107
  • CsőKujts
    #107
    Oké. Csak pár évet letoltam így. Most több hasznosat csinálok és semmivel nem érzem magamat rosszabbul...
  • XTCLsfm
    #106
    Hmm... ebből össze lehetne hozni egy jó játékot, nem? Szoktasd le a játékfüggőket a játékról egy virtuális pszichiátrián....
  • Morden23
    #105
    STFU helyett máskor írjál emberi szavakat. Nem mindenkinek van a LOL meg OMFG nyelvből felsőfokúja.
  • moRtiZ
    #104
    "Az ilyen szívással való játszás, meg haverkodás stb. lehet rohadt jó érzés de tul. képpen semmi haszna nincsen azonkívül, hogy akkor és ott jól érzed magad. Így később ha visszagondolsz rá sajnos csak egy feketelyuk lesz az életed bizonyos szakaszaiban. "

    Szerintem nem jo dolog ha az ember az elete 100%-at a hasznos dolgok epitgetesere forditja. Minek? Osszesporolhatnek Mercedesre, meg uszodas hazra, de nekem a pillanatnyi jol erzem magam tobbet jelent. Es igyekszem, hogy minel tobb pillanatom jo legyen. Carpe Diem <3. Lehet kesobb megszivom miatta, de egyenlore ez nekem most igy tokre megteszi.
  • moRtiZ
    #103
    Na szep vita alakult ki.

    Nekem a káros szenvedélyek bejönnek, általában mértékkel, aztán párszor elcsuszik a határvonal. De ettől még nem tartom magam rosszabb embernek, mint a "normalis emberek". Az hogy ti itt milyen konzekvenciakat vontok le, az szerencsere egyaltalan nem takar pontos kepet, hiszen nem is ismertek. En egy peldat emeltem ki, errol ne folytassatok verremeno vitat plx.

  • Dredd
    #102
    lehet jobban tenné... addig sem fog más, idegen embereket "te hülye szerencsétlen"-nek szólítani egy fórumon.... STFU
  • Morden23
    #101
    Te hülye szerencsétlen. Azt "megváltozott tudatállapot"-nak definiálja az orvostudomány. A szervezetedben végbemenő kémiai reakciók azok, amik gátolnak bizonyos érzékeséeket. A THC nem változtatja meg a világról kapott adataidat, csak az agyad fogja másként feldolgozni őket.
    Ezért hívják "tudatmódosító szer"-eknek az ilyesmit.

    Csak a kretén junkie-k hiszik azt, hogy a fűtől "felszabadul" a tudatuk. Húzzál ki a rétre dobolni, sámánkám.

    Ami meg az ezt megelőző kommentedet illeti... nem vagyok otthonülő gémer, sem utcákat járó izomállat buldózer. Ennek ellenére nem késeltek még le (pedig elég sokat mozgok Budapest majd minden területén).
    De tudod mit? Tépj be, és a felszabadult tudatod segítségével jászogass 15-20 órát a gépen.
  • CsőKujts
    #100
    Parázás helyett mondjuk neki kéne állni sportolni. Napi 30 perc árnyékboxtól mondjuk már fél év alatt olyan kemény leszel mint atom. Nem nagy idő. Plusz nem ártana magadba nézni amikor állítólag felszabadult a tudatod és előráncigálni a férfit.
  • CsőKujts
    #99
    Hát azért van mit tanulnod még a marijuanáról neked is. :))
    Afrikába a négerek jól beszívnak azt úgy mennek gyerekeket ölni meg embereket kínozni. Ezenkívül én is ismerek jó pár embert akik hiába szívnak be attól még agreszívak és gátlástalanok. Azt ha kitisztulnak még agresszívabbak lesznek mintha nem csináltak volna semmit.
  • CsőKujts
    #98
    AZ pedig egyáltalán nem sorsszerű, mert egy pillanat alatt abba lehet hagyni.
  • CsőKujts
    #97
    Hát látom te nem nagyon vagy képbe a nőket illetően. Meg ha ilyet keres akkor valószinüleg szar csaj... De mellesleg a nők nagy többsége rohadtul nem ilyet keres. Esetleg fiatalon. Én meg szerelemről beszéltem nem izélésről. :)

