166
Budapest XIV. kerület Zugló
 • Kepek
  #166
  https://www.zuglo.hu/otletek/

 • Kepek
  #165
  "kertes ingatlannal vagy telekkel rendelkező magánszemélyek, intézmények, nonprofit szervezetek részére pályázatot írnak ki csapadékvíz hasznosítást elősegítő gyűjtőedényekre."

  "A 300 literes esővíztárolók beszerzésére 1,7 millió forint áll rendelkezésre. A beérkezett pályázatokat a Városfejlesztési Bizottság bírálja el. A nyertes pályázóknak 5000 forint önrészt kell fizetni,"

  valakinek van fotója, hogy hogy néz ki egy ilyen esővízgyüjtő?
 • szolnokihorgasz
  #164
  Herminabau újból építkezik. Három hatalmas nagy ház készül az Öv utca 137 sz. alatt:
  http://www.herminabau.hu/default/passzivhaz_?id=1
 • chicco
  #163
  Szia .Nálunk csak az van évek óta.Persze a neve az változó.Nem rossz
 • Galy
  #162
  wassup?
 • Mondeo19
  #161
  Sziasztok! Van itt valaki?
 • Desiderata #160
 • Zero 7th
  #159
  Szerintem az a terület nem a kerületé, hanem a MÁVé, úgyhogy ebben az évezredben én nem várnék ott változást. Aztán lehet, hogy nem az övék, de szerintem gyanús.
 • securefb
  #158
  Sziasztok!

  Tud valaki valami infót a Szőnyi út Rákosrendező közötti területről, hogy a városrendezésnek milyen rövid- illetve középtávú tervei vannak vele?
  Előre is köszi a választ!
  Üdv.:Ákos
 • mue
  #157
  TALKING MOMMY CLUB
  Angol társalgási baba-mama klub Zuglóban / English conversation club
  for mothers & babies in Zugló


  Várunk szeretettel 2013.01.09-én induló angol csoportunkba!
  Ha otthon vagy a gyermekeddel és hiányzik egy kis társaság és az angol nyelvet sem szeretnéd elfelejteni, csatlakozz hozzánk! Miközben babáink közöttünk játszanak, mi angolul beszélgetünk egymással.

  Címünk: Zuglói Ifjúsági Centrum, 1145 Budapest, Uzsoki utca 57.

  Bővebb információ:
  www.facebook.com/talkingmommyclub
 • Desiderata #156
  Hat év után életre kelhet a Bosnyák tér

 • emy182
  #155
  moderálva
 • Desiderata #154
  lehet ingyenes zöld hulladék zsákokat igényelni az önkormányzattól (10db/ház;20db/társasház)
 • Desiderata #153
  NYILVÁNOS ÁRVERÉSEN TÖRTÉNŐ
  ÉRTÉKESÍTÉSRE MEGHIRDETI
  A
  BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA KIZÁRÓLAGOS
  TULAJDONÁT KÉPEZŐ
  BUDAPEST
  XIV. KER. CINKOTAI ÚT 128-140, 31267/108 HRSZ
  ALATT LÉVŐ, 16606 m² TERÜLETŰ, KIVETT, ÉPÍTÉSI TERÜLET MEGNEVEZÉSŰ INGATLANT
  Az ingatlan induló ára: 1.100.000.000,- Ft + ÁFA  mi lesz itt??
 • Desiderata #152
  gerilla kertész akciót szervezek, akit érdekel írjon a gerilla kertész topikba vagy írjon privát üzenetet
 • OPM
  #150
  thx!!
 • Gerzson
  #149
  én is azt javaslom

  ráadásul most rövid a fű, rendezettnek látszik, nyugodt útvonal és este normálisan kivilágítva, mondjuk a hévhez közel már nem annyira kellemes
 • Galy
  #148
  Rákos-patak mentén, bringaúton.
 • OPM
  #147
  sziasztok! nem tudtok valami kellemes helyet kis esti kocogáshoz? örs vezér tere környékén, vagy picit távolabb

  margit szigetig már lusta lennék lezötyögni :)
 • zebretti
  #146
  Asztalos vagyok és zuglói lakos. Amennyiben konyhára, fürdőszoba bútorra, beépített szekrényre van szüksége elérhető áron, hívjon. Ingyenes a felmérés, 3D-s számítógépes látványterv készítése.
  Telefon: 06/20-388-6013
 • seAke
  #145
  Nekem....ne tedd!
 • Gerzson
  #144
  én is új szolgáltatót keresek, t-online nagyon rossz minőségen szolgáltat
  óránként leáll a net, újraindítás, néha akkor se jó
  éjjelre sem érdemes bekapcsolva hagyni mert az éjszaka közepén megszűnik az adatmozgás
  nem tudom melyiket lenne érdemes választani, esetleg kábeltévés net? valakinek van tvnetworkös tapasztalata?
 • seAke
  #143
  Sziasztok!

