F1CHL - Retro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Engösz
úristen, szakértõ....

Annyi a világ, amennyit beletöltesz! (Dreher)

Engösz
Amúgy Fater például ezért utálta a fényképezgetõ mániákusokat, mert "engem senki ne fényképezgessen". Igaz hogy nem õt akarták (bár ki tudja...😊 ), mégis benne lehetett a képben. Gondolom hogy a faszikám sem Téged szeretne, hanem "bizonyítékot" gyûjt, hogy milyen gonosz és hangos a vasút. És bár én nem vagyok szarkértõ, sztem simán személyiségi jogot sért vele, mivel nem járultál hozzá, hogy rajta legyél a felvételen.
Többiek is tapasztalták egyébként ezt a marhát?

Engösz
Ez egy hülye!!!!

Freedom88
Más....kedves jogásznak, bírónak, mittomén minek tanuló emberkék és persze mindenki😊
Következõkben leírom mi folyik éppen a Déliben és kérném a véleményeteket, javaslatokat.

Mivel én most dízelmozdonyon vagyok, igy most tapasztalom ami folyik ottan. Szóval a Déliben két tartalék mozdonyvan (ami csinálja a kocsiösszeállítást, kihúzásokat mind1), az egyik a villany, másik a dízel. A dízel a hét minden napján megy, a villany pedig csak hétköznap üzemelt, hétvégén nem, de most ez változni fog, mind1. Lényeg a dízel mindig kell, mert van olyan vágány ahova kocsikat teszünk be, veszünk ki onnét és ott nincs pókháló fönt, igy csak olyan géppel tudunk bemenni oda, amiben van dízelmotor. Az, hogy ezeken a tárolóvágányokon mozgunk, nincs is baj. De vannak a tároló vágányok, ahol a szerelvényeket helyezzük el, itt kicsit más a helyzet. A téren más, hogy itt hivatalos, ha nincs mozgás 20perc után le kell állítani a dízelmotort. Egy helyen lehet járatni bármeddig, az a tárolóvágányon van, oda szoktunk menni, mikor alvás van, én is ott járatom, ezzel nincs is semmi gond.
Na már most a tárolóvágányon vagyunk, járatjuk a motort, hideg van, fûtés kell, meg a motornak se tesz jót, ha leállítjuk, pár perc után beindítjuk stb. Ezért én járatni szoktam...Eközben és itt a lényeges dolog, az utcáról, mivel kicsit magasabban van, mint a vágányok, egy faszi aki vmi zöld egyesületbe benne van és környezetvédõ meg faszom tudja, folyamtosan kamerázza a mozdonyt (de csak akkor mikor nem dolgozik, vagyis áll egyhelybe és jár a motor). Azért kamerázza, mivel azt akarja elérni, hogy szüntessék meg a dízeltartalékot a Déliben, mert hangos és zavarja az ottlakókat. Erre azt tom mondani, hogy vasút kicsit korábban volt ott, minthogy Õ odaköltözött vagy ilyesmi. Szóval kamerázza a mozdonyt, ezáltal engem is. Jogilag lehet ezt? Nem egyeztem bele, hogy kamerázza a munkám vagy alapból engem és ezt késõbb gondolom én, mint bizonyítékot fel fogja használni. Ez itt nem jogsértõ vagy vmi?
Mondjuk én vagyok olyan fasz, hogy mikor indulás van direkt egyhelybe maxxal pörgetem a motort és utána engedem fel a féket és akkor ordítva elindul a mozdony, másik meg, igaz ez a 20perces história. Megállok, megnézem mennyi az idõ...rá 19percre leállítom a motort (ekkor egyébként befejezi a kamerázást és elindul haza), majd rá 2 percre újra beíndítom és járatom 19percig megint (erre persze visszajön és újra kemerázza a 19percet), majd ha még mindig nincs munka újra leállítom, aztán megint vissza. Hivatalosan nem járatom a motort 20percnél tovább. Megszakítom...
Szóval amit kérdeznék: kihívhatom rá a rendõrséget? vagy bármi jogi lépést intézhetek felé?.
Thx a választ, meg remélem értelmesen írtam le a helyzetet.

