9761
10645648441175096535.jpg
  • davidka003
    "Meg, hogy 30 ezernél drágábbat nem adnak mert ennyi most a piaci ára a 8800-nak."

Ilyen nincs. Annyiért kell kártyát adniuk amennyiért a 8800GTS-ed vetted.
    Vagy adnak egy ugyan olyan 8800GTS-t vagy visszaadják a 125 ezer Ft-odat.
    Ez a törvény.
  • np
    Ugyan ilyen kártya már nincs azt mondják, és ezért adnák helyette a 9600-ot. Meg, hogy 30 ezernél drágábbat nem adnak mert ennyi most a piaci ára a 8800-nak. Mondtam nekik, hogy egy 9800gtx kell de arra még rá kellene fizetmen. Meg szerintük a 9800-ra a csere sem lenne egyszerű mert arra még 1-2 hónapot várni kellene mire leszállítják. Akkor szerintetek kérjem vissza az árát vagy, hogy egy hasonló áru kártyát adjanak helyette?
  • kissadamvikt
    ha húztad a karit akkor persze hogy tönkrement, nem fogják visszaadni a lóvéd az tuti, először visszaveszi megnézik, tesztelik ha ram sült meg vagy a proci, akkor leveszik a hűtőjét, megnézik, hogy volt-e már leszedve a hűtője, és onnan látják, hogy kb volt-e már szétszedve, utána meg mondják a magukét. de lehet, hogy javítható a kardi, csak ezzel akarnak spórolni, hogy azt mondják neked, hogy rossz, nem javítható, adnak helyette egy 30e ft-at, utána megcsinálják a karit(persze, ha tényleg javítható.) majd eladják oem ként 40-ért. vidd el máshova is a karidat, másik pc üzletbe.
  • davidka003
    Ha van garancia akkor kötelesek adni egy ugyan olyan kártyát vagy visszaadni a teljes vételárat. Ne fogadd el a 9600GT-t.
  • pointer4
    Nem ismerem a VGA-k teljesítménykülönbségét, de mondd azt hogy nem, és pénz vissza.
    (jó szöveg, elment a bizalmam a terméktől) Ha okoskodik, akkor fogyvédelem.
    Vagy adjon egy most 125k-s VGA-át.
  • np
    Sziasztok!
    Elromlott a 8800gts vga-m (640mb-os) ma voltam bennt az üzletbe ahol vettem. Azt mondták nem lehet javítani ezért kicserélik egy 9600gt-re. Anno 2007 elején még 125 ezerért vettem a 8800-ast ez a 9600-os pedig 30 ezer forint. Szerintetek belemenjek? Azt gondoltam, hogy ennél azért komolyabb kártyát adnak helyette.
  • kissadamvikt
    szasztok!

inno3d-s 8600gt-hez van vkinek voltmoddos képe?
  • grebber
    "Terhelve sem voltak olyan oltáriak az eltérések. A teljes GeForce 8800 GTX-es konfiguráció, a tuningolt Core 2 Duóval együtt csupán 271 watt mozgósítására kényszerítette a tápot, ami az áramforrás 80%-os hatásfokát figyelembe véve kevesebb mint 220 wattos tényleges fogyasztást jelent. Az X1950 XTX-es rendszer megközelítőleg 16%-kal, a kétchipes 7950 GX 20%-kal, a 7900 GTX pedig 40%-kal fogyasztott kevesebbet. Kétségtelen, hogy az új GeForce mostantól a legnagyobb áramzabáló a VGA-k között, de a rémhírekben terjesztett 200 watt fölötti fogyasztás kacsának bizonyult. Az NVIDIA szerint a csúcs valahol 145 W környékén van, ez szerintünk is reális.

Frissítés: tettünk egy próbát, aminek során arra voltunk kíváncsiak, hogy egy minőségi 350 wattos táp megbírkózik-e egy igazán high-end rendszerrel, amiben természetesen GeForce 8800 GTX dolgozik. Ehhez egy FSP ATX-350GTF tápot vettünk, ami a 12 V-os ágon mindössze 15 A-t tud leadni (az NVIDIA olyat ajánl a 8800 GTX-hez, ami legalább 30 A leadására képes). A konfiguráció alapjául egy Gigabyte 965P-DS4 alaplap szolgált, benne egy Core 2 Duo E6300-as processzorral 3,3 GHz-re tuningolva, 1 GB memória, GeForce 8800 GTX VGA, 3 darab HDD, 1 darab DVD-író, a CPU-ventilátor és további két 12 cm-es házventilátor maximális fordulatszámon, mondhatni egy jól megpakolt rendszerrel volt dolgunk. És jöjjön a lényeg: a táp terhelve a konnektorból 347 wattot vett fel, azaz 80 %-os hatásfokot számolva a konfiguráció kb. 280 wattot fogyasztott, miközben a Far Cry 1600x1200-as felbontásban 16xQ AA/16xAF beállítások mellett futott. Mindez azt jelenti, hogy a gyártók (ezesetben az NVIDIA) szándékosan felülspecifikálják a legújabb hardveralkatrészek fogyasztását, egyrészt azért, hogy ebből kifolyólag ne merüljön fel semmilyen probléma, másrészt pedig mi más is mozgathatná a hardverpiacot, ha nem ez...?"

info: Prohardver
  • grebber
    Ennyire nem vagyok szakértő szerintem még az is elég lenne ha nagyon jó minőségű a táp.

