33
  • TarazaMavis
    #33
    Egy pár gondolat: (szerintem)
    - Nos a korhatáros dolgokat a szülőnek kellene elintézni szerintem, de ehhez igen toppon kell lenni a dolgokban. Emellett még dolgozza ki a belét a betevő falatért? Tényleg kemény meló!!
    - A hit szerintem a legfontosabb a világon.Logikusan szeretek gondolkozni, ezért kértem hogy vallás-ismertebb barátaim próbálják ledefiniálni. A válasz:A bizonytalanságban való bizonyosság. Tehát abból kiindulva, hogy az emberi kiváncsiság és tudás végtelen, ez a def. nem zárja ki az engedelmességet, megértést , korlátok felismerését (áthágását), mert amit nem tudunk azt hülyeségnek, csodának, de nem valószínűtlennek tituláljuk, mert kevés a tudásunk. Szerintem a vallás csak egy eszköz arra, hogy ezeket az értékeket formába öntse.
    -A középkor nem volt sötét!! A kolostorkertekben pl. rendkívül sok gyógynövény termett. Az egy dolog h addig kint dööötek ki az emberek...
    A fanatikusok más téma.
  • h4x0r
    #32
    Az a köze, hogy a kinyilatkoztatott vallásoknak doktrinái vannak. Ilyen doktrina volt a lapos Föld, a geocentricizmus, stb. A doktrinák a kinyilatkoztatás részei, axiómái, amelyek azért igazak, mert a Biblián vagy a Pápán keresztül Isten mondta. Szóval ne jöjjön nekem senki azzal, hogy "mi köze" a vallásnak a lapos Földhöz.

    #22: Nem pogány vagy, hanem ateista. Pogány az, aki a természeti vallásokban hisz, mint pl. az indiánok, wiccák, stb. Ateista az, aki nem hisz felsőbb hatalomban. Pozitív ateista az, aki kizárja Isten létét, negatív, aki nem zárja ki, de nem hisz benne. Én pozitív ateista vagyok jelenleg.

    Ja, ne higyjétek, hogy elítélem a vallásosokat. Tisztelem őket, mert van, amiben hisznek, őszintén. A fanatikusokkal van a bajom.

    Azaz címszavakban: kreacionizmus és intelligens tervezés.
  • Adam II
    #31
    Én nem vagyok vallásos és mielőtt valaki ilyet magyarázna nincs lelki traumám vagy ilyesmi de szerintem a vallás egy eszköz lett ami azt a célt szolgálta ,hogy az embereket kihasználják.
    Az átlagnál okosabb emberek kitalálták ,hogy a vallást fel lehet használni arra ,hogy a birka emberekkel megcsináltassanak bármit. Szépen kitaláltak egy menyországot ami mentsvárként szolgált a szegény agyondolgoztatott jobbágynak vagy rabszolgának aki azt hitte ,hogy nem baj milyen szar az élete ha meghal majd a mennybe jut azoknak akik nem hitték el ezt kitalálták a poklot ami mumus szerepét töltötte be. A papok meg élték fényűző életüket. A tudományokat pedig azért nyomták el mert azok megdönthették volna az állításaikat és így a hatalmukat. Szerencsére nem jártak sikerrel. A középkor pedig igencsak visszavetette az emberiséget a tudomány visszafogása miatt ,és valószínűleg sok érdekes dolgot rejtegethetnek a Vatinkánban ami sok kérdésre választ adhatna.

  • Turul1
    #30
    az előbb kihagytam egy fél mondatot: "nem a vallással van baj, hanem a világgal, és, hogy ahhoz alkalmazkodni kell"
  • Turul1
    #29
    na aki szidja a félművelteket. lol. a "ne ölj!" a tíz parancsolatban van. a hét főbűn: a gőgösség, a haragtartás, az irigység, a paráznaság, a torkosság, a fösvénység és a lustaság.
    nem a vallással van baj, hanem. ha ismernéd a középkori állapotokat, tudnád, h kell hozzáállni a vallásháborúkhoz. ha akkor vkiezzel a hülye peace-esideológiával állt volna elő, azt szimplán legyalulják a föld színéről.
    Amúgy nem értek egyet vele, mielőtt vki elkezdené félremagyarázni, csak realistán nézem az akkori világot. máskülönben a "felvilágosult" (sztem inkább sötét) francia forradalom nem gyilkolászta a hívőket?
    Uff! Én beszéltem!
  • haxoror
    #28
    Szerintem inkább egy komoly fel nem dolgozott lelki traumával rendelkezel...
  • dotkom
    #27
    "az emberi (meghibásodott) jellemet ne keverjük magával a vallással."
    mondod te ezt ilyen névvel.(Inquisitor) lol :D
  • tntcoder
    #26
    ott a pont
  • tntcoder
    #25
    Ha komoly vallási múlttal rendelkezel, akkor tudnod kell, hogy nem a papok és szektavezérek jelentik a vallást. A hívők pedig azért hívők, mert nem vonják kétségbe isten létezését...

