9761
10645648441175096535.jpg
  • Evogordon
    Ahha
  • Tomi77
    Mármint alap hűtéssel?
  • Evogordon
    650/1800-at simán vitte nekem.
  • Tomi77
    hy. A 320 mb-os 8800gts meddig húzhatom kb.?
  • MANOWAR
    pfff sry ez a szó kimaradt : .....kicsit nagyobb terhelések mellett "FAGYOGAT" most már........
  • MANOWAR
    Köszönöm a segitségedet FLD már lesem is,sajna a sapphire-vel rossz benyomásaim vannak.Igazán nem is játékra kellene azért persze az is jöhet néha de inkább 3D-s progikhoz,tegnap előtt egy excube 9600xtg kezdett kicsit nagyobb terhelések mellett mostmár csak sima alkalmazások merem használni amig nem veszek egy megbizhatót,elvileg ősz-tél fele veszek új gépet... még1x köszi a részletes helpet.
  • FLD
    kifelejtettem a gyártók közül az asus-t ők is jó kártyákat gyártanak
    na ha már itt tartok akkor ezek a garanciaidők:
    Gigabyte: 3év
    MSI: 3év
    Sapphire: 2év
    HIS: 2év
    Asus: 3év
  • FLD
    most néztem, hogy frissíthették az árlistát, és drágábban találtm meg az előbbi kártyákat, a lényeg, hogy ati radeon x1950pro verziót vegyed meg(sztem ezek közül a gyártók közül nézz körül: MSI, SAPPHIRE, HIS, GIGABYTE), és sztem a 256mb-osak érik meg az árukat
    itt nézz körül:
    ALIEN COMPUTERS
    amugy gianni bazárjában is nézz körül ő is nagyon jó árakon dolgozik, és lehet, hogy olcsóbb, mint az ALIEN COMPUTERS
    gianni bazárja

remélem sikerült segítenem
  • FLD
    szia
    hosszútávon jobbanjársz, ha váltasz
    agp 8x:
    MSI RX1950Pro-TD256 256MB AGP
    tulajdonságok:
    - GPU: ATI Radeon X1950Pro
    - GPU frekvencia: 575 MHz
    - GPU hűtés: ventillátor
    - memória: 256 MB DDR3 1380 MHz
    - csatlakozók: 15 pin D-SUB bemenet, DVI-I, TV kimenet
    ár: 40400 Ft(forrás: argep.hu)

Sapphire Radeon X1950 Pro 512MB AGP
    tulajdonságok:
    - 580 MHz ATI Radeon X1950 Pro GPU
    - memória: 512 MB GDDR3 1400 MHz
    - csatlakozók: Dual DVI, TV kimenet
    ár: 46526 Ft (forrás: argep.hu)

szerintem ezek elég jók ezen az áron, de le kell mondanod a directx10-ről, de cserébe elég erős vga-t kapsz a pénzedért
  • MANOWAR
    Hali mindenkinek.
    Tudnátok nekem ajánlani valami kártyát 40e ft körül ami elég megbizható de azért jól megy? (agp8) vagy lehet jobban járok egy új deszkával amin pcie-es?köszi
  • zoolee
    Hát, de azért azt is ésszel, mert a ~85 fokokat ér el az egyik ismerősöm GTS e, alapon...és még húzva sincs, 4 db 12 cm es venti hűti a házat, előröl, hátulra..
    Monnyuk GTX en valamivel hatásosabb a hűtő, pedÍg még sok shader egység dolgozik, meg ram, de valamivel hatásosabb.:)
  • janos666 #2307
    Vagy egész addig míg nem kezd szemetelni a gép, neadjisten fagyogatni játékok alatt. Amíg nincs észlelhető hiba nem lehet baj (olyan ami ne következhetne be tunintól függetlenül).
  • zoolee
    Egy nagyon kicsit.
  • w77d
    sziasztok! sztetek a vga-mat gyári hűtéssel húzhatom egy kicsit úgy hogy teljesen megbízható maradjon?
  • zoolee
    Türelem!
  • janos666 #2303
    Basszam meg, júli 4.-én akartam vásárolgatni (miután hazaérek a nyaralásból aztán melátom mennyi pénzt sikerül nem elbaszni alatta :D), de akkor ülhetek és nézegethetem a híreket mi van. És az megint egy dolog hogy az itthoni boltok mikor áraznak le, lehet hogy csak augusztusra, de addig nem fogok várni... Konkrétabb időpont nincs, mi?
  • zoolee
    Jaja, júli 1-2 . hete..
    és középkategória 5-10 felső kategória 10-20 k esés.
  • janos666 #2301
    Szállingóztak hírek hogy árcsökkentés lesz a Gef8-asok közt. Ez kb. mikorra várható? Még július első hetében vagy csak valamikor később a nyáron?
  • Gabesz amd64
    legjobb lesz ha visszaviszed,mert ez télleg gyanus

ték
  • kirol
    Köszi
  • Nandusz
    használj szőrtelenítőt:)
  • kirol
    Na áthoztam régi 15"-os CRT-met és rákötöttem a TFT mellé Clone -ban.
    Beszarás, mert azon is csíkozott. Konkrétan asztalon jobb kattintás, Képernyő tulajdonságai kis ablak bejön. Na ezt megfogom, jobbra - balra ráncigálom és beszőrözik a széle még CRT-n is, ami k**va érdekes.

