Titkosít a Seagate új merevlemeze

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A szupertitkosított szuprbiztonsági másolatokat a gyerekek használják fel a barkácsolt kiskocsihoz keréknek... (Murphy után szabadon) <#nevetes1>
Es a biztonsági másolatról is készíthetsz egy biztonsági másolat biztonsági másolatát ha mindkét winyó egyszerre felejtené el a jelszót... Azt hiszem ezt hívják ördögi körnek..

MrPrise
A biztonsági másolatot is titkosítani kell...
Ha azt nem titkosítod az eredetit is feleslegesen titkosítottad...

És így néz ki az, aki elfelejtette a jelszavát: <#falbav><#falbav><#help><#help><#bdead><#wilting>

Vagy lesz egy általános szervízjelszó? Mint régen az alaplapoknál Amelyre nem is volt igazán szükség, elég volt egy pillanatra kiiktatni az alaplapi akkut

Tényleg: mi van akkor, ha maga a winyó felejti el a jelszót valami elektronikus zavar miatt? Akinek nagyon fontosak az adatok, az készítsen róluk biztonsági másolatot... ahhh <#vigyor5> és egyfolytában foshat, hogy azt ki és mikor lopja el
Én a PGP-ben jobban bízok 😊

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

lol... nem tudom próbáltál-e truecrypt-el (x fajta algoritmus, aes, blowfish, twofish, stb.) realtime kódolni... gyakorlatilag észrevehetetlen, (programfájlok futtatásánál is).
Sejtem mire gondolsz.
De sajnos ez a "civil" kriptográfiát is megnehezíti.
Nem tudom próbáltál-e PGP-vel mondjuk egy 1 GB-os file-t titkosítani. Eltart egy ideig.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

lehethogy van benne merõleges felfüggesztés is... az ABS mellett tuti kell hogy legyen olyan is... még a végén vmi baja lessz a cuccosnak a nagy használat közben
Hm, az az alaplapi titkosító célproci asszem nem értünk, hanem "ellenünk" lenne.

noss

________ `_~_\" noss

Nem árt, ha van titkosító célprocesszor a gépben, de akkor az rendes algoritmusokat is támogasson.
És ne így legyen, hogy a vinyóba építve.

Én azon csodálkozom, hogy az amerikai katonai laptopokban ezt nem alkalmazzák... Rengetegszer olvasni ilyen híreket, hogy innen-onnan meglovasítottak gépeket, és kikerült rengeteg szigorúan bizalmas adat. A technológia szerintem már régóta adott, és ilyen területen szvsz kötelezõ lenne alkalmazni.

IDE-ATA vinyók jó része eddig is támogatta a jelszavazást, vagyis csak a jelszó megadása után hajlnadó dolgozni. Amit tudomásom szerint véd,addig még valaki szét nem berheli a vinyót. (Adatmentõ cégek tudnak ilyesmit csinálni).Igen komoly tolvajoktól félhet akinek ez a biztonság nem elég... A paranoiások meg tudtommal, most is megoldják szofveresen, "kicsit" durvább kódolással. Remélhetõleg ez a kodoló csoda nem drágitja.

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml