44995
F1CHL - Retro
-
#41635 És te kedves Bryan mi csodásat próbálsz az agyadba tömni? -
#41634 Na igen. Eszemben sem járt belekezdeni :) -
#41633 Azt értem, itt a lényeg az EGY PERCNÉL TOVÁBB ÁLL rész volt, csak gondoltam (mínusz egy betűvel az elejéről) az egészet beírom.
Tanultam kresszt, tudom, hogy ha egy percnél tovább áll, gazdaságos leállítani. És nem is rágtam volna csontig a témát, ha Te, mikor először leállítottad a kérdésemre, hogy miért álltod le, nem azt a választ adtad volna, h minden pirosnál leállítod, ha 10mp-t állsz, akkor is.... -
#41632 Nem azt mondom, h most tízezer forintokat spórolsz meg, de amig állsz, haszontalan teljesítményt csinál az autó. 2-3l egy tank benzinből kb. -
#41631 és főleg hosszú :D -
#41630 Amúgy kötve hiszem, hogy ezen olyan baromi sok múlna.Persze nem értek a kocsikhoz, túlzottan nem is érdekelnek, de ez tényleg ilyen fontos? -
#41629 ahogy írtam már számtalanszor...olvastam róla, utánajártam és tudom h így gazdaságos! Nem csak úgy kipattant a fejemből, voltak okos emberek akik kitalálták, leírták, mások meg alátámasztották, hogy tényleg igy jó. Nem véletlenül van a ez a startstop rendszer már. Vmiért érdemes használni. Nem csak hülyeségből! -
#41628 "Pénzügytan ontológiai megalapozása"....roppant élménydús beszélgetés lenne... :D -
#41627 hogy haladtál ma? -
#41626 az első "..." mondatban a lényeg, h üresben a nagy semmiért mikor beinditjuk reggel az autót, ne járassuk, hanem induljunk el vele azonnal. Alacsony fordulaton, hamar kapcsoljunk fel a sebességi fokozatot. Ez a legjobb a motornak.
Jó, az igaz, h most 5mp-ért nem állítom le, de azért egy vasúti átjáróban akár 2-3percet is, sőt itt a Kőér utcában akár 10et is eltölthetsz, szóval leállítom, meg van olyan kereszteződés ahol tudom, h ha épp előttem váltott pirosra, tuti 2percig meg se mozdulok, na akkor off a motor és majd újraindítani.
Vagy én értem hülyén a kérdésed vagy nem értem:) -
#41625 jó, de én meg nőből vok, és ha benne van a bogár ott motoszkál az agyamban... Akkor mondja azt, h azért, mert ő ezt így találta ki... Meg mert én is vezetek, és ezt sehol nem hallottam, pedig ah vmi újdonság van, vagy vmi, apu mondja... -
#41624 Héj, én csak a kérdést tettem fel, a beszélgetést már nektek kell elindítani :D. (amúgy gőzöm sincs, mit kérdeztem :D) -
#41623 Nem akarok beleszólni, de azért megteszem: mindenki azt csinálhatja az autójával, amit akar, amíg másokat nem veszélyeztet :).Ha Free mittomén mit csinál (mert nem olvastam el), akkor hadd csinálja, ő fizeti a részleteket a kocsi után, ennyi önállóságot igazán megérdemel.Nem? -
#41622 Korrepetáljunk?! XD -
#41621 Mázlisták. :) -
#41620 Mi már középiskolában is tanultuk! :P -
#41619 Az majd csak a következő félévben lesz a tananyag. :D -
#41618 Oké, kezdheted, kedves Személyi Jövedelemadó:D -
#41617 OK: Vagy ellentmondás van ebben az irományban, vagy nem tudok értelmezni...
Egy beszúrt képben az alábbi szöveg áll: "nduljon el mielőbb, ha beindította a motort, és állítsa le, ha a kocsi egy percnél tovább áll! A modern motorokkal azonnal indulhat, így csökken az üzemagyag fogyasztás"
Majd lejjebb: "Üzemanyag takarítható meg, ha piros lámpánál, vasúti átjárónál, illetve bármilyen okból történő, nem csak néhány másodperces várakozás esetén a motort leállítjuk. Figyelembe kell azonban venni, hogy a túl gyakori önindító használat az akkumulátorok élettartamát kedvezőtlenül befolyásolja."
