24
  • irkab1rka
    Rhonkan: Mellé :DDD
    Egy kicsit tévedsz. A wow-ot a béta alatt toltam, azóta nem láttam. A counterstrike-ot tavaly karácsonyra kaptam (1.6), azóta vettem meg a CS:S-t, egy ideig heccsát, oszt most meg nem tudom, mikor voltam bent publicon utoljára.
    Amit Griphon mondott, abban már van bölcsesség :)

hPI: ez jóóó :))) teccik a válaszod :DD

"Az ilyen játékok tönkre teszik az ember Szociális kapcsolat teremtési képességét, azaz nem fognak tudni megszólalni az emberek között."
    Többek közt tolmács vagyok.
    'Komolytalan' hozzászólása is nagyon ott van :D

Ja mindenkinek: "Life is short, play more" (úgysem tudjátok, kitől származik ;)

• Xtranz
    1 évet toltam a megjelenés első napjától a wowot ,elegem lett a sok instából ,letettem,és azóta mennyi szabadidőm lett:)
  • Komolytalan
    "szenvedélyes piás" - így neveztem őket, finoman:-)
  • nephotep
    a szenvedélyes alkoholistát ki ne hagyd :D
  • Komolytalan
    "A valóság kemény, ha felnő az ember, és sűrgeti az idő, és választás elé kerül, vagy a játék, vagy az élet."
    Nekem van egy tök jó munkám, menyasszonyomnak szintén, mindketten wowozunk, közös accounton. Legnagyobb karim nekem 60-as, neki 58-as (később kezdte). Ezeken kívül van 2-2 kisebb is mindkettőnknek. Emellett van 1 telkünk, pl hétvégén 1.5 nap telek, fél nap takarítás, főzőcske, esténként WoW. Teljesen jól elvagyunk úgy, hogy ő wowozik én meg olvasok mögötte, max fél szemmel figyelem ahogy játszik vagy fordítva. Foci VB alatt meccseket is szoktunk nézni, már amelyik izgalmasnak néz ki. Hol itt a függőség? Szerintem a WoW - vagy akármi online játék - nem több és nem kevesebb mint egy szórakozási forma. Lehet valaki szenvedélyes kártyás, szenvedélyes bringás, szenvedélyes piás, és lehet szenvedélyes WoW-os is. Meg lehet valaki hobbi kártyás (ja, azt is szoktunk), hobbi bringás, stb is. Bármely szabadidős tevékenység (akár a TV is, lásd "valóságsók"), de akár a munka is okozhat függőséget. Ilyen alapon ne dolgozzon senki se :-P
  • b
    hogy mondjam, én is felnőtt vagyok. mégis wow-ozok és uo-zok.

csak john lenont tudom idézni. az az idő amit élvezettel cseszel el, nem elcseszett idő! ennyi! :)
  • PíszLávJuniti
    Silkroadba eléggé belecsöppentem énis, pár hétig ki se lehetett robbantani.. Sőt majdnem szilveszterezni is maradtam. lál. Egy időszakban a laggok leszoktattak róla, de amúgy tényleg egy élmény bármilyen MMORPG játék. Persze tudni kell mértéket tartani.
    Napi egy-két óra belefér simán.

Én azt mondom hogy hajrá korea, fejlesszenek minél többet, lehessen vállogatni.
    Arra hogy esetleg a Wow osok miért állnának át más játékra? Mert csinálhatnak jobbat, amiben a történet halad, fejlődik, nem csak egy statikus környezetben játszol.. Ezt már sok wowostól hallottam kifogásnak, ha ezt belevinnék, azzal sok százezer embert tudnának elcsábítani.
  • Rastafunrise
    Jaja a Silkroad tényleg nagyon jó, mindenkinek ajálnlani tudom. A függőségről pedig annyit, hogy rendszeresen szoktam játszani, de mégis marad időm a valódi életre. Szóval aki függővé válik, annál már baj van, valószínüleg nincs megelégedve, a világgal, az éltetével, vagy ilyesmi. Na elég a bölcselkedősből, mert még elsül az agyam.
  • hPi
    "A valóság kemény, ha felnő az ember, és sűrgeti az idő, és választás elé kerül, vagy a játék, vagy az élet."

Bocs, de ez baromság. Van munkám, családom, kislányom, szabadidőm - és mégis találok időt, alkalmat, hogy rendszeresen Silkroad-ozzak. Időbeosztás és a családi kompromisszumok kérdése az egész. A játék és az élet nem zárja ki egymást. Akik az "életet" válasszák és ezért a játékot dobják - savanyú, életúnt, szürke emberekké válnak. A játék az élet része.

"Sokan rosszúl döntenek, és elvesznek..."
    Elvesztem!!! Valaki találjon meg...