    De csak, hogy pontosítsunk, te azt állítod, hogy sok olyan nő van aki egy egész nap marijuanát szívó+ számítógépes játékokat (azt is 4-5 órát) játszó semittevő emberkét keres? na ne... Ezalól csak akkor van kivétel ha esetleg az illető milliomos. :)
  • M0rph3u5
    #96
    © Morden23 !!! te kritizálod a TetraHídroCannabinol-t? (na mi van, esetleg azt se tudod miről van szó, mi?) a fű lassítja az érzékelést, így a tudat teljesen más adatmennyiséget dolgoz fel, mint amúgy, ezért ilyenkor az emberek másként érzékelik a dolgokat, és ezt hívják "felszabadult tudat"-nak, mert ilyenkor gátlásoktól mentesen tudsz gondolkodni(itt kizárólag gondolkodásról van szó, MERT EGY BETÉPETT SZEMÉLY TETTEIBEN NEM GÁTLÁSTALAN!)
  • M0rph3u5
    #95
    sokan írták, hogy tiszta rossz, hogy a kockák "egész nap" otthon gépeznek, és virtuális világban jobban érzik magukat mint a lakótelepen... AMÍG ENNYI CIGÁNY VAN M.O.-ON, ADDIG VAN IS MITŐL PARÁZNIA EGY ÁTLAG (ÁLT.NEM TÚL IZMOS) GAMER-NEK...
  • Ma2ska
    #94
    Annyi marhaságot mondanak a tv ben, attól hülyülsz meg nem a cigitöl.
  • Ma2ska
    #93
    Olyannal már találkoztam aki azt hitte életében nagyon hasznos volt és pont ezek a "fekete lyukak" hiányoztak neki, a barátokkal töltött önfeledt pillanatok akár besziva, akár nem. Ez volt a büntetés neki. De olyannal még nem aki azt mondta, ejj miért nem az elvárásoknak megfelelően, gerinctelenül éltem, nem a saját utamat járva...ehh mit hagytam ki.
  • Ma2ska
    #92
    Az ugyanannyira sorsszerü hogy te szivással és faxveréssel töltöd az idődet mint hogy találkozol életed szerelmével. Mert mi van ha pont ilyent keres? A nők gondolkodását és párválasztását nem a ráció határozza meg.
  • Morden23
    #91
    Ez igazán intelligens meglátás volt, gratulálok.

    Szóval amikor azt mondják, hogy a cigaretta káros, akkor hazudnak a TV-ben, rádióban, és valójában kurvajó dolog, csak ezek a szemét mocsok tévések/rádiósok egyszerűen nem akarják, hogy én sokáig éljek, és még élvezzem is. Behazudják, hogy káros a cigi.

    Ma2ska, ez a hozzászólás igazán aranyat ért.
  • CsőKujts
    #90
    Például találkozol életed szerelmével aki tulajdonképpen a sors szerint gyermeked anyja kéne, hogy legyen. Te pedig csupán azért nem fogsz összejönni vele mert a sok szívással és f*szveréssel eltöltött idő alatt egész egyszerűen 0-át fejlődtél. Szóval nem vagy olyan értékes ember egy nő szemében mintha az idő alatt valami értelmeset csináltál volna. De ez csak egy példa.
  • CsőKujts
    #89
    Bocs de szerinted csak Jointtal lehet normálisan beszélgetni? Hát azt kell mondjam nagyon tévedsz... Sőt kifejezetten rontja a kommunikáció készséget. Rengeteg olyan ismerősöm van akik élnek vele. Magam is több évig voltam dzsánki de egyáltalán nincs olyan nagy különbség egy befüvezett és egy tiszta ember között mint azt sokan képzelik.
    Egy beszívott embernek az "előnye" az, hogy jobban beleéli magát a dolgokba és ezáltal sokkal lelkesebb. Ebből adódóan jobban élvezi az életet. Hozzáteszem csak akkor amikor be van szívva. Ugyanis ahogy kitisztul ezeknek pont az ellenkezőjét érzi. Ha pedig folyamatosan szűr, mert ugye van ilyen is, nem is kevés. Akkor meg csak egy eltompult balfasz válik belőle.
    A beszívásnak kifejezetten csak akkor van előnye ha az ember néha alkalmazza. Akkor jól el lehet röhögni a haverokkal az ember mélyebben elgondolkodik a kis szaros életén stb. De alapjába véve az is csak egy függőség, ergo pup a hátadon amit ráadásul észre se veszel, hogy odanőtt.
    Az ilyen szívással való játszás, meg haverkodás stb. lehet rohadt jó érzés de tul. képpen semmi haszna nincsen azonkívül, hogy akkor és ott jól érzed magad. Így később ha visszagondolsz rá sajnos csak egy feketelyuk lesz az életed bizonyos szakaszaiban. Enlight nagyon találóan írta 23 ban, hogy az lesz az igazi büntetés amikor felismeri, hogy mit csinált eddig... Hidd el később amikor változol ez az állandó semittevés amit akkor csinálsz amikor be vagy szűrve iszonyú súlyal fog rádnehezedni.
  • Ma2ska
    #88
    Kedves Morden23 a rádióban és az ujságokban folyamatosan hazudnak, nem tudtad?
  • Morden23
    #87
    Nem teljesen értetted meg, amit mondtam.