  ADSL szolgáltatást akarok rendelni.
  Zuglóban lakom a Kassai térnél, mi errefelé a legmegbízhatóbb szolgáltató?
  Köszi
 • stafford
  #142
  Sziasztok,

  A Furedi lakotelep kornyeken keresek garazst vagy garazsreszt motorkerekpar szamara!

  Udv,

  stafford
 • Lammer
  #141
  durva :C
  na en ezert szeretnek mar kikoltozni nyugodtabb kornyekre(tavasszal remelem megyek is)... itt lakom 7 eves korom ota... 23 esztendo alatt olyan szinten megnott itt is a forgalom/zaj a Nagy Lajoson, mintha belvarosban laknek :C durva, hogy nem merek elindulni du 4kor melohelyre, mert MAR a Nagy Lajos total beallt? :C inkabb korabban elindulok (es igy is pofekelek rendesen azert), hogy utana malmozzak a melohelyen inkabb :C
 • édiedi1
  #140
  Ügyészségi óvás a Hermina Happy Land építkezés ellen! http://hermina-happy-land.tripod.com/
  Klikk a linkre!
 • édiedi1
  #139
  Olvasnivaló a Hermina Happy Land lakótelep Zugló -ról:

  hermina happy land - http://www.geocities.com/zugloimonstrum/

  Klikk a linkre!
 • édiedi1
  #138
  Nyilván így sem teljes a kép, de talán egy kicsit árnyaltabb, mint a Hermina Happy Land reklámokban:

  hermina happy land - http://www.freewebs.com/zugloimonstrum/

  Klikk a linkre!
 • édiedi1
  #137
  Információk a Hermina Happy Land lakóteleppel kapcsolatban:

  hermina happy land - http://zugloimonstrum.tripod.com/

  Klikk a linkre!
 • Belzebub001
  #136
  Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy jó uszodát a kerületben vagy valahol a közelben?
 • Papaci
  #135
  Emlékeztek az előzményekre? Nagyon durva!!! Ezt már nem lehet kimagyarázni! A megjelent cikk itt olvasható:

  http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=136743

  Háttér 2007-10-07 23:29

  Iskolai adatgyűjtés balliberális módra
  Léptek a szülők, változatlanul tart a zuglói drogfelméréssel kapcsolatos botrány.

  Ez év májusában a zuglói iskolákban – az önkormányzat fenntartásában működő gimnáziumok, illetve az általános iskolák nyolcadik osztályos tanulói körében – drogprevenciós program köntösébe bújtatott politikai felmérést végeztek. Az ellenzék és az érintett szülők a felelősök megnevezését követelik.

  A kutatási programot a balliberális vezetésű zuglói önkormányzat megbízásából egy külső, szociológiai felmérésekkel foglalkozó cég, az Inex Stúdió készítette. A programot az egészségügyi bizottság mintegy hárommillió forinttal finanszírozta.

  A fiatalok kábítószer-használati szokásainak felmérését szolgáló kérdőívet azonban sem az egészségügyi bizottság, sem a képviselő-testület, sem az iskola vezetői, pedagógusai nem látták. A felmérésnél a pedagógusok nem voltak jelen, az önkormányzat részéről megbízott kérdezőbiztos a kérdőíveket egy iskolai tanóra keretében töltette ki a kiskorúakkal. A harmincnégy oldalas adatlap belső borítóján pedig külön felhívták a kutatásban részt vevő fiatalok figyelmét, hogy az szigorúan titkos, válaszaik nem kerülhetnek tanáraik, szüleik, osztálytársaik, ismerőseik kezébe.
  A kérdőívcsomag a kábítószer-fogyasztási szokások mellett egyebek között a politikai kapcsolataikról, értékrendjükről, a pornográfiáról, a homoszexualitásról, a zsidóságról alkotott véleményükről és a családjuk vagyoni helyzetéről kérdezte a kiskorúakat.

  A botrány szülői megkeresés kapcsán a Lánchíd Rádió közlése nyomán robbant ki. Miután az ügy átlépte az országos média ingerküszöbét, és több médiumban – Klubrádió, Echo Tv, Tv2, RTL Klub, Magyar Nemzet, Népszabadság, Magyar Demokrata és jó néhány internetes portál – nyilvánosságra került, a zuglói ellenzék, a Fidesz–KDNP–Fidelitas-frakció interpellációt nyújtott be az alpolgármesternek.

