68
Gyors fájdalomcsillapítók, külső sérüléskre
  • FaithMeN
    palinka az ami fajdalomcsillapito :DDDD
  • RIZLA
  • Danee
    neem, csak legtöbbször ugy megyek el otthonról, hogy csak átmegyek haverhoz vagy vmi, aztán mindig megkivánok egy aranyos kis ugratót, patkát, mittomén, padot vagy virágládát, és mindig akkor nyalok el :)
  • haxoror
    Nétd ha rendszeresen akkorákat taknyolsz hogy még védőfelszereléssel is akkora fájdalmaid lesznek amit csak spray-kel lehet enyhíteni akkor sztem keress vmi "békésebb" sportot mielőtt tolószék lesz a vége :)
  • Danee
    még gerincvédőm is van..de ha sipcsontvédővel beverem a lábam akkor is megfájdul, de nem törik. nagy ütődésnél nem sokat érnek az ilyenek, amik meg igen, drágák (és egyébként is árnyékban 28 fok van tudodkiafaszomveszifel :D)
  • haxoror
    Használj védőfelszerelést sípcsont, térd, könyökvédő, sisak stb
  • Dying Soul
  • mrzed001
    Nekem meg egyből a fejfájáscsillapítók jutottak eszembe :P
  • Danee
    Moutain Bike :)
  • PíszLávJuniti
    //Gyors formatálást olvastam sry
  • ZsirosKenyer
    Mount and Bike? :)
  • Danee
    konditerembe láttam még ilyen sprayt, majd megkérdezem az edzőm mi a neve, és berakom ide megigérem!
  • shad0w
    Hát én amikor fociztam három féle cuccot használtak.
    Az egyik ilyen spray, amiről te is beszélsz.
    A másikat szintén ilyen sérülésekre használták, csak az inkább folyadék volt, és úgy spriccelték rá a lábamra, vagy ahova kellett. Hasonló ahhoz amit a vébén használnak, de nyilván nem volt olyan hatékony :) Vagy ki tudja :)
    A harmadik pedig a már szintén említett kenőcs, amit húzódásokkor szoktak használni. Nekem húzódásokra mindig ilyen gyógynövényes cuccot adtak, ami olyan elképesztően büdös volt, h csak na, ellenben kb fele annyi idő alatt hatott, mint a többi csodaszer.

A nevüket nem tudom, de elég sok boltban megtalálhatók, sportbolt, gyógyszertár, ezek a kórház környéki boltok ahol minden van :) Meg sztem nagyáruházakban is vannak, de ott inkább ne érdeklődj, mert úgy sem fogják tudni h miről beszélsz :S
  • Danee
  • OPM
    ez aranyos volt
  • CattiBrie
    Jajjhát vigyázz jobban magadra!
  • _Vegeta_
    A szervezet intezi el mindig a piszkos munkat. :D
    A fajdalmat csillapitjak es szuntetik meg altalaban. Pl. az innoreuma krém is huti az izmokat, izuleteket meg a tobbit, de amugy gozom sincs hogy mukodik de mekkerdezhetem semmibe nem kerul. Amit a sportolokon is hasznalnak az is csak gyors fajdalom csillapitas, magaval a serulessel raernek kesobb foglalkozni. :)
  • alert
    Hűtöttem már vele sört is a parton 30 fokban :)
  • alert
    Én használtam hasonlót, havertól kaptam, de nem jegyeztem meg mi volt rajta. Elképzelhető, hogy csak jegelő spray volt. Mindenesetre nem lett vörös a lábam, de hogy pillanat alatt lefagyasztotta és nem fájt az tuti :) Valami Ice akármi a neve talán Iceberg? De erre nem esküszöm meg. Gyógyszertárban kapható, 1500-2000 Ft körül van. 2-3 alkalomra elég. Ha súlyosabb a sérülés és sokszor kell fújni akkor értelemszerűen kb 1 spray / alkalom :)
  • ReTeK
    Perskindol spray ?
  • Magnumrolcsi
    Miért nem hívod fel telón haverodat és kéred el a spray nevét?
  • Thanatos
    de csillapitják is a fájdalmat vagy "csak" a gyógyulást segiti elő? csak mert nem mind1 ha épp ugyérzed pl lenyuztáka bőrt a lábadról :)
  • mukika
    Jégzselé jó, mindég azt kenem a lábamra, és segít a fájdalom ellen, én már csak tudom... csak az a gáz, hogy elfelejtek kezet mosni utána és mindég a szemembe is kerül, 1-2 dörzsölés után. :DC
  • _Vegeta_
    Ezek csak erzestelenitok amik ugy mukodnek hogy lefagyasztjak az idegeket vagy valami ilyesmi. :)
    A "gél"-ek ezzel szemben inkabb izomhuzodasokra vagy reumara jok. :) Es nem is budosek. :P
  • Danee
    igazad van, elirtam, de értsétek jól

pont multkor adott a szomszédunk egy kis régen a fogorvosoknál érzéstelenítésre használt sprayt... hát lol, kicsit régi, de arra frankó volt, hogy lefújtam vele a legyet, és megfagyott vagy mittomén, de leesett :))
  • Dant0r
    MegELŐZI a gyógyulást? Nem lehet, hogy inkább serkenti, vagy "sietteti"?
    Amúgy most a vb-n látom, hogy ha vki lesérül akkor bőszen fújogatják ilyen spray-ekkel, szóval tényleg hatásos szerek ezek:)

Az elve valszeg a párolgás, vagyis ha gyorsan elpárolog róla a folyadék, akkor hőt von el -> fagyaszt, vagyis az idegeket úgymond kiiktatja kis időre:)
  • flashpointer
    biztos valami speckós dolog lehetett amit sztem outdoor vagy extreme-sporttal foglalkozó ( hegymászó meg ilyenek) boltokban lehet beszerezni.
    sztem ott érdeklődj!
  • Danee
    Régóta Mount and bike-ozom, és rentgetegszer lesérültem már, ezért kutatom, és keresem a legjobb fájdalomcsillapítókat (persze nem tablettákat hanem kenőcsöt, sprayt... stb)
    Régen nagy dolog volt a Voltaren meg ilyesmi, de 1-2 éve megjelent az ugynevezett Jégkristály zselé, ami a célra tökéletes, annyi hátránnyal h qrva büdös mentolos szaga van :)
    Ma bevertem a sípcsontomat kerékpározás közben, és egyik barátom bemutatta az aznap vásárolt Fájdalomcsillapító Spray-ét, nem tudom mi a neve, de ha valaki tudja irjon. A következő történt. Ráfújt egy elég jelentős adagot a lábamra, ami először olyan volt, minta havat nyomott volna oda, a fájdalom teljesen elmúlt. Aztán elkezdtem olvasgatni a szövegét, de csak angolul volt rajta, és valami olyasmit írtak, hogy fokozza a vérkeringést, és igy megelőzi a gyógyulást, amellett, hogy hűti a sérülést, és enyhíti a fájdalmat. Namost, télleg nem kamu dolog ez a vérkeringéses izé, mert 2 órája olyan vörös a lábam, mintha be lenne festve, de egyátalán nem fáj!!!