Utánna ráraktam csak CRT-n, minden változatlan. Indítottam csökkentett módban TFT-vel, ekkor ugye nem tölti be vga drivert se, ekkor jobbra-balra húzgálás kb 100x jobban beszőrözött, mint valaha.

Na ezután átmentem másik régi géphez, azon van alapból a 15"-os CRT, azon húzgálás és szőrözik. TFT-vel szőrözött.

Ez most normális?
    Rohadtul nem értem.
  • kirol
    És hol van olyan, hogy venti mindig bekapcsolva?
  • NeoMaN
    Rivatunert tedd fel, és pipáld be, hogy ventti mindig bekapcsolva.
    2D-ben állítsd lejebb a sebességégt, és akkor nem fog zavarni.
  • wander01
    vidd át valakihez akinél vannak ilyen gammák, oszt pattintsd bele a gépébe. ha ott is szarakszik gari. ha nem, akkor a gépeddel lehet valami, esetleg a driverekkel, dx-el, passz.
  • kirol
    Valaki?
  • kirol
    Csak az a baj, hogy akkor ugye vissza kell küldeni, és kitudja meddig nem lehetne bekapcsolni a gépet. Ráadásul PH-n vettem z0ty -tól.

És ha nincs semmi baja, akkor potyára küldözgetném, egyebek.

Én valahogy nem tudnám letesztelni?
    Gondoltam, mondjuk havernál is kipróbálhatnám. Nála milyen.
    Csak az a baj, hogy lehet csak én vagyok túl precíz, és eddig is szöszölt a kép. Vagy lehet CRT-n kellene kipróbálni, mert azon ugye nincs szöszölés, mint TFT-n. És ha ott jó, mármint a CRT-n akkor elvileg jó a VGA. A venti meg h asimán bekapcsolom mindig megy, így azt gondolom hülye rivatuner szarja el.

De azóta se mondott senki semmit arra, amit kérdeztem lentebb.

Szerintetek?
  • buldozer99
    vidd vissza gariztatni!
  • kirol
    Már kb. 1 hónapja szenvedek a VGA miatt. Ugye egyik, hogy S3 készenlét után visszajövet - ha sikerül neki - kikapcsolja a ventit, ami nem tesz túl jót egy 8800 GTS -nek. Még én is elfelejthetem, de ha más kapcsolja be, akkor szétég, mert tesóm azt se tudja, mi a az VGA.
    A másik, hogy kb. ez is 1 hónapja, hogy észrevettem, hogyha egy ablakot jobbra balra tológatok, mintha jobban beszőrözne a széle, mint eddig. És ez pl. a Test Drive alatt amikor kanyarodsz, elég szarul néz ki ,hogy szétcsúszik. És eddig mintha nem lett volna ilyen. De pl. Tomb Raider alatt van Vszinkron, itt nem tűnik rossznak.

Most a VGA hibás lenne, vagy mi szerintetek?
  • Nandusz
    Gigabyte ---> mert szerintem jobban húzható a memóriája.
  • MarkBlade
    Sziasztok!
    pls segítsetek dönteni melyiket vegyem..
    Gigabyte GF 8600 GTS Silent Pipe II 256 DDR3
    Asus EN8600GT SILENT/HTDP/256M PCIe
    kb ugyanabban az árban vannak.. és pls egy indokot is hogy miért az amelyik..:)
  • zoolee
    Hát, MÁRKÁS legyen, az a lényeg.
  • Lakos
    Én úgy hallottam, hogy min. 450-500W kell neki. De szerintem nem csak a táp teljesítménye számít.
  • zoolee
    ööö..Sztem nem nagyon...Mivel multkor volt egy teszt ph n, és egy SLi s rendszer egy ~600 as táppal se nagyon akart indulni.
  • w77d
    sztetek a 8800gtx-nek elég a 430W-os táp?
  • zoolee
    Najóvan, haggyuk, mert megint szétoffoljuk az egészet.!
  • PLackó
    nem érdemesebb az x1950pro? Ez is van már 40 alatt.
  • kirol
    Everest -ben nem lehet megoldani, hogy az OSD (VGA ventifordulat, hőmérséklet, stb kijelzés) csak játék alatt jöjjön be, mint a RivaTunerben?
    Vagy mit lehetne erre Rivatuner helyett hazsnálni, mert még mindig kikapcsolja a VGA ventijét fullra a rohadék.
  • Nandusz
    a #2260
    Szoktál olvasni is?...Mert mintha az derült volna ki, hogy számít a pénz.
    Úgyhogy nem kell püffögnöd egyelőre
  • bajsz
    köszi a segítségeket végre egy hely ahol értelmes emberekkelmegtudtam beszélni ezt.
    Máshol csak azt mondták ezt ne de mégis az jó lehet de várj ennél jobbat tudok stb...

köszi még1szer