    Másrészt meg neked lehetnek rossz emlékű ismeretségeid ha ilyeneket írsz, mert az én vallásos (többféle keresztény, krisnás, muzulmán, stb) ismerőseim sohasem néztek rám görbe szemmel, csak mert alapvetően materialista gondolkozású vagyok.

    És ha az isten(ek) léte/nem léte bizonyítható volna, akkor a kérdés itt fel sem merült volna
  • Inquisitor
    #24
    "Lásd lapos föld elmélet, vagy hogy nagyon sokáig tilos volt a boncolás az orvosi egyetemeken, és a papok meg tanítgatták a hülyeségeiket."
    Ennek mi köze a hithet? Azért mert vannak emberek, akik önérdekből, saját hülyeségük okán elferdítik a tényeket, nos az emberi (meghibásodott) jellemet ne keverjük magával a vallással.
  • katarzis
    #23
    Hmm ha pogány vagy akkor teis "hivö" vagy,a pogányság meik vállfajában hiszel?mert van egypár irányzat
  • rabbi5
    #22
    Szerintem az egész világ úgy ahogy van,1 rakat......!Emberek esnek egymásnak a hit nevében.Holott,a 7 főbűn között van a NE ÖLJ is!!!Ez már nem hit,hanem biznisz!!Én nem vagyok hívő ember.Pogány vagyok.De ettől még ember vagyok.Bár a hívők másként látják ezt.
  • Dzson
    #21
    Pedig a haladás és a gondolkozás a hit legnagyobb ellenségei. Lásd lapos föld elmélet, vagy hogy nagyon sokáig tilos volt a boncolás az orvosi egyetemeken, és a papok meg tanítgatták a hülyeségeiket.
  • Dzson
    #20
    Komoly vallási múlttal rendelkezem. Egy kereszténynek már az is üldözés, ha magaddal egyenrangúnak tekinted. Természetesen vannak kivételek, de a papoknak és szektavezéreknek nem az az érdeke, hogy a Biblia ellentmondásaira felhívják a figyelmet. Sajnos a legtöbb hívő retteg még a gondolatától is annak, hogy kétségbe vonja az istene létezését, mivel akkor bemegy az átok, kijön az áldás, elkárhozik, stb. Nézd meg, mit csinálnak a fogamzásgátlás kérdéséből. Azt már leszarják keményen, hogy majd mit csinál egy szegényebb család 4-5-6 db. gyerekkel és a föld lassan túlnépesedik.
  • haxoror
    #19
  • juharfalvi
    #18
    Ahol diktatúra van, ott a rendőrség bármit megtehet, nem kell mindenen meglepődni.

    "echo: Jelenleg a sötét középkorban élünk." Teljesen egyetértek. :)

    turul16:
    "Tiltsák be a TV-t, mert teli van valótlan állításokkal."
    Szerintem a TV-ket jobban meg kellene adóztatni, ha már baromságokat terjeszt, akkor fizessen érte. Betiltani nehéz, mert a tömegeknek kell a kábítószer, meg a nagy multik sem élnének meg ilyen jól TV nélkül.

    Az, hogy 16 éven aluliak nem nézhetik meg a "Da Vinci kód" c. filmet, azzal mi a gond? Korhatáros filmek (elvileg) nálunk is léteznek. Egyébként a film nem olyan jó, hogy érdemes lenne megnézni... :)

    A vallásban csak a fanatizmus veszélyes.

