38
  • exxile
    Meg a "bakelit" elnevezesre visszaterve, szvsz ez egy fonev is lehet, ami egy bizonyos targyra utal. Ilyen alapon pl miert nevezzuk a villanyegot "kortenek"??? Ugyanaz, de ez mar full off, ugyhogy bocs.
  • exxile
    Jo-jo tudom hogya a bakelit rendes neve "vinyl", de nalam mar csak bakelit marad. Amugy underground szinten ma is nyomnak lemezeket korlatozott peldanyszamban. Termeszetesen penzbe kerul, nem is mondtam hogy ingyen kell :) Amugy en 3000-3500 FT aron szoktam venni uj bakeliteket. Csak az a baj veluk, hogy altalaban 500, vagy 1000 peldanyra vannak limitalva, aztan kb 2 het es elfogyott...
  • Lenny
    A kiadók felett eljárt a idő, nagyon-nagyon fosnak, hogy vége a jó világnak, mikor is semmittevéssel dagadtra keresték magukat.

Filmeket nem töltök le, a kedvenceimet megveszem akcióban 1-2 ezer forintért, a kevésbé tetszőket írom csak át a tékából kivett lemezről.
    Zenét sokat töltök le, viszont online lemezboltban is vásároltam már számokat, abban az esetben ha nagyon kellett egy szám és nem találtam pl. Soulseeken vagy megtaláltam csak rossz minőségben.(szoktam dj-zni és ott azért számít a jó hangzás)
  • hypno
    Ezeket olyan szépen írtad, hogy majdnem kicsordult a könny a szememből. Szívemből beszéltél pajtás.

A hírről meg annyit, hogy teljesen tipikus, hogy a z erőpozícióban lévő csak akkor hajlandó belátni valamit, ha kényszerítik rá.
    Pedig az egyetlen örök dolog a változás.
  • silentb
    Szerintem meg nem azzal kéne foglalkozni aki letölt hanem a azzal aki vagy akik pénzt csinálnak ebből (mármint a másolatokból).Na ez a gusztustalan dolog
  • Razgon
    Ott a tuti!
  • Dj Faustus #32
    "meg nem csak szar cd-n, hanem bakeliten is kiadnak oket"
    1. A hanglemez nem bakelitből van. A mikrobarázdás PVC-ből vagy PVA-ból a régebbi normálbarázdás sellakból. Bővebben erről itt.
    2. Az átlagember nem hallja ki az új, mikrobarázdás hanglemez (rendes készüléken lejátszva) és az audió CD közötti különbséget.
    3. Régen a hanglemez is pénzbe került, és azokon is szerepelt az "Artisjus" és "A hangfelvételt a törvény védi" felírat (a mikrobarázdásokon biztos).

Pár éve volt Szegeden az egyik Közművelődési. Konferencián egy vita arról, hogy mennyit is ér valójában egy sokszorosított zenemű. Egyrészt szó volt arról, hogy maga a zenész ebből keveset kap, másrészt a résztvevő hallgatóktól megkérdezték mennyit is fizetnének ilyesmiért. Hát a jelenleginél jóval alacsonyabb összegre szavaztak.
  • Doomista
    ennek az az oka hogy elkábítószereztem az agyamat...
  • Darth Sith
    "Májusban 9 736 000 felhasználó csereberélt rendszeresen fájlokat a világhálón"
    ezt honnan tudják ilyen pontosan?
  • chokeerigo
    ...bakeliten :D
  • exxile
    ha esetleg kicsit olcsobbak lennenek a zenek, meg nem csak szar cd-n, hanem bakeliten is kiadnak oket mint regen, lehet hogy vennek is.
  • DjDano
    Teljesen igazad van Sub Bass Monster legújabb Cd-jét már kiadó nélkül csinálta meg... követhetnék a példáját
  • Doomista
    lusta vagyok kirakni a mondantvégi írásjeleket bocsi
  • Roli
    Én is teljes mértékben egyetértek!
  • strogg
    Elég sok igazság van abban amit mondasz.
    Egyetértek.
  • gakoska
    "A BitTorrent kapcsán azt érdemes megjegyezni, hogy csúcsidőszakban az ezeken a rendszereken bonyolított forgalom teszi ki a teljes internet forgalmának kétharmadát."

