9761
-
#78 De hát most írtad, hogy nem szabad a részrehajló PH!-nak hinni...
Mostakkor hogyisvanez? :)))))) -
#77 Hát nemtom, de szvsz itthon egyedül a PH! az ami tárgyilagos. -
#76 Én örülnék neki! Lécci küldd inkább hozzám a kisangyalt! -
#75 Ja, és ha nekem nem hisztek, akkor tessék megnézni a PH!-n a 7900GTX vs 1900XTX tesztet, és abban az egyes tesztek előtt írtakat - ott említik, hogy mivel a GeForce-ok nem képesek a HDR + AA-ra, ezért a Bloom-ot használták mindkét kártyán...
No comment...
-
#74 Persze, mert neked aztán 24"-es LCD-TV-d van monitor helyett...
Szép dolog a nagyravágyás, de ha nincs mögötte értelem, akkor az csak szánalmas tud lenni...
1280*1024/60 Hz mellett hidd el, sírva fetrengenél örömödben a szobádban, ha egy kisangyal egy Radeon X1900XTX-szel állítana be hozzád... eszedbe sem jutna az általad oly' istenített VGA sorrend...
A GF7900GTX is csak 1600*1280-ban és csak Bloom-mal tud nyerni a R1900XTX ellenében - miközben az lazán [minden tárgyilagosság mellett] tud HDR-t + x-es AA-t és 16x Aniso egyszerre, akár 1600-on is.
-
#73 1680x1050-ben én például nem igen látok olyat, hogy csak 100fps-re esik le, és nem csak amiatt, mert a TFT 60Hz-en fut... :) -
ingy3nfr3g #72 a minimumot énis figyeltem hogy atinál jobb de nemmindegy hogy 100 vagy 120-ra esik le? :P
a nagyobb felbontás pedig nemigaz, 1600*1200-ban érdemes ma nézni és ott látni a sorrendet gamekben nvidia, ati. -
#71 Egen, az ATi eléggé ráérzett a technika hívó szavára, és kevesebb pipeline, több pixel shader egységre helyezte a hangsúlyt. Be is jött nekik. Pont ezért kerülget a guta, amikor az nVidia G80-al kapcsolatos hírekben arról beszélnek az nVidiások, hogy szerintük nincs értelme még az unified shadereknek, sőt, a pletyik szerint a G80 sem lesz más, mint mégtöbb futószallag, futószallagonként egy pixel shader egységgel. Ennyire nem lehet (nem kellene) szembeúszni az árral... :\ -
Zsoldos #70 Szerintem mindket kartya jo. Megis az x1900-eset valasztanam. Magas felbontason (pl 2000 folott -ahol kell az izom) hatarozottan elhuz. Emellett van egy masik nagyon fontos tenyezo, ami ennek ellenere csak nagyon keves benchmarkban kerul teritekre: a minimum frame rate -jei eszrevehetoen jobbak, egyenletesebb a teljesitmenye. -
#69 Ti aztan jobban tudjatok latom.olvasatok mar el mi van a lablecemben.
Azért mert én nem írom oda a láblécembe, hogy egy Gigabyte Gf7900GTX van a gépemben, már nyilván nem is tudhatom miről beszélek. Jól van fiam...
es az x1900-as tesztben:
Hallottál/láttál már X1900XTX-et? Én igen. Nem tünt különösebben hangosnak... -
#68 Elnézést az offtopickért, de hiába, a Gf7 topicba az istennek sem akar senki átmenni... :\
A GF7900 GTX még 2D alatt sem veszi le az órajeleit - tehát netezés, filmnézés stb. - így a ventije / memória / GPU maxon megy. Csak 3rdParty progival lehet hatékonyan lenyomni ezt.
Biztos vagy te ebben? Mert én nem:
(a coolbits csak a bemutatáshoz kell, egyébként 275Mhz gyárilag a GPU sebessége 2D-ben és 650Mhz 3D-ben, a venti is lejjebb kapcsol egyébként, de ez már a 6800-asnál is így volt) -
ingy3nfr3g #67 megsúgom:
leveszi :P
magórajelet a felére meg a ventit kb a 1/3-ára igy pedig hangja sincs -
ingy3nfr3g #66 maximum 3dmark-okban
játékokban meg ugyanannyival a 7900 GTX erősebb. -
#65 Nincs szükségem rá. R9500 Pro. Nem szoktam semmit sem tuningolni, meg a teljesítményét bámulgatni... -
#64 A PH-t csak dilettánsok veszik komolyan, s ezzel egyáltalán nem sértegetni akarlak!
A tesztjeik mindenre kiterjedőek, [ezért sem firtatom illetve kétlem a fogyasztást, stb-t, ami [b]mérni lehet[/b] - hangsúlyozom még egyszer: MÉRNI] de a végkövetkeztetéseik rendre elfogultak: arra hajlanak, merre a szponzoraik hajtják őket. Mondom ezt több évnyi cikkjeik olavasgatása, és hasontémákban külföldi-honi tesztek böngészgetése után.