Ezt hirtelen két módon tudtam értelmezni:
1: az emberek néhány másodperces várakozás esetén állítsák le a motort, míg hosszabb időszakokat járó motorral várjanak (amit nem értenék)
2: csak néhány másodperces várakozás esetén full fölösleges leállítani a motort... tehát a "néhány másodperces várakozás" = hogy ha a piros lámpa, vagy vasúti átjáró, vagy akármi más ok, amikor tudod, hogy NEM CSAK PÁR másodpercet kell várni, hanem többet, pl másfél-2 percet akkor állítsd le a motort...
-
#41616 komplexus -
#41615 apróbetüst nem olvastad el...
kivéve amikor nincs. -
#41614 mit szólnál a pénzügytan ontológiai megalapozásához? -
#41613 Én hallottam 1 ilyen mondást: MINDIG a nőknek van igazuk! :))) -
#41612 hát ez nagyon izgalmas, köszi! -
#41611 Hehe -
#41610 pedig már épp kezdtem keresni valami hulla izgit a neten :D:D -
#41609 mondd, úgyse tudsz meggyőzni, főleg úgyh alapból nekem van igazam:)) -
#41608 Valaki?! Más téma?:D -
#41607 Kussbamaradok, pedig mondanámXD...
Engösz, kell a magyarszakköröd, ha vagy, írj rám msnen:D -
#41606 az ECO DRIVING_FINAL által kiadott környezettudatos vezetés és üzemanyag megtakarítás címszó révén 10pontot sorol fel.
"Motor leállítása rövid várakozásnál is
Üzemanyag takarítható meg, ha piros lámpánál, vasúti átjárónál, illetve bármilyen okból történő, nem csak néhány másodperces várakozás esetén a motort leállítjuk. Figyelembe kell azonban venni, hogy a túl gyakori önindító használat az akkumulátorok élettartamát kedvezőtlenül befolyásolja.
"
Mivel sűrűn nem csinálom, ezért az aksit nem bassza szét olyan mértékben és a modern aksik már bírják.
Ha nem hiszed itt a DOC fájl
bocs, off de nagyon mostmár. -
#41605 azért mert én igy gondolom és kész. Tudom mit csinálok és miért az autóval. Minden helyzetben tudom mit cselekszek. Ilyenkor ezt.
Járj utána, nyugodtan. Csak nehogy végén nekem legyen igazam... -
#41604 Jah, az más, ha két perc állás körül állítod le. (Csak mert a múltkor nem így volt). Nem kötözködni akarok, csak ha vmit nem értek, a végére szoktam járni... De akkor tényleg off. De miért?! -
#41603 Nem, csak apuval sztorizgattunk, és mi más lehetett volna a téma, mint a kocsik... aztán előkerültek az újságok, és leelemetzük, h az új Focus Pufirisz szerint csajos... aztán elkezdtem autósújságokat olvasni. Tudod, minden, csak ne tanulás:D -
#41602 én autóm, azt csinálok amit én akarok, asszem ezt megbeszéltük, minek rágod még magad ezen? lépjünk már túl a témán.
Amikor majd ülsz a kocsiban, nem csinálom. Amúgy se sűrűn szoktam, csak ott ahol tudom, h majd 2 percig úgyse megyek semerre, mert piros, amikor meg a vasúti sorompónál van, ott meg mire elmegy a vonat, hát ráérek. -
#41601 Úristen, úgy érzem beleástad magad a témába..... :D -
#41600 Jó, akkor csináld. Csak továbbra sem értem, hogy miért állítod le akár a pirosnál. Az akku romlik, mert minden egyes újraindítással veszít az erejéből, és az AC pumpának sem teszi a legjobbat. Azon kívül ugye itt 0,3 mp alatt újraindul a motor, és nem kell megvárni, míg a gyujtásjelző lámpák is elalszanak... -
#41599 nekem nem ment fel, pedig próbáltam, vmi faszságot kiírt. -
#41598 Felőlem:D
Mind1, de mondom meg lehet próbálni ha akarjátok, hátha megy törtel. -
#41597 JA b+ -
#41596 hát lehet, de azért ez még se olyan, mint egy pályaautó-versenyzés, ahol tényleg test-test ellen megy a csata.tulképp itt online is csak egy idő ellen mész.