Ez a félelmetes, nem egy medve :)))
  • Zsoldos
    Hat vmi gond tenyleg lehet :) Viszont jo hir: a leghosszabb mondat az sg-n dijat siman megnyerted.
  • zilahi
    Én megértem a letöltőket. Sőt sajátos értékrendszerem szerint igazuk is van.
    Ugyanakkor nem hiszem hogy az Én igazságom döntő, még csak azt sem hogy egyáltalán figyelembe kell venni.
    Mindenesetre Én e szerit élek, és ítélek.

A társadalom e téren meghatározó szereplői, az „istenadta” néptől elvár minden szempontból tisztességes magatartást miközben ezen normáktól Ő, csendes mosollyal az arcán gond nélkül eltér.
    Vegyél, fogyassz, fizess! Lehetőleg sokat! Megtévesztésekkel bátran megalapozza piaci pozícióját.
    Gyakorlatilag
    Röviden: A szerződések apró betűs része miatt, a kéretlen, elkerülhetetlen hazug reklámok miatt, a törvény és az igazság közti szakadék miatt, a mindenre kiterjedő pénzbüntetések miatt. Kereskedelmi médiák ízlést befolyásoló magatartásuk miatt. Multik által lazán kijátszható szabályok, amikért aztán röhejes büntetésekkel bűnhődnek. Esetleg megússzák figyelmeztetésekkel. Minden „hétköznapi” lehúzás miatt amivel mindenki harcol csendes hétköznapjai alatt.
    Persze Én azért legyek tisztességes. Ezt hangosan hirdetik. Ne tölts le! Meglepő módon örömmel szolgálják ki azokat akik mégis megteszik. Szélessávú internettel, egyre nagyobb kapacitású dvd-kkel amik ha beismerik ha nem, kevés más dolog indokolja jelenlétüket.
    Eközben habzó szájjal lázad a zenés és filmes világ. Teszik ezt annak ellenére hogy milliárdokat fizetnek egymásnak. A fizetés összege már messze nem a teljesítmény váltószáma hanem presztízs kérdése. Míg Ők elvesztett százalékokról mesélnek Én fölöslegesen elherdált pénzről. Egy epizód szerep 6 órás munkája valóban 250.000x többet ér mint ha valaki az életét kockáztatja hogy életet mentsen? Pl Tűzoltó.
    Esetleg a zenészek haknijai playback-ről? Ami gyakorlatilag egyenértékű azzal hogy közösen meghallgatják a rajongókkal az előre rögzített CD-jüket.
    A zenész mikor dolgozik, koncertnek hívják. Ha élőben teszi örömmel fizetek neki, érte. Ha jó, sokan teszik meg, és megél belőle.
    Ennyi a véleményem.
  • Emmegki
    épp hogy vegyék ki az üres lemezek árából is. tőlem éhenhalhat az artisjus.

ha a zenekarok saját maguk terjesztenék a kiadványaikat (többen próbálkoznak vele), az emberek szívesebben vennének lemezt, mert tudnák, hogy a pénz a zenekaré lesz, nincs benne mindenféle árrés meg reklámköltség.
  • Morden23
    Akkor azok az emberek fognak fellázadni, akik:

1. nem töltenek le (ezek nagyobb része csak hazudjik, kisebb része tényleg nem vesz igénybe ilyen dolgokat)
    2. ingyen szeretnek letölteni, mindent, mindig, a legfeleslegesebb marhaságot is (nem tudom pl. hogy hozzánemértő minek szedegeti állandóan le az összes létező Premiere-t, 3D modelereket és még sorolhatnám)

Szóval az senkinek nem jó megoldás. Főleg, hogy nem lehetne dűlőre jutni a beépített összeg mennyiségéről, és gondot okozhatna a piaci helyzet/szereplők dinamikus változása is.
  • Runo
    Én még mindig azt mondom, letölti valaki, megnézi és ha teccik úgyis megveszi! /pl. én/
    Jó példa, hogy kölcsönkaptam a Godfather c. játékot, de rá kellett jönnöm, hogy nem igazán nyeri el a tetszésem. Uninstall és visszaadtam a lemezt a tulajnak. Namost ha ezt megvettem volna, és aztán derül ki, hogy ratyi, hát igencsak bosszankodtam volna..

