214
  • csimmasz
    Kicsit még messze vagyok a prociváltástól(A64 3000)de a következő is mint mindíg a lehető legjobb ár/érték arányu proci lessz.
    Akár Intel akár AMD.
  • [Jakuza]
    Azert mert, megbizhato ?
    AMD micsoda ?
    Megbizhatatlan ?
    Kevesebbet fogyaszt, kevesebbet melegedik, erosebb, emellett eddig olcsobb is volt.
    Akkor mirol beszelunk.
    Amugy elmondom neked amerikaban a kisker vasarlok kozott mar megfordult az arany tobb AMD fogy mint Intel, tehat tobb mint 50%a a bevetelnek.
    Raadasul elkepzelhetetlen volt mondjuk 4-5 eve hogy szerverpiacon ahol mindossze 8% volt a reszesedese az AMDnek felmenjen 25%-ra.
    Csak elmondom neked az Intel sajat maganak koszonheti, mert szarrago volt. Lehet megbotrankoztat ez a szo, de igaz.
    Mereg dragak voltak a processzorai, mikozben egy processzor 5$-jaba kerul, es azt hitte, hogy szimplan a reklamok elegek lesznek az AMD foldbe dongolesehez.
    Ugy gondolta a vasarlokat kizsebelheti annelkul, hogy a vasarlok ezt megbosszulnak.
    Raadasul a sok moka miki meg azt is elhitte, hogy milyen jo a Netburst P4.
    Olyannyira jo volt, hogy megbukott, mint a szerver, mind az otthoni felhasznalo, mind a hordozhato gepek piacan.
    Raadasul mar a Dell is belatta, hogy az Intel mellett nem tarthat ki orokre, mert o egy szamitogepgyarto es nem egy processzorforgalmazo, s azzal csak a sajat sirjat assa.
    Igy aztan felvette az AMDt is 1x ev utan a palettajara.
  • k0zi
    Hozzáteszem egy 3Dfx voodoo 3-as kártyán elfut a Doom 3 élvezhetően 30fps-el, igaz kb half-life 1 grafikai szinten, de elfut :)
  • k0zi
    AMD 3 éve jobb CPU-t csinál mint az Intel mégsem veszített olyan sokat az nagy óriás a piacából, szóval hidd el vannak bőven akik azért vesznek intelt "mert az megbízható".
    Egyébként le a kalappal a Conroe előtt tényleg jó proci lesz :)
  • k0zi
    Miért adja olcsóbban ha nincs a piacon olyan proci ami erősebb lenne mint az övé?
    Majd jön a Conroe AMD pedig szépen alá megy majd árban, hogy kihozza az ár/érték arányt jóra. Ilyen egyszerű :)
    Hozzáteszem AMD még közelében sincs a processzor piac 50%-ának, igaz lassan haladt felé, de a Conroe kicsit vissza fogja majd ezt a menetelést.
  • [Jakuza]
    Na de az Intel uj procijait (Core Duo alias Conroe) olcson nem kapod meg, csak a regi Netburst techre epulot.
    A kicsi alacsony orajelu verziok meg egyaltalan nem lesznek jobbak a masik gyarto olcsobb termekeihez kepest.
  • csimmasz
    Pedig én láttam "Fujj drága AMD szlogeneket"
    Én személy szerint örülök az intel uj prociának hogy ilyen jol teljesít,ez csak nekünk jó.
    (AMD-nek valoban nagy arca lett az utóbbi időben,igy letöri az árakat.)
    Én intellel kezdtem P1-p2-p3 majd amd xp-A64 de valszeg visszatérek intelhez ha valoban hasít a cucc.De nem mert tetszik a politikájuk hanem most ők készítettek jobb HW-t(egyenlőre)
    Ki az a totál idiöta aki csak azért nem veszi egyiket vagy másikat mert nem az az ő kedvence?
  • dez
    Nem, ez csak a te egyoldalú meglátásod. :) Többek között játékok esetén még ma is egy gyors egymagos proci a legjobb választás. Azt továbbra is viszonylag olcsón adja az AMD... (Bár egy ideig be voltak fagyasztva az árak.) Csak egy kisebbségnek volt, és egyelőre van kimondottan szüksége dual-core-ra. Tehát azt egykedvű beletörődéssel konstatálta a többség, hogy az drága volt. "Majd veszünk, ha olcsóbb lesz."
  • dez
    Nos, ez X2, és majd a Conroe esetén igaz, de Pentium D esetén nem. Ha elfelejtetted volna, az egy gyorsan összedobott holmi, ami messze nem hoz 2x-es teljesítményt.
  • dez
    Hihi, 10-15(!) éve ezt úgy oldottuk meg Amigán, hogy a terhelő process prioritását -1-re állítottuk, és simán dolgozhattunk tovább, kvázi meg sem éreztük, hogy ott fut a háttérben. Még csak nem is végzett sokkal lassabban, mert csak pillanatokra volt feltartva.
  • dez
    Mire elértünk oda, hogy tényleg érdemes duplamagra állni, 35k-ért AMD is van. Hol itt a gond? :)
    Mellesleg a HT (mint egyszerűsített HW SMT) legfőképpen a P4-ek hosszú pipeline-jait hivatott ellensúlyozni, ami betett a többszálú végrehajtásnak. Az Athlonok enélkül sem lassultak be tőle. Persze ha az Athlonokban lenne SMT, még gyorsabbak lennének ezen a téren.
    A Conroe-ban ugyebár(?) nincs HT/SMT, minek erőltesse meg magát az Intel, ha itt már nem létszükséglet.
  • dez
    Ezt nevezem frappáns válasznak! =)
  • droland
    virs lee nyugi. Elmondom az ő elméletüket: ha az amd drága, AZ NEM VÉLETLEN, mert királyság van. Ha az intel drága, az sem véletlen, az azért van mert az intel köcsög. Ilyen világban élünk, ahol érzelmi alapon megengedjük az azt egyiknek, amit a másiknak sohasem engednénk. Ez mindenütt így van, még a politikában is.
  • virs lee
    És az amd fanok miért nem verik a nyálukat hogy amint jobb lett valamivel az amd, egyből duplaannyiba kerül mint az intel? Nem látom a "fúj drága amd" szlogeneket!
  • droland
    kozi: ha csinálsz 3 tomorítést és mind a 3mat beteszed csak az egyik procinak, akkor boldog ember vagy, és pont annyi idő alatt végez majd, mint egy egy procis gép. De mind e mellett, mehet még a skype + egy cs source is :) Nem tudsz olyan embert, mondani, aki nem titkárni, hanem homehard felhasználó és egy progit futtat egy időben 99%-ban. Igény nincs rá, mert nem tudják milyen, de az igény papíron már RÉGEN adott, még a win95 idejében már jó lett volna sok esetben...
  • droland
    Akik máig arról beszélnek, hogy tök felesleges a HT vagy a második mag jelenléte ezzel kapcsolatban olyan dolgok jutnak eszembe, mint anno a 3dfx-nél, hogy minek a 32bites színmélység, elég 16, úgy sem használja ki senki, vagy 4 évvel ezelőtt, hogy minek a 256, 512 mb ram, elég a 128, többet úgy sem használ ki senki, vagy minek a több cache a prociba, úgy sem használja ki senki, vagy....