  Egy másik vonalon a szülők egy csoportja beadvánnyal fordult Péterfalvi Attila adatvédelmi biztoshoz.

  Somogyváry Ákos, azon szülők egyike, akiknek gyermeke nyolcadik osztályos tanulóként, a kiskorúság és a korlátozott cselekvőképesség határán tizennégy évesen megírta a Külső-belső tényezők a szerhasználati szokások kialakulásában munkacímet viselő, háromszáztizenhat kérdést tartalmazó felmérést, lapunknak elmondta, hogy miután szülőtársaival együtt csak utólag értesült a történtekről, nem kevés utánjárással jutottak hozzá a kérdőív egy példányához. Ennek ismeretében – a "szolgálati utat" betartva – meghallgatást kezdeményeztek Halász Iván alpolgármesternél Bánáti Ferenc szociológus, az Inex Stúdió cégvezetője részvételével. Ez május 30-án a Zeg-Zugban megtörtént. A meghallgatáson a szülők ismertették aggályaikat. A kérdőívek tartalmával kapcsolatosan kifogásolták az előzetes szülői engedély hiányát, a megcélzott gyermekek életkorát, az érintett témák és a feltett kérdések mennyiségét, a politikai preferencia mérésére alkalmas kérdéseket. Ez utóbbiak – megítélésük szerint – vonatkoztathatók a családra is.

  "A közoktatási törvény értelmében politikával és pártokkal kapcsolatos kérdések eleve nem vihetők az iskola falai közé – mondta el az érintett szülő –; kábítószerekkel kapcsolatos, kifejezetten figyelemfelhívó, ráirányító »ötlet- és szinonimabörze« mellett a megbeszélésen a kijelentő módban feltett, tényként kezelő, eleve feltételező kérdéseket, a terelő, befolyásoló, sugalmazó, sulykoló, olykor kifejezetten veszélyes vélemények, kijelentések sorát, szerkesztését, az értékek alfabetikus sorrendre hivatkozó, ám manipulatív sorozatát, valamint az iskola, a gyermek és a család beazonosíthatóságát kértük számon. Bánáti Ferenc lekezelő, kioktató stílusban, a gúnyolódást súrolóan beszélt velünk, arra hivatkozva, hogy az »általunk át nem látható szociológiai összefüggések miatt nem szakmabeliekkel nem áll le vitatkozni«. Egyébként pedig badarság a politikai preferencia mérhetőségét még felvetni is, mert – mint azt ismételgette – minden törvényes volt. Cinikusan még fogadást is ajánlott, ha ennek ellenkezőjéről bármilyen bizonyítékkal tudnánk szolgálni."

  Halász Iván a meghallgatás után ígéretet tett arra, hogy lehetőség szerint még azon a héten, de legkésőbb néhány napon belül kézhez kapják a megbeszélés jegyzőkönyvét e-mailen vagy postai úton.

  "A jegyzőkönyvet ennek ellenére több mint másfél hónappal később, egy zuglói újságcikk nyomán nézhettük meg. A Zártkörű megbeszélés címet viselő irat tartalmát kizárólag az önkormányzat épületében tekinthettük át, véleményezhettük és írhattuk volna alá – utóbbira azonban nem került sor. Két csoportban, különböző időpontokban elolvasva azt, egymást semmilyen módon nem befolyásolva döntöttünk úgy mi, szülőtársak, hogy a jegyzőkönyvet nem írjuk alá, mert az elnagyolt, pontatlan, hiányos, és éppen a lényegét nem adja vissza az elhangzottaknak" – mondta Somogyváry Ákos.

  Mivel a meghallgatást a szülők eredménytelennek értékelték, Péterfalvi Attilához, és Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsmanhoz fordultak. Aáry-Tamás Lajos a Lánchíd Rádió megkeresésére több szempontból is aggályosnak nevezte a kérdőívet, már csak azért is, mert a zárt boríték nélkül kiosztott és átvett adatlapok kitöltetése a kiskorú saját beleegyezése, valamint a szülő jelenléte, illetve hozzájárulása nélkül törvényt sért. A fenntartó az iskolák bizalmával is visszaélt, hiszen az iskoláknak betekintési lehetőséget sem nyújtott a kérdőívek tartalmába. A felelősség kérdéséről az oktatási biztos úgy vélekedett: azt a megrendelőnek és a kutatási program készítőjének kell vállalnia. A 2007. július 22-én postára adott beadványra azonban a mai napig nem érkezett írásos állásfoglalás.