Másik dolog: építsék be a net díjába a jogdíjat /mint az üres lemezekébe/ , és levan a gond...
  • Morden23
    wOlFbYTe:
    Ezt hívják profitmaximalizációnak. Van, aki kifizeti a Star Wars díszdobozért a 20ezret. Van, aki meg csak a Szambát veszi meg 490-ért. A probléma azokkal van, akik semmit nem vesznek, de mindent letöltenek.

oszi1113:
    Az ár-érték-nulla versenyed teljesen értelmetlen és irreleváns. Először is, kinek mi a szar. Másodszor is, erre van igény.

bertino:
    Nem a P2P-t kéne letaszítani a trónról, hanem gátat szabni a teljesen értelmetlen internetes habzsolásnak.
    Sok ember magyaráz, hogy minden film szar, minden zene szar, de letölt minden szart.

Doomista:
    Ha szar a film, minek töltöd le? Ha tudod, hogy nem fog tetszeni, minek nézed meg?
  • Feriboy
    Mint azt már egyszer említettem a zene másolása hagyomány a családban :) Anyám is ezt csinálta, barátokkal másolták még azokat a nagy kerek szalagokat, aztán döngették a faluban az abbát meg mittomén mi volt még akkor :D Az internet csak közelebb hozta a barátokat :D
  • bertino
    még szép!
    felejtsétek el ezerrel, hogy megjavulunk, miénk a jövő, senki nem tudja ezt a formát letaszítani a trónról!
    P2P Forever!
  • Doomista
    mármint most ohgy érted hogxy diszgráfiás vaok?
  • oszi1113
    Na véggre! El sem hiszem , hogy elkezdtek gondolkonni, ha nem is a kiadóknál, de legalább a volt RIAA-s főguszti asszonyja, hogy gondolkodjunk csak el a dolgokon! Valami változás lesz! Figyeljétek meg, be fognak keményíteni!
    Bár én még mindég az ár - érték- nulla versenyben látom az iparág vesztét!
  • Razgon
    Te tutira diszgráfiás vagy! Komolyan, katasztrófa volt olvasni amit írtál, és nem a tartalma miatt..

• wOlFbYTe
    Amikor megszabja a kiadó az árakat nem az adott gazdasági közeghez igazítja a potenciális vásárló fizetése és a várható eladások fejében, hanem maximalizált árakkal csak a felső réteget akarják lefölözni és amikor kifutóban van a termék, akkor viszik csak lejjebb a közemberek számára is elérhetővé téve...

