F1CHL - Retro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeff Gordon

The only speedometer is in your head.

Engösz
Szeretem a hasznos információkat! Köszi 😊

Annyi a világ, amennyit beletöltesz! (Dreher)

antijuve
hogy mentek a mai vizsgák?

ups and downs

antijuve
köszönjük a francia forradalom eme devianciájáról szóló tájékoztatást 😄

ups and downs

Jeff Gordon
És hát a franciák a forradalom után a jog elméleti gondolkodásának lehetõségét hosszú idõre visszavetetették, úgy látták, hogy jog általános emberi értelem része, amit mindenki megtud tanulni és ennél fogva valójában nincs is szükség külön jogászokra,akik csak csûrik-csavarják a törvény szövegét. A jogi egyetemeket be is zárták,egészen az 1800-as évek elejéig😊

antijuve
és akkor még bántják szegény Basso-t 😄

ups and downs

Zsófy
Oupsz... látom az jár a fejemben😄 Számvitelt akartam írni😄 az alapból gyakorlatiasabb😄

\"A nevetés olyan seprű, amivel lesöpörjük a szív pókhálóit.\" (Mort Walker)

Engösz
Micsoda? Pü-bõl csak 60 van.

Engösz
Értem. Mindenesetre sokkal hasznosabb lenne, az tuti.
De majd jövünk mi és megreformáljuk az oktatást (is).

Zsófy
Ld: pénzügy minimumok 194 fogalom <#idiota>

Tigristank
Én konkrétan a vizsgáztatásra gondoltam, mert nálunk úgy van, hogy bemagoltatják a tananyagot, nyugaton pedig 1 jogesetet kell megoldanod, és persze használhatod a jogszabályokat, tehát ott inkább a gyakorlatra összpontosítanak. 😊

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Engösz
Jah, mondjuk igen. Kellõ idõ ráfordítása után mindent meg lehet oldani.... És gondolom a magyar jogalkotásról sem kell sokat tudniuk, mint azt Peet is megírta.
Egyébként úgy kell elképzeli, mint a filmeken, hogy még csak elõ vagy másodévesek és már beállítják gyakorló ügyvéd mellé?

Tigristank
Hát ezaz! Csak az egésszel az a baj, hogy igazi gyakorlat nincs is, az majd csak akkor lesz, ha az ember kikerül az egyetemrõl. Nyugaton teljesen máshogy zajlik a jogoktatás, ott nem a magoltatásra mennek rá, hanem a gyakorlatra.
De sztem 1 gyakorlatot is be lehet "magolni".

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Engösz
De kétlem hogy jól járnának a magolás tehetségével...ha a gyakorlati dolgokat nem vágják, a szakmában nemigen találják majd fel magukat (kivéve ha nem vmi robotmunkát kell végezniük)

Engösz
Persze hogy vannak ilyenek. Õk a stréberkockák.

Tigristank
Sztem meg ez a 2 dolog (hülye és tanulás) nem feltétlenül esik egybe.
Van, aki hülye, de simán be tudja magolni az anyagot, és jó jegyeket kap, 1 tesztben meg a Balatont folyónak írja...

Engösz
😄
De sztem aki hülye, az nem tudja megtanulni. És aztán megélni belõle.

antijuve
Egy fejbeverés meg annak, aki ezt mondja <#mf2><#mf2>

ups and downs

Tigristank
A jog úgyis a hülyéknek való. <#idiota><#idiota>

Engösz
köszönöm! 😊

antijuve
😞(
Sok sikert hozzá

ups and downs

Engösz
Megvolt a jog vizsga. Érdekes volt, mert ahhoz képest, hogy mennyit készültem rá, elég nehéznek éreztem. Az elsõ vizsga, aminek az eredményét tényleg nagyon várom.
Ja és megbuktam analízisbõl......Új motiváció, hogy a második sikerüljön.

Freedom88
vannak gondok igen a vezetõkkel ez tény és való. De az emberek fejében is óriási rendet kell tenni. Csak egy példa...megvettük jó drága pénzért ezeket a FLIRT motorvonatokat. Miért is kell lefújni sprayel? Sokkal jobb helyre elmehetne a pénz, ahelyett, hogy fizet a MÁV a Stadler cégnek, azért h a festék lejöjjön és újra szép állapotban legyen.

T.T.

Tigristank
De amúgy igaz, a "néhány hét" helytállóbb lenne.

Tigristank
Oké. Akkor jövõ héten kikérdezlek Dworkinból. 😊

antijuve
hééééjj, más nevében ne beszéljél -.-

ups and downs

Engösz
Ez nem újdonság teljesen haszontalan információk magolása után. Én sem tudnék már a 125 számvitel fogalomból hatvanat elmondani.

