44995
F1CHL - Retro
  • Tigristank
    Én konkrétan a vizsgáztatásra gondoltam, mert nálunk úgy van, hogy bemagoltatják a tananyagot, nyugaton pedig 1 jogesetet kell megoldanod, és persze használhatod a jogszabályokat, tehát ott inkább a gyakorlatra összpontosítanak. :)
  • Engösz
    Jah, mondjuk igen. Kellő idő ráfordítása után mindent meg lehet oldani.... És gondolom a magyar jogalkotásról sem kell sokat tudniuk, mint azt Peet is megírta.
    Egyébként úgy kell elképzeli, mint a filmeken, hogy még csak elő vagy másodévesek és már beállítják gyakorló ügyvéd mellé?
  • Tigristank
    Hát ezaz! Csak az egésszel az a baj, hogy igazi gyakorlat nincs is, az majd csak akkor lesz, ha az ember kikerül az egyetemről. Nyugaton teljesen máshogy zajlik a jogoktatás, ott nem a magoltatásra mennek rá, hanem a gyakorlatra.
    De sztem 1 gyakorlatot is be lehet "magolni".
  • Engösz
    De kétlem hogy jól járnának a magolás tehetségével...ha a gyakorlati dolgokat nem vágják, a szakmában nemigen találják majd fel magukat (kivéve ha nem vmi robotmunkát kell végezniük)
  • Engösz
    Persze hogy vannak ilyenek. Ők a stréberkockák.
  • Tigristank
    Sztem meg ez a 2 dolog (hülye és tanulás) nem feltétlenül esik egybe.
    Van, aki hülye, de simán be tudja magolni az anyagot, és jó jegyeket kap, 1 tesztben meg a Balatont folyónak írja...
  • Engösz
    :D
    De sztem aki hülye, az nem tudja megtanulni. És aztán megélni belőle.
  • antijuve
    Egy fejbeverés meg annak, aki ezt mondja
  • Tigristank
    A jog úgyis a hülyéknek való.
  • Engösz
    köszönöm! :)
  • antijuve
    :((
    Sok sikert hozzá
  • Engösz
    Megvolt a jog vizsga. Érdekes volt, mert ahhoz képest, hogy mennyit készültem rá, elég nehéznek éreztem. Az első vizsga, aminek az eredményét tényleg nagyon várom.
    Ja és megbuktam analízisből......Új motiváció, hogy a második sikerüljön.
  • Freedom88
    vannak gondok igen a vezetőkkel ez tény és való. De az emberek fejében is óriási rendet kell tenni. Csak egy példa...megvettük jó drága pénzért ezeket a FLIRT motorvonatokat. Miért is kell lefújni sprayel? Sokkal jobb helyre elmehetne a pénz, ahelyett, hogy fizet a MÁV a Stadler cégnek, azért h a festék lejöjjön és újra szép állapotban legyen.
  • Tigristank
    De amúgy igaz, a "néhány hét" helytállóbb lenne.
  • Tigristank
    Oké. Akkor jövő héten kikérdezlek Dworkinból. :)
  • antijuve
    hééééjj, más nevében ne beszéljél -.-
  • Engösz
    Ez nem újdonság teljesen haszontalan információk magolása után. Én sem tudnék már a 125 számvitel fogalomból hatvanat elmondani.
  • Tigristank
    Aztán a nagy részét el is felejtjük néhány nap után. :))
  • Engösz
    El tudom képzelni, mennyire izgi lehet....Nekünk csak egyetlen egy 450 oldalas könyvünk van jogból (az is két félévre), de áldom a tanárt (aki hihetetlen jól adta elő) és azokat, akik felrakták az órai anyagokat a netre, ezért még azt a 450 oldalt sem kell elolvasnom. Elkezdtem én, buzgó voltam és lelkes, de 15 oldal után azt vettem észre, hogy már az első bekezdésnél lemaradtam valahol.....elismerésem a Tiétek, hogy még meg is tanuljátok!
  • Engösz
    Bár nem tudom pontosan mennyire tér el a magyar szinkronnal, de ütős ez a sorozat! :D
  • antijuve
    Ja, kcsg BKV!