T.T.

Freedom88
naja, az tényleg hangulatos ha család együtt van stb, errõl szólna. Szerencsére ahogy írod Nálatok ez megvan. Az én "kis" családom, 200km-re egymástól, már mindenkinek megvan a "másik" családja, apám és anyám részérõl is.

Nem kell melózni, hát Te olyan "szakágban" tevékenykedsz. A vasút nem áll meg karácsonykor se, ahogy szilveszterkor se fog.

Tõlem nem kap senki semmit és fordítva is elvárom ugyanezt.

T.T.

gordon 24
😄 Jahh az igaz..

Hát nálunk sosem volt "nagy" ajándékozás. Mindenki kap egy kis ezt meg azt, Van egy szép nagy fa. És igazából az a király benne, hogy együtt a család királyokat lehet enni, és nem kell melózni😄

Szóval én szeretem, de eszembe nem jutna 100 ezreket költeni ajándékra és hiteleket felvenni stb stb. Ez nem errõl szólna....

Downhill!!

Freedom88
tudom, de nem mondd oda a GPS semmit

T.T.

Freedom88
egyetemi dolgokra nem mondok semmit😊

T.T.

gordon 24
Jó de ez meg a másik véglet😄 Azért van közép út tudod😄

Downhill!!

Freedom88
meglepõdjek?! áh már nem😊

T.T.

Freedom88
sehool, ezért is nálam nem szoroz oszt, h most karácsony meg ilyesmi. Egyjó...duplapénzért dolgozok 😊

T.T.

Freedom88
Neked van családod, oké, Brassóban is vannak, de azért a fontos személyek egybe vannak még.

T.T.

Freedom88
elõre köszöntem, ahogy a karácsonyt páran

T.T.

Zsófy
Hauber azt mondta, nézni fogják.... De nekem ugye elvileg a gyak tanárom javítja, õ meg azt mondta, párhuzamos.... szal nemtom mi legyen😄... Majd lerajzolom mindkettõt, kis magyarázattal, és akkor tuti -2169 pont😄

\"A nevetés olyan seprű, amivel lesöpörjük a szív pókhálóit.\" (Mort Walker)

Engösz
Szerintem inkább hagyd rá a fenébe. Bár értem, hogy mire gondolsz, de az azért furcsa, hogy egy fõiskolai tanár nem tud ilyet.... Amúgy meg ha a zh-ban benne lesz, nem hiszem, hogy azt fogják nézni, hogy párhuzamosra szerkesztetted, vagy se... Szóval k mindegy. 😊

Zsófy
Jól hallod... a gyaktanára gyerekei javítják a számvitel tesztet....

ÉN meg ma felhívtam a mikrogyak tanár figyelmét, h ha a FC-vel feltoljuk a VC-t akkor a TC nem lesz párhuzamos a FC-vel, hanem összetart (õ meg nem hitte el)... aztán elmagyaráztam, h ha párhuzamosnak húzzuk, akkor a TC csökkenõ mértékben növekvõ szakasza és a VC között nem a FC lesz a távolság, hanem több... De még ezt sem fogta fel😄... Szal most agyalok, h írjak neki mailt, ábrákkal? De aztán nehogy emiatt pontozza le a zh-m...:S

Engösz
Ehhez már csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy kitartást és sok sikert mindannyiótoknak!

Jeff Gordon
Hogy a dékán tudja-e,azt pontosan nemtudom,de az évfolyamokon ez már mindenki számára ismert,amolyan nyilt titok,de az a gond,hogy még,ha a dékán tudná is, már akkor se hiszem,hogy nagyon érdekelné,ugyanis menesztették sajnos. Most megbízott dékánunk van,elvileg februártól megint valaki más lesz.

A helyzet olyasmi,amit te is mondasz,ma rengeteg csalódott diákkal találkoztam a folyosón,akik emiatt voltak letörve,mert tényleg készültek,néhány lány pityergett is,dehát ez van sajnos,következõ félévben kell kikaparni magunknak (valahogy).

The only speedometer is in your head.

Engösz
MICSODAAA?!?!?!

