33
  • AgentKis
    #33
    Div-X 6xy*4xy felbontásnál is elég a 1200-1300 Kb/sec. Szar kodekekkel meg egekig emelt felbontással a legdúrvább sávszélesség is kicsi lehet. (pl. 1600*1200-as felbontás, 24 bites színmélység, 30 frame/sec tömörítetlenül és hang nélkül (bár a hangátvitel ehhez képest elhanyagolható lenne) kb. 1,29 Gbit/sec sávszélességet követelne. Mondjuk az igaz, hogy a minősége elég jó lenne.)
  • Mice
    #32
    1ébként itt nem az 1024ről van szó, hanem magáról a differenciálódásról. nézd meg mi volt régen egy gémdemó letöltésekor. szinte bárhonnan lekaphattad. ma meg már szinte minden letöltéskor sorba kell állnod (lásd ala filefront a maga soxor 24-48perces várakozási idejeivel) persze ideig óráig kereshet mást helyettük az ember, de a telitődés miatt előbb v. utóbb mindenütt átveszik ezt...
  • Mice
    #31
    "Sokan akanak gyorsabb netet, sot még gyorsabb netet... de hogy minke? 1024-es nettel is sokkal tobbet tudsz letolteni, mint amennyit meg tudsz nézni, jàtszani tudsz vele..."

    húde megmondtad a frankót
    specku nekem 1500asom van és még így sem mindig fér bele egy-egy stream video szakadatlan töltése és nem a serverek miatt hanem pl. dumeter szerint is ki van használva a sávszél. és még ilyen esetekben is csak valami 4xy*3xy felbontásban nézhetek filmet a bitráta miatt

    pl. én szívesen néznék dvd minőséget streamben, vagy dvdnél nagyobb ami pl. ebből a sávszélből lazán kilóg...
  • Caro
    #30
    Nem kell aggódni, majd kifejlesztünk saját ingyenes hálót.
    Valahogyan.
  • Zenty
    #29
    Ha ez a multiknak joh akkor ide is eljutt..
    És jöna darkness kora matáv fejeldelemel.......

    Egyébként google meg a többi oriás multi aki net-bpl él miért nem fizetgetnek leh ök is?
    Ez üzlet aki többet fizet annak szavaznak el kéne már kezdeni!
  • Shadow_THH
    #28
    túlságosan sok illegális dolog van napjainkban is a neten ahhoz, hogy elhiggyem azt mostantól, hogy felügyelhető lesz.
  • ttt ttt
    #27
    Sajnos nem ilyen egyszerű. Feltehetőleg mindig lesz 1-2 lehetőséged, de például egy sor törvény, monopólium akár állami (lobbi) garanciákkal könnyen beszűkítheti a teret.
    Sajnos rájöttek a multik, hogy a net a következő broadcasting, üzlet, reklám, stb. Így tűzzel vassal megpróbálnak pénzt kifacsarni belőle, lehetőleg minnél többet.
    Az ingyenes (ua. igényes, jó)programokat is emberek készítik. Akik már nagy projektekben vesznek részt valamilyen úton profitálnak is ebből, ami persze nem is baj, de ezeket a cégeket meg fel lehet vásárolni. (Lásd Oracle) Ami adott software/softwarek ingyenességének, fejlesztésének a végét jelentheti.
    A "varez" vagy annak kikiálltott hálózatok felszámolása pedig módszeresen folyik, nem kímélve a pénzt, hogy még több legyen a bevétel.
    Ezeket összekapcsolva még a DRM-el egy jó nagy BigBradert faraghatnak a multik.
    Ami pedig mostanában folyik, az 1:1 ez. Sajnos.

    De bennem is él még a remény :)
  • Shadow_THH
    #26
    az a szolgáltató amely valaha is korlátozni fogja más szolgáltatóktól jövő userek jogait, elérhetőségét az ő saját felhasználóihoz, rövid távon bukik meg

    az internetben az a szép hogy itt a felsőbb hatalom nem a gazdagok kezében van hanem azokéban akik értenek hozzá. nem lehet határokat szabni ugyanis vannak akik törvényen felül állnak mert megértik müködését. úgy gondolom hogy az első nap leállna az összes létező ilyen szerver kedves hacker támadások miatt. az internetet pedig nem lehet cenzúrázni. mindig lesz egy új alternativa.

    megöltétek a napstert? nagy ügy kazaa... megöltétek a kazaa-t nagy ügy dc vagy torrent.
    megölitek mindent? irc. kész ennyik vagytok a törvényeitekkel.

    ja és korlátoztok? hmm proxy

    ennyit az internet végéről. ha mindenki a spywareket szeretné akkor senki nem használna firefoxot ami még ráadásul ugye ingyenes is. szintén egy alternativa amit egy jobban hozzáértő csoport hozott létre nem teljesen anyagi megfontolásból, és lám jobban müködik, mint minden az interneten amiért nem húzzák le rólad az utolsó bőrt is mint egyszer reklám nézegetésre teremtett felhasználóról
  • Peti0011
    #25
    Tartsák meg a hülyeségeiket az USa-ba itt jo ez ahogy van!!!!!
  • kvp
    #24
    Ilyen parhuzamos halozat mar most is mukodik magyarorszagon. A UPC ip telefon rendszere sajat vlan-t hasznal, igy a hivas a normal ip forgalomban nem latszik es szoftveres kliensel sem lehet elerni. (csak a upc router-eben levo analog csatolon keresztul)
    Mindezeken kivul a vonalak kapcsolatonkenti savszelessegkorlattal vannak ellatva. 64Kb/sec folott csomageldobassal lassitja vissza a kapcsolatot, viszont tobb tcp kapcsolat eseten siman ad mindegyiknek 64Kb/sec-et, tehat nem halozati limit. Ezen kivul szandekosan rontjak par dedikalt port savszelesseget.
    A jo oldal, hogy van garantalt savszelesseg, amit a havi elofizetesert arra hasznalok amire akarok, ez 64Kbit/sec. Ami ezen felul van, azert akarmennyit fizet az ember csak arra hasznalhato amit a kozpontban engedelyeznek. A techikusok egyebkent latjak a teljes forgalmat. (amikor vonalhibat kerestettem a szerelo a telefonba be is mondta, hogy nyitva maradhatott egy ablak mert meg van egy elo http kapcsolatom)
    A megoldas az lenne, hogy mondjuk dragabban lehessen magasabb garantalt savszelesseget venni. Aki meg csak pl. iptv-t akar nezni, az nem altalanos csomagot vesz, hanem mondjuk iptv + alap http. (es akkor mondjuk nem tud jatszani, mert blokkolva van minden mas forgalom) Ilyet hasznalt pl. a pannon wap. Az alapcsomaggal csak az o oldalaikat es a partneroldalakat (pl. freemail) lehetett elerni. A teljes csomaggal meg barmit (pl. az ember sajat wap szerveret vagy a telefon keszitojenek update oldalat)

    Viktor

    ps: Az amerikaiak meg csak vitatkoznak, magyarorszagon meg mar a legrosszabb kapitalizmus szerint van minden.
  • Caro
    #23
    Szerintem a kommunikciós infrastruktúra is nyugodtan lehetne állami szerepkör, ez szépen elrendezné a dolgokat.
  • phaid
    #22
    Demagógia, naivitás, idealizmus, de talán bojkottal észre lehetne téríteni őket. Nem töltök videót, nem nézek ip tv-t. Kimegyek helyette sétálni és beszélgetek a szomszéddal.
  • Csuki101
    #21
    Biztosra veszem (sajnos), hogy korlátozva lesznek az oldalak, és csak valamiféle fizetség ellenében tudsz majd információkat letölteni egy cég honlapjáról.
    De azt is tudom, hogy kevés olyan igényesnek mondható céges oldal van a neten amiért, én fizetnék. Ezek az oldalak éppen csak annyit csepegtetnek az olvasónak amennyi, muszáj. Ha valamit meg akarsz tudni, akkor máshol kell keresned!
  • hypno
    #20
    A piaci verseny azt jelenti, hogy

    "bárki aki akar lehet második mögöttem, vagy lehet az én alvállalkozóm."

