9761
-
#2959 olyan alapvető különbségekre próbáltam reflektálni ezzel az idézettel mint amilyen különbség van egy asus és egy inno3D típusú kártya közt -
virs lee #2958 a D3D10-es elvek akkor fognak elterjedni amikor az nV-nek is lesz a D3D10-es elvekre jeletősen építő rendszere
És amíg a játékok nem támogatják, Addig felesleges is foglalkozni egy nemlétező dologgal. -
zoolee #2957 Te mit keresel it??!4
És ennek a beszólásnak miértelme volt? -
Abu85 #2956 Már miért szarná le az MS a szabványt. Az IE7-ben elég sok lépést tett feléje. A rendszer életét a szabvány garantálja, nem véletlen nő a Firefox részesedése. Az MS-nek is érdeke a rendszer életbentartása.
Másrészt a D3D10 szabvány közel sem olyan mint a FF<->IE vita. Itt nincs kérdés használod vagy sem. Nyilván az MS azt a sok dolgot nem azért építette bele a rendszerbe, hogy a régi elveket alkalmazzák. Jelenleg lasabbak a D3D10-es módban a programok, mint D3D9-ben. Pedig az új API pont azt a célt szolgálná, hogy gyorsabbak legyenek a programok. A WDDM-et folyamatosan tanulják a programozók, míg a D3D10-es elvek akkor fognak elterjedni amikor az nV-nek is lesz a D3D10-es elvekre jeletősen építő rendszere. Az eddigi MS/AMD D3D10-es prezentációk igencsak számításigényesek, és mégis nagyon gyorsan futnak még a HD2600XT-n is. Pontosan az a lényeg, hogy használjuk a rendszer számítási teljesítményét és kevés texture fetch-et használjunk, mert az időkiesés. -
#2955 "a fijuknak fütyijük van a lányoknak meg puncijuk..."
(ovizsaru) -
zoolee #2954 adasdafasfd.
Mind a 2 -b ugyan az a GPU dolgozik, xal mind a 2 dx 10 es.
A teljesÍtmény az már kétséges..:) -
#2953 most röhögsz h leesik az ára...igazad van esni fog,de meddig?
nem sokáig
előbb fogják eltüntetni a polcokról mint azt ahogy gondolná az ember -
virs lee #2952 Az kizárt hogy ua. chipset egyszer dx9, máskor dx10 legyen. -
virs lee #2951 Ez olyan mint az IE vs FF / Opera: az MS leszarja a szabványt, a hómpédzsek MS-re optimalizálnak, ezért hiába szabványtalan, mégis minden oldal az IE-vel nyílik meg hibátlanul, és a szabványos cuccok szenvednek. De legalább szabványos... ~~ -
#2950 Heló! Nem tom jó helyre írok-e (ha nem akko sry), de eddig én úgy tom, hogy az ASUS EN8600GT DX9-es, az Inno3D pedig DX10-es. Ha ki tudna vhol javítani, (DX10-es-e az ASUS) akkor javítson. köszi. -
petikemény #2949 ok kössz -
zoolee #2948 Hát, sztem nem lesz érdemes alainte bafektetni g92 be..
Sztem eleinte lesznek problémák az új szabvánnyal...Meg aztán lesz annál gyorsabb is... -
#2947 nvidia kártyára nvidia ntune -
petikemény #2946 Hello nem tudtok vmi videokártya tuningolo progit? -
#2945 minek?? csak jobb lessz vmivel mint a g80.. -
Abu85 #2944 Az nV az ALU sebesség kihasználása felé megy most, mint az AMD. Tök mindegy, hogy D3D9, vagy 10, a számítási teljesítmény akkor is kell. Gyakorlati számítási teljesítményben a G80 a PS float/float2-es kódokon kívül nudli. Az, hogy az nv még a D3D10-es specifikációknak megfelelő kódokon is gyenge az már más kérdés. -
virs lee #2943 Sztem mire kellene a G92, lesz G102 is. ~~ -
#2942 minek? "ASUS Gf 8800GTX 768Mb" -,- -
#2941 hát én azért már elkezdtem félretenni a G92-re... -
virs lee #2940 Attól még hogy megjelenik az új, a régi addig nem avul el, amíg nem követeli meg semmi a váltást. Ezek pedig a DX10 only gamék. Hol vannak még azok, ha a Crysis / AW is DX9 alapú lesz? -
Akuma #2939 Avuljon el minnél előbb, legalább leesik az ára -
Abu85 #2938 Ez attól függ, hogy mennyire igazak a G92 hírek. Ha tényaleg ilyen lesz a chip akkor nagyon hamar elavul majd a GF8800 széria. -
#2937 az meg a másik hogy 9xxx kártyát csak a hülyék meg a milliomosok fognak venni. 2008 vége elött nem lesz értelme váltani 8800rol és még utána is jó lesz egy darabig -
#2936 mi volt mikor kijött a pcie express? kellett váltani? nem:P pcie kártyák agps megfelelői ugyanazt a teljesítményt nyújtották.
simán lesz 1.0 meg 2.0 9xxx széria. -
Abu85 #2935 A WHQL drivernek ba kell tartani a szabvány specifikációkat. Az nv még nem tudja kezelni a WDDM-et, így a beta meghajtók a használhatóak, mert ott lehet trükközni.
