtan töltse ! -
MrTressy #19 torrentet pont ilyesmire találták ki csak ms nem akarta támogatni mivel hogy warezre is használják.Ö bajuk most szopnak orrbaszájba saját hülyeségük miatt -
Mister #18 no és aki már felrakta, az mit mond?
érdemes felrakni, vagy bughalmaz az egész? -
Emmegki #17 nemn kell szenvedni kiírással, berakod daemonba, elindítod a setupot és kész -
Feriboy #16 A ms igazán hülye, azt nem vártam el tőlük hogy maguk csináljanak egy tracker-t (rengeteg pénzt, gépet sávszélt megspórolva) de nem értem miért baj az ha vki megpróbálja levenni a vállukról a terhet?
(féltek hogy bedöglik az internet, nevetséges :) hacsak nem azért mert meghülyül az összes gép amin windows van :D) -
Wilddog #15 "A vállalat szakemberei állítólag attól tartottak, hogy a túlterhelés miatt az egész internet megbénulhat." - szép szakszerű megfogalmazás. -
quentit #14 Félelmetes lehet ez a nagy siker a microsoft-nak az biztos. Nem biztos hogy örülnek, hogy már a béta is túlságosan elterjed. Ők ugyanis a véglegest akarják majd nagy mennyiségben terjeszteni szerintem :) -
dez #13 Nem egyszerűbb diskimege-ként kiírni? -
#12 "Az ugyanakkor elég érdekes, hogy a redmondi konszern sem az oldal neve, sem pedig a Vista logójának többszöri felhasználása ellen nem emelt kifogást"
A névvel mi lett volna a baj? Még jó ,hogy nem perlik be a Vista.hu -t. -
#11 "Miért nem ad kódot szegényeknek az MS?"
Miért, nem ad?
Termékkulcs igénylése.
Én egy torrent oldalról szedtem le és utólag igényeltem kulcsot. -
waterman #10 az iso-file -t írtad ki cd-re vagy az iso-file tartalmát? mert nem mindegy:) telepíted a daemon tools-t megnyitod az iso-t vele, felcsatolod, majd a felcsatolt cd drive-ról direct copy egy cd-re... -
Emmegki #9 Telepítsd Daemon Toolsból, én úgy csináltam. -
kbupdate #8 ""a trackerben elérhető és a telepítéshez szükséges kódok valóban minden felhasználó számítógépén működtek és egyediek lettek volna." Miért nem ad kódot szegényeknek az MS?"
OMG te milyen láma vagy! OMG! -
dez #7 (Hm, nem félrefordítás.) -
dez #6 File-ként írtad ki, vagy diskimage-ként? (Burn Image, stb.) -
dez #5 Mert az ő szervereik sávszéle biztos nagyobb az egész interneténél... :D (Ez a mondat nem a torrentre vonatkozott. Nem félrefordítás ez véletlenül? Vagy már a forrás is hülyeséget írt.) -
#4 Próbáld meg OPEN -el . -
Gruber #3 Valaki legyenszíves segítsen nekem!
Letöltöttem az ms oldaláról az új Beta 2-es oprendszert. Hiába írom ki nem lesz jó! Látja a meghajtó a tartalmát a lemeznek de nem tudja elindítani. Hogyan kellene kiírni??? Az nem elég, hogy beillesztem a letöltött iso fájlt és go??? Mert így még nem sikerült. Több író progival is próbáltam. :(