Engösz
Ez nagyon kemény! Szörnyû! Nem is tudom hogy lehet ilyet... Mondjuk igazából jó könnyen, úgy hogy belesz**nak az egészbe.
Ezt amúgy a többi tanár is tudja, meg a dékán, meg mindenki? A legborzasztóbb az egészben meg az, hogy az ember verné az asztalt, hogy ilyet nem lehet és csináljanak valamit, de ha valaki kötekedik, az rosszul jár. Valószínûen rosszabbul, mintha kiszenvedné a vizsgaprocedúrát.

Zsófy
Jó-jó tudom-tudom... de év eleje óta tanulni kellett volna:S:S

Zsófy
Jesus... ez nagyon durva... Népszivatás ezerrel.
Emlékszem, Eszter mondta, hogy az õ dogáikat is a számvitel tanár gyerekei javítják (a tesztes részt), és kiröhögik õket, ha vmit nem tudnak... Hozzáteszem: a gyerekek olyan 12 év körüliek lehetnek... És ilyenkor hol a szerzõi jog?!

antijuve
sehol se lesz könnyû valszeg 😊

ups and downs

Engösz
De hallottad Sztanó papát (számvitel elõadó és tanszékvezetõ), hogy a bejegyzett könyvvizsgálók 60%-a a pszf-rõl került ki. Szóval lehet hogy kifizetõdõ lesz (egyszer...) a sok szivatás. Így kell hozzáállni, pozitívan!!! Tanulni, mint ökör! 😄

Jeff Gordon
Hát,elmesélek valamit,mert ez olyan kuriózum (szerintem ilyen máshol nincs az országban,nem is csoda,ha jobb egyetemeken,kiröhögnek minket),hogy muszáj megosztanom Veletek,Bryannek már meséltem,te már ismered a történetet.

-A tantárgy neve: Közigazgatás (Mo-on) 4 féléves
-Valójában a négy szemeszter végén senki se lesz okosabb mint az elején volt,de közte jól megszivatják a népet.
-Minden félévben a tantárgy áll egy gyakorlatból és egy elõadásból,ez még annyira nem is nagy kunszt.
-Azonban minden félévben a vizsgára bocsátás feltételei a következõk: gyakorlatról minimális hiányzás (ez még alap), aztán gyakorlati zárthelyi sikeres megírása,gyakorlaton elõadás (referendum) tartása. Ha mindez megvan,akkor a gyakorlatot teljesítetted,aláírják az indexben.
-De ez még nem elég a vizsgára. Van egy évfolyam zh (elõbbieken felül), amire természetesen még be is kell ugrani. Ez annyit tesz,hogy az elsõ három kérdésbõl 2 nem flottul jó,akkor vége,hiába tudsz minden mást. Ezen a zh-n végül 110 emberbõl 40 felelt meg... (a póttal együtt)
-És mindezek után még vizsgázni is kell,a vizsga úgy néz ki,mint az évfolyam zh,különbség annyi,hogy sokkal több a kérdés,és beugrani,természetesen ott is kell,csak ott úgy van,hogy 5bõl 3at kell eltalálni.
-Ha valaki mindezt túléli,akkor megvan egy közig féléve.

Problémák ezzel kapcsolatban:
1.A tanárok állandóan siránkoznak,hogy mennyi embert kell vizsgáztatni, és a végletekig lenéznek minket, hogy nem tudunk semmit. Maga a tantárgy oktatása is mélyen színvonalon aluli,gyakorlatokon rendszeresen "populáris" témáról beszélgettünk (pl. McDonalds vs Burger King, Zara vs Promod, avagy az amerikai tb rendszer-> egyik se releváns).

2.Mindezt 4 féléven keresztül húzzák a diákokkal,a fentebbi sorrendben,mire valaki megcsinálja,megbolondulhat elég könnyedén.

