9761
-
dara #118 Van egy apró probléma: ha csak PS és VS van benne, akkor nem DX10-es! Ahhoz kellene lenni benne GS-(ek)nek is.
Mellékesen ez a fantasztikus szakmai színvonalú hwsw-s hír... "Az R600-ban 64 futószalag." Na persze, keverni kell a shadert a pipeline-nal, mintha ugyan az lenne a kettő. -
#117 A probléma az, hogy a Dx10 sebességtesztekre még egy "kicsit" várnunk kell, egészen pontosan a Dx10 avagy a Vista megjelenéséig. Szóval ott lesznek az első Dx10-es kártyák, de csak Dx9c-ben lehet őket összemérni. Az nVidia tehát biztosra mehet, hiszen "elég", ha jövő év elején jön ki az első valóban komoly Dx10-es kártyájával. Szerintem pedig az nVidia pont erre játszik.
A kérdés az lesz, hogy az ATi-féle "több (egységesített) shader egység - mint textúrázó pipeline" vagy az nVidia-féle "ugyanannyi shader és pipeline" megoldás lesz az, ami beválik a jelenlegi és a közeljövőbeli játékoknál. Azt már tudjuk, hogy az ATi megoldása előremutatóbb, és a shaderorientált játékokban megtérül. A kérdés az lesz, hogy ez elég-e lesz. Emlékszünk ugye, hogy anno az ATi úgy robbantott az R300 szériával, hogy nagyon jó SM2.0 teljesítménye volt, de közben a "régebbi", PS1.1-1.4-et használó játékokban is gyorsabb volt, mint a konkurencia. Ugyanakkor a Radeon X800 széria nagyon népszerű maradt a Gf6800 szériával szemben, noha technikailag nem ért fel vele (az ATi akkor nem a felső kategóriában, hanem a középkategóriában vesztette el a harcot). -
Inquisitor #116 Nos, nincs benne egyesített shader technológia, mert az NVidia szerint az drága, sok tranyó kell hozzá, melegszik, ja és persze sz*r. De nem feltétel a Dx10-hez csak ajánlott. Ehez képest a G80 állítólag 500 millió tranyóból áll. Na az R600-ról még ennyi infó sincs, de arról tudni, hogy 64 darab egyesített shader van benne. A G80-ban (de ez csak pletyka) 32PS és 16VS egység van állítólag.
Néhány szkeptikus ember szerint ez "csak" egy tuningolt G70. Mondjuk ha 2x gyorsabban fognak vele futni a játékok, és vagy az Obliviont viszi maxon, akkor senkit se fog érdekelni :)
Ha viszont a konkurencia gyorsabb lesz (nem csak DX10-ben), akkor még ráfaraghatnak erre a gyors megjelenésre.
Ahogy a vak ember mondaná: Majd meglátjuk. -
#115 HWSW:
Befejeződött az NVIDIA első DirectX 10 gyorsítójának tervezése, jöhet a gyártás
.....Nem sokkal azután, hogy a TSMC legyártotta az R600 kódnevű új ATI grafikus chip első mintadarabjait, az NVIDIA is elkészült a G80-nal, első DirectX 10 gyorsítójával -- adta hírül az Inquirer.........A G80 teljes DirectX 10 és Shader Model 4.0 gyorsítást kínál, ez lehet az első ilyen processzor a piacon..... stb.
Mintha a múltkor az lett volna hogy nem lesz full DX10-es!?javítsatok ha nem jól emléxem -
#114 kösz -
#113 7800gs -
#112 tényleg mi a legjobb agp re gyártot nvidiai kártya? -
#111 akkor csak hasznaltan kap AGP-set -
Akuma #110 De 7600GT AGP-n nem váltott semmit, mivel ilyen nincs.. 7800GS az nagyon drága... nem jöhet szóba -
#109 mert mar reg levaltotta a 7600Gt aze es ami me'g AGP-s az a 7800Gs -
Akuma #108 Szerintem a kereslet miatt nem kell félni.. barátom most akart venni 6600GT-t, elmentem vele néhány boltba és már szinte sehol se kapni, ahol meg mégis van ott meg drága, mivel ritka már nagyon.. -
#107 majd elvalik
ha lesz meg ra kereset akkor csinalni fognak... -
Akuma #106 AGP -s Geforce 8-ra lehet számítani? -
#105 talan me'g a magasabb orajel vegett is "nyert" egy-ket jatekon -
#104 pff -
#103 Egy marhaság, anno még kitalálták, hogy a topic kerek számú hozzászólásait "tékelik" (take, kiejtve ~ték, angolul "elvesz"). Azóta megy ez az óvoda, a 100, 1000, 2000, stb. számú hozzászólásoknál... -
Richard90 #102 OFF
mi az a ték?
ON -
#101 Legfeljebb egyes OpenGL játékokban verhette kenterbe az FX5800 a Radeon 9800XT-t, a Dx8.1-esekben aligha...
