9761
10645648441175096535.jpg
  • grebber
    Erre csak annyit mondok tanuljanak meg optimalizálni.
    Oblivon az jól futott a Gothic 3-hoz képest fényévekkel!
  • Anotino
    van jopar cucc aminek meg szurok nelkul is rohadt keves a gf7 (fs x, gothic, oblivion stb)
  • grebber
    Eygértelmű : DX10!
  • czky
    Erre a tápdologra annyit tudok mondani, hogy egy 7900gtx-es rendszert el tud vinni egy márkás 350w-os táp, akkor ennek se kell olyan extrém, annak ellenére hogy miket írnak minimumnak.
    Az én vgam-nak is azt írják h minimum a 12V-nál a 22A. A tápom pedig csak 18A-t tud. És lássanak csodát!!! Gond nélkül megy.
    Annyira szánalmasak az ilyen rémhírek.
    Amúgy meg én lazán beraknám az én gépembe a 8800as karik bármelyikét. Ha tönkremenne a táptól, még mindíg ott van a gar... :DDDD
  • Gascan #354
    na, most akkor megkérdezhetném még 1x kinek van erre szüksége, vagy ki tudja megfizetni? Egyébként én azt hallottam, hogy 1 karinak elég a 450W táp.... de szerintem azért az 500W se ártana neki
  • Inquisitor
    Hehe, másik fórumra valaki beríta azokat a tápokat, amik tudnak adni a GF8 kártyáknak DARABONKÉNT 30Ampert ... A legkisebb is vagy 40K minimum!
    Na mosta vicc az, hogy az Enermax Galaxy 1000W táp az kéremszépen SLI-ben el se bír 2db GF8800-at és így kerül 65K-ba.
  • Gascan #352
    azzal egyetértek, hogy a fejlődés nem áll meg de minek 8800 ha nincs ami kihajtsa rendesen? Még tovább megyek, minden vállalat azt kinálja amire a fogyasztóknak szükségük van, kinek van most erre szüksége?
  • Inquisitor
    Ólcsó legyen a GF7 széria.
  • czky
    Mert a fejlődés nem áll meg!
  • Gascan #349
    ...huh.... ezt picit hülyén fogalmaztam meg :) nembaj, azért érthető
  • Gascan #348
    Mondjatok egy indokot amiért értelmet nyer a 88xx széria piacra dobása?
  • Inquisitor
    Mielött ezt valaki bekajálja, meg kell nézni a nemrég kijött Kentsfield teszteket! HWSW, PH, egyebek.
    Jelenleg legtöbb program semmit se gyorsul a 4 magtól. Persze ha valaki sokat tömörít vagy videokat kódol akkor igen.
  • ati2002
    Ez kemény:
    Performance is CPU Bound
    Yes, you've read it correctly. Both GTS and GTX are maxing out the CPUs of today, and even Kentsfield and upcoming 4x4 will not have enough CPU to max out the graphics card – G80 chip just eats up all the processing power that a CPU can provide to them.
  • Inquisitor
    Nvidia's G80 innards exposed - GigaThread, Lumenex, True HDR, Quantum Effects - we disclose all!

Itt egy halom adat a G80 magról, tranyó számtól kezdve a spéci élsimításon át a 128 bites HDR-ig minden frinc-franc.
  • Inquisitor
    Így vettem anno a Radeon 8500-öt, és utólag azt kell mondjam tényleg nem volt értelme. Bár kétségtelenül szép volt a GFX, de 3x gyorsabban ment minden egy procicsere után :)
  • Lui76
    Sztem ez így nem megfelelő megközelítés ,mi az hogy nem hajt ki a proci?
    Itt nekem csak az Kell hogy full graffal normális FPS-el fusson ami most nem. Hogy az adott játék mennyire procit igénylő az más kérdés
    (Fizika,Ai stb..) Egy normális proci elviszi a játékban ráeső részét
    A szépségen meg dolgozzon csak minél jobb kártya nem?
    Cáfoljatok meg ha nem így van.
  • Inquisitor
    G80 boasts 24 raster operation units
    WE FINALLY got the number we have been looking for so long. Nvidia claims it has 128 shaders and some crazy super-dooper handsome numbers but we really wanted to know how many Raster Operations Units ROPs it might be capable of.