  • Inquisitor
    #17
    "A világ legnagyobb visszafogója a vallás és a tanításait szó nélkül beszopó ostobák."
    Nem értek egyett, szerintem meg a vallások tanításainak tévmagyarázatát beszopó, önként gondolkodni képtelen emberek.
    Valláson viszont itt értem bármilyen primitív izmusba vetett vak hitet, vagy akár a tudományba vetett vak hitet is.
  • Inquisitor
    #16
    "A cenzorok szigora a filmekre is lesújtott: a 16 éven aluliak például nem nézhetik meg a mozikban a Da Vinci-kódot, a hivatalos indoklás szerint azért, nehogy valósnak véljék a filmben megjelenő állításokat."
    És a 16 év fölötti félművelteket ki védi meg? :D
  • totya4
    #15
    Az biztos hogy az ember nem teremtett istent, max kitalált :)
  • Legendary
    #14
    Hi mindenki!
    Ha már vallásról van szó szeretnék nektek feltenni egy kérdést:
    Szerintetek Isten teremtette az embert, vagy az ember teremtette Istent?
    Kiváncsi vagyok erről mit gondoltok.
  • tntcoder
    #13
    Amit írtál az a butaságnak pontosan olyan foka, ami ellen tiltakozol, vagyis maga a tudatlanság.

    A kinyilatkoztatott vallások (zsidó, keresztény, muzulmán, zoroaszteri) hozzáállását nem érdemes összevetni a politeizmussal, a témában lásd pl. Spíró előadását a mindentudás egyetemén. És még ha ismered is - tegyük fel - a védikus vagy buddhista tanításokat, akkor meg ott is a követőit nézzed ugyanezzel a kritikus szemlélettel, mivel a bibliából sem olvashatod, hogy "a másik ember alja mocsadék"...

    stb stb stb :)
  • Dzson
    #12
    A világ legnagyobb visszafogója a vallás és a tanításait szó nélkül beszopó ostobák. Sajnos a Védákban vagy Buddha tanításaiban nincs olyan, hogy a másik ember alja mocsadék ha nem a te vallásodhoz tartozik, csak a kereszténységben, és ők égettek meg embereket is, akik szerint a Föld nem lapos és a nap nem is körülötte kering. Egy vallásos környezetben nevelkedett gyerek meg azt hiszi, már attól a pokolra kerül, hogy húzogatja a kukiján a bőrt. :( Stb stb stb
  • turul16
    #11
    Tiltsák be a TV-t, mert teli van valótlan állításokkal. A korhatárok is elég hülyeségek, én mindegyikböl legalább 4 évet levonnék (néha 18 at :) ).
  • hetti
    #10
    "A cenzorok szigora a filmekre is lesújtott: a 16 éven aluliak például nem nézhetik meg a mozikban a Da Vinci-kódot, a hivatalos indoklás szerint azért, nehogy valósnak véljék a filmben megjelenő állításokat. " lol

    Akkor 16 éves korig ne is neveljék öket vallásosan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • htmm
    #9
    Akkor vicceket se meselj! Mert azzal is megsertesz valakit.
    A cikkhez: ezzel az erovel a balckmetal zenekarok felet is betilthatnak ;]

    --
    http://htmmblog.enba.hu/
  • Realgod
    #8
    Szerintem nem csak az "egyházat" lehet megsérteni, hanem, ami sokkal fontosabb: az embert is... akinél mindegy, hogy milyen a vallása, ha van, fanatizmus nélkül is szeretheti önnön prófétáját, istenét. Ha meg nem vallásos, akkor meg talán elvárható, hogy ne sértsen meg embereket. Sztem.

    Vonatkozhat mindez a mekisekre is : )
  • szombi
    #7
    Nemrég átszerkesztettem egy mekis képet, a bohóc helyébe a Dragon Ball Z egyik főellenségét,
    Dermesztőt(Freeza) tettem, és a feliratot már nem sokat kellett módosítani: McFreeza

    most akkor én is büntit kapok?
  • totya4
    #6
    Ilyesmi lenne nálunk is, ha az egyháznak hatalma lenne. Szerencsére sok a felvilágosult ember.
  • Mentoloshurkaka
    #5
    Ajjjjaajjjjajjjajjj
    Gyerek nemsoká a máglyán fog égni
  • echo
    #4
    Mi volt ez az sg-s botrány? :)
  • echo
    #3
    Jaj, már megint. Nem tudom már ki monta, talán Eco, hogy nagyon úgy tűnik, hogy megyünk vissza a középkorba. Lehet igaza van...
  • PíszLávJuniti
    #2
    lál.
    azért elég vicces hogy a "mindent szét fotosoppolós" világban egy átalakított képért büntetnek embereket..
    bár sodi sg-s botránya óta nálunk is volt hasonló..
  • Busz
    #1
    hol lehet megtalálni a pista blogcímét??
    vagy azt már törölték?