ÉBRESZTŐ!
  • k0zi
    Rakd be idle-be a processzt és 15 tömörítés mellett is használható lesz a géped, igaz sokkal tovább tart a számolás, de ha nem fontos akkor simán mehet tovább is. Igaz több videó tömörítés már annyira leterheli a többi erőforrást, hogy játszani szinte lehetetlen :)
  • [Jakuza]
    Itt a ketmagos 3800+rol van szo.
  • [Jakuza]
    Es egy 3800+ Jul 23tol 35k. (Igaz a 805D 22k korul lesz)
    Akkor inkabb akkor azt veszek.
    Es azok is mennek gyonyoruen 4200-4400+ szintjen, sot 2700MHz felett ami azert mar egy 4,5GHz folotti Intel procinak felel meg.
    raadasul ne tulozz a 4,5GHzes extrem esetekkel, a 805D nagy tobbsege 3,4-3,6GHz-en megy.
    Raadasul nem kicsit erosebb a tobbszalu alkalmazasok eseteben is az AMD, mert az Intel Netburstos technologiaja meg csak ossze sem hasonlithato a K8al teljesitmeny teren.
    A Conroe az mas teszta, arrol kellene inkabb beszelned, ha mar Intel fanatikus vagy.
  • fade2black
    A legtöbb program még nem támogatja: Ja aminek nemkell az nem támogatja. Mondj nekem power user progikat légyszives amik nem támogatják! Énis szivesen sorolom azokat amik igen.
    DE baromira nem is lényeges a legtöbb embernek, hogy támogassa. Egymagos gépen ha fut egy akármi pl original dupla rétegű dvdből csinálsz cce 3pass sal egy 4.7gbs dvds filmet akkor te 22hig pl nemtudsz játszani a gépeden, deha dolgozni szeretnél akárcsak egy photoshoppal azis kínszenvedés. Én evvel szemben dupla magon "észre se veszem", hogy a háttérben fut vmi.
    Tunningot nem akartam nagyon belekeverni ettől függetlenül tény, hogy gyönyörűen mennek ezek a procik 3.7-4.5ghzet.
    és 30K