(mi történt?:D)
  • Jeff Gordon
    Hát én a jog elméleti kérdéseivel foglalkoztam,roppant érdekes témakör. Per pillanat ott tartok,hogy a magyar legfelsőbb bírói gyakorlatban milyen fajta precendes érvényesül,annak mi a kapcsolata a jog többi rétegével. Elképesztően érdekfeszítő:))
    Nemsokára rátérek a francia/német/amerikai jogfejlődésre,mert hogy nekünk tudni kell őket is,fordítva szerintem azt se tudják mi kik vagyunk:D Na de megint kezdek rátérni az előző hsz-mre,úgyhogy megyek is vissza tanulni kicsit még.

Aztán meg legyen egy film is: A golfbajnok

További kellemes estét
  • antijuve
    na ja.
  • Jeff Gordon
    Nem a mávval van a baj,nem is a bkvvel,nem is az emberekkel, hanem az ország vezetésével/vezetőivel a politikai elittel. (szerintem)
    Mindig csak a gond van velük,nem kell egyebet tenni,mint fellapozni egy Mo. Története könyvet,és máris kiderül.
    De nem is ez a lényeg,8 éve nem tudunk megtartani normálisan egy nemzeti ünnepünket se,vagy ha igen,akkor fém detektorokon keresztül lehet csak a kordonnal bekerített térre bejutni,és ha van Nálad egy magyar zászló,akkor esetleg még jól meg is vernek,ha meg árpádsávos,akkor meg rögtön azt mondják,hogy szélsőséges vagy. Elvesznek mindent az emberektől.
    Na inkább a többit,amit gondolok le se írom,mert csak negatív hangvételű lesz a hsz..

Helyzet az,hogy meg kell próbálni itt jól érezni magunkat,úgyhogy hoztam is egy videót (sajnos angol),de gondolom Neked nem gond,lehet már láttad,jó poénok+jó csaj: two and half man episode 12 részlet
  • Freedom88
    értem én...okhé.
  • Engösz
    Felőlem lehet köcsög a máv is bkv is. Amúgy meg tisztában vagyok vele, hogy ha a dolgozók valamit ki akarnak csikarni maguknak, akkor máshogy nemigen tehetik.
  • Freedom88
    ja értem, addig köcsög máv.
  • Engösz
    Na majd ha nem tudok beérni időben egy vizsgámra (12-én lesz egy...) akkor majd szórom a szitkot. Eddig nekem nem tűnt fel, hogy milyen az állapot, pedig hétfőn és kedden is bkv-ztam.
  • Freedom88
    egyébként hol van most a nagy anyázás faszolás a BKV busz história miatt? jacsak máv..
  • Freedom88
    jap!
  • Engösz
    ??? Nagyon vicces. :D

Meglehet, de csak is plátói maradhat. :) Tudom, hogy Bryan már másnak adta a szívét. :D
  • Tigristank
    Ez akkor 1 kapcsolat kezdete?! :)
  • Engösz
    jelen esetben Te nekem :D
  • Engösz
    ebben az esetben szerencsém volt, mert itt vagytok Ti nekünk :)
  • antijuve
    hja, az jó dolog, bár nem mindig teljesíthető :)
  • antijuve
    szivesen
  • Engösz
    Hát jó, de ha valamivel foglalkozok, legalább értsem, hogy miről van szó...
  • Engösz
    Értem, köszönöm szépen!
  • antijuve
    azt, hogyha vki bizonyítja hogy a fogamzás nem azon a napon történt, akkor a vélelem megdől és a bizonyított időpontot kell alapulvenni
  • Zsófy
    Erre nem fog rákérdezni:D