    Ez igaz minden piaci szereplőre kortól nemtől, politikai hovatartozástól függetlenül. És mindíg a második, harmadik, sokadik, meg az alvállalkozó sikítozik.

    A politika pedig az egész világon arról szól, hogy hogyan lehet uralkodni a többi ember felett. Szerintetek mit érez egy politikus, amikor azt látja, hogy valami a hatalmán kívül esik?

    Az USA a legdiktatórikusabb, legpökhendibb államok egyike. Szerintetek mit tennének, ha Quantanamó mondjuk Venezuela része lenne és inen onnan összefogdosott amerikai embereket tartanának ott ketrecben évek óta.

    Na jó, beszéljünk másról.
  • irkab1rka
    #19
    Mégis mit vártatok? Kinában is van cenzúra, az oroszoknál is van cenzúra, miért ne lenne az usában is??
    Egy bizonyos méret fölött a központosított hatalomnak szüksége van a cenzúrára, és ezt az alapvető információs szinteken kell bevezetni.
    Ha jól emlékszem, nem ez az első időszak, amikor a cenzúra elterjedt arrafelé.

    Szombi: hallottál te az AOL-ről?? Nyilván nem.
  • arty
    #18
    nemigaz, van pár cég (pl shell) akik kintről hoznak be maguknak üzemanyagot ...

    köcsög republikánusok :( aztán majd csodálkozom, amikor nemtom felhivni amcsi ismerőst skypen, mert épp az ő szolgáltatója saját terméket preferál és kitiltja a skype-t a saját hálózatából :(
  • moran
    #17
    Versenyről: a minap azt hallottam, hogy az összes Mo-on működő benzinkutat üzemeltető cég csak a MOL-tól vehet alapanyagot. Igaz ez? Ha igen, akkor gondolom hasonló a helyzet az összes import termékkel (kávé, dohány, könnyűipari cikkek, stb.)
    Szerintem ez nagyjából azt jelenti, hogy igazi verseny csak a hazai cikkek és a szolgáltatások terén alakulhat ki.
    NET-es verseny: a mo-i telefonhálózat (maga a drót) úgy tudom egy kézben van. A TV-kábel talán több üzemeltetőében, de ők sincsenek túl sokan. Így igazi verseny nem alakulhat ki.

    Ha az adatokkal kapcsolatban tévedtem, akkor bocs, javítsatok ki.
  • [NST]Cifu
    #16
    InternetTV: A lényeg pont az a PPV (Pay Per View ~ Azt fizeted ki, amit megnézel) rendszerben, hogy azt és akkor nézed, amit és amikor te akarsz.

    HD: Durván egy méterre van tőlem a 20,1"-os monitorom, de látványosan szebb a képe a HD minőségű videóknak, mint a DVD-nek. Persze nem árt, hogy 1680x1050-es felbontás is rendelkezésre áll ehhez...
  • szombi
    #15
    Mindent a piac fog eldönteni.
    Ahol erős a verseny(pl: USA), ott a szolgáltatók nem tehetnek meg akármit,
    mert az elégedetlen júzer több száz szolgáltató közül válogathat.
    A nálunk működő álszent-liberális politika azt akarja elhitetni velünk,
    hogy egy ilyen kicsi országban is a verseny határozhat meg mindent,
    persze a dolgok háttere mögött mindig is a korrupció és a nagyok licittornya áll,
    és szadesz pedig kampányol, hogy...
    már hányingerem van!
  • dez
    #14
    "HDTV: "jaj olyat akarok", alig van kolimbseg, csak ha 50 centirol nezed a monitorod akkor vesed észre a finomabb felbontast. Persze sokan bedolnek a markeitngeseknek, de hàt ezért kapjuk a pénzt:)"

