55
Blind Guardian
-
#15 Egy svájci Blind Guardian Tribute zenekar... Azt ne kérdezd, mit keresnek rögtön a topicinditó hozzászólásban, valszeg a hatalmas B.G. rajongó összetévesztette istenítésének tárgyát egy utánzattal... :D -
#14 Ezek kik a képen? -
#13 Savage Circus videóklipp -
#12 a Blind Guardian énekesének, és az Iced Earth gitárosának közös zenekara a Demons and Wizards. nagyon hasonló a zenéjük a Blind Guardianéhez, de nekem jobban bejön. -
#11 Cultpower.
Thomen Stauch új bandája a Savage Circus, ami hihetetlen jó banda, youtube.com-on keressetek rájuk. -
#10 -
#9 Fél óra alatt ennyi?
Akkor kútfőből még egy kis plussz:
Az első két lemezük erősen Tolkien orientált szövegre épül, míg zeneileg igencsak
érezhető az Iron Maiden hatása. Szinte komplett témákat ültettek át Blind Guardian-es hangzásba.
A tempót kicsit felpörgették és egyedibbé varázsolták zenéjüket.
A jelenlegi dobos csak 2005 óta van a csapatban, miután az előd Thomen Stauch saját projektje miatt kilépett.
Vol még egy Tokio Tales című 1993-as koncert lemezük és egy LIVE címmel 2003-ban.
The Forgotten Tales (1996) a korábbi maxikon megjelent száémaikat tartalmazza illetve néhány feldolgozást is.
-
#8 -
#7 szeressük' -
#6 A Blind Guardian egy power metal-t játszó zenekar, 1980 alapult Krefled-ben, Németországban.
A szövegvilágát különböző kalandregényíró inspirálta például J. R. R. Tolkien, vagy Michael Moorcock.
tagok:
Hansi Kürsch
André Olbrich
Marcus Siepen
Frederik Ehmke
diszkográfia:
Battalions of Fear (1988)
Follow the Blind (1989)
Tales from the Twilight World (1990)
Somewhere Far Beyond (1992)
Imaginations from the Other Side (1995)
Nightfall in Middle-Earth (1998)