Talán ha ez a mentalitás és a "birka" fogyasztói társadalomra épített piac megszűnne, az online forgalom nagy részét nem ez tenné ki. De addig amíg erre van lehetőség, ki tudják használni, addig ki is fogják. Sajnos Amerikában már dolgoznak ellene, lásd a korábbi cikket az internet semlegességéről... Pfff
  • Doomista
    nekem van itthon egy házi mozim, hogy minősgileg tudjam nézni a kedvenc filmjeimet, így eredeti dvd filmeket szoktam venni, illetve időtállóbbak legyen hiszen szeretném ha 5 év múlva is beolvassa a kedvenc filmemet! de mint az itt elöttem szoló, hogy zsákba macskák a mostani filmek, ebben igazat adok neki, ugyanis tök sok rossz film van manapság egyre több, és a bemutatók nagyon átverősek és csalókák, nem is szoktam venni mostani dvd-ket, hanem netröl letöltöm és megnézem divixben vagy néha dvd formátumba töltöm le aztán ki írom újra írhatóra azt kész, bár rosszabb lesz a kép minősége de úgy is törölöm ha esetleg meg nagyon megtetszene akkor megvárom míg lesz akcióban.
    csak is kizárólag akcióban veszem meg a dvd filmeket 990 1490 1990 -ig. + digipackok és triolgógiák, a zenéket én is letöltöm azért abszolút nem vagyok hajlandó fizetni, pl: tetszik egy új szám egy együttesnek azért nem fogom meg venni az albumát 5 ezer ft-ért mert egy szám tetszik a többi meg nem, csak az az egy szám kell és kész, teljesen felesleges megvennem érte az egész albumot, hiszen a legtöbb együttessel így van, DE VISZONT VAN EGY NAGY KEDVENCEM DJ TIESTO akinek bizony egytöl egyig szeretem az összes albumát mixjét és imádom a zenéjét, Magik Musikját = Mágus zenéjét, így tőle meg veszem eredetiben az albumjait, most a legfrisebb albumját vettem meg a tescoban 3890 ért 2 cd-és és papírtokos nekem annyit megér! de csak ő, amúgy meg máshol 5000 ft al új albumja
  • Szemi90
    Ugyan! Mindenki tudja, hogy a bankok a legnagyobb tolvajok...
  • Béla bácsi
    Szegény file cserélők, mintha ők lennének a legnagyobb tolvajok a világon.
  • MhyCroft
    Hyez!

Legyen az egész ingyenes, növeljék a mozik színvonalát, csináljanak minél több "Mozi Hetek"-t amikor egy jegy 3-400 huf. Ne csak a filmlrt fizessek hanem a hangzásért, kialakításért.

Zene pedig, ne itt hanem a koncerteken amikor ott megy előben akkor legyen nekik bevétel, a cdket, polokat meg ott árusítják és nem örült összegekért hanem elfogadhatóan, 4-500 hufélrt, esetleg mindet sajátkezüleg aláírva!!!:)
  • Skynet85
    Hát nem tudom, hogy az online zene ill. film boltok mit változtatnának a helyzeten mert ne haragudjatok meg, de lassan 1000Ft-m se lesz, egy albumra, vagy egy filmre és az 1000Ft-tól még az olnline eladás is messze van sajnos...

A másik meg sokan úgy vannak vele, néhány kalsszikust leszámítva én is, hogy ha itt van ingyen akkor még 20Ft-t se adnék érte ráadásúl manapság majdnem miden film és zene zsákba macsak alig halható egy jó szám vagy nézhető meg egy film...
  • ssdb
    na végre egy elmés megnyilvánulás a fájlcserélők mellett :D
  • teddybear
    Az emberek mindíg is csereberélték és másolták a rögzített zenét, amióta technikai lehetőségük volt rá. Most ez már sokkal könnyebb. A kiadók meg nem akarják megérteni, most már le kell mondani az extraprofitról. Túlhaladottá vált a régi szemlélet.
  • Deffyant
    izé, nem hinném, csak még reggel van :)
  • Deffyant
    ideje lenne rájönniük hogy ezzel a stratégiával semmit nem érnek el, de mint tudjuk pillanatnyilag csőlátásuk van a bírósági perek és a számítógépek lefoglalásának irányába...
    de azt is ideje lenne megnézniük hogy ez a sok "megtorlás" vajon mennyibe kerül nekik, mert hogy nem kevésbe azis biztos. azt már hiném hogy eljutnak odáig, hogyha békénhagyják a p2p-t, és egy kicsit olcsóbban adják a termékeiket, akkor talán több bevételük lesz...
  • Razgon
    Ha a kiadóknak nem annyi eszük lenne, mint egy gipsztyúknak, akkor már réges-régen kaszálhatnának a netes zeneeladásokkal...

Ha a zenészeknek lenne egy kis eszük, akkor már rég nem lennének kiadók.