    Hülyeség. Fel kellene keresned egy szemészt... :)
    Vagy ne 13"-es monitoron próbáld.
    Vagy keress nem-fake (nem nagyított) HD anyagot.
  • dez
    #13
    Ha jól tudom, az America Online (AOL) is egy fizetős alhálózat, vagy nem?
  • devred
    #12
    Sokan akanak gyorsabb netet, sot még gyorsabb netet... de hogy minke? 1024-es nettel is sokkal tobbet tudsz letolteni, mint amennyit meg tudsz nézni, jàtszani tudsz vele...
    Emule-nàl sokkal gyorsabb és biztonsagossabb a "newsgroup", amit "grabit"-tel tudsz tolteni és nem kell annyit vàrni, mert azonnal a teljes szàvszélességet hasznàl.
    Internet TV: hiàba van 100+ csatornàd ugyse fogod oket nézni, mert:
    - tele van reklàmmal
    - nem akkor megy mikor ràérsz
    - sokkal hamarabb le tudod tolteni, mint hogy tévében adjak
    HDTV: "jaj olyat akarok", alig van kolimbseg, csak ha 50 centirol nezed a monitorod akkor vesed észre a finomabb felbontast. Persze sokan bedolnek a markeitngeseknek, de hàt ezért kapjuk a pénzt:)

  • Mice
    #11
    már nem "te kussolhatsz". hanem te, akkor ha nincs pénzed...
  • Mice
    #10
    elég gáz, hogy komolytalanul nem látod a lényeget benne. lehet hogy az csak amerika de a hülyeségek mindig átgyűrűznek idővel a többi országba is mondván máshol is megtehették. persze, hogy teljesen nem szűnik meg, de ha valaki nem fog lépni ennél is az lesz ha van pénzed használhatod, egyébként kussolhatsz
  • dez
    #9
    Miért hiszed el Amirikában? Az ottani központú multik a humanizmusukról híresek? :P
  • avman
    #8
    ennél is jobban? kizárt. :)
    komolyra fordítva a szót, ennek csírái már megjelentek a magentás iptévével itthon, ahol is a telefon/nethálózaton külön sávszélen kapod az tévét. persze netre nem tudod megcsapolni.
  • lazly
    #7
    A szomorú, hogy ez minket is erint. A penz beszel... :\
  • Molnibalage
    #6
    Enyhe tévedésben élsz. Az ENSZ felhatalmazással ment és azért nem foglalták el végül egész Irakot, mert egyrészt örültek, hogy ilyen csekély veszteséggel megúszták, másrészt NEM ARRA volt felhatalmazás. Annyira szólt, hogy Kuvait felszabadításához szükséges hadműveleteket engedélyezett. John Major tette fel azt a kérdést, hogy "Miért nem mennek tovább (mint Basra) és vetnek véget az egésznek? (Saddam hatalmának)"
  • Darth Sith
    #5
    "A szolgáltatók persze váltig hangoztatják, hogy teljesen alaptalan minden ilyen félelem és vádaskodás"
    hát persze. :)
  • Max Damage
    #4
    "A szolgáltatók persze váltig hangoztatják, hogy teljesen alaptalan minden ilyen félelem és vádaskodás."

    Amerikában ezt elhiszem, de ha ennek a törvénynek hatása elér magyarországra, ahol akik megtehetik kihasználják ezeket a pontokat, kegyetlenül fogunk szívni.... :S
  • Su0my
    #3
    Emlékezzünk csak arra, hogy az id. Bush is indított háborút Iraq ellen... És milyen furcsa, a retardált gyermeke is... Biztos véletlen egybeesés. Amúgy ennyit az USA-ról, de az a szép, hogy az emberirtást, környezetszennyezést, mind mosolyogva elnézi az összes többi állam ahelyett, hogy tennének ellene-sőt, még támogatják is. Én nem szeretek ilyet mondani, de ennél még az is jobb lenne, ha nem lenne a Földön emberi 'civilizáció'
  • lokko
    #2
    pedig itt nagy hődörgés lesz civil oldalon, és teljesen korrekt hődörgés ... egyre inkább az az érzésem, hogy a republikánusokat csak a lobby irányítja ...
  • Shadow_THH
    #1
    "A lépést többen máris az internet végeként aposztrofálták"

    na jó akkor már nem is olvasom tovább. komolytalan