Tigristank
Aztán a nagy részét el is felejtjük néhány nap után. 😊)

Engösz
El tudom képzelni, mennyire izgi lehet....Nekünk csak egyetlen egy 450 oldalas könyvünk van jogból (az is két félévre), de áldom a tanárt (aki hihetetlen jól adta elõ) és azokat, akik felrakták az órai anyagokat a netre, ezért még azt a 450 oldalt sem kell elolvasnom. Elkezdtem én, buzgó voltam és lelkes, de 15 oldal után azt vettem észre, hogy már az elsõ bekezdésnél lemaradtam valahol.....elismerésem a Tiétek, hogy még meg is tanuljátok!

Engösz
Bár nem tudom pontosan mennyire tér el a magyar szinkronnal, de ütõs ez a sorozat! 😄

antijuve
Ja, kcsg BKV!

(mi történt?😄)

ups and downs

Jeff Gordon
Hát én a jog elméleti kérdéseivel foglalkoztam,roppant érdekes témakör. Per pillanat ott tartok,hogy a magyar legfelsõbb bírói gyakorlatban milyen fajta precendes érvényesül,annak mi a kapcsolata a jog többi rétegével. Elképesztõen érdekfeszítõ😊)
Nemsokára rátérek a francia/német/amerikai jogfejlõdésre,mert hogy nekünk tudni kell õket is,fordítva szerintem azt se tudják mi kik vagyunk😄 Na de megint kezdek rátérni az elõzõ hsz-mre,úgyhogy megyek is vissza tanulni kicsit még.

Aztán meg legyen egy film is: A golfbajnok

További kellemes estét

antijuve
na ja.

ups and downs

Jeff Gordon
Nem a mávval van a baj,nem is a bkvvel,nem is az emberekkel, hanem az ország vezetésével/vezetõivel a politikai elittel. (szerintem)
Mindig csak a gond van velük,nem kell egyebet tenni,mint fellapozni egy Mo. Története könyvet,és máris kiderül.
De nem is ez a lényeg,8 éve nem tudunk megtartani normálisan egy nemzeti ünnepünket se,vagy ha igen,akkor fém detektorokon keresztül lehet csak a kordonnal bekerített térre bejutni,és ha van Nálad egy magyar zászló,akkor esetleg még jól meg is vernek,ha meg árpádsávos,akkor meg rögtön azt mondják,hogy szélsõséges vagy. Elvesznek mindent az emberektõl.
Na inkább a többit,amit gondolok le se írom,mert csak negatív hangvételû lesz a hsz..

Helyzet az,hogy meg kell próbálni itt jól érezni magunkat,úgyhogy hoztam is egy videót (sajnos angol),de gondolom Neked nem gond,lehet már láttad,jó poénok+jó csaj: two and half man episode 12 részlet

Freedom88
értem én...okhé.

T.T.

Engösz
Felõlem lehet köcsög a máv is bkv is. Amúgy meg tisztában vagyok vele, hogy ha a dolgozók valamit ki akarnak csikarni maguknak, akkor máshogy nemigen tehetik.

Freedom88
ja értem, addig köcsög máv.

T.T.

Engösz
Na majd ha nem tudok beérni idõben egy vizsgámra (12-én lesz egy...) akkor majd szórom a szitkot. Eddig nekem nem tûnt fel, hogy milyen az állapot, pedig hétfõn és kedden is bkv-ztam.

Freedom88
egyébként hol van most a nagy anyázás faszolás a BKV busz história miatt? jacsak máv..

T.T.

Freedom88
jap!

T.T.

Engösz
??? Nagyon vicces. 😄

Meglehet, de csak is plátói maradhat. 😊 Tudom, hogy Bryan már másnak adta a szívét. 😄

Tigristank
Ez akkor 1 kapcsolat kezdete?! 😊

Engösz
jelen esetben Te nekem 😄

Engösz
ebben az esetben szerencsém volt, mert itt vagytok Ti nekünk 😊

antijuve
hja, az jó dolog, bár nem mindig teljesíthetõ 😊

ups and downs

antijuve
szivesen

ups and downs

Engösz
Hát jó, de ha valamivel foglalkozok, legalább értsem, hogy mirõl van szó...

Engösz
Értem, köszönöm szépen!

antijuve
azt, hogyha vki bizonyítja hogy a fogamzás nem azon a napon történt, akkor a vélelem megdõl és a bizonyított idõpontot kell alapulvenni

ups and downs

Zsófy
Erre nem fog rákérdezni😄