3.Tanárok (holott ezért fizetik õket) nem hajlandóak elolvasni a teljes dolgozatot,és a reális tudás alapján értékelni,de a panaszkodás megy,hogy mennyi ember felveszi újra a tantárgyat,és hogy ezt õk nem fogják bírni. Szegények. Sõt,ezen a tanszéken mûködik a legnagyobb csalás,amit szerintem egyetemek még nem láttak,ugyanis a dolgozatokat (nem vicc) diáktársaink javítják. Van egy bennfentes évfolyamtársam,aki felügyel,javít,mindent csinál (lány),érdekes,hogy õ mindig milyen hamar tudja az eredményeket, a másik meg,egy közeli barátom (Rita) úgy ment át második évfolyam zh-n, hogy nem tudta a beugrót. Kikérte a dolgozatát,és látta,hogy valamelyik évfolyamtárs átengedte,a tanszékvezetõ köpni-nyelni nem tudott,mert, meg se nézi,javítás után se, hogy mit ad ki a kezébõl,mint vezetõ. Nem azért,nem sajnálom a Ritától,tanult sokat,de pl ilyen alapon elsõre én is megérdemeltem volna,akkor csak két beugró kérdés nem ment (ez elég is volt a póthoz), azt viszont elismerem,hogy ez nem ment,számomra ez nehezebb volt.

4. Szemeszter elején közölték velünk,hogy ez a félév már csak levezetés,és "nem szivatnak meg".Mondjuk nézõpont kérdése.

Kár is lenne tagadnom,hogy nekem is elegem van a tanszékbõl,hogy kis fruskák javítanak dolgozatokat,az igazságtalanságból,és a csalásokból.

Zsófy
Na téged sem irigyellek😄

antijuve
na, nekem pl 7(ill már csak hat). szóval eltérõ a struktúra 😊

ups and downs

Zsófy
4 plusz az uv-k...
Amúgy meg jövõ héten 5 zh... (plusz én felvettem egy jog /19re/ meg egy analízis /22re/ vizsgát)

antijuve
hát ez iskolafüggõ és tanárfüggõ 😊.nálunk a vizsgaidõszak sokkal rázósabb mint a szorgalmi.
nektek pl hány vizsgátok lesz most?

ups and downs

Zsófy
Basszus, mindenhol ez van? "Írni kéne, de nem íratnak"....
Nálunk meg most pl számvitel zh: felemelték 80 pontosra (eddig 50 volt), mert így van esélye jópár embernek, h a két zh-ból meg legyen a 60%... de az idõ maradt 1,5 óra... Ráadásul ha feladatonként nincs meg a 30%, nem pontozzák le, és a feladatok után kapod a minimumkérdéseket, tehát lehet, h a zh-d 100%os, de ha a minimumokat nem tudod 60%ra, hiába ülted és dolgoztad végig azt a 1,5 órát.... ekkora szopatást.... Mert ez a PSZF:S:S

antijuve
hát ha már így elõreköszönsz, gondoltam megköszönöm 😄

ups and downs

antijuve
ZH-k nálunk nem olyan nagy jelentõségûek, gyakorlatokon írunk (már aki irat, mert csomóan nem szoktak), aztán kell egy (azért nem teljesíthetetlen szint 😄), hogy meglegyen a gyak, vagyis h mehess vizsgázni.Aztán kábé ennyi.ilyen h minimumkérdés nincs errefelé

ups and downs

Zsófy
Nóóórbi😄😄 el fogsz ájulni, de: vírustírtok... ééééés:
egy vírus és kb 100 cookie van eddig, és még nem fejezte be XD

Zsófy
Tévét? Hülye azért nem vok😄
Pulcsin gondolkoztam, dísztárcsán (mert a téli gumia nem szépfelnis😄), ilyen rendõrövizén, bilincsokon vagy bõrkesztyûn... mert mondta, h irritálja, h ha civilbe kell melóba mennie, mindent át kell pakolnia a rendõrségi izéérõl... az legalább hasznos lenne, csak nem állíthatok elé, h "na mi kell, gyere el velem a szakboltba, megvesszük😄"

gordon 24
Hát mit? Plazma TV-t! Mindenki azt vesz😄

20 év hitel?? És mit számit. Akkora tv-t vegyél, hogy egy falnyi legyen.

390000000x50000000000 képfelbontással.

Annyira idióta egy nép a magyar hogy nem is hiszem el.. Járom a várost öccsém tonna szám viszik haza a tv ket meg minden lófaszt.