    Én nem azt mondom, hogy ÉN végigjárom az utcát meg a LAN-partykat, és kiszelektálom a nekem nem tetsző embereket, akiket utána vagonba zárok, és elfuvarozom őket a klinikára. Még véletlenül sem.

    Én azt mondom, hogy nagyon is jó dolog, ha a köztudatba bekerül ennek az intézménynek a léte. Mondok példát: ha nem harsogná állandóan a televízió/rádió/újság, hogy a cigaretta milyen káros, akkor ez nem nyomná be magát a köztudatba. Szinte senki nem akarna leszokni, és semmi nem lenne, ami gátat szabna a fogyasztásnak.

    Átillesztve a témába: ha tudatosul az emberekben, hogy a számítógépjátékok ->túlzott<- habzsolása egy létező probléma lehet, mint az alkoholizmus, drogfüggőség, munkamánia, depresszió, komplexusok, fóbiák stb., akkor máris elérted azt, hogy néhányan elgondolkodnak azon, hogy ők függők-e (esetleg egy barátuk, rokonuk függő-e). Ez adott esetben megelőzheti a "nagyobb bajt". Ha pedig nem sikerül, akkor önbizalmat adhat a problémáját leküzdeni vágyó függőnek.
  • Ma2ska
    #86
    Szerintem meg te akarata ellenére akarsz máson "segiteni", mintha más hülye lenne és nem tudná eldönteni mi a jó neki, na idáig hogy juthat valaki ??
  • Capra Ibex #85
    ("Egyébként" sok a szóismétlés, unalmas de újfent szerk-et akarok :D)
  • Capra Ibex #84
    Persze, amit mondasz a második felében, azt mondom én is. (Egyértelműen a szülő/környezet hibája.)

    Abban úgy sem fogunk egyetérteni, hogy rá kell e kényszeríteni a "más"(képp élő, gondolkodó) emberekre a társadalmi konvenciókat, az viszont tény, hogy előbb-utóbb történik valami.
    Te úgy próbálsz segíteni, hogy vissza akarod terelgetni az általad (és a többség által) vélt helyes irányba, én meg úgy, hogy hagyom, hogy eldöntse mi a számára helyes. (Egyébként ha mindenki kellőképp tudatos lenne, az egyénnek helyes dolog nagyjából fedné a társadalmilag helyest. Utópia.
    Egyébként egészen más minőség, hogy ha azért élsz "normális" életet mert az a "normális", vagy ha azért mert megértetted a lehetőségeidet és TE ezt választod /ezen a hangsúly/.)

    Ugyanezen okokból léteznek ezek az intézmények. Ahogy régen is léteztek olyanok amin ma nevetünk, az emberiség fejlődésével el fog tűnni, ma sokszor természetesnek hitt "képződmény".

    (Olyan dolgokba is belekontárkodik sok tudomány amiről alig van elképzelése és így nagyobb kárt okoznak /a jelenben/ mint hasznot, de paradox módon enélkül elképzelhetetlen a fejlődés.)
  • Morden23
    #83
    Nem értek igazán a különböző terápiás módszerek alkalmazásához, de nyilván megvan az oka annak, hogy léteznek ilyen intézmények.

    Azok az emberek, akik maguktól is "le tudnak szokni", azoknak természetesen nem kell ilyen segítség.
    Van, aki pedig nem képes erre, talán jó ideig észre sem veszi, hiszen a húdenagyonpozitív tolerancia ugye nem engedi, hogy koppints a fejére. Előbb-utóbb aztán történik valami.

    Volt pl. az az anya, aki perelte a Blizzard-ot (nem tudom, milyen eredménnyel), mert a fia fogta magát, és amikor meghalt a karaktere, kilépett az Xedik emeletről.
    Ez nagyon sok problémát felvet a kóros szociopatizmustól a mániás depresszión át a játékfüggőségig, de a lényeg az, hogy sok embernek ez az a bizonyos "another brick in the wall".