Beleteszi kipróbálja ha nem megy vesz nagyobbat ennyi!
  • kissoliver
    akkor a 400W os tápjával felejtse is el????
  • grebber
    Minőségi 500wattos elégnek kell lennie!
  • kissoliver
    aha kössz, csak azért mert a 2.0 ás az gyorsabb... és az 500w os táp az elég neki nem?
  • grebber
    Most megmondom őszintén nem tudom hirtelen az melyik.De ha 2.0-ás is akkor sem kell parázni mert a régibe is jó
  • kissoliver
    Jah zsír új bontatlan boltból. És ez PCI-e hanyas? létezik belőle 2.0 ás?
  • grebber
    Hát ha új garival akkor igen!
  • kissoliver
    Szevasztok!

Haverom kérdezi, hogy Asus 8800gtx -et 31000 e-ért megéri-e venni?
  • cumfu
    heló! 88GT-m van és az alap 675/975/1674-es órajelekről felhúztam 700/1000/1800-as órajelekre, úgy hogy egyből arra húztam, és fagyogat a kártya nagyon sűrün. Hogy kell meghúzni? Valahol olvastam hogy 10Mhz-enként, vagy jó egyből is csak egyszerüen nem bírja a kártya? Picit már haldoklik szegény amúgy is.
  • darkfaith
    kösz, hát igen az árán is meglátszik 10000 Ft a különbség
  • rumkola
    Nagy különbség, de az XFX s tutira megy annyit tuningban. XFX sokkal jobb gyártó mint a Galaxy.
  • darkfaith
    Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyik kártya a jobb
    xfx9800 gt vagy a galaxy 9800gt személy szerint én csak az órajelen láttam különbséget xfx 600 MHz galaxy 700MHz ez nagy különbség vagy elhanyagolható?
  • solo
    Minden gyártóét belehet kötni SLI be, régen fontos volt, hogy cask inno az inno val, asus az asussal stbstb..
    Most már nemlényeg. A lényeg, hogy egyféle biosa-magja legyen.
  • társulat
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek, nekem egy EVGA 8800 GTS 640mb-os kártyám van és szeretném SLI-be kötni de nem tudok beszerezni mégegy ilyen kártyát és van-e lehetőség más kártyával (más gyártó) SLI-be kötni és ha igen mely típusok jöhetnek szóba? Köszönöm a segítségeteket!
  • pointer4
    Vista esetéből kindulva, a win7 megjelenése után 1 hónappal. Persze előtte lesznek még beta driverek amik semmire sem jók :D
  • kissadamvikt
    Szasztok!

2kérdésem lenne:

1. win7-hez mikor jön driver nvidia-hoz és nforce-hoz?

2. NIBITOR VGA bios editorral, ha a feszültségen állítok akkor annyit fog kapni a mem meg a gpu amennyit beállítok neki, ezáltal tovább tudom húzni az órajeleket?
  • czky
    Azt húzni nem lehet. A memória tuningolásával növekszik.
    Abban az esetben megéri a húzás, ha alapban nem megy vmi fényesen a játék, meg persze 3dmark pontok vadászatához.
  • cumfu
    heló! a bandwich húzható? vagy valahogy megnövelhető? Vagy az fix? és az a plusz 5 fps-t megéri a húzás?
  • solo
    Jaja, csak mondom 1680*1050 től már mégjobban észrevehető.
  • grebber
    Jó csak azért ebben a felbontásban csináltam mert TFT-m van és ez a max!De itt is látható!
  • solo
    MOndjuk 1680*1050 ben vagy nagyobb felbontásnál jelentkezik a tuning hatása, nem 1280*1024 ben, szóval szerintem a tuning igenis megéri.
  • grebber
    Hát csúszkákon tudod állítani az órajeleket:

Segíteni? A tuning általában jótékony hatással van teljesítményre :D

Anno nézegettem a 8800GT-met hogy hat rá a tuning:

• KaszaN
    Lenne még egy kérdésem. Milyen ez a EVGA Precision progi amit használsz? menyit segít?
  • KaszaN
    Aztán nem írja mennyi a szállítási költség. Lehet hogy valami 3 ezer akkro meg már megsem éri nálunk meg 100kb körzetben egy szoftver bolt nincs(a szemetek)
  • grebber
    Amelyik game támogatja ott nvidiának köszönhetően be lehet kapcsolni a játékokban a PhysX fizikát.Csak a driverben be kell állítani hogy használja ennyi.
    Ghost Recon Advanced Warfighterekben pl és akkor a VGA számolja a fizikát.
    Most a Mirrors Edge game lesz ilyen.
  • grebber
    Itt nézegesd az árakat Amiket írtál azokat meg felejtsed el régiek és drágák már!
  • rigaman
    Sziasztok! Szeretnék tőletek érdeklődni hogy mi ez a "PhysX" (technológia), hogyan működik? (tom guglizzak de azért csak megkérdem)
    Válaszokat köszi!!
  • KaszaN
    Én is azt kérdezném hogy milyen árban vannak a
    8800gtx és a
    8800Ultra kártyák.
    Át dúltam a netet érte és amike találtam mindenféla számítástechnikai fifelyezéssel írják le hogy ez most meik kártya és nemértem ezért itt egyszerűbb lenne megkérdezni.
  • cumfu
    pontosan milyen márka hány megás és mennyiért?
  • JaSoN HuNTeR #9564
    8800GT-m lesz hétfőn. HD2600XT helyett. Az jó?
  • V43 1105
    Teljesen megértelek, és igy is van =D father gépében a volt 8800gtx-em megy :D
  • cumfu
    még akkor is vernek sok mostani kártyát... na jó de azér ne túlozz mert még ma is lehet velük élvezetesen gamelni