Sajna az MS is genyó mostanában az nV-vel. Nem kellett volna az a Lost Planet fiaskó és akkor nem kezelné a nagy testvér olyan komolyan a WHQL minősítést. Az AMD speciel elég sok hibát hagy jelenleg a driverben, de az MS aláírja, mert szükség van a cég R600-aira a D3D10 prezentációkhoz.
Lassan a WHQL sem fog érni semmit, puszta üzletet csináltak belőle. -
#2934 gyerekek kijött ez a 162.22 whql driver, és szarabb mint a béta! rá kéne szólni az nvidiánál a srácokra, hogy egy picit jobban kéne figyelni, sokat vártam az új drivertől! -
#2933 Egy geforce 3-at tudok kölcsön adni :DD -
Livius #2932 Ez egy ördögi kör. Majd jönnek az új karik, de azok olyan drágák lesznek mint az elején a GTX meg a GTS-nek. Aztán várunk hogy lemennyen az ára, és megint addig várunk, mire megint jön az új seria, és akkor meg már azt akarjuk megvenni, és így tovább szépen. -
#2931 Remélem igy lesz mert nemszeretnék majd lapot váltani!
Lehet ideiglenesen veszek valami 7600gt-t amig nemjönnek az új karik de az a baj azok még drágábbak lesznek mind most a GTs-ek :(
Így soha nem lesz jó VGA-m :( -
Abu85 #2930 A szabvány specifikációi alapján nem láttam olyan pontot ami megakadályozná a PCI-Express 2-es kari használatát PCI-Express v1 csatolóban.
Ettől függetlenül lehet, hogy a gyártók rákényszerítenek a váltásra, de a két szabvány papíron oda-vissza kompatibilis. -
#2929 AM2+-os deszkák is PCI-ex 2.0-áasak,DDR3 és persze a Phenom procival :D -
#2928 Én azt a kompatibilitást ugy értelmeztem hogy pci expressz 2.0-ás alaplapba belelehet rakni a régebbit ,de sima pci expresszes alaplapba nem lehet a 2.0-ásat! -
Abu85 #2927 Elméletileg nem kötelező új alaplap, legalábbis a doksik alapján visszafelé kompatibilis a szabvány. -
Abu85 #2926 Hát a 225W-nál magasabb fogyasztás nagyon problémás az ATX felépítési elveivel. Egyszerűen nem tudják azt a hőmennyiséget elvezetni. A PCI-Express 150W+75W(a tápból csati) ideális elképzelés. Amik 225W-nál többet kajálnak azok valószínűleg a ePCI-Express csatlakozásúak lesznek, tehát lényegében külső egységek külön házzal tápellátással és hűtéssel. -
#2925 Akienk most van valamilyen 8000-es szériás pci expreszes kártyája és szeretne majd váltani ezekre ,azoknak kell venni új alaplapot hozzá.
Az tény hogy pci expresz 2-be belemegy a régi de akkor már kifog régi vga-t beletenni! :D -
virs lee #2924 Sztem a 150W is alultervezett, tekintve hogy a jobb kártyák már most 200-at kajálnak, és ez csökkeni se fog. -
Abu85 #2923 Ez még nem nyert megerősítést, különböző lapok mást pletykálnak a G92-ről. Nem hiszem, hogy az nv elésen 65nm-en bepróbál egy 1milliárd tranzisztorból álló chipet. Az AMD speciel előnyben van a gyártástechnológiai fejlesztésekkel, de még ők is csak 390milliós tranyóval nyomja a 65nm-es csíkszélességet.
Amúgy a PCI-Express 2 visszafelé kompatibilis. Bár a fogyasztás az kérdés, mert a 2.0 szabvány csatlakozója 150W-ot tud alapból kinyomni. -
#2922 Most olvasom itt SG-n "Az nVidia eközben lazán átugrotta a korábban tervezett G85 grafikus chipeket és egyből a G92 mellett tette le voksát, amely szintén a teljesítményen hivatott javítani. A DirectX 10.1 és OpenGL 3.0 mellett GPGPU, GDDR4 és PCI Express 2.0 támogatást ígérnek, a vezérlő pedig 65 nanométeren készül."
Akkor ezekhez megint új alaplap kell a PCI Express 2.0 miatt :(
Nem lesz ez így jó se a 8800-asok ára nem csökken ezek az újak meg aranyé lesznek. -
JAMES FRENCIS G #2921 nekem meg fog mozdulni az biztos Asus s775 P5K-E / WIFI-AP alaplap+Intel 6600 2.4 core2duo,3gb ram+EVGA Geforce8800GTS 640MB GDDR3 OC edition -
JAMES FRENCIS G #2920 vagyis az őszt