"Az ilyen játékok tönkre teszik az ember Szociális kapcsolat teremtési képességét, azaz nem fognak tudni megszólalni az emberek között."
    Többek közt tolmács vagyok.
    Ráadásul egy rakás emberrel ismerkedtem meg Silkroad-ban, akikkel azóta élőben is tartom a kapcsolatot. Mind teljesen normális, jókat tudunk beszélgetni.

"A függőséggel eggyett értek, ismerős dolog, reggel 6-tól reggel 6-ig játszani ilyenekkel, 24 órán keresztül."
    Nem tartom magam játékfüggőnek, pedig részt vettem már pár 24 / 48 órás lanpartyn. Bár lehet, hogy csak nem veszem észre, hogy függő vagyok és elvesztem.

"Régen, én is sokat játszottam.
    Régen..."
    Vedd elő és játsz egy kicsit minden nap. Szebbé teszi az életed.

Mellesleg részben igazad volt. Csak azt hagytad ki a szövegből, hogy az igazi veszély azokat a fiatalokat érinti, akiket a szülők a nevelés és velük való foglalkozás helyett ledobnak a PC elé, hogy "nesze játsz, inkább fizetem a havi WoW előfizetést, csak hagyj engem TV-t nézni".
  • hPi
    Részemről leragadtam a Silkroadnál (www.silkroadonline.net). Teljesen ingyenes, nagy, tele jó ötletekkel és a fejlesztők folyamatosan bővítik, javítják.
    Mint minden ingyenes játékban, itt is vannak elkerülhetetlen gubancok (néha disconnect és nehéz feljutni - ezt a kettőt hozzák fel mindig a WoW pártiak az ingyenes játékokkal szemben), de aki ezt nem tudja elfogadni, az fizessen a WoW-ért.
    Mellesleg a múlt héten volt alkalmam kipróbálni a WoW-t (most megy a 10 napos ingyenes próbálás) és nem volt gond 10 nap után csinálni egy uninstallt és visszamászni a Silkroad világba :)
  • Griphons
    Sajnos az MMORPG-k valóban függőséget okozhatnak... a buta tudatlan idióta, és egyszerűen befolyásolható ostoba emberekben.
    Akinek van egy csöpp esze, az úgyis megtalálja az egyensúlyt a valódi világ és a virtuális között. Mert a napi nyócórás robot után jól esik egy kicsit irányítani a sorsunkat, még ha csak illúzió is, amit látunk.
    Én Lineage2-t és GuildWars-t játszok, de nem napi 10 órában. Napi egy-két óra már elégedetté tesz, még akkor is, ha a játékban így "lemarad" az aktuális karakterem. A lényeg, hogy én jól szórakozom. Más meg nem számít :P

Aki jól akarja magát érezni egy MMORPG-vel, az felejtse el a wow-ot gyorsan, és próbálja ki a Lineage2-t. Nem is értem a cikkben miért nem írták a L2-t, sztem ma ennek van a legnagyobb tábora.
    Itt egy cím egy jó (ingyenes, tehát nem hivatalos) szerverhez: MysticWorld
  • dogjoy
    Erre csak annyit tudok mondani, hogy mindenkinek egyéni joga, hogy eldöntse mit szeretne csinálni, kinek mi esik jól. Persze a csalad mindenek előtt.

(A keresztapa :D )
  • rhonkhan
    Nah, látni hogy milyen egy függő.
    Ez az ember legyen egy elrettentő példa, hogy hová is lehet sűllyedni.
    Az élet értelme soha se legyen egy "LVL60-as ogre warchief", bár mindenki maga döntse el hogy mi életének értelme, de sokak életének értelme a család, a gyerek, a munka (ha szereti).
  • irkab1rka
    Dunkan Idaho. Gratulálok. Te aztán szembenézel a világ dolgaival :)
    Elmondom én neked a világ nagy dolgait: az ég kék, a fű zöld, az életed meg az, amit kezdesz vele.
    ja, és hogy személyeskedés is legyen a dologban: kicsit beszél madzsar, da?
    Egyet értek != egyetértek.
    A 'eggyett értek'-re meg nincs mit mondanom :DD

Azt vegyétek már észre, hogy az átlagembernek (ha van ilyen egyátalán) az életét úgyis egy szar munka 8 órája és 4 óra tv tölti ki. Panelban nincs más. Esetleg a kocsma. Hacsak nem építetek új városokat, akkor engedtessék már meg, hogy a környezet determinálja azt, hogy mit képes az egyén kihozni az életéből. A legtöbb ember hiába tanul, nem lesz belőle semmi.
    Amúgy ha végignézel az alternatívákon (kocsma, diszkó, guns&roses koncert, budapest parádé (muhahahaha)) akkor százszor inkább egy LVL60-as ogre warchief az élet értelme ;)

Stukov, remélem elégedett vagy :D
  • Duncan Idaho
    Egyet értek!
    Az egész arra megy ki h az emberek ne nézzenek szembe a világ dolgaival...
    Gebasz ez az egész!
    főleg h most egy olyan időt élünk, amikor nagyon észnél kell lenni, különben az ember eltűnik a süllyesztőben feltünés nélkül...

