44995
F1CHL - Retro
-
#41835 Én konkrétan a vizsgáztatásra gondoltam, mert nálunk úgy van, hogy bemagoltatják a tananyagot, nyugaton pedig 1 jogesetet kell megoldanod, és persze használhatod a jogszabályokat, tehát ott inkább a gyakorlatra összpontosítanak. :) -
#41834 Jah, mondjuk igen. Kellő idő ráfordítása után mindent meg lehet oldani.... És gondolom a magyar jogalkotásról sem kell sokat tudniuk, mint azt Peet is megírta.
Egyébként úgy kell elképzeli, mint a filmeken, hogy még csak elő vagy másodévesek és már beállítják gyakorló ügyvéd mellé? -
#41833 Hát ezaz! Csak az egésszel az a baj, hogy igazi gyakorlat nincs is, az majd csak akkor lesz, ha az ember kikerül az egyetemről. Nyugaton teljesen máshogy zajlik a jogoktatás, ott nem a magoltatásra mennek rá, hanem a gyakorlatra.
De sztem 1 gyakorlatot is be lehet "magolni". -
#41832 De kétlem hogy jól járnának a magolás tehetségével...ha a gyakorlati dolgokat nem vágják, a szakmában nemigen találják majd fel magukat (kivéve ha nem vmi robotmunkát kell végezniük) -
#41831 Persze hogy vannak ilyenek. Ők a stréberkockák. -
#41830 Sztem meg ez a 2 dolog (hülye és tanulás) nem feltétlenül esik egybe.
Van, aki hülye, de simán be tudja magolni az anyagot, és jó jegyeket kap, 1 tesztben meg a Balatont folyónak írja... -
#41829 :D
De sztem aki hülye, az nem tudja megtanulni. És aztán megélni belőle. -
#41828 Egy fejbeverés meg annak, aki ezt mondja -
#41827 A jog úgyis a hülyéknek való. -
#41826 köszönöm! :) -
#41825 :((
Sok sikert hozzá -
#41824 Megvolt a jog vizsga. Érdekes volt, mert ahhoz képest, hogy mennyit készültem rá, elég nehéznek éreztem. Az első vizsga, aminek az eredményét tényleg nagyon várom.
Ja és megbuktam analízisből......Új motiváció, hogy a második sikerüljön. -
#41823 vannak gondok igen a vezetőkkel ez tény és való. De az emberek fejében is óriási rendet kell tenni. Csak egy példa...megvettük jó drága pénzért ezeket a FLIRT motorvonatokat. Miért is kell lefújni sprayel? Sokkal jobb helyre elmehetne a pénz, ahelyett, hogy fizet a MÁV a Stadler cégnek, azért h a festék lejöjjön és újra szép állapotban legyen. -
#41822 De amúgy igaz, a "néhány hét" helytállóbb lenne. -
#41821 Oké. Akkor jövő héten kikérdezlek Dworkinból. :) -
#41820 hééééjj, más nevében ne beszéljél -.- -
#41819 Ez nem újdonság teljesen haszontalan információk magolása után. Én sem tudnék már a 125 számvitel fogalomból hatvanat elmondani. -
#41818 Aztán a nagy részét el is felejtjük néhány nap után. :)) -
#41817 El tudom képzelni, mennyire izgi lehet....Nekünk csak egyetlen egy 450 oldalas könyvünk van jogból (az is két félévre), de áldom a tanárt (aki hihetetlen jól adta elő) és azokat, akik felrakták az órai anyagokat a netre, ezért még azt a 450 oldalt sem kell elolvasnom. Elkezdtem én, buzgó voltam és lelkes, de 15 oldal után azt vettem észre, hogy már az első bekezdésnél lemaradtam valahol.....elismerésem a Tiétek, hogy még meg is tanuljátok! -
#41816 Bár nem tudom pontosan mennyire tér el a magyar szinkronnal, de ütős ez a sorozat! :D -
#41815 Ja, kcsg BKV!
(mi történt?:D) -
#41814 Hát én a jog elméleti kérdéseivel foglalkoztam,roppant érdekes témakör. Per pillanat ott tartok,hogy a magyar legfelsőbb bírói gyakorlatban milyen fajta precendes érvényesül,annak mi a kapcsolata a jog többi rétegével. Elképesztően érdekfeszítő:))
Nemsokára rátérek a francia/német/amerikai jogfejlődésre,mert hogy nekünk tudni kell őket is,fordítva szerintem azt se tudják mi kik vagyunk:D Na de megint kezdek rátérni az előző hsz-mre,úgyhogy megyek is vissza tanulni kicsit még.
Aztán meg legyen egy film is: A golfbajnok
További kellemes estét -
#41813 na ja. -
#41812 Nem a mávval van a baj,nem is a bkvvel,nem is az emberekkel, hanem az ország vezetésével/vezetőivel a politikai elittel. (szerintem)
Mindig csak a gond van velük,nem kell egyebet tenni,mint fellapozni egy Mo. Története könyvet,és máris kiderül.
De nem is ez a lényeg,8 éve nem tudunk megtartani normálisan egy nemzeti ünnepünket se,vagy ha igen,akkor fém detektorokon keresztül lehet csak a kordonnal bekerített térre bejutni,és ha van Nálad egy magyar zászló,akkor esetleg még jól meg is vernek,ha meg árpádsávos,akkor meg rögtön azt mondják,hogy szélsőséges vagy. Elvesznek mindent az emberektől.
Na inkább a többit,amit gondolok le se írom,mert csak negatív hangvételű lesz a hsz..
Helyzet az,hogy meg kell próbálni itt jól érezni magunkat,úgyhogy hoztam is egy videót (sajnos angol),de gondolom Neked nem gond,lehet már láttad,jó poénok+jó csaj: two and half man episode 12 részlet -
#41811 értem én...okhé. -
#41810 Felőlem lehet köcsög a máv is bkv is. Amúgy meg tisztában vagyok vele, hogy ha a dolgozók valamit ki akarnak csikarni maguknak, akkor máshogy nemigen tehetik. -
#41809 ja értem, addig köcsög máv. -
#41808 Na majd ha nem tudok beérni időben egy vizsgámra (12-én lesz egy...) akkor majd szórom a szitkot. Eddig nekem nem tűnt fel, hogy milyen az állapot, pedig hétfőn és kedden is bkv-ztam. -
#41807 egyébként hol van most a nagy anyázás faszolás a BKV busz história miatt? jacsak máv.. -
#41806 jap! -
#41805 ??? Nagyon vicces. :D
Meglehet, de csak is plátói maradhat. :) Tudom, hogy Bryan már másnak adta a szívét. :D -
#41804 Ez akkor 1 kapcsolat kezdete?! :) -
#41803 jelen esetben Te nekem :D -
#41802 ebben az esetben szerencsém volt, mert itt vagytok Ti nekünk :) -
#41801 hja, az jó dolog, bár nem mindig teljesíthető :) -
#41800 szivesen -
#41799 Hát jó, de ha valamivel foglalkozok, legalább értsem, hogy miről van szó... -
#41798 Értem, köszönöm szépen! -
#41797 azt, hogyha vki bizonyítja hogy a fogamzás nem azon a napon történt, akkor a vélelem megdől és a bizonyított időpontot kell alapulvenni -
#41796 Erre nem fog rákérdezni:D