    Ilyenkor pedig nem a Blizzardot kell hibáztatni. Ők aztán semmiről nem tehetnek. Ők csak terméket fabrikáltak, amit néhány ember nem tud "előírás szerint" használni.
  • Capra Ibex #82
    (Na jó, így utólag belegondolva csak árnyaltan értek egyet, de nem fejtem ki, már nem olvassa senki.)
  • Capra Ibex #81
    Ma2ska : egyetértek és örülök, hogy végre valaki felhozta már, hogy a szociális háló kifejezést másra használjuk.
  • Capra Ibex #80
    Utolsó mondatoddal egyetértek, a többivel nem.

    Persze, hogy lehet ember boldog PC nélkül, meg akármi nélkül, minden egyéni preferenciák kérdése.
    De az ember tényleg menküljön oda ahova akar.
    Rendben, segítsünk nekik, de a segítség nem abból áll, hogy elvesszük a fejük felől a "sátrat amibe bújnak".
    Azt az okot kéne megkeresni ami elől menekülnek, és így a problémát a gyökerénél szüntetni meg.
    És ez a probléma sajnos sokszor igenis az, hogy "szar a világ". (Ezzel nem lehet mit kezdeni... más fajta felfogást "kell" "tanítani" az ilyen embereknek /szerintem nem kell, mert mindenkinek a saját döntése/, csak ez nagyon nehezen megy.)
  • Morden23
    #79
    Jaj, ne csináljuk már ezt a "szar a világ, a világ a hibás, fusson mindenki, amerre lát" dolgot.
    Nem tudom felfogni, hogy hogyan juthat el valaki arra a szintre, hogy így gondolja.
    Azért furcsa, mert láttam már olyan embert is, akinek még pénze sem volt egy PC-re, nemhogy egész nap játsszon, ettől függetlenül boldog egy srác volt (tényleg), és ambíciózus, aki meg is csinálta a szerencséjét.

    Ne határozzuk meg, hogy ki hova menekül? Dehogynem. Nem meghatározzuk, hanem aki menekül, annak segítség kell. A drogosoknak ott a rehab, az alkoholistáknak ott a leszoktatás, és most már van a játékfüggőknek is.

    moRtiz: A fűnek a felszabadult tudathoz annyi köze van, mint a Szűz Máriának a sarki kurvához.
  • CsabiDuke
    #78
    Még szerencse hogy én nem vagyok függő, csak imádok játszani, és ha lehet nyomom is :D
  • moRtiZ
    #77
    Tököm már hagyjátok ezt a joint témát :). Multkor akkora eszmecserét toltunk miatta: "Tudat fejlődése - miért élünk" stb... témákban, hogy hihetetlen volt. 3-4 órás beszélgetés, na ez "felaszabadult" tudat nélkül nem jöhetett volna létre. :P

    Szal nem mindig rossz minden amit annak hisztek.

    Volt már hogy 55+ óráig toltunk haverokkal lant alvás nélkül, az is jó volt :)
  • Ma2ska
    #76
    A "szociális háló" kifejezés amugy nem az emberi kapcsolatokra szokott vonatkozni, hanem az elszegényedéssel kapcsolatban szokták használni mint egyfajta gazdasági védőhálót politikai-gazdasági értelemben.
  • Ma2ska
    #75
    Nem a gép, a drog, az alkohol a hibás. Az emberi kapcsolatok felszinesek, az őszinte szerelem brátság /sokan azt se tudják már mi az/ kiveszett a világból. összejön pár fiatal, maszkokat visel, nem tud egymással őszintén kommunikálni, nosza szivjunk el egy jointot, a társadalmi konvenciók alóli felmentés megérkezett. Talán jobb lenne ha az emberek megpróbálnának igazi közösségként élni, nem egymást átkurni ahol lehet és az összes ilyen probléma megszünne magától. Nem klinikákat létrehozni, aztán visszaküldeni az egyént a beteg társadalomba.
  • Ma2ska
    #74
    Minden menekülés, a szociális kapcsolatok a magánytól, a gépezés a hülye emberektöl, a drog a szemét világtól. Ne határozzuk már meg ki hova meneküljön.
  • Morden23
    #73
    Köszönjük, Yaerus. Nem is erről volt szó. Aki olyan, mint te, annak nincsen is szüksége segítségre.

    Te csak szimplán "jól érzed magad" a játékokkal. Vannak másfajta emberek is.