vicces amikor vmi termék fanatikusai most pl AMD fanatikusok elé odaraknak egy kategóriákkal jobbat akkoris kidülesztik a mellük és akkor is a szarabbat veszik.
  • fade2black
    tök8 lehet akár renderelés is, divx/xvid kodolás...
  • raingun
    Kár vitázni hogy kell-e vagy nem, 1-2 éven belül csak ilyet lehet kapni, és mivel árban ugyanannyi lesz mint most az egy magosok, és senki nem fog peticiót írni hogy neki 1 magos kell.
    Addig meg mindenki veszi amit szeretne.

Én Pl. megveszem ha olyan áron lesz, mert a kevés szabadidőmet nem a gép malmozásának nézésével szeretném tölteni.
  • Godefroy
    Milyen kódról beszélsz?
  • neccesnick
    Na áfa nélkül d805 2800, A64 939 3500+ os 2ezerrel drágább. Nos a saját procim tuning potenciáljából kiindulva azt mondom hogy ha nem kell platform váltás akkor mindegy melyiket választod. De én sem hallottam eddig túl rózsás eredményeket erről a procról csak a tuning terén pont azt a cikket amit küldtél. Egyik sem csúcs proc. Esett itt mindneféle csoda teljesítményigényről nos én tuti két vállra tudok fektetni egy csúcs gépet is egy alkalmazással és csak esélyed sem lesz mást futtani, ha 8 proc is van a gépedben, mert minden memóriát lefoglal. Családom meg is volt rökönyödve hogy minek nekem 2G a gépembe, de még ez is kevés hozzá ha belednülök, pedig csak egyszerű 3dről és nem renderelésről van szó. De ha itt tartunk nem kezdek el ilyenkor még egy ilyen progit vagy egyebet futtatni a zene meg még elmegy akkor is mellette. Maga a windows lehet két procot támogató de egy pogram még valószínűleg nem futtat manapság két szálon dolgokat, pedig találkoztam elég felhasználói progival ami gép igényes és szüksége lenne rá, de tényleg csak ha párhuzamosan fordítasz progit és tesztelsz valamit akkor lehet szükséged kettőre.
  • fade2black
    btw a tomshardwares teszt kicsit gyanus mert nem lepotyant procival hanem intel által biztosított konfiggal történt ami nekem nemszipi ráadásul ddr667es rammal volt conroe míg fx 800-1067es brutál rammal ettől fügegtlenül legyen: idézem a Tomshardwares teszt végét:

Summary And Conclusions

Again, we must emphasize that our testing situation was not optimal, because the Intel system had been preconfigured and didn't represent the final version. Even so, we were able to determine that not even AMD's top-of-the-line Athlon FX-62 CPU running at 3.0 GHz could clearly best the pre-release model of the Core 2 Duo (2.66 GHz Conroe) processor we tested. This comparison didn't even use the top-of-the-line Conroe processor, which Intel plans to introduce soon.

vmit igencsak elolvastál.....
  • fade2black
    ...igen ott ülök elötte, régen lekellett mennem kvzni míg lefutott a kod, jelenleg egyik procin fut a kód a másikon lazán dolgozok tovább.
  • fade2black
    mivan? Ha ennyire nemvagy tisztába vele legalább ne beszélj bele!