  A zuglói Fidesz–KDNP–Fidelitas-frakció nevében Weinwurm Árpád képviselő június 29-i keltezéssel interpellációt nyújtott be a szocialista alpolgármesternek, Törvénysértő adatgyűjtés vagy drogmegelőzési program Zuglóban címmel. A nehezen minősíthető szakmai kérdések értelmezése és a felelősségvállalás mellett a képviselő a kutatási szerződésben május 25-i határidőre datált zárójelentés hiányát kérte számon.

  Halász Iván válaszában megkérdőjelezte a törvénysértést, a kérdések minősítését félremagyarázásnak, összefüggésekből kiragadottnak tartotta, amelyek sem politikai hovatartozásra, sem vallási elkötelezettségre, sem pedig a nemi identitásra nem vonatkoznak.
  A felelősséget pedig az oktatási intézmények vezetőire hárította akkor, amikor az iskolavezetők lehetőséget sem kaptak arra, hogy megismerkedjenek a felmérés tartalmával.

  A bomba azt követően robbant, hogy a szülők újabb meghallgatást kezdeményeztek az alpolgármesternél, de folyamatban lévő ügyre hivatkozva adminisztratív akadályba ütköztek. Mivel Somogyváry Ákost kérése ellenére sem hívták vissza telefonon, állampolgári meghallgatást kért napirenden kívül az október 2-i képviselő-testületi ülésen.

  Közben a szülők egy angol nyelvű internetes portálon megtalálták a kutatásban szereplő kérdéseket. A www.politicalcompass.org nevű honlapról egyértelműen kiderül, hogy az angol nyelvű teszt szó szerint megegyezik a magyarral, a hazait töltelékkérdésekkel körítették. A honlapon fellelhető tudományos teszt és a hozzá tartozó tájékoztató pedig egyértelműen a politikai beállítottságot méri, mégpedig igen pontosan.

  A tárgyi bizonyítékot Weinek Leonárd zuglói SZDSZ-es polgármester megkapta, olyan kérdések kíséretében, mint meg tudja-e, illetve mikorra tudja megnevezni az ügy felelőseit; milyen konzekvenciái lesznek a droggal kapcsolatos felmérés álruhájába bújtatott politikai felmérésnek, melynek célja nem lehet más, mint feltérképezni, befolyásolni és valamilyen irányba terelni a néhány esztendőn belül választói korba kerülő gyermekeket?

  Cseke Vanda
  ©
 • OPM
  #134
  mármint az örs vezér téri metro megállóra gondolok ofkóz :)
 • OPM
  #133
  én csak azt tudom ajánlani ami közvetlen a metro mellett van: JUMP FITNESS

  oda jártam majd' 1 évig. elég modern és az áraik is teljesen korrektek
 • ryhdeksan
  #132
  jaja pszf
 • BADE
  #131
  gondolom PSZF
  Én is ott lakok mellette az állatorvosi koleszban:)
  Nagy Lajos Király útja közelében tudtok jó konditermet?
 • Garf
  #130
  milyen suli az ami miatt itt kell laknod?
 • ryhdeksan
  #129
  lol van ilyen topic .D

  szeptembertől én is zuglóban fogok lakni a sulim miatt
 • édiedi
  #128
  Frissült a Hermina Happy Land -os oldal.Mindenkinek érdekes lehet, aki lakás vásárláson töri a fejét...

  hermina happy land -el kapcsolatos gondolatok
 • Editthy #127
  És komolyan egy tanár vagy iskolavezetőség sem volt annyira karakán h olyan kérdőívet amit nem hagyott jóvá (nem olvasta el) és egyértelműen lehet tudni h ezáltal a szlők sem hagyhatják jóvá, azt ne tegye a gyerekek elé??? Egy általános iskolás gyereknek nincs is teljeskörű objektív rálátása bizonyos dolgokra! Az meg hogy nem anoním hanem egyértelműen beazonosítható az adott család- az egyenesen vérlázító! Ha elém tennének le egy ilyen kérdőívet az is a felháborodásomat váltaná ki, na de hyogy ennyire hátulról jövően unoritó módon a gyerekeket felhasználva teszik mindezt... nem is írok tovább mert csak jobban felhúzom rajta magam...
 • Lammer
  #126
  hat tolem marcsak ennyi tellik...

  (szanalmas-e?)

  kezd ez az "egesz" hasonlitani par evtizeddel ezelotti "systemre"...