úgyhogy vigyázzunk a helyes értékrendre!
    Ne hagyjuk h a világot körülvevő cukormáz eltakarja a lényeges dolgokat!

• dogjoy
    ha mégis érdekelne valakit itt egy nagyon jó Lineage 2 szerver címe, ingyenes:
    l2.ixys.hu
  • LowEnd
    Én most is szívesen játszanék ilyenekkel. Ha lenne rá időm.... Igy feltelepíteni sem mertem.
    Ha egyszer (idő)milliomos leszek :)) akkor tuti el tudom majd magam foglalni :))))
  • rhonkhan
    Ezekkel a játékokkal egy nagy baj van, hogy a játék az ember életévé válik, mint ahogy ti is írtátok, de az embernek jól meg kell gondolnia valamit:
    van saját élete, amit élnie kell, és nem másokét, kitalált személyekét, egy kitalált világban.
    A valóság kemény, ha felnő az ember, és sűrgeti az idő, és választás elé kerül, vagy a játék, vagy az élet.
    Sokan rosszúl döntenek, és elvesznek...
    Az ilyen játékok tönkre teszik az ember Szociális kapcsolat teremtési képességét, azaz nem fognak tudni megszólalni az emberek között.
    Megszokják hogy irogatnak, megszokják hogy mikrofonon beszélgetnek, és elveszett emberek lesznek életükben.
    Ezek a játékok veszélyesek, sok szempontból.
    A függőséggel eggyett értek, ismerős dolog, reggel 6-tól reggel 6-ig játszani ilyenekkel, 24 órán keresztül.
    Régen, én is sokat játszottam.
    Régen...
  • Skynet85
    Hát ez így van ahogy mondod én lineage2-vel toltam annó nagyon brutárúl, amit Te írtál napi 5 óra az akkor kb 1 wc szünetig volt elég.
    Előfordult, hogy ha tehettem felkeltem és reggel 8-tól éjjel 1-2-ig toltam megállás nélkül és nem éreztem, hogy ez nem igazán lesz jó...Hálistennek mára leszoktam róla igaz most fizetős szerveren vagyok de pl már most sem játszottam vagy 1 hete vigyázni kell mert ha ,,felnőt" ésszel képtelen voltam felfogni, hogy amit csinálok az betegség akkor mi van a gyerekkel...
  • mikloss
    Én egyszer játszottam 1 hónapg wowwal tört szervereken de akkor annyira rákattantam hogy éjjel nappal szinte azzal toltam akár napi 5 órát is... Sztem veszélyesek ezek a játékok mert függőséget okozhatnak okoznak utánna még egy hónapig hiányzott aztán tudtam csak túllépni rajta szerencsére, de van olyan osztálytársam aki már 1 éve tolja vele és teljesen megszállott lett akár hajnali 4ig is tolja... ráment a szociális élete...
  • Khamwasss
    jaige, az engem is érdekelne =)
  • stukov
    Mondj már egy-két igen jót!
  • Runo
    Elég sok ingyenes mmorpg van már szerteszét, tudok közülük nem 1 igen jót is... van amivel már több mint fél éve én is nyomom..
    szal nem feltétlen a fizetős játékoké a világ..
    persze ebben is van jópár dolog, amit pénzér kell megvenni, viszont azt meg tudod szerezni olyanoktól, akik megtehetik.. /németek, amcsik, hadnesoroljam../
  • VRSDM
    5letnek jó, a gond csak az hogyha már vki előfizet a WOW-re x éve, és imádja és van x agyonbuffolt karaktere akkor pl mo.n nembiztos hogy megengedheti hogy még1re előfizessen esetleg mégtöbbre, meg akkor nemtudná annyira tápolni a WOW-os karaktert, és az igy elkallódna nem haladna a klánnal meg hasonlók...

és ez azt vonja maga után hogy, nemfizet elő sok ember ujra, de mivel már sokan vannak WOW-osok és sokan elősem fizetnek elég kevés ember marad aki játszik majd velük, jóóó még ezis rengeteg fő és bevétele lehet, de a WOW-ot nehezen döntik majd meg, mint első nagy MMORPG (sajna nemeze a legjobb szerintem ) lásd TS azis régi és tré szerintem mégis milliok játszák... na erről van szó