Szóval, nem szoktam mindent elhinni nekik, ajánlom neked is: ne égesd magad az ő cikkeik beidézgetésével, legalább 3 cikket nézz és keress máshol is a témában, ha nem akarsz beégni...
-
#63 gondolom eddig meg nem hasznalta a rivatunert aze nem vagja -
#62 igen olcsobb is az Nv kartyaja -
#61 Ti aztan jobban tudjatok latom.olvasatok mar el mi van a lablecemben.
amugy a PH-n is olvashatok rola:
"
óriási grafikus teljesítmény,
512 MB memória,
kis fogyasztás,
alig melegszik,
a leghalkabb gyári VGA-hűtés. "
igaz van ellentete is,de ez nekem eppen eleg,h nem melegszik,nem fogyaszt sokat,meg nem hangos.
es az x1900-as tesztben:
"A hűtés nem elég halk, a fogyasztás eddig nem látott mértékű, az R580-nal kapcsolatban amolyan "mindent bele, csak azért is mi leszünk az elsők, semmi más nem számít" érzésünk van. És a semmi más alatt a felhasználókat is értjük...
"
szal ez eleg szanalmas :)
kivancsi vagyok mikor tudja vagy mikor szandekozza az Ati 200 mm2 ala csokkenteni a magmeretet? amikor majd atall a 80nm-re? akkor majd ugyanaz lesz mint az x1800-nal :)
-
#60 rivatuner
:P -
#59 A GF7900 GTX még 2D alatt sem veszi le az órajeleit - tehát netezés, filmnézés stb. - így a ventije / memória / GPU maxon megy. Csak 3rdParty progival lehet hatékonyan lenyomni ezt.
Az ATI RX1900XTX 2D alatt leveszi az órajeleit, így a ventillátora is lejjebb kapcsol. A sufni ventik, amiket ráteszel persze, hogy hangosak...
-
#58 Mi az a marha sok előny? A Gf7 vagy a Radeon X topicban leírhatnád, mert kegyetlen kiváncsi lennék rá....
PS.: amit eddig leírtál az konkrétan nem felel meg a valóságnak, nem igazán hangosabb az X1900XTX, mint a 7900GTX... -
#57 ja, meg olcsó is.:)))))))))))))))))) -
#56 na mindegy sok elonye van a 7900Gtx-nek
pl nem hangos nem melegszik
szal ATI -
#55 1900xtx erősebb valamivel
csak SLI-s vagy a GX2-es tudja igazán megszorítani ezért írtam hogy egy magos rendszerek terén -
#54 Jelenleg már nem a 7900GTX az nVidia zászlóshajója, hanem a 7950GX2...
Viszont ha erről akarsz vitázni, inkább irány a Gf7 topic, és ott folytassuk... -
#53 jo de a x1900Xtx es a 7900GTX kozt? -
#52 Nincs még. -
kornel18 #51 PFFF van Geforce 8??? Húúú -
#50 jaja, felfrissíthetné valaki :( -
#49 Nem, a Gf7950GX2, ami többé-kevésbé két darab SLI-ben összekötött Gf7900GT 512Mbyte egy kártyára bezsúfolva. -
#48 De. Viszont egészséges verseny van, a versenyben - jelen esetben is - a jobb teljesítményű és olcsóbb lesz mindig is a nyerő, ezért "sietnek" annyira. Afféle rivalizálás az egész, de ennek csak MI, azaz a VÁSÁRLÓK lehetünk a nyertesei, kedvezményezettjei... -
#47 Ezt lassan cserélni kellene. :D -
#46 mert most nem a 7900GTX a legjobb? -
#45 Ti ott az elejen!!
"bazz!:O 8?? én most vettem egy 7800gt-t:) úgyhogy most nem cserélek egy ideig...
télleg gyorsan haladnak 1 év múlva lesz itt már 10-es is:DDD","8 ?
hova a rákba szaladnak ezek ? kerget a tatár feelingjük van ?","még jó h most vettem 6600gt-t-.-"
Nem olvastok Ti hireket vagy mi a szosz?
de azert jot rohogtem ezeken a beszolasokon :DDD -
#44 -
#43 Akkor elnézést a túlreagálásért, csak már a hócipőm tele van a sok konzolos beszólástól, az meg ugye, hogy PC-d van, még nem garancia semmire, hiszen a konzolfanok is valószínűleg nem a PS2-ről vagy az XBox-ról fórumoznak... -
#42 Legközelebb olvasd el mivan nevem alatt, me én is PC-s vok, csak tetszik ez a konzolos elv :) -
#41 Aham... ha majd 1x lesz valami olyasmi program konzolra, ami képes legalább megközelíteni a 15 éve Amigán kijött szimulátorokat realitás terén, akkor majd esetleg lehet ezt a hülye szöveget nyomatni, ám addig menj vissza szuper máriózni... -
#40 A PC-s játékoknak leáldozott, elkéne má fogadni :P
Csak azt kéne megoldani, hogy konzolon is ilyen kiforrott legyen a warez () mint a PC világban -
#39 nekem is, jelenleg tenyleg nagyon jo, a legdurvabb jatekok is futnak kozel legjobb beallitasokkal, mire elavul jon a dx 10, ugyhogy megeri szvsz