A mihez tartás végett: a Radeon 9800XT az FX5950Ultrához mérték, ami egy "picit" az FX5800 felett állt... -
ingy3nfr3g #100 ték :P
-
ingy3nfr3g #99 hát dehogynem, jó dx9-ben megverte a 9800 xt de akkor mégccsak far cry volt ilyen énmeg dx8.1-es gamekkel toltam egész nap amiben eléggé kenterbe verte a 5800 a 9800 xt-t :(, és mondom nekem furán lassúnak tünt a rendszer is a 9800 xt-vel... -
#98 5800 az eletbe nem volt jobb mint a 9800Xt :D -
ingy3nfr3g #97 nemtom én többet atit nemveszek ha nemtud sokkal többet
nekem rossz érzésem volt mintha lassab lett volna a gépem 5800 ról 9800 xt-rwe cserekor. (uj winfos volt mielött valaki rámkenne valamit :P)
x800 pro már nemvolt olyan lassú de én maradok nv-nél, nekem gyorsabbnak tünik a rendszer vele. -
ingy3nfr3g #96 vegülis a 7900 gt kb ugyanazt tudja mint a 7800 gtx csak emeltebb orajelekben jobb de a 7800 gtx a +ram meg a még emeltebb orajellel üti :P -
#95 hasonló képp vagyok vele én is!
azt veszem amit úgy érzek hogy a pénzemért jó választás
-
#94 A 7800GTX 512Mbyte egy válogatott, gyárilag tuningolt változata volt a 7800GTX-nek, szóval igen, az a kártya ennyivel jobb, mint egy "sima" 7900GT. -
#93 arra en is kivancsi vagyok ki hogy hozza ossze a dx10-et :) -
Richard90 #92 ennyivel jobb a 7800gtx mint a 7900gt egyes tesztekben? :O
vagy csak az 512mb memória miatt van? -
#91 Attól, hogy szimpibb, még maradjunk a realitás talaján. :)
Én hardcore ATi fan voltam, elnéztem neki a tré drivereket meg minden hosszú ideig, mert grafikai minőségre jobb volt, mint az nVidia, de az Xx00 széria egyértelműen lemaradt a Gf6x00 szériához képest, így váltottam. De ha újra az ATi kerül a nyeregbe, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül váltok megint. Márpedig én ezért vagyon nagyon kiváncsi a G80 vs R600 párviadalra... -
#90 Műkszik? Csinálj akkor nekem egy screenshotot full HDR-el és mondjuk 4xFSAA-val. ;) -
#89 Én nem hiszek. Azért utaltam a PH!-ra, mert Ti hisztek neki és még ott is ezt írják...
Gondolkodni smafu? -
#88 ezen akar a dx10-es VGA-k megjeleneseig vitatkozhatnank,de szerintem folosleges :D
nekem akkor is NV a szimpibb :P de latom nem vagyok egyedul...olcsobb is jo is es az epeszu ember ugyis azt veszi meg ami jo es olcso(pl 7600Gt,7900Gt)de aki megteheti az vegyen csucskartyat es abbol is a jot meg az olcsobbat :) -
#87 Úgynézki 7900GT-nél műxik.
Vagy rosszul látom?
Sztem ez driver hiba (vagy csalás.. :) ) -
#86 No, we are incompetent bastards and we only speak hungarian, you know...
Mint már említettem, a saját fülemmel hallottam mindkét kártyával szerelt gépet, és jelenleg 7900GTX-em van. Nem mondom, hogy vájtfülü vagyok, de szerintem nem volt hangos az X1900XTX hűtése sem. Hogy jobban meglegszik? Ebben lehet valami, de nem hiszem, hogy ez különösebben zavarna bárkit is, a lényeg, hogy ne melegedjen túl. Ami az ATi-t illeti, az OpenGL jelenleg a legnagyobb bánata, szomorú, hogy még mindig gyengélkedik e téren. Ami az nVidiát illeti, hát a HDR+FSAA problémát, és az architectúrát kéne rendbetenni a G80-ban... -
#85 Valamit azért el kéne fogadni: az nVidia jelenlegi kártyái tényleg nem tudják a legáltalánosabb HDR megjelenítési módot bekapcsolt FSAA-val megjeleníteni, szóval a lenti HL2 lost coast eredmények hamisak. Szégyen az Xbitlabsra nézve, hogy ezt nem tudják, az meg külön vicc, hogy még nekiállnak megmagyarázni azt, hogy mégis miért lassabb az X1900... -
#84 X1900Xtx vs 7900Gtx teszt
remelem tudtok egy kicsit angolul
Gigabyte GV-RX19X512VB(X1900XTX)
Highs:
High performance in most games;
Transparent textures anti-aliasing;
Hardware H.264 and other HD formats decoding;
Dual-link DVI support;
VIVO support;
Sufficient accessories bundle.
Lows:
High level of generated noise;
High power consumption;
OpenGL performance is lower than that of the rival.
Gigabyte GV-NX79X512DB(7900GTX)
Highs:
High performance in most games;
High OpenGL performance;
Transparent textures anti-aliasing;
Hardware H.264 and other HD formats decoding;
Relatively low power consumption and heat dissipation;
Quiet cooling system;
Dual-link DVI support.
Lows:
Very scarce bundle without all necessary cables.
-
#83 mirol beszelsz ember elobb nem hiszel a ph-nak most meg hiszel?LOL
a beegesrol meg ennyit
peace -
#82 Teljes cikk. -
#81 Egyedül HDR nélküli HL2-ben gyorsabb a Radeon. -
#80 Én kurvára elfogulatlan vagyok csúcs VGA ügyileg, de ezt muszály:
-
#79 nem csak a Ph-t szoktam nezni,na de mindegy
nem fogok most belinkelni ide kepeket a kulfoldi honlapokrol(anandtech,xbitlabs,e.t.c.),mert ottis ugy van egyik tesztkepen ez a jobb a masik tesztkepen meg a masik.
nekem az Nv az mindig is szinpatikusabb volt,az Ati meg magyaran megmondva mindig elbasz valamit foleg a kozepkategoriaban.es csak utolag tud javatani a helyzeten...mindig kesesben.na de nem is erdekel legyen csak mindig ilyen harc a 2 rivalis kozt ez ugyis csak nekunk kedvezmenyez.