    Tinman hozzészólása tökéletesen fedett egy bizonyos szubkultúrát. Aki nem akar vele egyetérteni, az vagy ignorens, vagy maga is játékfüggő, és nem hajlandó elismerni a negatív hatásokat.
  • Yareus
    #72
    Helló!Valaki olvasta a videojátékok olimpiája cikket?Nos nem feltétlenül káros ez..Csak magamból kiindulva...szinte minden nap(iskolai napokon) legalább 3-4 órát ültem gép előtt! most hogy leérettségiztem(4-es átlaggal,úgy hoyg egy kukkot nme tanultam rá!) ez az idő kb 8-10 órára nőtt!DE minden hétvégén megyünk a haverjaimmal bulizni, hétköznapokon kosarazni 1-2 órára, megiszunk egy sört vagy beugrunk csajozni a plázába! szerintem lehet ezt a két dolgot együtt is csinálni..Amúgy meg semmivel nem tartom rosszabbnak mint ha valaki a TV előtt ülne!!
  • Tinman #71
    Értelmezés ez nem megy ugye?

    A cikk qrvára nem arról szól, aki leül és megkérdezi a Brazil haverját, hogy vajh ott is akkora szarban gázolnak, mint itt.
    Itt a 10+ órákat JÁTSZÓKRÓL van szó!

    Nem értem miért ilyen értetlenek egyesek.
    Pénz meg vallás, semmi közze a jelen témához... jeeez össze-vissza "irkabirkálsz".

    Még 1 dolog: A játékfüggőségnek vannak mellékhatása és teljesen függetlenek attól, hogy te éppen milyen társadalom igájába hajtod "simként" a fejed.
  • Morden23
    #70
    Van egy olyan mondás, hogy az egész nagyobb, mint pusztán részeinek összessége.

    Magyarán: hang+kép+gépírás nem egyenlő azzal, hogy valakivel beszélgetsz. A telekommunikáció valóban nagyszerű dolog, és rendkívül szükséges is, de az élő interakciót nem feltétlenül pótolja.
    Ha ezt nem tudod megérteni, akkor kérd meg a barátnőd kezét telefonon, vagy nézd meg az újszülöttedet webcamen keresztül. Sőt, tőlem felnevelhetsz egy gyereket chaten keresztül.

    Gyakorlatilag rengeteg ember van úgy, hogy teljesen lenullázza a szoc. hálózatát, mert dolgozik, mert otthon ül és depressziós, mert tévézik, vagy mert éppen játszik. Ez nem normális dolog.
    Vedd észre a különbséget. Nem annak kell drogelvonóra mennie, aki egy évben párszor beleszív egy jointba, hanem aki nem tud úgy társaságba menni, vagy csak szimplán magában ülni, hogy be ne szívjon. Ezt kell érteni a játékfüggőségre is.

    És nem azzal van a baj, hogy inább játszik, mint sörözik, hanem amikor csak játszik, és sosem sörözik.

    És evidens.
  • irkab1rka
    #69
    Ennyi, ebből most már elegem van.
    "Gyakorlatilag teljesen eltűnt a szociális hálózatuk" ez faszság. Miért kéne betegnek tekinteni azt, aki inkább játszik, mint sörözik a haverokkal??

    Bosszant, hogy bármilyen ostoba nézetet hangoztathat valaki azzal a felkiáltással, hogy 'szakértő'.

    A gyengébbek kedvéért: vezessük már be a 'vallásfüggő' és a 'pénzfüggő' fogalmakat is. Aki pénzt használ rendszeresen, vagy problémái vannak, ha nem jut rendszeresen pénzhez, az beteg.
    Aki rendszeresen gyakorolja a vallást, azt is nevezheted ilyen alapon betegnek, hiszen egy belső kényszertől hajtva igény van arra, hogy higgyen egy vallás dogmáiban (azt jelenti, hogy tanok, alaptételek, mielőtt valamelyik agytulajdonos elkezd ugatni a szó miatt), és ezt a hitet rendszeresen gyakorolja = beteg.
    Vágod?

    Tinman, te meg kérdezd már meg a betonozós haverodat, hogy mondja már el a gondolatait arról, hogy milyen X ezer kilométerre innen a világ, hogy ott is zöld-e a fű, és ott is faszok-e a politikusok. Maradjál ott lent falun oszt jó va'.
    Az önvallomáshoz amúgy gratulálok, de szólnék, hogy mindössze annyi történt, hogy már nem látod magad simként, de ez nem jelenti azt, hogy nem az vagy ;)

    Morden: nem evidens.
    csak hogy három példát említsek.
  • qtpman
    #68
    elektrosok azé az mán dúrva...