It turns out that it has 24 and it can do 24 pixels per clock, ROP. We expected at least 32+ but you cannot have it all.

This means when it comes to drawing pixels, after all the calculations G80 should not be much faster than the exsisting G71 marchitecture. Obviously it has to be a bit faster here and there as it is more advanced, DirectX 10 support dooper, unified but it can draw only 24 pixels. We are talking about Geforce 8800 GTX card. The Geforce 7900 GTX has 16 ROPs.

It will be interesting to see will this affect these GPUs in real games.
  • Mersh
    Hé, csak hülyülök, csak hülyülök...!!!
  • B@dsector
    azért ne becsüljük le, teszi a dolgát vmod-al.. 3DMARK06 ~4200 pont
  • Mersh
    Jól teszed már... az a GST úgysem jó semmire sem
  • B@dsector
    Igazad van! ilyen felfogással inkább csöndbe maradnék a helyedben.
  • czky
    Egy biztos. A 7600GST-től asszem jobb lesz :DDD
  • Inquisitor
    Miből gondolod, hogy nem jársz rosszul ha erre cserélsz? A DX10 teljesítménye egy nagy kérdőjel még hosszú hónapokig :)
  • B@dsector
    Tudom sajna, de pontosan az új generációs dx10 kártyák megjelenésére vártam, ezért nem cseréltem le eddig.
  • czky
    Hát nem ártana! :P
    Elég furán néz ki a gépedben az a 7600GST!
  • B@dsector
    januárban lesz a születésnapom, majd akkor meglepem magamat egy 8800 GTX-el

remélem addigra, valamennyire le fognak tisztulni az árak
  • scorpeeon
    Na de akkor is... Akkor legalább 2 ugyanolyan lenne, úgy tudnának gyorsan menni együtt, nemde? Mind1...
  • minimize
    pontosan.
  • czky
    Ja. És a 8800GTX 512MB + 256MB :P
  • Richard90
    512mb + 128mb
    gondolom így jön ki a 640mb :)
  • scorpeeon
    640MB? wtf?? :) azt hittem h mindig duplázódnak, vagy 512 v. 1 GB de 640mega??
  • strebacom
    Asus 8800GTS
  • Richard90
    jaja
    most láttam egy boltban, 130e lesz áfával :)
    már bagyon várom a megjelentést, hogy milyen lesz a teljesítménye, és megéri-e a pénzét
    ezutána biztos drasztikus árcsökkenés lesz
  • Inquisitor
    PH-n 119K a kisebbik (GTS) Asus előrendelésije. Boltban 125K+tréfa lesz.
  • Richard90
    pfff akkor tévedtem xD sajnos
    de remélem azért nem lesz akkora a pontveszteség egy "gyengébb" processzornál
    mert ezek a négymagosak megfizethetetlenek lesznek
  • izb
    egy érdekes cikk a témában......
  • Richard90
    Remélem igazad lesz
    Mert ha újítanék akkor nem szeretnék 100ezreket költeni egy procira hogy kihatjsa a 100ezres karit xD
  • izb
    valószínű hogy nem lesz proci limites a dolog 4200+ felett,bár a próba alapja az evés..
  • Richard90
    szerintetek milyen proci lesz képes kihajtani ezeket a kártyákat?
    egy x2 4200+ már igen??
    vagy van egy adott limit a proceszorroknál, ami felett már nem számít semmi?
    (pl gondolok ilyenre, hogy mindegy milyen procit veszek, csak kell egy adott alsó procihatát pl x2 3800+ és e fölött már nem nő az fps szám)
  • repvez
    Csak kár hogy nem kap belöle ajándékba az akinek aznap lesz a szülinapja mert akkor én jogosult lennék rá :P