Hónapok óta bemész a boltba kezedbe nyomják a 805öt.... jelenleg 29-33K körül lehet megvenni áfásan kiskerben.
    Egy url tudd miröl is beszélek.....
  • Sanyix
    De, az amd. Mivel conroet nem veszel sehol...
  • k0zi
    A Fab 36 tényleg termel, habár több sajtóhírben úgy volt hogy 2006. közepe vége fele indul el.
    És valóban, abban is igazad volt hogy a K8L még nem jön, csak 0,65nm-re áll át majd a gyártósor decemberben. Megnézzük azon mit ügyeskedik majd össze az AMD.
    Tom's hardware-en volt egy AMD FX62 vs Conroe 2,6Ghz és ott 1 tesztben jobb volt az AMD, párban alig maradt le és volt ahol kikapott.
    Egyébként fakonak is igaza volt, Conroet még sehol nem kapni AMD 64 X2-t meg szinte már mindenhol.
    Egyébként én is Inkább Dávidnak szurkolok mint Góliátnak :)
  • raingun
    wazz, laptop billentyűzet (az is német) szóval jó olvasást ;-)
  • raingun
    A WinXP támogatja a dupla procit (magot)

Fejlesztettünk ugyanolyan frekvenciájú intel procikkal csak az egyikben HiperThreading működött és észrevehetően gyorsabb volt a gép tőle...
    Nem az a lényeg hogy egy programot futtatsz, az a Dos volt!
    Ma egy windows alatt több tucat program is fut.
    És ha Pl. elindítasz egy számítás igénes dolgot, akkor az egyik mag maximális erővel dolgozhat, míg a másikon folytathatod a munkát, anélkül hogy megaadna a gép.
    Pesze akik word-ot hasznélnak annak nem létszükséglet, de magam Java fejlesztő vagyok és ufgyanazon a gépen fut egy Web szerver, egy fejlesztő környezet és az alkalmazás is (vastag kliens) és igencsak meg szoktak akadni.
  • csimmasz
    Bírom hogy most az intel fanok hogy fényezik kedvenc multinacionális "karitatív" vállalatának termékeit.
    Azért a Dávid Góliát harcban igen szép teljesítmény amit az AMD elért idáig.
    Én inkább úgymonanám hogy az lenne a szégyen ha egy Intel féle cég, nem lenne képes behozni lemaradását neadj isten átvenni a vezető pozíciót.

Én is AMD szimpatizáns vagyok de nem fikáztam soha az Intelt amikor a p*csában nem voltak.
    Mindamellett minden lelkiismeret furdalás nélkül fogok Intel procit venni ha az nekem jobban megéri.Ennyi, szerintem.
  • Godefroy
    A programok 99% a nem támogatja a duál magbot. de lehet, hogy több.

Ha meg teljesítmény igényes alkalmazást futtatsz ott ülsz elötte nem?

• fade2black
    805ből sajnos moon nincs oem csak box.
    De ígysem kérdéses azthiszem melyik is a best buy.
  • Sanyix
    Ja persze a Venice lemaradt.
  • Sanyix
    Aqua.hu
    AMD Athlon 64 3200+ 2000MHz 21,800Ft 26,160Ft
    Hát ezt...
  • fade2black
    legtöbb alkalmazás ahova kell a teljesítmény már rég támogatja a dupla magot.
    Ahova meg nemkell word/excel/internet oda ugye egy p3is elég.

ellenben mivan ha bármi proci igényes mellett szeretnél még vmi proci igényeset futtatni? Lemész kvzni?
  • fade2black
    users.hu
    Athlon64(939) 3200+ Dobozos VENICE 27,500 Ft 33,000 Ft
    Athlon64(939) 3200+ OEM VENICE 24,200 Ft 29,040 Ft

mit néztem be?
  • neccesnick
    Szerintem a processzor fanatikusság még nem ölt meg senkit:) Ha te szeretnél két word-t gyorsabban futtatni, mint én az egymagosommal akkor csak hajrá, de azt azért te is tudod, hogy az a kétmagos intel csoda egyenként sokkal lassabb mint az AMD 3200+-osa. Igaz megtarthatod tovább, mert mondjuk szépen lassan majd csörgedeznek azok a programok amik profitálnak a kétmagból, de remélhetőleg azon a pár éven belül mindneki megengedheti magának anyagilag, hogy le tudja lecserélni majd a processzorát. Amúgy pedig szerintem a vásálrás pillanatában érdemes megnézni, hogy épp melyik éri meg jobban, de attól, hogy a 100-200 ezeres kategóriában melyik a jobb attól még nem azt fogom választani 30 ezerért amelyikből jobb a csúcsproc, hanem amelyik ott jobb vétel, akkor amikor én épp venni akarom. Szeptemberig szerintem még fognak csökkeni kicsit az árak mindkét félnél.
  • Sanyix
    3200+ 30k-ért? Itt valamit nagyon benéztél.