De hol van ebbõl a karácsony? Egyátalán az ünnep?

Downhill!!

gordon 24
Hát akkor meg mit örülsz😄D

Majd 28.án😄

Downhill!!

Zsófy
...a család <#rinya><#rinya><#rinya>... mit meg nem adnék, ha Brassóban nagynénémékkel és papámékkal ünnepelhetnék...

Amúgy kb tényleg az a fontos, h milyen nagy ajándékot kapsz...:S
Ha már ajándékozás: mit vegyek bátyámnak?😄

Jeff Gordon
Öhm,ezzel kapcsolatban az én véleményem annyi,hogy szerintem azzal semmi gond,ha valaki karácsony elõtt két héttel már teljes lázban ég,én speciel nem így vagyok,biztos a vizsgák miatt is,de amúgy se vagyok "az a karácsonykor most vásároljunk meg mindent a plázákból". De ha valaki(k)nek ez kell,részemrõl áldásom rá.
Mondjuk sajnos az utóbbi években a karácsonyhoz azt akarják társítani,hogy ez a szeretet ünnepe,ami így is van,de valakit (v. valakiket) nem csak ezen a napon lehet szeretni (kb mint a szilveszter,hogy "akkor most bulizzunk egy nagyot,mert újév" miért? máskor nem lehet?),szerintem arról kéne, hogy szóljon,hogy az ember minél több családtagjával összejön,és együtt ünnepelnek. Számomra az ajándék is másodlagos. Nem ts tudom,hogy ez kinek a hibája,talán a média? Mondjuk karácsony elõtt pár nappal mindig a vezetõ hír,hogy az emberek mennyit költöttek,mennyi hitelt vettek fel stb,mindig elmondják, hogy majd évekig törlesztik és a többi.. Én meg ettõl vagyok rosszul,mert kb ez megy 15p-ig egy 25p-es híradásban. Nem mintha sûrûn néznék híradót,és amíg ezek a bankárok itt lesznek,nem is fogok.

Viszont, amit írtál,hogy november elején már díszítik az utcákat, meg, hogy ünnepek elõtt 20 nappal már boldog karácsonyt,az már szerintem is túlzás...

Jah,boldog születésnapot Bryan 😄

Zsófy
Mi volt ez a bsz?😮😄

Zsófy
Elõvizsgahét... wow... Nálunk ilyen miért nincs? Lehet letennék párat elõrehozva...
Amúgy nálatok a minimumkérdéseket egy zh-n legutolsó feladatnak adják, vagy legelsõnek?

antijuve
😄 köszi, (majd dec 28-án lesz a születésnapom amúgy 😄)

ups and downs

gordon 24
BSZ Bryan!

Downhill!!

antijuve
Köszi szépen

ups and downs

Freedom88
mégis vhogy mindig karácsony idején van kint. Január végén már nem nagyon, pedig aztán akkor is korán sötétedik.
Na mind1, nem fog megváltoztatni bennem semmi, de ez a 2 héttel elõbbi köszöngetéstõl herótom van nem gyengén.

Bryan: Boldog születésnapot! 😊

T.T.

antijuve
vhogy én is így gondolom.

ups and downs

antijuve
Ja, tegnap már megvolt az elsõ vizsgám.Habár ez nálunk ún. "elõvizsgahét", vagyis még vannak órák (többé-kevésbé), de vizsgázhatsz is, ha akarsz (illetve ha muszáj 😄).

ups and downs

Zsófy
Hát legyenek. Engem különösebben nem zavar😊.
A díszekrõl meg az a véleményem, h nem feltétlenül a karácsony miatt vannak, hanem, h díszítsék a várost. Hogy miért télen? Mert korábban sötétedik, így jobban tud érvényesülni😊

Zsófy
Japp. Jövõ hét Zh hét, aztán vizsgák... Miért? Nálatok már zajlik?

Freedom88
Budapest úgy november eleje/közepétõl...amióta felszerelték azokat a díszeket a lámpaoszlopokra....vicces az egész.

T.T.

antijuve
lassan?hát akkor ti még jól vagytok 😊

ups and downs